Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Varyemez abla oğlanın telaslari ne güzel Allah herkese hayırlı güzel heyecanlar nasip etsin,
O da giderse yalnız mı kalacaksınİnan tanımadığım halde seni düşündüm oğlanın haberini alınca

Purpplee ya benim de gözüm seni aradı yoktun bı kaç gün sanki,ev işi hayirli olsun gerçekten kiraya verilen para çöpe atılıyor gibi almaya gücü yetenin ev sahibi olması daha güzel olur.Ama bence aceleye getrme iyice bak dolaş,böcekli evde kiracida durmaz ama belki ev sahibi böcek olmasın diye tedbir amaçlı koymuştur iyice sormak lazım

Gelemedim pek buralara kacirdigim bişey olmamıştır inşallah

yesa ya valla seni de tebrik ediyorum insanın eşinin ailsei de kendi ailesidir artık ihtiyaçları varsa tabiki yapılır gucumuz yettiğince ,ilerde bende KV olcam valla ah almaktan korkarım
Allah razı olsun KV ve kp çok iyi huyludur kaç yıldır bana karşı çizgilerini hiç bozmadilar tabi bende aynı şekilde .Belki aksi şeyler yaşasam farklı şeyler düşünür muydun bilmiyorum.Ama eşime hep derim bizim bı sorunumuz varsa da bu bizimdir.Kendi anne babami da seninkileri üzmek de bize nasip olmasın,çok şükür bugüne kadar hiç bı kavgami bı ablama bile anlatmadim.Cok büyük kavgalarimiz da oldu tamam artık bosaniyoruz da dediğimiz oldu ama hep kendi aramızda zamana bırakarak çözdük.Simdi diyorum eğer aileme anlatsam olay farklı yerlere giderdi bugünkü huzuurm da olmazdı diye.
Velhasili ne zulmedelim ne de zulme ugrayalim

canım benim
Evet ,yalnız kalacağım.
Yaşadığım yerde komşuluk ilişkileri güzel ,annem ablam akrabalarım da bu ilçedeler
Yavru kuşlar tek tek yuvadan uçuyorlar herşeyin bir vakti var ve vakti gelince yaşanması gerekenler bir bir yaşanıyor
Allah hakkımızda herşeyin her zaman en hayırlısını versin

Purpplee bocekten kurtulmanin kesin yolu, apartmani cati ve bodrum, merdivenler de dahil olmak uzere ilaclatmak.
Yillar once eski evimde kalorifer bocegi cikmisti. Hangi komsuya sorsam bizde yok dedi...
Duzenli olarak evi ilaclatiyoruz, 3 ay sonra yine cikiyor. Herkes de israrla bizde yok diyor. Meger varmis. Ne zamanki cebren apartmani komple ilaclattik, bicak gibi kesildi...
Ozellikle iki daireyi us yapmis bocekler...
Insallah komsular uyumludur, bu cok cok onemli...
Hakkinizda hayirlisi olsun...

Senin kuslarin pek erken ucuyorlar be...
Allah yollarini acik etsin, zihin acikligi versin...
Allah kivandirsin canim...

Sen kiracı olsan böcekli evi kiralar mısın ya da farkettiğin anda böcekleri o evde durur musun?
Canım öylesine yazdım öyle içime sinmiyor zaten Allah kısmet ederse hayırlısı ise kendim oturmak isterim.Alt komşuya inip sormuştum,on yıldır buradayım hiç görmedim dedi bilmiyorum ama tabi kurt düştü bir kere.İlaclatirim kendim de sürekli ilaçlarım.Daha önce oturduğum bir evde vardı ilaç Sika Sika ve sürekli çamaşır suyu ile şile sile girmelerini engellemistim 4 yılda toplsm 6 tane görmüştüm dördü ölü Çaresi bulunur elbet sağlık olsun

Amin Ev alma komşu al demişler,bir inip tanışmış olduk iyiye benziyor apartmandan memnun olduğunu söylüyor ins öyledir.

Ya niye gerçeği söylemiyorlar Evet geekirse apartmanı komple ilaclatirim huzurum için.Bu arada en üst kat bu daire.Neye dikkat etmek gerekir açıkçası fiyat konuşmaktan çok inceleyemedim tavan filan

Ben de öyle muziplik olsun diye yazdım
Benim eski oturduğum evde çoktu
Bana temizliğe gelen abla jel kıvamında bir ilaçla çare bulduğunu anlatmıştı
Ben de ablaya parasını verip bana da alıvermesini istemiştim sağolsun getirmişti ama ilacı hatırlamıyorum şimdi
Çok etkili birşeydi ve kesilmişti
Abla üstteki alttaki kişilere de temizliğe gidiyordu oralarda da olduğunu söylüyordu

Annemle konuştuk,Allah kısmet eder de kredi çıkarsa da evi alırsak annem nasipse iki yıl sonra emekli olduğunda ödemelere yardım edeceğini söyledi,ah anneler...

Canım ,annem şimdiki evinden önce 14 sene 6 katlı bir apartmanın en üst katında oturdu
Yağmur yağsa tavanarasına çıkardı kadıncağız akan var mı diye
Çatıda güneş enerjileri vardı onların derdi bi ayrıydı
O evden çıkma nedeni de ayrı bir travma idi
Bir aralık ayında çıkan çatı yangını ile artık o evi gözü görmedi ,sattı
Mümkünse ara kat almaya bak derim

Sağol canım amin
Şu an borcu yok ama parası da olmayan bir durumdayım aslında 2300 kadar bişey sadece ağustosta da ekleme yapsam ancak taşınmaya yeter.Kiram 930 ,Şubat'ta 1000 olur üzülüyorum valla.Aslinda kredi işine de hiç girmek istemiyordum ama düşündüm ki bir ev parasını biriktirmek yıllar alır illa çekiliyor az ya da çok faizin azı da bir çoğu da bir,bir de ev kira olunca canımı sıkıyor bir yola girmeye niyet ettik Allah'tan hayırlısı.Annemin emekliliği az kaldı hem SGK ödemem bitmiş olur hem annem biraz destek olacakmış iki yıl sonra Allah nasip ederse ferahlanma olur.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Soylemiyorlar, cunku onlarin kafasina gore pis insanda bocek olur. Belki yuvalanma o sekilde olur ama zamanla dagilir...Belki catida yuvalandi oyle dagildi. Simdiki apartmanimizda yilda uc kez cati arasi ve bodrum ilaclaniyor. Evde hic bocek gormedik sukur...

Purpplee almayi dusundugunuz daireye merdivenlerden yuruyerek cikin, kapi onlerine bakin. Medeniyetten uzak insanlarin daire onleri ayakkabi, terlik ve alinma saatine riayet edilmemis cop dolu oluyor...Bu kural hic sasmaz...
Merdiven duvarlarina, tavanlarina bakin. Orumcek agi, ayak izi var mi... Yine medeniyet yuzu gormemislerin yetistirdigi cocuklar, duvarlarda ayak izi birakmaya bayiliyor...

Ayrica cati ve bodruma da bakin. Ellerine geceni oralara tiktilarsa, bir duzen tertip yoksa iyice bir dusunun...

Varyemez cok hakli, ara kat her zaman iyidir...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim önerileriniz için.Baktigim muhitte ara katlar 400 den başlıyormuş ama

Şimdi bir hocamla konuştuk.Dikkat etmem gereken prosedürlerden bahsetti.Butun ödemeleri noter huzurunda yapmamı önerdi dolandırıcıliga karşı.Kapora istenecekmis protokol yapılacakmış.
Ya bir de canımı sıkan bir şey varmış,eş kisisinin de bankalardaki durumuna bakıyorlarmis,benim var ama yok olan eş kişisinin dünya borcu var bankalara,bana sırf bu sebepten kredi çıkmayabilirmis.....veeeeee eş imzası isteniyormus

Hımmmm işin bir de bu yönü var
Ev üzerinde olacak doğal olarak yarın bir gün boşanırken hak iddia etmeye kalkar mı iyi düşün canım

Hımmmm işin bir de bu yönü var
Ev üzerinde olacak doğal olarak yarın bir gün boşanırken hak iddia etmeye kalkar mı iyi düşün canım
Anlaşma protokolunde karşılıklı olarak hak iddia etmeyeceğiz diye yazıldı ama...Pek gözü olmaz gibi geliyor tabi bilemem insanoğlu..davayi pazartesi acmasini isteyeceğim protokolü ver ben bırakayım diyordu hep

Çekişmeli mı anlaşmalı mı bir boşanma olacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…