- 2 Ağustos 2014
- 3.263
- 5.832
- 358
- Konu Sahibi moda tas ogrt
-
İşte onların çoğu kredi kartı limiti dolu yaşıyor, doldurana kadar alışverişi yapıyorlar , limiti bitince de bekliyorlar malesefKredi karti kullaniyorum. Limitimin ücte birini dolduruyorum. Çeyiz harcamalarimın oldugu ayda bile boyleydi bu. Valla su instagramda paylasim yapanlara pek inanmiyorum. Adam asgari ucret aliyor super lüx yasami var gibi gosteriyor sosyal medyada.
Hanımlar bir kaç zamandır farkediyorum çoğu kadın kredi kartı limitini her ay sonuna kadar dolduruyor, Instagram'da yazmış biri limitim bitti harcama yapamicam bu ay diye, birkaç gün önce de bir öğrencim aynı şeyi söyledi . Şaşırıyorum , kredi kartı limiti 2 bin 3 bin 7 bin olsa sonuna kadar bitirip asgarisini mı ödüyor çoğu insan ?
Ben her ay ne kadar borcum varsa tamamını ödüyorum, ona göre hesap ederek harcama yapıyorum garibime gitti.
Ben de sizin gibi kullandığım için şok oluyorum bahsi geçen gibi insanlaraHanımlar bir kaç zamandır farkediyorum çoğu kadın kredi kartı limitini her ay sonuna kadar dolduruyor, Instagram'da yazmış biri limitim bitti harcama yapamicam bu ay diye, birkaç gün önce de bir öğrencim aynı şeyi söyledi . Şaşırıyorum , kredi kartı limiti 2 bin 3 bin 7 bin olsa sonuna kadar bitirip asgarisini mı ödüyor çoğu insan ?
Ben her ay ne kadar borcum varsa tamamını ödüyorum, ona göre hesap ederek harcama yapıyorum garibime gitti.
Hanımlar bir kaç zamandır farkediyorum çoğu kadın kredi kartı limitini her ay sonuna kadar dolduruyor, Instagram'da yazmış biri limitim bitti harcama yapamicam bu ay diye, birkaç gün önce de bir öğrencim aynı şeyi söyledi . Şaşırıyorum , kredi kartı limiti 2 bin 3 bin 7 bin olsa sonuna kadar bitirip asgarisini mı ödüyor çoğu insan ?
Dert edinmek değil aslında , genelde kredi kartı nasıl kullanılıyor merak ettim birkaç yerde denk gelince dediğim gibi . Ama şunu anladım kart limiti düşük olan bir çok kişi var 500 TL ise limit dolar hemen zaten, ama bir de şu durum var 5000 limiti olup hepsini dolduran, kartın sürekli asgarisini ödeyen, herkesin geçim, yaşama anlayışı, yaşam standardı çok farklı .30bin limitim var. Dolduramam ki.
Siz niye dert edindiniz bunu. Herkesin kart kullanma şekli, kazancı vs farklıdır.
Dert edinmek değil aslında , genelde kredi kartı nasıl kullanılıyor merak ettim birkaç yerde denk gelince dediğim gibi . Ama şunu anladım kart limiti düşük olan bir çok kişi var 500 TL ise limit dolar hemen zaten, ama bir de şu durum var 5000 limiti olup hepsini dolduran, kartın sürekli asgarisini ödeyen, herkesin geçim, yaşama anlayışı, yaşam standardı çok farklı .
Bir insan neden sosyal medyaya kredi kartı borcu olduğunu onu ödeyeceklerini yazar ki? :)) benim bildiğim instagrama fotoğraf atılır, bunlar kredi kartı borcu mu atıyor :) çok şaşırdım.Bu arada istagramda takip ettiğim bir sayfa vardı, bir ara işte artık kredi kartının borçlarını kapaticaz, bebeğimiz olacak, asgarisini odedikce faiz biniyor, bebegimize faizli bir şey yedirmicez, giydirmicez demişti, şimdi yine kredi kartimin limiti doldu yazmış . Alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor belki. Ya da çoğu kişinin dediği gibi düşük limitli kart kullanıyor :)
Neyse Allah herkese borclariniodeme kolaylığı versin . Hep borç ödemekle geçiyor ömür :)
Canım kredi kartimin limiti (eşimle ortak kullaniyoruz ek kartli) 15000 .Eşimle beraber devlet memuruyuz.Pazar hariç tüm harcamalarimizi kredi kartıyla yapiyoruz .İnternetten alışveriş yapılıyor,eşya alınıyor kartsız bir yaşam benim için çok mantıklı değil.Ama bu her gordugume balıklama atlıyorum,hesap kitap yapmadan herşeyi aliyorum demek dendeğil.Bir alisverise cikildiginda cebinden tomarla para cikarip hafif kenara donup sayma donemi gecmiste kaldi. Yasadigim yer herşeyin rahatça bulunamadığı bulunsa da fiyat farkının devreye girdiği bir yer.Bebegimin yatagindan ,pusetinden tutun da ikram edeceğim cikolatasina kadar internet üzerinden yorum ve fiyat farkını göz önünde bulundurarak ve zevkime göre sipariş ettik. Bu alışverişleri hamile halimle okula giden bir çocukla ve çalışan bir eşle yapmam mumkun değildi.Biriken puanlarla da çoğunlukla yakıt aliyoruz.
Öyle sayfalar var, aldığını , yediğini içtiğini koyan sayfaya. Mesela çeyiz ya da bebek alışverişi yapıyor ekliyor sayfaya, sonra kartın limiti bitince de, kartimin limiti bitti bu ay bişey alamicam artık diye açıklama yapabiliyor :)Bir insan neden sosyal medyaya kredi kartı borcu olduğunu onu ödeyeceklerini yazar ki? :)) benim bildiğim instagrama fotoğraf atılır, bunlar kredi kartı borcu mu atıyor :) çok şaşırdım.
Ama çok yanlış değil mi? Yani demekki sırf instagrama koymak için bütün parasını harcıyor, daha çok like daha çok takipçi için?Öyle sayfalar var, aldığını , yediğini içtiğini koyan sayfaya. Mesela çeyiz ya da bebek alışverişi yapıyor ekliyor sayfaya, sonra kartın limiti bitince de, kartimin limiti bitti bu ay bişey alamicam artık diye açıklama yapabiliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?