• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

O hasta icin en dogrusu bakimevi
Cunku zamanla yutmayi bile unutuyorlar 2 saat yemek yedirmek suruyor yemek yerken bogulsa evde ne yapilabilir
Bakimevi onun en dogru sekilde bakilmasi en rahat yasamasi demek
Gitgide agirlasan bir hastaliktan bahsediyoruz sanki grip gibi bahsediliyor
Devlet emekli maasina el koyabilir kvnin vermeme durumu soz konusu degil
Insallah kolayca cozersiniz
Benim babannem işte o yemek yedirirken ne zorlanırdım öldüde kurtuldu kadın :/ sanıyorlar ki çok kolay koca insanın altını temizlemek ne zor biliyorlar mı acaba bide evde yattığı yatak özel olmazsa heryeri yara oluyor çûnkü hareket falan etmiyorlar öyle duruyorlar

Ben zamanında huzurevinde de çalıştım. İlk atandığımda huzurevinde çalışan bir meslektaşım çocukları ödemek zorunda demişti. Ama ödemek zorunda değilsiniz, biraz kurumun da insiyatifinde bir durum. Ben çalışırken huzurevinde ücretsiz kalan hatta yaşlılar için verilen aylıktan (hangi kanundu unuttum) alan bir yaşlı vardı. Üstelik oğlu da çalışandı. Ama arkadaşlarının dediği gibi huzurevindeki sıralar çok uzun. Hele ki büyükşehirlerde. Bir de Alzheimer hastasının (hele ki ileri evre) bakımını evde sağlamak için zengin olmanız lazım. Tek kişinin bile güçlükle altından kalkacağı bir durum. Çalışan için de yüklü miktar para gerekiyor ne yazık ki.

Ödemek zorunda mısınız değil misiniz ilgili kanunu bulup bakayım müsait olduğumda.

Kızlar merhaba,

Geçen konumda zillet bir kaynanam olduğundan, kendisinin üvey olduğundan ve eşim küçükken (öz annesini kaybetmiş kanserden) eşime kötü davrandığından ve şimdi kanser olduğundan bahsetmiştim.

Kendisi kanser olduğu için eşimin babasını huzurevine yatırmış.
Biz 2.5 yıldır kendileriyle görüşmüyorduk.
Tesadüfen birisi haber verdi, babası orada vicdanen haberiniz olsun diye.

Bu arada babası alzaymır olmuş.
Eşim konuştu sanki eşim ilkokula gidiyormuş gibi konuşmuş hep.

Kendisi özel bir huzurevinde kalıyormuş. Aslında yaşlı bakımevi.
Devlet destekli.
Gelir araştırması yapılacakmış.
Geliri asgari ücretin 3'te ikisinden az ise devlet ömür boyu öder buranın ücretini dediler.
Ama çoksa sizin ödemeniz lazım dediler.
Ücreti sordum, 4.250 lira dediler ki benim maaşım bile o kadar değil.
Büyük ihtimalle özel olduğu için.
Şimdi benim bazı sorularım var.

Eşime çok üzülüyorum, ona destek olmak istiyorum.

1. Üvey Kayınvalidem %100 eşimin babasının maaş kartını almıştır. Eğer devlet emekli maaşıyla ödesin derse kadının kartı vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü kendisi para için eşimi zamanında aç bırakmış birisi. Bizim evlenmemizi bile istemedi para gidecek diye. Para aşağı para yukarı. Eşimin öğrenci burslarına ve annesinden kalan yetim maaşına bile el koymuş zamanında. Oradan hesap edin.

2. Bence devlet destekli kriterleri karşılamayacak ve bizim ödememiz gerekecek. Bizim ödememiz imkansız. O kadar paramız yok. Devletin yaşlıbakım evlerine aldırabilir miyiz? Bu konuda internette birbiriyle çelişen çok fazla açıklama var. Kime danışsam başka bir bilgi söylüyor. 8 yıldır devlette sıra bekliyoruz diyen de var. Şu an kaldığı kurum engelli raporu çıkaracakmış, belki bu raporla bir yere kaydederler. Bilmiyorum mümkün mü?

3. Bu konuda yapabileceğimiz ona bakım sağlayabileceğimiz başka bir tavsiyeniz var mı? Aslında ben İstanbul'a aldırıp burada bir bakımevine yerleştirmek isterdim. Şu anda Antalya'da bir kurumda. Ama dediğim gibi bizim de özelleri ödeyecek paramız yok. Bir emekli maaşı var kayınpederimin. O da büyük ihtimalle karısındadır. Karısı da kanser çünkü, tedavisini onunla görüyordur.

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.

Düzenleme: Neden eve almıyorsunuz diyenler için biz uzun saatler çalışıyoruz. Ben sürekli şehir dışına çıkıp yatıya kalıyorum işim gereği. Eve alırsak profesyonel bakıcı gerekecek. Onlar da 3 bin artı maaş istiyor ve sigorta da gerekecek. Bunları verecek durumumuz yok. Üstelik geçmişte çok şey yaşandı.

Özel bakımevi için istenen ücret çok fazla cidden, şu aşamada bu işin tek çözümü; madem alheizmer hastasıymış, sağlık kuruluna başvurun, bakım maaşı bağlanır muhtemelen. O bakım maaşı ile de eve yatılı bir bakıcı tutarsınız (kayınpederinizn evine).

Hepsini okuyamadım

Bakım evi şartlarını da bilmiyorum

Ama eşiniz ile telefonda konuşuyorsa henüz hastalığı ilerlememiş

İlerlemiş hali çok fena zira

Emekli maaşı ile kabul eden kurumlar vardır zaten vasi tayin edilir direkt ödeme vs halledilir banka kartı eşinde vs ölçü olmaz
Damdan alzheimer o kadar hizli ilerleyebiliyor ki.2 -3 ay icerisinnde bambaska birine dönüsebilir.4 yil yasli bakimevinde calistigim icin söylüyorum.Ilerleme maalesef cok hizli.Alzheimer ya da demansli birine evde bakimi inanilmaz zor.Ben de hep sunu söylüyorum esimin ailesi demans ya da alzheimer olmadigi sürece bakimevine göndermek istemem.Büyük konusmayayim ama bakimevindekilerin yüzde sekseni cok mutsuz.

Gerçekten hastalığın nasıl olduğunu bildeydiniz böyle konusmazdiniz .Birebir yaşayan biriyim. Annemi alzhemir dahil birkac hastalık sebebiyle yeni kaybettim. Benim annem felçli olmasına rağmen kriz zamanlarında bikac kişi müdahale etmekte zorlanırdik. Bu hastalık ilerledikçe nefes almayı;yutkunmayi bile unutuyorlar. Sağlık bilgisi olmayan biri nasıl müdahale edebilir düşündünüz mü?

Sevgili konu sahibi eşiniz vasi sahibi olmak için basvursun. Gerekse bir avukata danışın. Şu an yattığı klinik ile görüşün. Yaşadığınız sehir İstanbul ise sosyal hizmetler yada Darülaceze ile görüşün. Size daha sağlıklı bilgi vereceklerdir

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar merhaba,

Geçen konumda zillet bir kaynanam olduğundan, kendisinin üvey olduğundan ve eşim küçükken (öz annesini kaybetmiş kanserden) eşime kötü davrandığından ve şimdi kanser olduğundan bahsetmiştim.

Kendisi kanser olduğu için eşimin babasını huzurevine yatırmış.
Biz 2.5 yıldır kendileriyle görüşmüyorduk.
Tesadüfen birisi haber verdi, babası orada vicdanen haberiniz olsun diye.

Bu arada babası alzaymır olmuş.
Eşim konuştu sanki eşim ilkokula gidiyormuş gibi konuşmuş hep.

Kendisi özel bir huzurevinde kalıyormuş. Aslında yaşlı bakımevi.
Devlet destekli.
Gelir araştırması yapılacakmış.
Geliri asgari ücretin 3'te ikisinden az ise devlet ömür boyu öder buranın ücretini dediler.
Ama çoksa sizin ödemeniz lazım dediler.
Ücreti sordum, 4.250 lira dediler ki benim maaşım bile o kadar değil.
Büyük ihtimalle özel olduğu için.
Şimdi benim bazı sorularım var.

Eşime çok üzülüyorum, ona destek olmak istiyorum.

1. Üvey Kayınvalidem %100 eşimin babasının maaş kartını almıştır. Eğer devlet emekli maaşıyla ödesin derse kadının kartı vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü kendisi para için eşimi zamanında aç bırakmış birisi. Bizim evlenmemizi bile istemedi para gidecek diye. Para aşağı para yukarı. Eşimin öğrenci burslarına ve annesinden kalan yetim maaşına bile el koymuş zamanında. Oradan hesap edin.

2. Bence devlet destekli kriterleri karşılamayacak ve bizim ödememiz gerekecek. Bizim ödememiz imkansız. O kadar paramız yok. Devletin yaşlıbakım evlerine aldırabilir miyiz? Bu konuda internette birbiriyle çelişen çok fazla açıklama var. Kime danışsam başka bir bilgi söylüyor. 8 yıldır devlette sıra bekliyoruz diyen de var. Şu an kaldığı kurum engelli raporu çıkaracakmış, belki bu raporla bir yere kaydederler. Bilmiyorum mümkün mü?

3. Bu konuda yapabileceğimiz ona bakım sağlayabileceğimiz başka bir tavsiyeniz var mı? Aslında ben İstanbul'a aldırıp burada bir bakımevine yerleştirmek isterdim. Şu anda Antalya'da bir kurumda. Ama dediğim gibi bizim de özelleri ödeyecek paramız yok. Bir emekli maaşı var kayınpederimin. O da büyük ihtimalle karısındadır. Karısı da kanser çünkü, tedavisini onunla görüyordur.

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.

Düzenleme: Neden eve almıyorsunuz diyenler için biz uzun saatler çalışıyoruz. Ben sürekli şehir dışına çıkıp yatıya kalıyorum işim gereği. Eve alırsak profesyonel bakıcı gerekecek. Onlar da 3 bin artı maaş istiyor ve sigorta da gerekecek. Bunları verecek durumumuz yok. Üstelik geçmişte çok şey yaşandı.
Alzaymır yakını olmayan sizi çok anlamaz. Son zamanlarında evde bile mümkün değil bakimi. Eve gelen deneyimsiz olanlar 3 bine yakın alıyor. Birde onun yemegi barınması var. Biz bu hastalikla dedem ile tanıştik. Evde bakılıyor şu an. Allah yardımcinız olsun.

Gerçekten hastalığın nasıl olduğunu bildeydiniz böyle konusmazdiniz .Birebir yaşayan biriyim. Annemi alzhemir dahil birkac hastalık sebebiyle yeni kaybettim. Benim annem felçli olmasına rağmen kriz zamanlarında bikac kişi müdahale etmekte zorlanırdik. Bu hastalık ilerledikçe nefes almayı;yutkunmayi bile unutuyorlar. Sağlık bilgisi olmayan biri nasıl müdahale edebilir düşündünüz mü?

Sevgili konu sahibi eşiniz vasi sahibi olmak için basvursun. Gerekse bir avukata danışın. Şu an yattığı klinik ile görüşün. Yaşadığınız sehir İstanbul ise sosyal hizmetler yada Darülaceze ile görüşün. Size daha sağlıklı bilgi vereceklerdir
Bu postu ben atmadim. Birisi benim hesabimi mi kullaniyor anlamadim. Cunku benim yorumum bu olmazdi.

Ayrıca zarar vermez diyenler. Maalesef durum öyle degil. Ataklarına baģlı olarak sinirli oluyorlar. Ananemin boğazina defalarca yapişmişligi var dedemin. Bir ara kollari mordu. Hastaya göre de değisiyor. Daha yeni dedem bakıcının uzerine yürümüs. Ama babanemde de var onun daha yeni dedeme göre daha sakin sadece dediklerini sürekli tekrarlıyor o kadar .

Ben zamanında huzurevinde de çalıştım. İlk atandığımda huzurevinde çalışan bir meslektaşım çocukları ödemek zorunda demişti. Ama ödemek zorunda değilsiniz, biraz kurumun da insiyatifinde bir durum. Ben çalışırken huzurevinde ücretsiz kalan hatta yaşlılar için verilen aylıktan (hangi kanundu unuttum) alan bir yaşlı vardı. Üstelik oğlu da çalışandı. Ama arkadaşlarının dediği gibi huzurevindeki sıralar çok uzun. Hele ki büyükşehirlerde. Bir de Alzheimer hastasının (hele ki ileri evre) bakımını evde sağlamak için zengin olmanız lazım. Tek kişinin bile güçlükle altından kalkacağı bir durum. Çalışan için de yüklü miktar para gerekiyor ne yazık ki.

Ödemek zorunda mısınız değil misiniz ilgili kanunu bulup bakayım müsait olduğumda.
Ay allah razı olsun. Sizden haber bekliyorum o zaman

Damdan alzheimer o kadar hizli ilerleyebiliyor ki.2 -3 ay icerisinnde bambaska birine dönüsebilir.4 yil yasli bakimevinde calistigim icin söylüyorum.Ilerleme maalesef cok hizli.Alzheimer ya da demansli birine evde bakimi inanilmaz zor.Ben de hep sunu söylüyorum esimin ailesi demans ya da alzheimer olmadigi sürece bakimevine göndermek istemem.Büyük konusmayayim ama bakimevindekilerin yüzde sekseni cok mutsuz.

Biliyorum maalesef

Kp alzheimer

Birkaç ay içinde algısı bitti

Kimseyi tanımıyor oturup kalkamıyor

Altı bağlanıyor vs

İki yıldır bu şekilde

Yine bir yakınımızın vardı babası 93 yaşında vefat etti 20 yıldan uzun sürdü hastalığı

Fiziken evde bakımı zor ama hasta henüz tanıyorken düzenli bakıcı ayarlamak düzenini bozmadan bakımını sağlamak gerekiyor

Geceli gündüzlü bakıcı vs de Cidden çok masraflı

Herkese kolaylıklar dilerim

Zaten ben kurum bulamazsak mecbur eve de alıcaz diyorum. Sokakta kalması en büyğk korkum. Ama evde de bakanı olmayacak. Ondan çözüm soruyorum. Yani burada babasıyka ilgilenmeyen kötü hayırsız evlat durumu yok. Anlamıyorlar

burada boyle ahkam kesenlerin hepsi hayırlı evlat mi zannediyorsunuz sanki, boşverin.
kendi baslarına gelse buraya gelip konu açalar KV basimdan gitmiyor, KP sinirime dokunuyor diye.

benim konuyla ilgili ne yapacağınıza dair bir fikrim yok malesef. sadece umarım evinize almak zorunda kalmazsınız demek için geldim.

daha önceki konulardan okumuştum galiba eşinize yapılan eziyetleri, yanlış hatırlamıyorsam. annelik-babalık yalnızca kan bağıyla olmaz, kimse boyle birine bakmak zorunda değil.

Evet en azından sık sık ziyaret ederiz.
Bende çok üzüldüm.
Karısı üzülmesin diye bizi çok üzdü. Şimdi ikisi birden hastalandı.
Kadının yanında asla olmam. Yüzüne bile bakmam.
Ama eşimin öz babası, o sebeple babasına destek olmak isterim.
Onu da sadece Allah rızası ve eşimin üzülmemesi için yaparım.
İstanbul'da devlet kurumları alır mı onu bilmiyorum işte... :KK43:
Çocuğum öksüz benim diyip elin kadınına niye ezdirdi yavrusunu. anasından kalan hakkı ne diye buna yedirdi, o hakkı bankaya yatırtıp kazancını ayırması lazımdı.
Baba hiç mi mahçup değil ya

Back