Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Kızlar markete nakit tek 200tl götürmüştüm
fermuarlı küçük cüzdanda .
Market kalabalık olduğundan aceleyle paraya bakmadan çıktım eve geldim fişi kontrol ederken bir baktım 100 tl yok 20 ve 10 tl var zaten 7 tl yi sabah getirdiği süt için verdim .
Kasiyer (banasüt getiren genç ) bana 100 tl yerine 20 tl vermiş yanlışlıkla
Hemen geri gittim yanlışlığı düzelttirdim

Yılbaşında playstation alacakmış yeni versiyonu çıkacakmış onu bekliyor
O zamana kadar altın alacakmış

Hoşgeldin canım
Hoşbulduk canım sizlerle birikim yapmak çok heyecanlı ve guzel.Arada okudum sizleri senin oglus şehir dışında okuyacak sanırım, alışveriş yapıyorsun ne güzel.Hayirli uğurlu olsun yolu açık olsun.
CanTorun geçmiş olsun

Allah razı olsun canım
İnşaallah dediğin gibi olacak nasipse hayırlısı artık

Kızlar ev alma konusunu çok düşünüyorum.Birikimi de peşinat için yapıyorum aslında (malum krediye az çok bulaşmadan mümkün değil ).Kredi faizleri yükselmeden bu tarihi düşüşten yararlanmak için tamamını çekip alayım diye düşünmekteyim.Limitim 200 bin.Kiram 930₺,boşa gidiyor.Uzerine biraz daha ekleyip kredi taksidi yaparım diye düşündüm.6 aylık stok ve sıkışma ihtimaline karsi kenarda 5-6 bin hazırlayıp çeksem diyorum,şu an nakit değeri 2400 eden biseyler var.Oglumun okula başlamasına 3 yıl var şimdi kredi çekip alsam 3 yıl sonra kredi sabit benim maaş insallah artmış olur ve rahat olurum diye düşündüm.Aralarda kurs sinav tasarruf derken birikimler yapıp ara ödemeler ile miktari dusurebilirim.Borcum yok gibi bişey.Sabit giderlerim kira,annemin SGK, faturalar ..
Çok mu cesurum

Bence mantıklı düşünmüşsünüz. Biz de evimizi 3 yıl önce aldık ilk zamanlar kredi taksidine maaşım yetmiyordu üzerine ekleme yapıyordum günü gelmeden, sonra birbirine denk oldu, sonra maaşımdan para artmaya başladı taksitler fix olduğu için zamanla kredinin etkisi azalıyor bütçeye. Bence de güzel girişim olur eğer kendinizi hazırladıysanız

Hayirli gunler hanimlar...

Sali gunu temizlik var.
Dun kizim geldi, koltuk minderlerinin, yastik ve kirlentlerinin kiliflarini cikardi. Hepsi yikandi.
Makineyle salon halisini da yikayacakti, maalesef makine calismadi. Halilarin hepsini ve iki yorgani yikamaya verdi...
Bayramdan sonra gelecekmis, biz de farketmez dedik. Yaz sonuna kadar da sermeye niyetim yok. Kaldir kondur, supur zor geliyor artik.

Esim pazara gitti, 150 tl harcamis...
Bu hafta pazar yine pahali. 2 kg kislik bamya almis, anacigim ayikliyor. Allah saglikli, uzun omur versin. Bu yasta halâ faydam olsun derdinde...
5 yildir yanimda, daha bir kere su istemedi, onune yemek koydurmadi...
Varligi huzur veren insanlardan, masallah...

Esim sabah cuzdan kumbarayi bulmus. Seni silkelesek her yanindan para dokulur diyor. Unut onu unut, ben icine para koyar koymaz beynimi resetliyorum dedim...
Baktim gicir gicir bir 50 tl koydu icine, Allah bereket versin. An itibariyle 330 tl oldu. Ceyrek parasi cikar cikmaz alirim insaallah...
Nasipse 1 hazirandan beri icinden 3. ceyrek parasi cikacak.

Agustosta teyze torunu askere gidecek, eger ugrarsa 300 tl parasi hazir. Torunun gicir gicir 200 tl'sini da kenari koydum. Bu ay kurbandir, okul taksididir, harcliklardir guzel harcama oldu...
Birikim de oldu cok sukur.
Istasyon gibiyiz, para geliyor ve gidiyor...
Kredi kartinin 180 tl haric borcum da yok, cok zenginim...Evin toplamda 20000 tl'lik senedini de verdim kurtuldum.
Oglum kendisine ev alana kadar otursun, acelesi de yok. Annemin ogudu gibi, o ev 3. emekli maasimiz olur...
Sonrasi azicik asim, kaygisiz basim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…