KP ve Huzurevi

O hasta icin en dogrusu bakimevi
Cunku zamanla yutmayi bile unutuyorlar 2 saat yemek yedirmek suruyor yemek yerken bogulsa evde ne yapilabilir
Bakimevi onun en dogru sekilde bakilmasi en rahat yasamasi demek
Gitgide agirlasan bir hastaliktan bahsediyoruz sanki grip gibi bahsediliyor
Devlet emekli maasina el koyabilir kvnin vermeme durumu soz konusu degil
Insallah kolayca cozersiniz

O hasta icin en dogrusu bakimevi
Cunku zamanla yutmayi bile unutuyorlar 2 saat yemek yedirmek suruyor yemek yerken bogulsa evde ne yapilabilir
Bakimevi onun en dogru sekilde bakilmasi en rahat yasamasi demek

kesinlikle hem fikirim ! Bu arada bir üye zart zurt beğenmedim butonuna basıyor yemin ederim onu unbeğeni manyağı yapacağım az kaldı !

şunu biraz açmanızı rica etsem açar mısınız ?

- eviniz mi uygun değil ?
- babayı evde mi istemiyorsunuz ?
- etc etc etc

Burada anlatmak istemediğim çok şey yaşandı. Bu sebeple böyle bir sorumluluk alacak kadar geniş bir gönlüm yok.
Ama hepsini bir kenara bırakırsak evde kalırsa bakıcı şart. İkimizde uzun saatler çalışıyoruz. Ben şehir dışında kalıyorum haftada 2 gün. Altını bile tutamıyormuş alzaymır hastası.
Ama bakıcıya sigorta artı maaş veremeyiz.
Bu da bir gerçek, realistik düşünmek zorundayım. Bir üye bunlar bahane demiş ama maddi ve manevi benim böyle bir gücüm yok.

Gerçekten mi?
Buna o kadar sevindim ki...

Kurumların sorumlulukları var, bilinci yerinde bir hastayı öyle çıkaramazlar oradan, devlet kurumuna bildirmeleri gerekir, ilgili kurum gelip alır, onlar alana kadar da sorumluluk kaldığı yere aittir

bende bunu sordum, yani imkanlar el vermiyor ve geçmişte yaşanmışlıklar...

teşekkür ederim kısa da olsa fikir verdiniz, bunu ilk mesajınızda yazsaydınız tepkilerinde önünü bir nebze olsun kesmiş olurdunuz.

kesinlikle hem fikirim ! Bu arada bir üye zart zurt beğenmedim butonuna basıyor yemin ederim onu unbeğeni manyağı yapacağım az kaldı !

O üyelere de diyorum.
Beğenmiyorsunuz eleştiriyorsunuz. O zaman bana bir çözüm bulun.
Eve alın demek kolay. O zaman bana ya para versinler. Ya da gelip ücretsiz bakıcılık yapsınlar.

Kaldı ki bence bakıcı da profesyonel olmalı. Bu iş aman ne var yemek yedirir tv açarım gibi değil. Alzaymır git gide ağırlaşan bir durum. Alelade bir bakıcı da olmaz.

Tek dedikleri bahane üretiyorsunuz.
O zaman bulsunlar bir çare yapayım.

Tek bir bakici da yeterli olmuyor o hastayi cevirmek tepki verdiginde durdurmak 1 kisinin yapacagi is degil

Haklısınız. Ev seçenek değil diye belirtmiştim ama demek ki daha fazla detay gerekiyormuş. Düzenleyebilirsem düzenleyeceğim.

konu ile alakası yok ama bizde sitede revizyon yaptığımızda ; aaa olmamış, hiç beğenmedim, bir daha girmeyeceğim gibi tepkiler geliyor. Olmayan ne ? diye soruyoruz cevap yok ? Olumsuz eleştirilere takılmayın.

Kardeşim konu bu değil ki..
Vicda merhamet vs. Bunlar şahsi bağlar bizi değil..
Konu sahibi zaten evimde bakmiycam demiş..
Varsa başka yolu onu öğrenmek istiyor...

Basina gelmeyen anlayamaz
Benimde cevremde var, cok kalabalik bir aile, cocuklar torunlar gelinler bakiyor her nobet 3 kisilik 1 ogun 3 4 saate kadar cikabiliyor ve hasta tepki veren itiraz eden fiziksel siddet gosteren bir hasta ustelik cok kilolu
Tikanmasi en buyuk korkulari ama kocasi ikna olmadigi icin sabrediyorlar
Basina gelmeyen bilemez bu herhangi bir sey degil cok yonlu bir hastalik

Kardeşim konu bu değil ki..
Vicda merhamet vs. Bunlar şahsi bağlar bizi değil..
Konu sahibi zaten evimde bakmiycam demiş..
Varsa başka yolu onu öğrenmek istiyor...

Zaten ben kurum bulamazsak mecbur eve de alıcaz diyorum. Sokakta kalması en büyğk korkum. Ama evde de bakanı olmayacak. Ondan çözüm soruyorum. Yani burada babasıyka ilgilenmeyen kötü hayırsız evlat durumu yok. Anlamıyorlar

Allah yardimciniz olsun sigortaya sikayet edin.

Benim rahmetli annannemde alzaymırdı ve gecmisi hatirlardı arada bizleri hatirlardı beyni o kadar kücülmüş ki fonksiyonları yerine getiremiyordu ne yemek yerdi ne su icerdi öyle bakardı tabağına ,çok yemek yedirdigimi biliyorum. Varı yoğu dayımdı bizde kalırdı bekardim o zamanlar 3 ay maaşina dokunmazdı ne zaman dayım gelip memlekete göturmeye gelse hadi maaşımı cekmedim. Çekte gidelim derdi dayıma, o kadar kötü baktilar ki yenge hanım...ölurken son nefesinde bedduasıni yengeme ederek ölmüş...teyzemler binbir ısrar evlerine alırdı sirayla bakarlardı orda da aynısı yaparmış kendi gitti maaşı öyle bekliyor, simdi mumla ariyor dayım rahmetliyi degirmenin suyu cekti çünkü

Kayinpederinizin maaşını hukuki yollara başvurun alın bildigim kadariyla bakım parası filan da alınıyor ancak yanında bakarsan sanirım alabiliyorsun siz zaten bakamam diyorsunuz, buyük bir sorumluluk çunku hastaya bakmak

Eşinize büyuk destek olun diger konunuzu okumuştum. Şimdi çok büyuk bir iş düsüyor sizlere, zamanında küçücük cocuğa cok cektirmişler ama bakın yine o kücük cocuğun eline mahkum oldu, kalbi kararmasın eşinizin belki siz cok büyük bir sevap işleyeceksiniz karşısındaki hasta icin degil kendi icin yapsın

Allah yardımcinız olsun

Ay valla daral geldi....
Millet vicdan ölçer olmuş...
Sanki sokağa atılmış gibi bi tavır...o
Daha ne yapilacak anlayamıyorum...
Elbette ilk etapta bakım evi aranır...
Kolaydı hastaya bakmak...
Bi kere müthiş bir sorumluluk...
Kendine zarar verse evden kaçsa daha büyük vicdan yapar insan...

Vallahi aynen böyle düşünüyorum ben de,bir tanıdık eşine çiçekler gibi bakıyor,ama eşi de zamanında karısını el üstünde tutuyordu.
Herkes yastığını kendi doldurur,diken ya da pamuk.
Başka bir tanıdıksa eşinin asgari hizmetini yapıp evde bırakıp gezmeye gidiyordu,garipsiyorduk.
Adam zamanında 5 kuruş vermezmiş kadına,öyle süründürmüş meğerse.
Tamam herkes iyi bakılmak ister de ona göre yaşayacak o zaman.

Katılıyorum,sanki burada "kayınpeder daha sık gelin dedi,kayınvalide kahvaltıya çağırdı,mecburmuyum ha mecburmuyum" diye tepinip ağlayanlar marstan mesaj yazıyordu,bu tatlış ponçikliğe ben de bayıldım doğrusu

Kayınpeder su an akli dengesi yerinde olmadığı için esiniz vasi olarak tayin edilsin. Ve maas karti kayboldu diye iptal ettirsin. Hem adamı evden atsın hem parasını yesin. Yok öyle bir dünya. Hatta boşanma davası açın karısı bıraktı diye. Malı varsa da kadına kalmasın. Maldan dolayı demiyorum ama o kadın hak etmiyor. Maaşının üstüne biraz da siz koyarsınız huzur evi parasını karşılar. Ileri derecede alzheimer hastası evde bakılmaz zaten. Allah yardımcınız olsun.

Bir spermini verdi diye kimseyi ömûr boyu düsünmek zorunda değil kimse hele de böyle babaları anneleri zaten yıllardır görüşmeyen insanlar biri söylemese bilmeyeceklerdi bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…