Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Bugün kenara 3000 TL daha attım
Böylece elimde 10000 TL nakit oldu
3 gr 22 ayar altın
1 tane de çeyreğim duruyor hala
Önümüzdeki hafta alırım gibi duruyor bileziği
İnşAllah yani

Zulamdada yaklaşık 4500 TL var
Ama onu asla karıştırmam o benim dermişim
Şaka bir yana O paradan da eşime bir cüzdan alıp kalanıyla gram almayı hedefliyordum
Ama vazgeçtim. Üzerine biraz daha ekleyip anneciğimin yatak odasına bir Televizyon alacağım

Huzurlu bir gün diliyorum

Oku oku bitmedi yahuuu
sadece dün giremedim sayfaya,
hızlı hızlı okudum
Ama dönüp detaylı okuyacağım bir kaç yazı var

Şunu kısaca detaylandırayım öncelikle; (o gün bahsettiğim konu )
o kişi ile karşılıklı konuşurken kendimi daha iyi durumdayım diye kötü hissetmem ve o an bana anlattığı farklı bir sorundan dolayı kişinin karşısında ezilmem kendime haksızlık olarak görüyorum şu an

Varyemez in dediği gibi;
kendi kul hakkına girmek ( nasıl güzel demişsin)

sempatik_kiz evet çok iyi bilirim ben de dediğin gibi çook yaptım,
öncelikler çok farklı her insanda
Ben ilk evimi aldığımda utanmıştım,
o kadar insan aç ve ben gidip ev aldım diye.
Ve bunu Abim ile paylaşmıştım, onunla konuşunca biraz huzura ermiştim.

Konu uzun ve detaylı :)

Fakat kısaca insan kendi kul hakkını korumalı,
Öğrendiğim bu şu an ve bu yaşta
iyi ki varsınız

Allahım bereketini bol etsin,
öperimm güzel düşüncelerinden,
anneciğinin televizyonunu açıp izlerken yüzünde belireceği gururlu gülümseyiş geldi gözümün önüne

Aynen gençken ne yaparsak kar diye düşünüyorum.Karinca misali simdi çalışıp yapalimki ileride rahat edelim

Allah ödeme kolaylığı versin demek geldi içimden diğer konuda ise kendi başımda böyle bir durum olsa altınlarımi bozdurmazdim. Altınları sadece ev araba arsa veya sağlık gibi ciddi konularda bozdururdum.Adamdan aldığınız borç ne içindi o kısmı anlayamadim

Ben kardeşim hatalı değil demiyorum ama karısida masum değil.erkeklerin coğu evlenince degisiyorlar kadının kumandasına giriyorlar buda bir gercek.İslamiyette tamam kadının görevi değil ama aynı İslamiyette merhamet etmekte insanlık yapmakta adaletli olmakta var.Hep bana hep bana olmak yok.İsine geldigi gibi davranmak yok.Hastane evlerine arabayla 10 dakika anca belki o kadarda yoktur.Ama kadın başka ilçedeki annesine her hafta gider teyzeleri dayısı kuzenleri başka ildeki akrabalarına gider yer zaman para sorunu olmaz ama ne hikmetse 3.5 -4 ay bir hastaneye uğrayıp ta geçmiş olsun demez.Ondan refaket etmesini bekleyen zaten yok insan kırk kat yabancıya bile gidiyor o geçmiş olsuna bile gelmiyor aramıyor.Ama iş gezme tozma olunca fıldir fıldir sorun yok. kendi sülalesi olunca sorun yok. İnsan olmak mesele.Acaba diyorum annem felçli gibiydi yürüyemiyor yüz verirsem bizde kalırlar diyemi böyle yaptilar ...Annem hastanede vefat etti zaten.

Hadi hayırlısı olur inşallah

46 yaşındayım 26 senelikte evliyim.Kimin iyj niyetli kimin kötü niyetli bencil olduğunu anlayacak kadar tecrübe kazandım.Ortada çocuklar var diye sustuğumuz görmemezlikten geldiğimiz oluyor ama yapılanlarida unuttuğumuz anlamına gelmiyor.Gayet kimin ne olduğu ortada.Kazik yiye yiye tecrübe kazanıyorsun.Konu babamın maaşı konusundan çıkmıştı.Bunlar yerler icerlerken gezerlerken herşeye para buluyorlar ama çocuğun dershanesine gelince babamdan istiyorlar .babamın ağzını aramışlar önce bizde varmı diye babam onların borcu çok deyince babamdan istemişler babamda elindeki 9 cumhuriyet altinindan üçünü ona vermis şimdide küçüğe yol yapıyor ağız ariyorlar onuda seneye dershaneye vereceğiz diye.sanki benimle anlaşma imzaladılar onların çocuklarının ihtiyacını ben karsilayacakmisim gibi.Evlendiler ikinci evlerini aldıkları sene hariç her sene kardeşim karısını tatile götürdü.Bidrum Marmaris Fethiye Antalya Didim Kuşadası gezmedikleri yer kalmadı kardeşim calistigi için haftasonu çocukları kayinvalideye bırakıp turlara katıldılar Kapadokya Karadeniz turu gurcistana kadar gittiler.bodrumda devremülk olayı vardı.arabada vardı o zaman fiks kixin annesi babasida onlarla tatile giderdi.kixin erkek kardeşinin eşiyle gittigide oldu o yetmedi buradan teyzeleri bile gidip kalmış.birgun olsun abla enişte sizden buyrun gelin diyen olmadı.annem diyaliz hastasıydı zor yuruyordu yıllar sonra dilinin ucuyla gelin dediler gelemeyecek lerini biluyirlardi. .gezsinler banane ama insanları saf salak yerinede koymasinlar.gecen sene Didim'e tatile gittiler tatile gidecek parayı buluyorsunuz da kızın dershanesine verecek parayı niye bulamıyorsunuz gezmeye gelince kızın sulalesi gider para istemeye gelince bizim kapıyı çalınca orada bir dur demek lazım.[/QUOTE]

Merhabalar.... Üç gündür böyle ne yerdeyim ne gökte derler ya öyle bir haldeyim. Neden olduğunu bilmiyorum açıkçası. Borçlar beni bunaltmaya başladı bitsin istiyorum artık.... Birde başka bir konu var bu ay eşimle tanışalı 10 yıl bitecek onun konuşmalarından anladığım az çok bana hediye olarak pahalı bir telefon alacak iphone 13... Şimdi bir yanım aldırma söyle pahalı bir şey almasın şu borçları sıfırla diyor bir yanımda istiyor ne yapacağımı bilemiyorum. İsteyerek bencillikten yapıyorum bilmiyorum o zaten anlamadım sanıyor garibim bana supriz yapacak aklı sıra işte. Yani çok değişik bir haldeyim bana bir akıl verin

Borcunuz var mi kizlar sizin ?
Iki kredi borcum var. Birinin faizi til, oburunun faizi yuksek.
Her at ekstra odeme yapmak istiyorum aslinda.
Odemenin yarisi faize gidiyor her ay basi
Kredi borclarim vardı onları temize çektim şimdi Kredi kartı borclarim var nasipse Mart ayında onlarıda tamamen bitirmek istiyorum.İmkanin olursa faizi yüksek olanı önce bitirmeye calışAllah ödeme kolaylığı versin

Allah rahmet eylesin ablacım nurlar içinde yatsın inşallah

Şu an kullandığın telefonun ne canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…