Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?
- Konu Sahibi CeYz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Mart 2014
- 2.089
- 1.177
- 158
Gelirinize ve o parayı yok sayıp harcamama iradenize bağlı biraz da. Bizde kiradayız biriktiriyoruz...Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum
Bende aynı soruyu kendime sorup durdum uzun zaman. Kayınpederimin evinde oturuyorduk. Borçlarımız bitmişti.Tam artık para biriktiririz dediğim bir döneme girmiştik ki eşim sağolsun saçıp savurmaya başladı. O zaman çok ani bir kararla, en çok da benim dayatmamla ev aldık. 1.5 yıl olmuş evi alıp oturalı. Eğer bu borçlanmaya girmeseydik eşim asla para biriktirmeye yardımcı olmayacaktı. Sizde böyle bir durum yoksa biriktirin, değilse bir an önce evinizi alıp oturun. Rabbim herkese kendine ait bir dört duvar nasip etsin.
Ben de şaşkınlıkla bakıyorum biriktirebilene. Temmuzda kuzenim ev aldı 370 bin(2+1 - yeni bir ev), gecen gün ayni sitedeki ayni statüdeki bir daireyi 450ye satıyorlar. Yani üzerinden daha 8 ay geçmeden ev 80bin artmış. Ben aradaki farkı nasıl biriktiricem.arkadaşım nasıl biriktiriyosunuz helal olsun.
eli yüzü düzgün bir ev 130 bin falan burada.
bu parayı ben ancak 10 senede biriktirebilirim.
o da dayanamayıp harcamazsam yani.
biz de kredi çekip ev aldık kiradaydık ve pek para biriktiremiyorduk yani düzenli birikmiyor bi ay başka bişey çıkıyor biri istiyor derken birikim yapamıyorduk araştırdık faiz oranları düşükken çektik kredimizi 22 ay önce aldık evimizi şimdi ödüyoruz borç olunca insan daha temkinli oluyor o borç ödeniyor ama biriktireyim derken rahat oluyor insan bu ay böyle olsun falan oluyor. Bir de arkadaşların dediği gibi ev fiyatları artıyor 150 bine aldığımız ev şimdi 200 bin oldu
Bende kredi çekip evinizi almanızı tavsiye ediyorum
Bende kredi çekip evinizi almanızı tavsiye ediyorum
- 21 Ekim 2014
- 6.805
- 5.036
- 248
tabi ki kredi çekip ev almak.. şimdi ki değeri 200 bin tl olan ev 5 yıl sonra olacak 400 bin tl
hem kira gelirini düşün geçen 5 yılda min. 1.000 tl den 60.000 TL
çekeceğin kredi 150.000 tl civarı olursa ödeyeceğin faiz kiradan zaten çıkar..
sen 5 yılda 200.000 tl avantajlı bir yatırım yaparsın..
hem kira gelirini düşün geçen 5 yılda min. 1.000 tl den 60.000 TL
çekeceğin kredi 150.000 tl civarı olursa ödeyeceğin faiz kiradan zaten çıkar..
sen 5 yılda 200.000 tl avantajlı bir yatırım yaparsın..
- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
- 168
Çoğunluk benim gibi düşünmüş
Eşimle ev araştırma kararı aldık, patronu çok iyi bir sitede oturuyor. Geçen sene komşusu evi satmak zorunda kalmış ve 180 bine vermiş ki evin değeri normalde 2-3 katı edermiş. Çevremizde tanıdıklarımıza söyleyeceğiz,kendimiz de araştıracağız.Fırsat yakalayabilirsek ozaman kaçırmamak lazım :) Ev bulana kadar da biriktiririz
Eşimle ev araştırma kararı aldık, patronu çok iyi bir sitede oturuyor. Geçen sene komşusu evi satmak zorunda kalmış ve 180 bine vermiş ki evin değeri normalde 2-3 katı edermiş. Çevremizde tanıdıklarımıza söyleyeceğiz,kendimiz de araştıracağız.Fırsat yakalayabilirsek ozaman kaçırmamak lazım :) Ev bulana kadar da biriktiririz
- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
Borçlarımız yeni bitti, elimizdekileri harcayacağımızı düşünüyorum. Bir yere bağlamak en iyisi o yüzden.Iyice arastirip , ilerde prim yapabilecek bir semtten ev alınabilir krediyle.
Kira odemediginiz için illaki alın diyemiyorum ama para biriktirebiliyormusunuz? Önemli olan bu. Elimizdekini harcıyoruz diyorsanız bir yere baglamak iyi olur.
Semt öneriniz var mı ?
Krediyi ev için çekmiştiniz değil mi? Hangi semtten aldınız? Güle güle oturunAlacağınız ev, fiyatı hiç artmadan sizi bekleyecekse biriktirin derdim. Ama bir bakmışsınız sizin biriktirdiğinizden bile fazla artmış.
Bana göre kredi çekmek daha mantıklı. Ama çok uzun seneler ve çok fazla faiz ile değil.
Ben 7 ay önce aldım kredi, toplam 53 ay. 222 bin TL için kredi çektim. 277 bin ödemiş olacağım toplamda. Aradaki fark 55 bin TL. Ama 4,5 sene sonra evin fiyatı 55 binden fazla prim yapacak diye düşünüyorum. Tabi zaman gösterecek.
- 25 Mayıs 2013
- 13.897
- 20.265
- 598
Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
**Şuan kirada değiliz
Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum
en güzeli biriktirip almak ..
ama günümüzde ev için para biriktirmek demek ciddi anlamda kaf dağına çıkmak gibi birşey..
yaaa yılllaaarca ki bu 20 25 yılı bulur para biriktircen alcan ya da ciddi anlamda güzel yeterli yani 5-10bin maaşın olcak da biriktirip alcan..
faize bulaşma derim en kötüsü de o
- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
Yanı ben kredi çekerdim muhtemelen sonucta sımdı kiraya para verıyorsunuz ama o zaman kendı evınızin kredisine para vereceksiniz.
Ay ben gecen gun araba ıcın 180 bın tl kredi alabılır mıyım dıye konu acmıştım da paran yoksa arabaya bınme gıbı yorumlar yapmışlardı ınsallah sıze de paran yoksa kirada otur demezler
Ay ben gecen gun araba ıcın 180 bın tl kredi alabılır mıyım dıye konu acmıştım da paran yoksa arabaya bınme gıbı yorumlar yapmışlardı ınsallah sıze de paran yoksa kirada otur demezler
- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
istanbulda 5-6 yıl para biriktirerek alabileceğimiz bir ev yok bence ben yaklaşık 2 sene ev baktım sonundada kredi çektim çünkü bir yılda yaklaşık konut fiyatları 100000 arttı ..ya metrobüs ya marmaray yada metro durakları bunda etken ..ben bir senede 20000 biriktirsem bile o ev seneye o fiyat kalmıyor ne yazıkki
Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
**Şuan kirada değiliz
Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum [/Q
Bana kalirsa Türkiye`de insaat sektörüne dayali bir kriz cikabilir.son zamanlarda herkes insaat yapmaya basladi.ev fiyatlari sisti.türkiye`nin ekonomisi son yillarda insaat sektörüne bagimli oldu.
tipki amerika ve ispanya`da oldugu gibi bizde de ekonomik kriz yasanabilir.bunu öngeren ekonomistler var.bence bekleyin derim.kriz cikarsa ev fiyatlari düsecektir.o zaman dilediginiz gibi bir ev alabilirsiniz.
- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.971
- 798
Krediyi ev için çekmiştiniz değil mi? Hangi semtten aldınız? Güle güle oturun
Çok teşekkür ederim, darısı sizin başınıza.
Ben Ankara'dan aldım. Ev aldım ama inşaat henüz. Topraktan girdim yani :) O yüzden ilerde değerlenir diye düşünüyorum.
- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
Halkalı tarafı olabilir, çok güzel prim yaptı evler orada. Aslında ben sizin yerinizde olsam, kira derdim olmadığı için şöyle yapardım, bilinen, ruhsatı olan bir projeden lansman döneminde uygun fiyatlı olarak alırdım. 24 gibi teslim süresi oluyor maksimum 36 ay ama gayrimenkul teslime kadar ciddi değer kazanıyor. Tabi kat irtifakı muhakkak kurulmuş olmalı.Borçlarımız yeni bitti, elimizdekileri harcayacağımızı düşünüyorum. Bir yere bağlamak en iyisi o yüzden.
Semt öneriniz var mı ?
- 25 Eylül 2014
- 1.263
- 891
- 123
1ay once aldim evi ihtiyac sahibi biriydi alisveris merkezinin tam karsisi cadde üstü baya uyguna aldik 650tl kira veriyordum 92bin kredi cektik 60bin pesin verdik 10seneye boldurduk 1230aylik odemesi iyiki hemen almisim diyorum zaten seneye kiram 700 750olacakti.ve biz tayinciyiz ben 1bin tlden asagi evime kira veremem.7aydir evliyim ama para biriktirmeyle olmuyor ev hep erteleniyor