• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi kartı limitinizi sonuna kadar dolduruyor musunuz?

Eşimle ortak kredi karti kullaniyoruz limiti yuksek ama doldurmuyoruz. Gecen ay 5 bindi mesela bu ay 3 bini gecmedi icinde ogrenim kredisi ucak bileti vs vs disinda market alisverisi var bunun disina cikmamaya calisiyoruz. Kiyafet gerekmedikce almiyoruz mesela. Borcum olacagina bi kazagim eksik olsun mottomuz bu

biraz kendini bilmekle alakalı bence. ben doldururum genelde ama taksitli bir şey almam. ben yanımda nakit taşımayı sevmiyorum o yüzden hep kart kullanırım tek çekim. haliyle bitiyor. miles&smiles tan puan kazanmak için de nakit yerine kart kullandığım doğrudur. :KK53:

Hanımlar bir kaç zamandır farkediyorum çoğu kadın kredi kartı limitini her ay sonuna kadar dolduruyor, Instagram'da yazmış biri limitim bitti harcama yapamicam bu ay diye, birkaç gün önce de bir öğrencim aynı şeyi söyledi . Şaşırıyorum , kredi kartı limiti 2 bin 3 bin 7 bin olsa sonuna kadar bitirip asgarisini mı ödüyor çoğu insan ?

Ben her ay ne kadar borcum varsa tamamını ödüyorum, ona göre hesap ederek harcama yapıyorum garibime gitti.
yoo kartın limiti 5000 binse mesela bizim öyel aylık 1800 falan geliyo asgarisi degil asgari 500 oluyo ama normal taksidi1700 1800 arası

kredi kartı iyi aslında mantıklı mesela gecen esime kıs alısverii yaptık kazaktı montu kıslık biseyerdi 500 oldu ee simdi 500 u nakit vermek var 8 taksit yapmak var

ha bide eskiden ne güzel kredi kartına telefon alırdık ama simdide söyle bisey var mesela naikt 3000 diyelim telefon karttab nakit cektiriyosun sonra onu 12 takside böebiliyosun mesela kartı güzel kullanırsan iyide hersee kullanırsan yanarsın

Insanlar gelirine göre gider yaptıktan sonra bir sorun olmaz. Mühim olan o orantiyi kurabilmektir.

Ben uzun süre bankacı olduğum için kullandım, ancak sonrasında tüm kartları ödeyip iptal ettim. Ama insanların iç yüzlerini, özel maddi yapılarını bilemezsiniz. O yüzden garipsemek gibi bir duruma düşmeyin.

Bizim de ucak biletlerimizde filan cogunlukla kullandigimiz yani market hediye filan

Hanımlar bir kaç zamandır farkediyorum çoğu kadın kredi kartı limitini her ay sonuna kadar dolduruyor, Instagram'da yazmış biri limitim bitti harcama yapamicam bu ay diye, birkaç gün önce de bir öğrencim aynı şeyi söyledi . Şaşırıyorum , kredi kartı limiti 2 bin 3 bin 7 bin olsa sonuna kadar bitirip asgarisini mı ödüyor çoğu insan ?

Ben her ay ne kadar borcum varsa tamamını ödüyorum, ona göre hesap ederek harcama yapıyorum garibime gitti.
Elimden geldiğince hiç kullanmıyorum. Okul taksidini ödüyorum kızımın mesela. Birikmiş bozulmasın diye.
Almanın sonu yok

Kart limitlerimiz yüksek ama doldurmuyoruz
Kendi ödeyebileceğimiz limite göre alışveriş yapıyoruz
Bizim de heray 2 bin civarı gelir ama içinde ;
Elektrik
Su
Doğalgaz
İnternet
İki telefon faturası
Sigorta primi
Doğalgaz tesisat taksiti
İki küçük taksit daha
+bikaç parça giyim yada biraz market ve benzin alışverişi oluyor.
Yanımıza çok para almadığımızda yada aniden markete yada benzinciye uğramak gerektiğinde kullanıyoruz
Bunun dışında nakit harcıyoruz

Limitin ne olduğu önemli. Yüksek limitli kartınız varsa hepsini harcamak sorun olabilir tabi. Yüksek limitli kartım var ama limitimi doldurmuyorum hiçbirzaman. Maaşım sadece kredi kartım için değil çünkü. Her ay borcun tamamı mutlaka ödenmeli,asgari ödeyerek yaşayanları anlayamıyorum.. parası olmayan ama hiçbirşeydende geri kalmayan insanlar bence.

Senede 1 2 defa bot, mont, ozel gunler icin elbise vs gibi pahali bisey alirsam 250 300 oluyor. Onun disinda 1000tl lik limitimin 100 lirasini harciyorum

Maalesef doluyor ,doldukça yenisi geliyor ama diğerlerini kullanmıyorum.
Bi tane var başıma bela ..
Tam kapatamadigim için surunduruyo :)
Limitini düşürdüğüm için istesemde abartamiyorum en güzeli bu ..

Ben kredi kartım zaten yok eşimin de 30000 bin civarı var bana verdiğinde limit koyar genelde su kdri geçmesin diye :)

Çünkü eşim tamamını ödüyor asgari odemiyor

O limite ve gelire göre değişir

Bir de harcama şekline

9000 limitli kart geçen doldu ilk defa

Çünkü kartta oğlumun okul taksidi sosyal etkinlik ödemesi arabanın kaskosu ve 5000 tl alışverişin taksidi vardı doldu

5000 tl alışverişi yapacak gelirim varken bunu doldurmam olağan olabilir

Günü gelince tüm borç ödendi taksitler o aylık azalınca bir daha da dolmadı

Ama gelir olmayıp dolsaydı ve asgariden ödemeye kalksaydım asla kurtulamazdık o borçtan

Benim esim ticaretle ugrastigi icin kredi kartlari bizim hayatimizin olmazsa olmazi.butun mal alimini odemeleri onlarla yapiyor.bana da hep nakit alma karttan al ne alirsan der.ama su var nakit almayinca bedava gibi insan ne harcadigini bilemiyor.insan gelirini bilip ona gore harcayinca buyuk kolaylik taksit olmasi ya da yanimizda yeterli paranin olmamasi acisindan.ama ben suna sasirdim insanlar sosyal medyadan neden limitinin kalmadigini alisveris yapamayacagini ilan etme geregi duyuyolar.bakin ben ne kadar cok harciyorum demek icin galiba.ne buyuk gorgusuzluk!

Bu hatayi yapanlardanim sonuc husran issiz kaldim bir sure ve faizler zar zor kapattim ve tovbe birdaha asla elimi degmem

3. Cocuk gelince doluya yakin olmaya basladi hep ama odememiz gerekeni ödüyoruz hic asgari odemedik gecen ay ful doluydu alisveris yapamadim

Nakit tasimayi pek sevmiyorum
Kredi karti limitimi gelirime gore ayarladim gunu gelmedende yatiririm ki hesabim sasmasin

Eskiden herkes parası varsa harcardi, şimdi kredi kartlarına yukleniyoruz, harcıyoruz da harcıyoruz :)

Malesef sonuna kadar kullaniyorum..
Kart batagina battigim dogrudur.
Asla son odeme tarihini gcirmiyorum ve karttan nakit cekmiyorum ama asgarisini odeyip onu faturalara kullaniyorum

Yaza toparlarim umarim

Kredi karti kullaniyorum. Limitimin ücte birini dolduruyorum. Çeyiz harcamalarimın oldugu ayda bile boyleydi bu. Valla su instagramda paylasim yapanlara pek inanmiyorum. Adam asgari ucret aliyor super lüx yasami var gibi gosteriyor sosyal medyada.

Back