- 10 Haziran 2018
- 1.397
- 2.345
-
- Konu Sahibi Pamukannesi83
Akran zorbalığı her yerde yer kademede olan bir durum ve ne yazık ki gereken hassasiyet gösterilmiyor. "Çocuklar arasında olur" gibi kalıp cümlelerin ardına siginiliyor. Oysa yetişkin hayatında, zorbalığa uğrayip izini taşımayan yoktur ( daha çok sistematik durumlarda). Kreş yönetiminin bu konuda birşeyler yapması gerekir.Merhaba :)
Sizdende akıl almaya geldim. Benim oglum kreşe gidiyor. Su anda 4 yasinda. Simdiye kadar pek bir sorun yasamadık. Pek severek gitmesede, alışmıştı. Taki bu son haftalara kadar. Uzun anlatip yormak istemiyorum. Bu grupta tatilden önce ve sonrasi büyük cocuklarla (6 yasa kadar) büyük sorunlar olmus. Kücükleri rahatsiz etmisler. Oglumun dedigine göre dalga gectikleri bir kenara, bu cocuklar onlari itiyor ve vuruyorda. Bazilari simdi ilk okula gidecegi icin artik krese gelmiyor. Ama en az iki tanesi hala var. Bu hafta 10 tane yeni cocuk grupta basladi. Ben her gün cocugumu alsam calisanlara soruyorum herhangi bir sorun veya durum oldu mu diye. Hep yok deniliyor. Oglum gelip anlatmasa sorun olduğundan haberimiz bile olmayacak. Yani haftaya zaten kreste ortaligi ayaga kaldiricam,ama benim su kreşe güvenim gitti. Örnegin Oglumun bacaklarinda yara izleri var. Bu bahsettigim cocuklardan biri itip tekme atmis. Düsmüs. Bana oglum anlatti. Onlar sanki oyun oynarken kendisi düsmüs gibi gösterdi. Sorunlari yönetemiyorsunuz orasi belli,ama bari acik konusun. Oglum artik kreşe gitmek istemiyor büyük oglanlardan korktugu icin. Kiz cocuklarla oynuyor hep sadece.
Simdi ben bu konuda asiri kararsiz kaldim. Her yerde sorunlu insanlar olacak hayatda. Mesele o degil. Mesele kreşin durumu bu kadar kötü yönetmesi. Insan her sabah gidip cocugunu güvenerek teslim etmek istiyor. Kresi degistirsem diger kreslerin bundan daha iyi oldugunun garantisi yok. Hem tekrardan alisma süreci baslayacak. Evde de birakabilirim. Kresin nasil tepki verecegini de beklemem lazim tabi. Siz durumu nasıl degerlendirirsiniz?
Cok gecmis olsun♥Minige kiyamam. Siz duyarli bir annesiniz yorumlarinizi severek takip ederim, arayi cok rahat kapatirsiniz. Her sey cocuklarimiz icin
Iyide bu yasal degil ki. Sikayet edin o halde.
Akran zorbalığı her yerde yer kademede olan bir durum ve ne yazık ki gereken hassasiyet gösterilmiyor. "Çocuklar arasında olur" gibi kalıp cümlelerin ardına siginiliyor. Oysa yetişkin hayatında, zorbalığa uğrayip izini taşımayan yoktur ( daha çok sistematik durumlarda). Kreş yönetiminin bu konuda birşeyler yapması gerekir.
Bunun yanısıra siz de evde bol kahkaki oyunlar ve yastık savaşı gibi gücün çocukta olduğu oyunlar oynayarak gerilimini bosaltmasina yardımcı olabilirsiniz.
Ayrıca konuşmak isterse bol.bol duygularını aynalayarak dinleyin. Çok fazla bilgilendirme de, açıklamada bulunmayin
Size dahi bilgi verilmediğine göre birşey yapmamış gibi görünüyorlar ama belki de çocuklar ile ilgili çalışma yapmış olabilirler, ki umarım öyledirTesekkür ederim. Isin iyi tarafi oglumun durumlari abartmadan net bir sekilde söyleyebilmesi. Yasitlar arasi itisme felan olsa neyise, ama oglum bir oglani grup resimde gösterdi. Oglumdan iki kafa büyük nerdeyse. Kres yönetimin ne diyecegini de merak ediyorum. Simdiye kadar pek birsey yaptiklarini zannetmiyorum.
Yani diyelim ki disardalar. 20 cocuklu grupta 3 bakici var. Diyelim ki bakici kafasini cevirdi diger cocuklara bakiyor veya onlarin göremedigi bir yerde (oyun alani büyüktü yeni kücültülmüs) yapiyorlarmis
Size dahi bilgi verilmediğine göre birşey yapmamış gibi görünüyorlar ama belki de çocuklar ile ilgili çalışma yapmış olabilirler, ki umarım öyledir
Cocugum yok ama bakicilar bence çocuklarla ilgilenmiyor . Kişi başı 7 çocuk düşüyor yaklaşık, kontrolü kaybedilecek bir sayı değil . Alan çok büyükse daha fazla dikkat etmeleri gerekiralan büyüktü çocukları her zaman goremiyoruz çok garip bi savunma. O zaman dışarıdan biri de gelebilir o alana başka durumlar bile yaşanabilir.
Sürekli şiddet uygulayan çocuklar varsa da aileleriyle görüşmeleri gerekiyorsa onu o okuldan çıkarmaları gerekir. Okul hiç güven verici değil bence
Onların bakmadığı zaman diye bir şey olamaz. 4 yaş çocukları -buna 3 ve 5 yaş da dahil- daima hocaların gözetimi altında olmak zorunda.Oglum olayi hic abartmadan anlatti. Koluna, sirtina ve bacaklarina vurduklarini söyledi. Dün bir kres calisani ile görüstüm disarda. Oda olup biteni anlatti. Sorunu kontrol altina almaya calisdiklarini söyledi. Büyük cocuklar hep onlarin bakmadigi zamanlari kollayip yapiyormus. Corona uygulamalar dolayi istedikleri gibi cocuklarla calisamadiklarini da söyledi.yani sorunun tatilden önce de varoldugunu ve devam ettigini bilimiyordum bile. Oglumun dedigine göre ona dün kimse dokummamis ama Büyük oglanlardan biri bir kizin kolunu incitip aglatmis yine.
Onların bakmadığı zaman diye bir şey olamaz. 4 yaş çocukları -buna 3 ve 5 yaş da dahil- daima hocaların gözetimi altında olmak zorunda.
Eger okulda dirliği sağlayamayacaklarsa neden para ödeyesiniz ki ? Yerinizde olsam yıkarım okulu. Ben küçük gruplardan epey korkarım yani itme kakma olayları risklidir hep. Ayrica bu çocuklar nasıl bir araya geliyor anlamadim.Hepsinin teneffüs vakti farklı olmalı. Anlattiklarinizla gözümde kabus gibi bir okul canlandı şu an
Ben hic begenmedim burayi, daha iyi secenekleriniz var mi?
Egitimci degilim ama 3 yasinda ve 6 yasinda cocuklarin bir arada olmasi zaten sacma, 6 yasindaki cocuklar 3luklere gore fiziksel olarak cok buyuk dovebilirler de itip kakabilirler de. kaldi ki cocugum yaralandi diyorsunuz, itip kakilirken nerdeymis ogretmenler? Ben burdan hic guven almadim.
bence sizin anne bablarla gorusmeniz guzel bir sonuc almanizi saglamaz. belli ki bu çocuklarla ilgili sorunlar var. normal yetistirilmis bir 6 yas çocuğu kendinden kucuklere vurmaz. bu yasa kadar cocuga bu ogretilmemis. o nedenle ben ailelerinin iletisim kurmaya acik olacaklarini sanmiyorum.Evet. Haftaya yönetimle görüsücegim. Diger anne babalarin numaralari yok bende. Yoksa onlarla da bir görüsmek isterim.
Olması gerekeni yapmışlar. 6 yaş ve 4 yaş gelişim açısından çok farklı.4 yasinda ki cocukla 6 yasinda ki cocugu ayni sinifa koyan krese gondermeyin. Benim kizim 2018 dogumlu. Kresi bir yasi bile cok goruyor 6 aylik arayla 2 ye böldü sinifini.
bence sizin anne bablarla gorusmeniz guzel bir sonuc almanizi saglamaz. belli ki bu çocuklarla ilgili sorunlar var. normal yetistirilmis bir 6 yas çocuğu kendinden kucuklere vurmaz. bu yasa kadar cocuga bu ogretilmemis. o nedenle ben ailelerinin iletisim kurmaya acik olacaklarini sanmiyorum.
bir diger mesele bence ogretmenin disiplin kuramamasi. demek ki cocuk arkadasini incittikten sonra etkili sekilde cezalandirilmiyor, uyarilmiyor..suçunu, hatasini anlamiyor.
baska kreste bunu yasarsiniz diyemeyecegim cunku daha kuralci bir ogretmen ve yonetimle bunu yasamayabilirsiniz. ama bence cocugu alip evde tutmak guzel bir karar olmaz cunku.cok aktif olduklari, hep arkadas aradiklari yaştalar.
Evet. Kresimiz bu konuda cok duyarli. Zaten bir oyun terapisti mudiremiz. Basen gelisimsel acidan daha ileri veya daha geri olan cocugun sinifini degistirmeyi oneriyor velilere.Olması gerekeni yapmışlar. 6 yaş ve 4 yaş gelişmiş açısından çok farklı.
Çok mantıklıEvet. Kresimiz bu konuda cok duyarli. Zaten bir oyun terapisti mudiremiz. Basen gelisimsel acidan daha ileri veya daha geri olan cocugun sinifini degistirmeyi oneriyor velilere.
4 yasinda ne cabuk ogrenmisler kizi oglani. benimki de 4 yasinda hem kizlarla hem erkeklerle cok guzel oynuyor.Diger anneler babalar ile kastettigim sorun yaratan cocuklarin annesi babasi degil. Diger cocuklarin anneleri ve babalari. Anladigim kadariyla tek sikayetci olan degilim. Digerleri ile baski kursak belki birseyler degisir.
Yeni krese basvurmak istesem Ocak ayini beklemem lazim. O zaman agustos 2021 devam edebilir ancak. Benim icin aslinda temel sorun kresin sorunlari bizden saklamasi. Allah korusun baska durumlarda da haberimiz olmaz. Cünkü ben bu haftaya kadar iyi alisti diye seviniyorum. Oglum sadece kizlarla oynuyormuz. Bazen kizlarda "sen oglansin git" diye itekliyormus.
bu konuda degisik yaklasimlar var. benim cocugumu gonderdigim iki farkli ulkedeki iki farkli anaokulunda yaklasimda 2-4 yas ve 3-5 yas olarak siniflarda hep birlikte egitim aliyorlar. ben bunu soyle seviyorum, hem cocuklar buyuklerden öğreniyorlar, hem birlikte nasil harmony icinde olmalari gerektigini anliyorlar. birbirlerine saygi duyuyorlar. misal benim gözlemim parkta kucuk bir cocuk oynuyorsa ve buyukler kosusturuyorlarsa buyukler asla kucugun oyununu bozmuyorlar, onu korkutacak derecede ani yakin hareketler yapmiyorlar.4 yasinda ki cocukla 6 yasinda ki cocugu ayni sinifa koyan krese gondermeyin. Benim kizim 2018 dogumlu. Kresi bir yasi bile cok goruyor 6 aylik arayla 2 ye böldü sinifini.
4 yasinda ne cabuk ogrenmisler kizi oglani. benimki de 4 yasinda hem kizlarla hem erkeklerle cok guzel oynuyor.
hangi ulkedesiniz? yani bu kadar musama gosterilebilecek tek yerin turkiye oldugunu dusunmustum, velilerden para almaya devam etmek icin sorunları sakladiklarini dusundum ama belediye dediniz. normalde bu tip durumlarla iyi basa cikarlar.