• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KREDİ ÇEKİP EV ALANLAR ?

Kesinlikle ben de aynı şeyi düşünüyorum. Şu an 24 yaşındayım ve düşünüyorum 24 sene nasıl geçmiş diye. yıllar o kadar çabuk geçiyor ki. Ben de kira ödeyeceğimize ev sahibi oluruz kredi öderiz diye düşünüyorum. ama korkutuyor beni bir yandan.

peşinatınız olmalı tabi en azından taksitleriniz biraz makul ölçülerde olur

ben hiç ev alma taraftarı diildim. kirada oturuyorduk. 10 yıl borç mu ödenir diyordum birikmişimizde yoktu. şu an kiramız 850 civarı. 6 yıldır aynı evdeyiz. adam evi satmayı düşünüyorum diyince kiralık ev baktık kiralar uçmuş :oha: oturabileceğimiz evler 2.000 2.500 tl ona vereceğimize kredi çekip ev alırız dedik. birden ayaklandık. olmuşkende en iyisi olsun dedik. aldık ama 10 yıl nasıl geçer hiç bilmiyorum en kötü ihtimal zorlanırsak satarız diye düşündük. şu an hem kira hem kredi ödüyoruz. nisanda teslim demişlerdi temmuza sarktı. taşınınca belki daha kolay olur ödemek. burdan kim ne dese boş bence. herkesin geliri gideri yaşam şartları farklı. kimi insan borçtan çok korkar risk almak istemez ucuz bir ev alır borcunu bitirir sonra biraz daha iyisini alır. kimi insanında gözü kara olur birden büyük bir borcun altına girer biz gibi :KK70: biz evi aldığımızda cebimizde 5 tl para yoktu. hiç peşinat vermedik. kv kp dalga geçtiler bizle. size nasıl sattılar o evi diye. hayal bile edemeyeceğim bir ev aldık. inşallah huzurlu bir şekilde oturmakda nasip olur. Allah herkesin gönlüne göre versin. sizinde içinize sinecek bir şekilde olsun inşallah. bu arada bizim sabit bir gelirimizde yok. eşim kendi iş yerini açtı o da çok yeni. bende yardımcı oluyorum. ben işe gireyim en azından onu krediye bağlasak da diyemiyoruz. 3.5 yaşında bir kızım var ve ikinciye hamileyim bu halde kimse beni işe almaz heralde :) velhasılı benim adamın gözünün karalığını anlamışsınızdır heralde :) eve bizim gözüyle bakamıyorum :KK70:
Maşallah size.. gerçekten taktir ettim sizi. Sonuçta gözünüzü karartıp istediğiniz gibi bir ev almışsınız. Allah mutlulukla huzurla oturmayı nasip etsin inşallah :) Bana da cesaret verdi söyledikleriniz :)

Aylık geliriniz nedir? Ayrıca 10 yıl borç gözünüzü korkutmuyor mu?
aylık gelirimiz eşimle birlikte 5000 civarı. Çok şükür sıkıntımız yok ama ilerde çocuğumuz olursa ben işten ayrılmak zorunda kalabilirim ya da eşim asker o buraya dönüp maaşı daha düşük bir işte çalışma olasılığı var çocuk olursa bir sürü masrafı felan. Anlayacağınız değişken durumlar.

peşinatınız olmalı tabi en azından taksitleriniz biraz makul ölçülerde olur
Peşinatımız yok maalesef :( o yüzden acaba ilk başta uygun bişeyler alıp sabredip ilerde değiştiririm diye düşünüyordum ama içime de sinmiyor. Güzel bir ev almak geliyor içimden sonra kendi kendime ya ödeyemezsek diyorum gözüm korkuyor

Almisken en iyisini alma taraftariyim ben. Ama istanbuldan mesela ev almak benim icin olanaksiz. Acibademde oturmak istesem on cadde 800-900bin liradan basliyor o da kutu gibi ev yani. Baska yerde de oturamam.
Ben bursada yasiyorum,burada oturulabilir bir ev en az 900-1000 lira kiralik. Ben 1500 lira oduyorum ama kendi evimde oturuyorum kredisini oduyorum. Kendi etime buduma gore de alabilecegim en guzel semtteki en guzel ev. Fazlasina gucum yetmez,kotusunde de ben oturamam. Siz de sartlarinizi gozden gecirin. Ev alsaniz ne kadar odeyeceksiniz,kiralik olsa size ne kadara mal olacak dusunun ona gore karar verin. Ve odemesi zor gelmiyor,esimin is sorunlari oldu bir yil boyunca biz cok zor gunler gecirdik. Gun geldi odemekte cok zorlandik. Ama alternatifimiz vardi her zaman. Biz sartlari zorlamak istedik sadece
Ne güzel her şartta her koşulda ödeyebilme imkanınız olmuş bir ev sahibi olmuşsunuz. Allah huzurla oturmayı nasip etsin. Arkadaşların da söylediği gibi oturmuşken içime sinen bir ev gücünün yettiği kadar olsa yeter. Ben de artık sınırları zorlamayı düşünüyorum. Borç olursa zaten mecbur bi şekilde çalışıp ödenir Allahın izniyle.

Biz se kredi cekip ev aldik. Bizim dikkat ettigimiz nokta cekecegimiz kredinin evin yari parasindan az olmasiydi. 7 sene ara odemeli kredi cektik. 2 senesi bitti bile. 57 ay kaldi. Cabuk geciyor zaman :)
Diger taraftan aldigimiz ev 3+1 tam olmasi gerektigi gibi bir ev. Ama ben cocuktan sonra daha baska bir muhite tasinmak istiyorum.

Ancak simdilik evimden ciktigima degecek bir ev bulamadim.

Kredi borcu varken de evinizi satip ev alabilirsiniz bankalar ve emlakcilar bu konuda yardimci oluyorlar. 10 sene borcu var diye 10 sene ayni evde oturmak zorunda degilsiniz.
kredi borcu varken nasıl evi satabiliyoruz ki ilk defa duydum ? banka buna müsaade ediyor mu yani ?

Peşinatımız yok maalesef :KK43: o yüzden acaba ilk başta uygun bişeyler alıp sabredip ilerde değiştiririm diye düşünüyordum ama içime de sinmiyor. Güzel bir ev almak geliyor içimden sonra kendi kendime ya ödeyemezsek diyorum gözüm korkuyor

evet biraz oturulabilecek makul bir ev alıp sonra değiştirebiilirsiniz .ilk etapta birden çok borca girdiğinizde çok zorlanırsınız diye düşünüyorum ama geri adım atmayın almamak için ,

Peşinatımız yok maalesef :KK43: o yüzden acaba ilk başta uygun bişeyler alıp sabredip ilerde değiştiririm diye düşünüyordum ama içime de sinmiyor. Güzel bir ev almak geliyor içimden sonra kendi kendime ya ödeyemezsek diyorum gözüm korkuyor
peşinat olmadan biraz zor ama.
ne civarda bir ev arıyorsunuz ?
10 senedir kredi ödüyorum.
bıktım vallahi.

evet biraz oturulabilecek makul bir ev alıp sonra değiştirebiilirsiniz .ilk etapta birden çok borca girdiğinizde çok zorlanırsınız diye düşünüyorum ama geri adım atmayın almamak için ,
Geri adım atmayı düşünmüyorum. Kirada otursak diye düşündüm gerçekten içime sinen temiz evlerin kirası 750-800 arası. Yazık günah o paranın üzerine biraz daha koyar kredi öderim diye düşünüyorum. oturabileceğimiz düzgün evler de 150-200 bin tl arası. Allah yardım eder heralde Bismillah diyip başlayacağız bi şekilde.

peşinat olmadan biraz zor ama.
ne civarda bir ev arıyorsunuz ?
10 senedir kredi ödüyorum.
bıktım vallahi.
en az 150 bin civarı düşünüyorum. 150 den aşağısı ya semti kötü ya da ev bakımsız oluyor. üstelik yeni evliyim yepyeni eşyalarım kırık dökük evde mahvolur :( ayy valla beni de korkutuyor 10 yıl ama 10 yıldan aşağı da çok taksit oluyor. mecburen biz de 10 yıl yapmak zorundayız.

en az 150 bin civarı düşünüyorum. 150 den aşağısı ya semti kötü ya da ev bakımsız oluyor. üstelik yeni evliyim yepyeni eşyalarım kırık dökük evde mahvolur :KK43: ayy valla beni de korkutuyor 10 yıl ama 10 yıldan aşağı da çok taksit oluyor. mecburen biz de 10 yıl yapmak zorundayız.
işte peşinat olmadan tamamını nasıl çekeceksiniz?
ekspertiz raporu ile %70 ine kadar veriliyor diye biliyorum.
yanıltmayayım da.
öncelikle 150000 tl üzerinden bankalarla bir görüşün hesaplatın,fikir alın derim.

işte peşinat olmadan tamamını nasıl çekeceksiniz?
ekspertiz raporu ile %70 ine kadar veriliyor diye biliyorum.
yanıltmayayım da.
öncelikle 150000 tl üzerinden bankalarla bir görüşün hesaplatın,fikir alın derim.
şöyle oluyormuş ben de arkadaştan duydum. Ev sahibiyle anlaşıp ev 100 bin ise ev sahibi 150 bin diyor expertiz de evin fiyatının %80 ini veriyor. yani evin fiyatı yine tam çıkmış oluyor. Dediğiniz gibi bankalarla görüşecez ama arkadaşım da ev aldı bu şekilde biraz evin fiyatını yüksek gösterdiler.

Biz basamak basamak gidelim dedik.
Eşim 10 yıllık kredi fikrinden çok uzak, iyi ki de öyle olmuş tutumu.
20 yıllık ev aldık, krediyi 4 yıllık çektik
Borç bitince bu evi peşinat yapıp başka ev bakarız muhtemelen.
Veya artık inşallah krediye bulaşmadan almaya çalışırız.

Biz basamak basamak gidelim dedik.
Eşim 10 yıllık kredi fikrinden çok uzak, iyi ki de öyle olmuş tutumu.
20 yıllık ev aldık, krediyi 4 yıllık çektik
Borç bitince bu evi peşinat yapıp başka ev bakarız muhtemelen.
Veya artık inşallah krediye bulaşmadan almaya çalışırız.
İnşallah krediye bulaşmadan alırsınız. Gerçekten ben de kredi çekmek istemiyorum ama mecbur çekecez. kira ödemekten iyidir. Hayatımda ilk defa 5 ay kirada oturdum çok kötü bir şeymiş. ev senin değil eve hiçbir şey yaptıramıyorsun her ay parayı çöpe atıyormuşsun gibi geliyor insana. Ahh keşke birikimimiz olsa biz de 4-5 yıllık kredi çeksek :(

Ne güzel her şartta her koşulda ödeyebilme imkanınız olmuş bir ev sahibi olmuşsunuz. Allah huzurla oturmayı nasip etsin. Arkadaşların da söylediği gibi oturmuşken içime sinen bir ev gücünün yettiği kadar olsa yeter. Ben de artık sınırları zorlamayı düşünüyorum. Borç olursa zaten mecbur bi şekilde çalışıp ödenir Allahın izniyle.
Amin cok tesekkur ederim. Bugun alacaginiz iyi bir ev seneye cok daha fazla prim de yapar zaten. Bizim 90 bin liralik bir arabamiz vardi,dedik ki baktik olmuyor satariz arabayi evin borcunu kapatiriz. O sartlarda zor gelmedi. Ama esimin isleri cok zora girince bunaldik bir donem. Insan arabadan da olmak istemiyor dedik sartlari zorlayalim.
Allah herkese en iyisini versin insallah

biz kredi cekerek aldik soyle soyliyim esim tek calisiyor 1350 lira kredi oduyoruz ilk sene biraz zorlandik ama sonra maas biraz zamlandikca azda olsa rahatliyorsunuz aman kredi cek 2 sene sonra rahat rahat odersin maasin zamlanir diyenlere bakma.
tamam kredi hep ayni rakam ama enflasyon ayni degil 200 lira zam aliyoruz peyniri 10 liraya alirken 15 liraya almaya basliyoruz oyuzden iyi hesap edin
ben daha merkezi bir yerden daha bakimsiz bir ev alabilirdim ama merkeze biraz uzak bir yerden sifir daire almayi tercih ettim
evet biraz skinti oluyor ama 3 sene dir oduyoruz sanirim duzene alistik kisin dogalgazdan dolayi biraz zorlaniyoruz evet ama odeniyor bir sekilde
yinede cok kredi cekmeyin derim cunku kredi oranlari ucuk su anda ben 100 liraya 135 oderken ayni miktari ceken arkadasim suan benim 2 katimi oduyo

Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
yarı pesın yarı kredı ıle ev aldık bır bucuk yıl kadar olacak evı alalı, su an oturuyoruz borc bır sekılde odenıyor hatta su an kıra versem kredı ıle nerdeyse anı parayı vermem gerekecektı...
ama ev alacaksanız pesınatınız kesınlıkle olsun ve ev almak ıcın ev almayın oturacaksanız ıcınıze sınen mumkunse sıfır ve ınsaatı tamamlanmıs gereklı belgelerı alınmıs bır ev alın..
bırde kımı demıs ev aldık cocuk oldu, ben hamıle ıdım ev almaya karar verdıgımızde ve sıkısık bır donemdeydık ama evı aldıktan sonra cocukta oldu su an eskıye nazaran daha ıyı durumdayız tatılede gıdıyoruz ust basta alıyoruz arada dısarıda cıkıyoruz cocugumun ıhtıyacları konusunda sıkıntımız olmuyor lukse kaçmadan gecınıp gıdıyoruz bır sekılde..

Amin cok tesekkur ederim. Bugun alacaginiz iyi bir ev seneye cok daha fazla prim de yapar zaten. Bizim 90 bin liralik bir arabamiz vardi,dedik ki baktik olmuyor satariz arabayi evin borcunu kapatiriz. O sartlarda zor gelmedi. Ama esimin isleri cok zora girince bunaldik bir donem. Insan arabadan da olmak istemiyor dedik sartlari zorlayalim.
Allah herkese en iyisini versin insallah
Bizim de çok şükür 30 bin değerinde bi arabamız var. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum çok sıkışırsak satarız diyorum ama arabasız da olmaz. Napalım biz de bir şekilde şartları zorlicaz.

biz kredi cekerek aldik soyle soyliyim esim tek calisiyor 1350 lira kredi oduyoruz ilk sene biraz zorlandik ama sonra maas biraz zamlandikca azda olsa rahatliyorsunuz aman kredi cek 2 sene sonra rahat rahat odersin maasin zamlanir diyenlere bakma.
tamam kredi hep ayni rakam ama enflasyon ayni degil 200 lira zam aliyoruz peyniri 10 liraya alirken 15 liraya almaya basliyoruz oyuzden iyi hesap edin
ben daha merkezi bir yerden daha bakimsiz bir ev alabilirdim ama merkeze biraz uzak bir yerden sifir daire almayi tercih ettim
evet biraz skinti oluyor ama 3 sene dir oduyoruz sanirim duzene alistik kisin dogalgazdan dolayi biraz zorlaniyoruz evet ama odeniyor bir sekilde
yinede cok kredi cekmeyin derim cunku kredi oranlari ucuk su anda ben 100 liraya 135 oderken ayni miktari ceken arkadasim suan benim 2 katimi oduyo
aynen öyle kredi fiyatları çok uçuk. biz de 150 bin tl kredi çekersek aylık 2000 tl civarı taksitimiz olacak. Bizi şimdi zorlayacak mı çok zorlamaz eşim doğuda olduğu için maaşı iyi çok şükür ama orayı bırakıp gelmeyi düşünüyor bırakıp gelirse burda ne iş yapacağı belli değil. ona göre düşünüp iyi hesap etmem gerekiyor.

Back
X