ben 160 bine 30 senelik ev aldım 90metre kare en üst kat ama çok şükür yinede evim diyebileceğim kira ödemek çok zor ne kdar erken başlarsan ödemeye o kadar iyiSıfır lira biriktirdim,hep harcadım yaa
Senin gönderdiğin tabloda da vardı; euro,dolar,döviz vb.şeylere kafam basmıyor benim ya.Altınla aynı mantık sanırım,ilerde değer de kazanabilir aynı da kalabilir diye anlıyorum ama bilgisizliğimden bulaşmıyorumEğer konut kredisine cesaret edemem ama biriktirmek istiyorum derseniz bireysel emeklilik de tavsiye ederim.
Ben kredi çekmeden önce maks. tutarı ödüyordum. 1100 TL idi sanırım. Devlet de %25 veriyor biliyorsunuz.
3 seneden sonra çekerseniz çok zarar etmiyorsunuz, devletin vereceğinden ediyorsunuz sadece.
Ama tabi paranız TL olarak kalıyor ve değer kaybediyor.
İç disiplinim olsaydı aynı miktarı dövize çevirip bankada biriktirirdim. Ama yoktu hala da yok.
Kredi kartımdan otomatik çekiliyordu. İyi oluyordu birikim açısından.
İlla da biriktirmek istiyorum derseniz bu ihtimali de düşünebilirsiniz.
aynen ben bu döviz olayını yapıyorum bir ara her ay 0,5 gr altın çektıler kredi kartımdan 1 yıl sonunda çok sıkıştım bir aksam bozdurdum telde hepsini borcum vardı ödedim yalan olması 1,500 kadar birikmişti şimdi yine aylık çekmeye başladı
akarken damlatmak gerek
sıra dondurduğum bireysel emekliliğimde
mrb canım hayırlısı olsun oncelıkle...kredı ısı sıkıntılı hem dınen caız degıl...bırıktırmek konusuna gelınce cocugumu ıyı muhıtte yetıstırmek vs yazmıssın....tam bılgıye sahıp deılım ama emınevım dıye bı sıstem var arastır derım...Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
*Şuan kirada değiliz
Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum
Senin gönderdiğin tabloda da vardı; euro,dolar,döviz vb.şeylere kafam basmıyor benim ya.Altınla aynı mantık sanırım,ilerde değer de kazanabilir aynı da kalabilir diye anlıyorum ama bilgisizliğimden bulaşmıyorum
HAYIR biriktikçe çok güzel diyordum iyi gün var kötü gün var bir köşede bir paran olmalı ben çok durumda kaldığım için bozdurdumHesapta biriktiririm deyince her an çekebilirim diye bir risk de oluyor açıkçası.
Ben çekerdim herhalde, her gördüğüme heves eden bir kadınım çünkü.
emin evim sisteminde peki caiz mi hoca fetva verdimi sisteme giriş parası altında ne kadar para aldığını biliyormusunuzmrb canım hayırlısı olsun oncelıkle...kredı ısı sıkıntılı hem dınen caız degıl...bırıktırmek konusuna gelınce cocugumu ıyı muhıtte yetıstırmek vs yazmıssın....tam bılgıye sahıp deılım ama emınevım dıye bı sıstem var arastır derım...
oncelıkle basta yazdım tam bılgıye sahıp degılım dıye....hoca fatva vermısmıdır bılemem...cogu tanıdıgım kısıler kredı caız deıl dıye burdan ev alıyolar ...bak bu yazıyı buldum sayende bende okumus oldum........emin evim sisteminde peki caiz mi hoca fetva verdimi sisteme giriş parası altında ne kadar para aldığını biliyormusunuz
sonucta burda faız yok güne girmiş gbi oluyorsunemin evim sisteminde peki caiz mi hoca fetva verdimi sisteme giriş parası altında ne kadar para aldığını biliyormusunuz
Esim buldu o dedigimi gebzedeydi.Nereden takip ediyordunuz? İnternet sitesi, firma ismi vb. alabilir miyim? Sanırım böyle denk gelebilmek içinde sürekli kollamak gerek ama değer. Önereceğin yerlerden İstanbul Anadolu yakasındakilere bakardım sürekli.
**Pardon toki ,karasu diye yazmışsın; sitesinden takip ediyordun dimi?
sonucta burda faız yok güne girmiş gbi oluyorsun
tabıkı olabılır bısey dıyemem ben sadece tam bılmıyorum dıye basta belırterek arastırın dıye fıkır sundumBu ülkede eminevim tarzinda olusumlara güvenemeyiz ki. Türlü sahtekarliklar dönüyor. Giris parasi altinda da iyi bi miktar ödüyorsunuz. Ev alma sirasini beklerken insan endiseden bi hal olur. Gün bile yaparken sıkıntılar oluyor.
emin evim de organizasyon parası olarak 10 bin lira gibi bir para alıyorlar (adı faiz değil orgaizasyon parası, lütfen)
ayrıca bu sene ödeme yapmaya başlıyorsunuz 5 yıllık giriyorsunuz diyelim size sıra 5 sene sonra gelebilir (çekiliş oluyor ama o çekilişte isminiz var mı yok mu güvenebileceğiniz bir noter bile yok) neyse ya 5 sene sonra sıra gelirse, şimdi 200 bin lira olan evi 5 yıl sonra 200 bine ben nasıl alayım ki?
neyse herkesin kendi bileceği iş tabi ki benim nazarımda ha kar payı ha faiz ha emin evim hiç bir farkı yok. hocalar istediği fetvayı verebilir.
ben 3 sene iyi biriktirdim : 160 bin lirasını biriktirmiştim, 40 bin lira babamdan aldım (15 yaşından beri kendim çalışıyorum, okurken de çalıştım, kirada oturuyorum, babamdan bu yaşıma kadar 5 kuruş almamıştım ama ev söz konusu olunca aldım, çekinmedim) 60 bin lira da kredi çektim. 36 aylık.
o 60'i da biriktirebilsem kredi çekmezdim ama biriktirebileceğimin son noktasına gelmiştim. evime bulaşık makinesi dahi almamıştım. üstelik faizler artmaya başlamıştı, artık kredi çekeyim evi de alayım bu iş bitsin, dedim. evi aldıktan sonra 2şer bin lira ödüyorum krediye, para biriktirmeye de uğraşmıyorumbi süre böyle gider artık.
3 yilda 160bin mi?
aylık 4500 lira ile biriktirdim evet ama şöyle
ev almaya karar verdiğimde daha az kazanıyordum,mesela 4bin kazanıp 3.200 biriktiriyordum gibi bu sürede sürekli ek işler yaptım, hep böyle bir araştırdım ne yapabilirim diye... bekarım fazla da harcamam yok, param yoksa gezmedim, örnek olarak hep evde yemek yaptım , güzel güzel biriktirdim
o süre içinde yaptığım ek işler de zamanla esas işim haline geldi mesela son aylarda 8-9 bin kazanıp 7-8 bin biriktirdim
evi eylülde aldım daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?