- 24 Temmuz 2008
- 25.481
- 44.482
-
- Konu Sahibi Pamukannesi83
gozlerı ustlerınde olmadıgı zaman yanı
hanı bazen yardımcı ablalar sohbete falan dalıyor ılgılenmıyorlar ya o esnada sanırım
ha sımdı anladımÖyle Bi dünya yoooook demek istemiştim:)
ay cok mantıklı soru ''uzaylılar o kişiyi kaçırıp hangi huyunu degistirsinler" diye sorarsanız daha net cevaplar alirsinizBence kreşi değiştirin. Yönetici ve elemanlar aynıysa aynı sonuçlar olacak. Özel kreşlerde bazen böyle şeyler oluyormuş. Veli, çocuğun kaydını almasin diye hiçbir sorun yok deyip olayların üstünü kapatıyorlarmis bazı yerlerde.
Kimi cocuk da okulda olan sorununu bile anlatmaz. O yüzden cucuga günün nasıl geçti demek yerine "okula uzaylılar gelip birini kaciracak olsalar sen kimi kacirmalarini istersin?" ve "uzaylılar o kişiyi kaçırıp hangi huyunu degistirsinler" diye sorarsanız daha net cevaplar alirsiniz
Ben bir yıla yakın kreşte bir problem olduğunun farkındaydım ama okul hep inkar ediyordu, çocuk da anlatmiyordu. Bu sorularla her şey ortaya çıktıay cok mantıklı soru ''uzaylılar o kişiyi kaçırıp hangi huyunu degistirsinler" diye sorarsanız daha net cevaplar alirsiniz
bunu aklıma yazdım
kızım suan 4 bucuk yasında seneye gıdecek ama sımdıden ınsanların yasadıgı tecrubelerı atıyorum bellege :)
Onların bakmadığı zaman ne demek
Bence kreşi değiştirin. Yönetici ve elemanlar aynıysa aynı sonuçlar olacak. Özel kreşlerde bazen böyle şeyler oluyormuş. Veli, çocuğun kaydını almasin diye hiçbir sorun yok deyip olayların üstünü kapatıyorlarmis bazı yerlerde.
Kimi cocuk da okulda olan sorununu bile anlatmaz. O yüzden cucuga günün nasıl geçti demek yerine "okula uzaylılar gelip birini kaciracak olsalar sen kimi kacirmalarini istersin?" ve "uzaylılar o kişiyi kaçırıp hangi huyunu degistirsinler" diye sorarsanız daha net cevaplar alirsiniz
Kreşe nadiren ufak tefek kazalar kavgalar olsada öğretmenler gözlerini ayirmamali. Sürekli tekrarlayan bir durumsa iyi gozlemlenmiyor çocukların başında yeterince durulmuyor yada gruptaki çocuk sayısı fazla ve baslarında sadece 1 öğretmen vardir.
Grup sayısı çok olmadan öğretmenler de oyun alanlarında gözlerini üstlerinde tutmalilar.
Herzaman heryerde söylerim sınıfta kameralar olmalı bu hem çocuğun hem öğretmenin hakkını koruyan bir durum.
Kreşe karşı güven sorununuz varsa değiştirin .. Kimi kresler evlere şenlik ancak mükkemmel sanilabiliyor. Kimi de gercekten hakkını veriyor (hakkını veren çok azınlık ta, ve kreslere sıkı denetim gelmeli kanatindwyim .)
Kesinlikle bu velilerin kameralardan rahatlıkla çocuklarını izleyebileceği bir kreşe göndermek lazım ve daha önemlisi de çalışan öğretmenlerin veya diğer personelin sorumluluk bilinci yüksek olması gerekiyor. Siz her şeyden önce bir müşterisiniz ve para veriyorsunuz. Hakkınızın sonuna kadar takipçisi olmanız lazım. Ve her şeyi bir kenara bırakıyorum orası bir kreş, simitçi değil. Çocuğumuzu, canımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz...Merhaba :)
Sizdende akıl almaya geldim. Benim oglum kreşe gidiyor. Su anda 4 yasinda. Simdiye kadar pek bir sorun yasamadık. Pek severek gitmesede, alışmıştı. Taki bu son haftalara kadar. Uzun anlatip yormak istemiyorum. Bu grupta tatilden önce ve sonrasi büyük cocuklarla (6 yasa kadar) büyük sorunlar olmus. Kücükleri rahatsiz etmisler. Oglumun dedigine göre dalga gectikleri bir kenara, bu cocuklar onlari itiyor ve vuruyorda. Bazilari simdi ilk okula gidecegi icin artik krese gelmiyor. Ama en az iki tanesi hala var. Bu hafta 10 tane yeni cocuk grupta basladi. Ben her gün cocugumu alsam calisanlara soruyorum herhangi bir sorun veya durum oldu mu diye. Hep yok deniliyor. Oglum gelip anlatmasa sorun olduğundan haberimiz bile olmayacak. Yani haftaya zaten kreste ortaligi ayaga kaldiricam,ama benim su kreşe güvenim gitti. Örnegin Oglumun bacaklarinda yara izleri var. Bu bahsettigim cocuklardan biri itip tekme atmis. Düsmüs. Bana oglum anlatti. Onlar sanki oyun oynarken kendisi düsmüs gibi gösterdi. Sorunlari yönetemiyorsunuz orasi belli,ama bari acik konusun. Oglum artik kreşe gitmek istemiyor büyük oglanlardan korktugu icin. Kiz cocuklarla oynuyor hep sadece.
Simdi ben bu konuda asiri kararsiz kaldim. Her yerde sorunlu insanlar olacak hayatda. Mesele o degil. Mesele kreşin durumu bu kadar kötü yönetmesi. Insan her sabah gidip cocugunu güvenerek teslim etmek istiyor. Kresi degistirsem diger kreslerin bundan daha iyi oldugunun garantisi yok. Hem tekrardan alisma süreci baslayacak. Evde de birakabilirim. Kresin nasil tepki verecegini de beklemem lazim tabi. Siz durumu nasıl degerlendirirsiniz?
Farklı yaş gruplari aynı anda aynı oyun alanına çıkartılmamali. Niye çıkarıyorlar. Bahçe bile olsa her yaş grubunun oyun saati farklı olmalı. Çok garip geldi bir arada olmaları
Siz yurtdisinda mi yaşıyorsunuz? Türkiyede boyle bir sistem yok anlamadımOglumun grubundaki cocuklarin yasi 3 ve 6 arasi. 20 cocuk var. 3 tane bakici/ögretmen oluyor baslarinda.
Kesinlikle bu velilerin kameralardan rahatlıkla çocuklarını izleyebileceği bir kreşe göndermek lazım ve daha önemlisi de çalışan öğretmenlerin veya diğer personelin sorumluluk bilinci yüksek olması gerekiyor. Siz her şeyden önce bir müşterisiniz ve para veriyorsunuz. Hakkınızın sonuna kadar takipçisi olmanız lazım. Ve her şeyi bir kenara bırakıyorum orası bir kreş, simitçi değil. Çocuğumuzu, canımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz...
Siz yurtdisinda mi yaşıyorsunuz? Türkiyede boyle bir sistem yok anlamadım
KAMERADAN İZLEMEK SINIFLARA KAMERA YERLEŞTİRİLMESİ YASAKLANDI.Kesinlikle bu velilerin kameralardan rahatlıkla çocuklarını izleyebileceği bir kreşe göndermek lazım ve daha önemlisi de çalışan öğretmenlerin veya diğer personelin sorumluluk bilinci yüksek olması gerekiyor. Siz her şeyden önce bir müşterisiniz ve para veriyorsunuz. Hakkınızın sonuna kadar takipçisi olmanız lazım. Ve her şeyi bir kenara bırakıyorum orası bir kreş, simitçi değil. Çocuğumuzu, canımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz...
4 yasinda ki cocukla 6 yasinda ki cocugu ayni sinifa koyan krese gondermeyin. Benim kizim 2018 dogumlu. Kresi bir yasi bile cok goruyor 6 aylik arayla 2 ye böldü sinifini.
Cok gecmis olsunAynen. Benimde korkum bu zaten. Oglum birsey söylemese hersey yolunda zannederdim. Belki baska sorunlar var, ama yine bizim haberimiz yok. Olmazsa krese gitmesede olur. Kücük oglumu daha sadece tek tük konustugu icin yazdirmadim. Iyiki de yazdirmadim. O hic kendini ifade edemezdi. Insan zaten haberlerde gördügü olaylardan tedirgin oluyor. Almanyada bir kiz cocuk kresde ögretmeni tarafindan öldürüldü mesela gecenlerde. Yada ara sira istismar veya siddet haberleri cikiyor. Yani cocuklari emanet istemiyor insan zaten
Iyide bu yasal degil ki. Sikayet edin o halde.Burda genel yas paylasimi öyle. Bende sebebini anlamis degilim. Ama kreslerin personel sorunlari oldugu bilinen bir durum. Kücük oglumu zaten onun icin yazdirmadim