• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
*Şuan kirada değiliz

Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum :KK5:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?

Para biriktirmek demek kira için 5-6 yıl boyunca ödenen havaya giden para demek. Tabi kirada olup ev almayı düşündüğünüzü varsayıyorum. Kredi öder kendi evinizde oturursunuz bu süre içinde.
Ben kesinlikle çocuğumu daha güzel bir muhitte büyütmeyi tercih ederdim.

Son düzenleme:
Kredi çekip almak daha mantıklı çünkü ev için bir kenarda para biriktirince zamanın ne göstereceği belli olmaz tabii o paradan harcanabilir sonra onu ekle bunu denkleştir diye düşünmektense kredi çekip kira öder gibi kendi evini almayı daha mantıklı buluyorum

%25 peşinatınız varsa hiç durma kredi Çek evini al,5-6 yıl hem para biriktirmek hem kira ödemek kolay olmaz en azından kredi çekersen sadece kredini ödersin.:KK39::KK39:

Kredi cektiginizde uste gelen faiz para birikene kadar verdiginiz kiradan ne kadar fazla?

Eminevim diye bir sistem var ben de krediye karşıyım çünkü bu sistemi henüz araştırmadım ama bi bakabilirsin

Para biriktirmek demek kira için 5-6 yıl boyunca ödenen havaya giden para demek. Tabi kirada olup ev almayı düşündüğünüzü varsayıyorum. Kredi öder kendi evinizde oturursunuz bu süre içinde.
Ben kesinlikle çocuğumu daha güzel bir muhitte büyütmeyi tercih ederdim.
Kredi cektiginizde uste gelen faiz para birikene kadar verdiginiz kiradan ne kadar fazla?

Pardon yazmamışım kira ödemiyoruz şuan

%25 peşinatınız varsa hiç durma kredi Çek evini al,5-6 yıl hem para biriktirmek hem kira ödemek kolay olmaz en azından kredi çekersen sadece kredini ödersin.:KK39::KK39:

Araba var 25 bin ediyor satarsak. 20 civarı da altın var. Cevaplar için çok sağolun, galiba kredi çekmek mantıklı. Tabi önce güzel uygun bir ev bulmak lazım :110:Bir de bize kredi çıkacak mı o var.Evlenirken çekmişti eşim, geç geç ödedik.Kara listede olabilir büyük ihtimalle

Bizim burada 150 bin olan ev 1 senede 190 bin fiyatına ulaştı. 1 Yılda 40 bin artan bir fiyat bu. Sen bir yılda 30 bin biriktirsen bu hiçbir şey ifade etmeyecek demek ki. Kiraya ödediğin para da cabası. Bana kalırsa faizlerin düşük olduğu bir dönemde birazını da peşin vererek kredi çekmek daha mantıklı. Kredi sabit ödemeliyse, yıllar içinde maaşınız artacağı için o küçük bir ödeme haline gelecek. Yıllar içinde extra ödemeler yapabilirseniz bu faizi de düşürüp daha kolay ödemenizi sağlayabilir. Kısaca ev fiyatları çok artıyor. 100 binlik bir evin ödemesi 10 yıllık 160 bin olabilir, ama o ev 10 yıl sonra kaç para olur bir düşünün derim.
Bankacı değilim :)

Pardon yazmamışım kira ödemiyoruz şuan

Araba var 25 bin ediyor satarsak. 20 civarı da altın var. Cevaplar için çok sağolun, galiba kredi çekmek mantıklı. Tabi önce güzel uygun bir ev bulmak lazım :110:Bir de bize kredi çıkacak mı o var.Evlenirken çekmişti eşim, geç geç ödedik.Kara listede olabilir büyük ihtimalle
Konut ve aaç kredisinde kar kisteyi pek önemsemiyorlar. İpotekli olduğu için işlerine bile geliyor vermek.

Vallahi butcenize bagli ama ben biriktirin derim, biz hirikmis altinlarimizi bozdurduk 15 bin kadar o tuttu, 70 bin kredi cektik 15 15 aileler verdi aldik. Ama yetmis binden fazlasini 1 sene gecmeden kazandik krediyi odedik faiziyle tabi. Simdiki aklim olsa acele etmezdim. Biriktirebilcegini dusunuyorsan cekmeyin derim faizi cebinize kalir.

eve şu an kira ödeseydiniz kredi derdim, sonuçta ikisi de boşa giden para olacaktı. kira ya da faiz fark etmeyecekti ama şu an kira ödemeyen elbet biriktirmeli, düşünmeye bile gerek yok

bence en güzeli kredi çekip ödemek ev fiyatları sabit durmuyor ki çünkü..
Gün ve gün evler dahada pahalı oluyor

sonuçta parayı biriktirirken 5-6 sene kira vemriş oluyosun ayrıca başkasının evi istediğin giib döşeyemez eve tadilat yapamazsın.ç bence kira üstüne biraz daha koyup ev sahibi olmak lazım. öbür türlü hem kira ödeyip hem de biriktirmek çok zor olur

Alacağınız ev, fiyatı hiç artmadan sizi bekleyecekse biriktirin derdim. Ama bir bakmışsınız sizin biriktirdiğinizden bile fazla artmış.

Bana göre kredi çekmek daha mantıklı. Ama çok uzun seneler ve çok fazla faiz ile değil.

Ben 7 ay önce aldım kredi, toplam 53 ay. 222 bin TL için kredi çektim. 277 bin ödemiş olacağım toplamda. Aradaki fark 55 bin TL. Ama 4,5 sene sonra evin fiyatı 55 binden fazla prim yapacak diye düşünüyorum. Tabi zaman gösterecek.

Bizim apartmanda daireler geçen sene 260bin civarında idi. Şimdi 300binden aşağı yok. Yani bi senede bile birden artıveriyo. Biriktirip almak zor. Siz ödeyeceğiniz faizi evin artan değeri gibi düşünebilirsiniz. Ki bence nerdeyse aynı oluyo. Ki akıllıca yatırım yapıp değeri daha da artacak bi ev alırsanız karlı bile çıkarsınız

Back
X