• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

“a)Sosyal inceleme raporu dayanak alınarak;kanunen bakmakla yükümlü kimsesi olmayan,sosyal güvenlik kuruluşlarından emekli,dul ve yetim aylığı almayan ,yapılacak araştırmalar sonucunda adına kayıtlı menkul ve gayrimenkulu bulunmadığı ya da adına kayıtlı gayrimenkulu olup da, sağladığı gelirle yaşamını sürdüremeyeceğinin saptanması sonucunda yoksulluk belgesi düzenlenen yaşlılar ile kanunen bakmakla yükümlü kimsesi olup da, yükümlülerin ekonomik gücünün yeterli olmadığı saptanan yaşlılar ücretsiz, ekonomik gücü yeterli olup da, sosyal yoksunluk içinde bulunan yaşlılar ise ücretli olarak kabul edilir.”

Huzurevleri yönetmeliğinden kopyaladım. Eğer reddi miras yapmadıysanız kanunen bakmakla yükümlüsünüz sanırım. Ama bu demek değil ki yaşlıyı alıp başka yere götüremezsiniz. Vasi atayıp istediğiniz huzurevine yatırabilirsiniz. Eğer özele yatırırsanız da devletin huzurevlerinin sırasında beklersiniz, hangisi önce gelirse oraya yatırırsınız.

“a)Sosyal inceleme raporu dayanak alınarak;kanunen bakmakla yükümlü kimsesi olmayan,sosyal güvenlik kuruluşlarından emekli,dul ve yetim aylığı almayan ,yapılacak araştırmalar sonucunda adına kayıtlı menkul ve gayrimenkulu bulunmadığı ya da adına kayıtlı gayrimenkulu olup da, sağladığı gelirle yaşamını sürdüremeyeceğinin saptanması sonucunda yoksulluk belgesi düzenlenen yaşlılar ile kanunen bakmakla yükümlü kimsesi olup da, yükümlülerin ekonomik gücünün yeterli olmadığı saptanan yaşlılar ücretsiz, ekonomik gücü yeterli olup da, sosyal yoksunluk içinde bulunan yaşlılar ise ücretli olarak kabul edilir.”

Huzurevleri yönetmeliğinden kopyaladım. Eğer reddi miras yapmadıysanız kanunen bakmakla yükümlüsünüz sanırım. Ama bu demek değil ki yaşlıyı alıp başka yere götüremezsiniz. Vasi atayıp istediğiniz huzurevine yatırabilirsiniz. Eğer özele yatırırsanız da devletin huzurevlerinin sırasında beklersiniz, hangisi önce gelirse oraya yatırırsınız.

Yani devletin sistemi bana mantıksız geliyor. Maaş toplamını evdeki kişi sayısına bölüp asgari ücretin 3te 2sinden az olup olmamasına bakıyorlar. Eşimle maaş toplamlarımız 6 bin. 2ye böl 3 bin. Asgari ücretten fazla. Ama özel huzurevi de bize 4250 dedi. Allah aşkına bu maaşla nasıl ödensin. Eve alalım desek bakıcı da bu civarlarda istiyor.

Herşeyi devletten beklememek lazım. Ama devlette kriterlerini ülkenin ekonomik durumuna bakarak belirlemeli.

Bu durumda reddi miras yapmaj lazım o zaman

Çok teşekkürler

Turkiye de fazla huzur Evi yok gibi sanki dogru mu biliyorum?

Alzheimer hastasina evde bakmak cok zor.
Yurtdisindayim huzuevinde calisiyorum. Alzheimer veya demans Hastaligini aileler 1 ay zor dayaniyor. Bakimi zor, hastayi anlamak cok enerji kaybina neden oluyor ileler icin. En mantiklisi hepiniz icin huzurevi.
Ama sistem nasil orada bilmiyorum

Ödeme yapmazdım diyemiyorum.
Ödeme yapamıyorum.
Atıyorum 15 bin maaş alırsın, o zaman öderim 4.250 TL'yi..
Çünkü kaldığı yer çok lüks ve iyi bir bakım evi.
Ama bu şartlarda öyle bir lüksüm yok..
Ben o kadar maaş bile almıyorum.
Fazla düşünüyorum sanırım.

Devlet bize "Hem bir oğlun, hem bir karın hem de emekli maaşın var. Almıyorum." der mi? Bence der.
İşte bu durumda napmak lazım, onu kestiremiyorum.

Kaç aydır orada, kim yatırmış ve bu zamana kadar hangi parayla kalmış orada ?

Yani devletin sistemi bana mantıksız geliyor. Maaş toplamını evdeki kişi sayısına bölüp asgari ücretin 3te 2sinden az olup olmamasına bakıyorlar. Eşimle maaş toplamlarımız 6 bin. 2ye böl 3 bin. Asgari ücretten fazla. Ama özel huzurevi de bize 4250 dedi. Allah aşkına bu maaşla nasıl ödensin. Eve alalım desek bakıcı da bu civarlarda istiyor.

Herşeyi devletten beklememek lazım. Ama devlette kriterlerini ülkenin ekonomik durumuna bakarak belirlemeli.

Çok teşekkürler

Baba yaşarken reddi miras yapamazsınız, vefat ederse üç ay içinde yapmanız gerekir, sonra süresi geçiyor bizim kanunlarda yaşarken bir aile ferdini reddetmek mümkün değil.

Çok teşekkürler

Rica ederim. Başka bir seçenek: Kayınvalide ile birlikte kalırlar. Sonra engelli aylığı için başvururlar. Kayınvalidenin emekli maaşı vs yoksa, devlet çok büyük ihtimalle aylık bağlar, o aylıkla da bakıcı ücretinin yarısı ödenebilir. Aklıma bu geldi sadece.

Baba yaşarken reddi miras yapamazsınız, vefat ederse üç ay içinde yapmanız gerekir, sonra süresi geçiyor bizim kanunlarda yaşarken bir aile ferdini reddetmek mümkün değil.

Karısının emekli maaşı veya geliri yok.
Diyelim ki 3 ay kaldı. Sonra kurum 3 aylık parayı yani yaklaşık 14 bini bizden mi ister ?

Bu huzurevleri-bakımevleri neden bu deneli öcü gibi gösteriliyor bende anlamadım,
Bir erkek evladım var hem anne hem babayım, her zaman oğluma söylerim.
Allah ömür verirse huzur evinde yaşayacağım yeri ve zamanı gelince diyorum,
Sen nerede okumak istiyorsan yurtiçi-yurtdışı beni ayak bağı görme,
Niye bu kadar korkutucu geliyor insanlara çok ciddiyim anlamıyorum :deli:

Bakim evlerini hiç ziyaret ettiniz mi ?

Bazılarını tenzih ederim , oradaki bakicilarin zebani gibi olduklarına hiç şahit oldunuz mu ?

Eğer haftada 2 3 defa ziyarete gelinen bir yasliysaniz ( ki çok çok nadir böyle yaşlı şanslılar var ) yeriniz iyi tutuluyor ,

tabi bir de dilimizin ve aklınızın yerinde olması lazım ki size yapılanları anlatabilirsiniz
...

Eğer bu şanslı gruptan değilseniz vay halinize.

...

Kimi sahibi sizi üzmek için yazmadım elbet. Siz mecburmuşsunuz . Hasta birine bakmak çok zor evde.

Eğer yanınıza alacaksanız lütfen sık sık ziyaretine gidin. Bakicilarla aranızı iyi tutmaya çalışın.

Biziö yeni haberimiz oldu
Ama 2 aydır kalıyormuş
Devlet destekli kalıyor. Gelir araştırması yapılana kadar böylr kalır. Araştırma sonucuna göre ya devlet öder ya da siz dedi oranın müdürü

Araştırmayı bekleyin o zaman, yerinden almayın size haber gelene kadar. Dediğiniz göre iyi bir yeri var.
( Kim yatırmış oraya acaba, ücret ödemeden nasıl almışlar ki ? )

Bu sırada da yer araştırması yaparsınız.

Bakim evlerini hiç ziyaret ettiniz mi ?

Bazılarını tenzih ederim , oradaki bakicilarin zebani gibi olduklarına hiç şahit oldunuz mu ?

Eğer haftada 2 3 defa ziyarete gelinen bir yasliysaniz ( ki çok çok nadir böyle yaşlı şanslılar var ) yeriniz iyi tutuluyor ,

tabi bir de dilimizin ve aklınızın yerinde olması lazım ki size yapılanları anlatabilirsiniz
...

Eğer bu şanslı gruptan değilseniz vay halinize.

...

Kimi sahibi sizi üzmek için yazmadım elbet. Siz mecburmuşsunuz . Hasta birine bakmak çok zor evde.

Eğer yanınıza alacaksanız lütfen sık sık ziyaretine gidin. Bakicilarla aranızı iyi tutmaya çalışın.
kameralı yerler var öyle hastalar için 24 saat canlı izleyebiliyorsunuz.imkan olduktan sonra herşeyin kolayı var ama işte imkanı olmayanlara Allah yardım etsin.

kameralı yerler var öyle hastalar için 24 saat canlı izleyebiliyorsunuz.imkan olduktan sonra herşeyin kolayı var ama işte imkanı olmayanlara Allah yardım etsin.

Hatta her iki hastaya bir bakıcı olan yerler bile var.

Ben diğer turlusunden söz ediyorum.

Aksatmam giderim hep ziyaretlere.

Bir hafta başım ağrır. Tabi öyle pat diye de gidemiyorsun yakının yoksa .

Neyse suç olmasın yazdıklarım şimdi. Ama zor çok zor şartlar özellikle kimsesi olursa kimsesiz olan ve hasta yaşlıların.

Gelip soranlari yok, gözlerindeki hüzünleri anlayacak yok.
At kenara gitsin. Nasılsa gören yok diye düşünülüyor herhalde.

Hatta her iki hastaya bir bakıcı olan yerler bile var.

Ben diğer turlusunden söz ediyorum.

Aksatmam giderim hep ziyaretlere.

Bir hafta başım ağrır. Tabi öyle pat diye de gidemiyorsun yakının yoksa .

Neyse suç olmasın yazdıklarım şimdi. Ama zor çok zor şartlar özellikle kimsesi olursa kimsesiz olan ve hasta yaşlıların.

Gelip soranlari yok, gözlerindeki hüzünleri anlayacak yok.
At kenara gitsin. Nasılsa gören yok diye düşünülüyor herhalde.
benim çok moralim bozuluyor öyle yerlerde ama bu bahane olamaz.bunu çok duyuyorum çevremde ziyaret etmeyenler genelde böyle söylüyor...

benim çok moralim bozuluyor öyle yerlerde ama bu bahane olamaz.bunu çok duyuyorum çevremde ziyaret etmeyenler genelde böyle söylüyor...

Kendi çocukları ziyaret etmiyor yabancıları yadirgamamak lazım.

Çocuk esirgeme , yaşlılar evi unutulmamalı asla.

Çocuklarımla bile gidiyorum. Bir gün sadece bir günü ayırmak hiç zor değil.

Öyle bir seçeneginiz neden Yok onu anlayamadım ileri derece alzhemir olması demek çok büyük bir rahatsızlığı var demek degil yani size zarar Verme gibi bi durum zaten Yok Emin’im ki suan olduğu yerde ücret olmasaydı olduğu yer de de bırakırdınız sırf para ödenmesin diye uğraşıyorsunuz gerçekten allah vicdan merhamet sahibi etsin herkesi ayni durumda kendi anneniz olsaydı bu sekil davranır mıydınız çok merak ettim
Ya kadın çalışıyo sabahtan akşama kadar.
Kocası çalışıyo sabahtan akşama kadar.
Maaş kartı adamın karısında.
Özel bakımevleri ebesinin hörekesi kadar pahalı, paraları yetmeyecek.
Evdeki bakıcı yine ebesinin hörekesi kadar pahalı ona da yetmeyecek.
Devlet bakımevlerinde sıra gelene kadar adam imamın kayığına çoktan binecek belki.
Adamın karısı kanser, tutup adamın maaşını ondan alamazlar.
Napsınlar ya?? Bikbik eleştireceğine akıl ver o zaman. Dil pabuç kadar icraat sıfır

Back