• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.

valla hiç de öyle demem, eşime o kadar çektirilmesine göz yuman kayınpedere hatta hiç bakmam bile. bana ne. vicdansızlıksa vicdansızlık. erkeklerin kadınlar öldükten sonra hemen yanmış gibi evlenmesine ve çocuklarını da kötü muameleye maruz bırakmasına buna göz yummasına hep ifritim.
ki artı olarak hem alzheimerlı hem de yaşlı bir insanın bakımı hiç kolay değil, Allah bakmak zorunda kalanlara sabır versin yardım etsin.
iyi vicdanlı üvey anneleri tenzih ederim.

bakmak zorunda da değil zaten...
Sana lafım yok zaten senin değil eşinin sorumluluğu o. Ama bakamazsınız değil bakmazsınız. Çok iyi anladım:)

niye baksın ki?
işini mi bıraksın kadın?
adam oğlu açken kadınla aynı yastığa baş koymakta hiç çekince görmemiş mesela ne yapsın oğlu?

benim de böyle babam olsa ben de huzurevi ararım...
hem bakımsız kalmaz hem güvenli bir ortam hem de vicdanen gayet rahat bir durum...

Ödeme yapmazdım diyemiyorum.
Ödeme yapamıyorum.
Atıyorum 15 bin maaş alırsın, o zaman öderim 4.250 TL'yi..
Çünkü kaldığı yer çok lüks ve iyi bir bakım evi.
Ama bu şartlarda öyle bir lüksüm yok..
Ben o kadar maaş bile almıyorum.
Fazla düşünüyorum sanırım.

Devlet bize "Hem bir oğlun, hem bir karın hem de emekli maaşın var. Almıyorum." der mi? Bence der.
İşte bu durumda napmak lazım, onu kestiremiyorum.
Demez cunku zatwn devlet emekli maaşına karşılık aliyor.Maasi olmadan veya bir ev arsa v.s bağışlamadan almıyor.

O zamanlar çocukları muhtaç güçsüzmüş onlar yanlış yapmış ve imtihanı kaybetmiş devir döndü şimdi sıra oğullarında. O da babasını evinde istemezse benim için bir sayılırlar. Yani bana göre hala bahane bunlar:)

Evet bahane...
Mutlu ve tatmin olduysan bak şuradan defolup gidebilirsin :)

O zamanlar çocukları muhtaç güçsüzmüş onlar yanlış yapmış ve imtihanı kaybetmiş devir döndü şimdi sıra oğullarında. O da babasını evinde istemezse benim için bir sayılırlar. Yani bana göre hala bahane bunlar:)

Babasının bakımını sağlayıp, ara sıra ziyarete gitse kafi bana göre. Onlar imtihanı ve babalık haklarını bana göre de kaybetti. Yoksa oh ne ala memleket. Tüm çocuk istismarcilara yaşları ve hastalıkları gelse merhamet edelim o zaman. Sokakta bırakmadığına şükretsin. Veya onların yaptıgi gibi aç ve susuz.

Kadınla asla ilgilenmem
Ama öz babası
Ve eşim çok üzgün.

Kadın da ilgilenmez.
Kadının tek derdi dışarıdan sigorta yatırıp emekli olmaktı.
Belki de emekli olmuştur bile bilmiyorum.

Onu tanıyorum. Asla bakmaz, sokağa atar, üstüne maaşını bile alır.

Napalım sokakta mı yaşasın? Alzaymır olmasa çalışır kendini geçindirir.
Ama adam çocuk gibi olmuş :KK43:

Arkadaşım bu işin en mantıklı yolu mahkemeye başvuracaksınız ve eşiniz babasının vesayetini alacak. Bu şekilde maaş ile ilgili kontrol de eşinize geçmiş olur. akabinde devlet çıkarsa devlet bakımevine yoksa özele maaşını vererek yatırabilirsiniz. dolayısıyla masrafın tamamın size kalmamış olur.

Hastalık durumunda baba hayattayken eş maaştan hak iddia edemez
Babamın maaşı da yoktu, devlet dedemin maaşını bağlayarak kuruma yatırmış, devlet kurumu olunca maaşı alabilir miyiz durumu olmuyor, kurum müracaatını yapıyor ve maaş direk bağlanıyor, dörtte üçü alınıyor, dörtte biri yaşlıya veriliyor.
Maltepe'deki devletin huzur evini bir araştırın isterseniz, ben zamanında ziyaret etmiştim babamı nakledebilmek için, güzel bir yerdi, en azından Darül aceze gibi şartları kötü değildi.
Durum çok zor, akli melekeleri yerinde olmayan birinin bakımı ebeveyn olsa da bazen imkanlar dahilinde olmuyor, Rabbim kolaylık versin, hem vicdan zorlanıyor hem şartlar, yaşamayan bilmez çok sıkıntılı bir durum, babam bizi 30 yıl aramadı ve günün birinde Darül acezede buldum, insanlar bana demediklerini bırakmadılar ama öyle çaresiz bir durumdu ki Rabbim kimseye yaşatmasın

İnsanlar bu durumu gerçekten anlamıyor.
Benim üzerimde bir emeği, bir gün kızım veya hadi onu da geçtim, gelinim demişliği yok.
Ben şu anda sadece eşim üzülmesin ve Allah rızası için ona kalabileceği eli yüzü düzgün güzel bir kurum arıyorum.
Evde bakımla kurumda bakımda bir değil zaten.
İnsanlar çok meraklı "Kenara köşeye atılmış yaşlı dramı" yaratmaya.
Halbuki durum öyle değil. Altını bile tutamıyorken ve ben 12 saatten fazla çalışıyorken üstelik haftaiçi bazı günler şehir dışına gidiyorken iş gereği nasıl evde bakabilirim?
Bakıcıların istediği maaş ve sigorta benim maaşımdan zaten fazla...
Napayım bu durumda?
Bir üye boş boş sallıyor... Bakmak istemiyormuşum da bahane buluyormuşum da... Bu benim imtihanım bunu kaybetmişim de bilmem ne...
Çözüm bulsun o zaman bana.

bakmak zorunda da değil zaten...

niye baksın ki?
işini mi bıraksın kadın?
adam oğlu açken kadınla aynı yastığa baş koymakta hiç çekince görmemiş mesela ne yapsın oğlu?

benim de böyle babam olsa ben de huzurevi ararım...
hem bakımsız kalmaz hem güvenli bir ortam hem de vicdanen gayet rahat bir durum...
Mesele de bu zaten demek ki kimin kime gücü yetiyorsa onu itiyor

Arkadaşım bu işin en mantıklı yolu mahkemeye başvuracaksınız ve eşiniz babasının vesayetini alacak. Bu şekilde maaş ile ilgili kontrol de eşinize geçmiş olur. akabinde devlet çıkarsa devlet bakımevine yoksa özele maaşını vererek yatırabilirsiniz. dolayısıyla masrafın tamamın size kalmamış olur.

Maaşı 2.000 küsür bir şey..
Özeller 3.500'den başlıyor.
Bizim durumumuz da belli...

Umarım güzel bir devlet kurumu olur.

Babasının bakımını sağlayıp, ara sıra ziyarete gitse kafi bana göre. Onlar imtihanı ve babalık haklarını bana göre de kaybetti. Yoksa oh ne ala memleket. Tüm çocuk istismarcilara yaşları ve hastalıkları gelse merhamet edelim o zaman. Sokakta bırakmadığına şükretsin. Veya onların yaptıgi gibi aç ve susuz.
Merhamet böyle bir şey işte ama neyse ülke halkının büyük çoğunluğunu bildiğim için daha üstelemicem:)

Mesele de bu zaten demek ki kimin kime gücü yetiyorsa onu itiyor

Yabani o zaman sen bana çözüm bulur musun?
Ben sonuçta bu konuyu çözüm bulmak için açtım.
Ben işten 20.30'a doğru çıkıyorum. Evde 21.30'da oluyorum.
Eşim de 20.00 gibi evde oluyor.
Babası altını bile tutamıyor. Yemekten tut tuvalete kadar bakım gerekiyor.
Benim ve eşimin maaşı toplamı 6.000
Evimiz kira.
Borçlarımız var.
Bakıcı + bakıcının sigortası en iyi ihtimalle 3.500 - 4.000 edecek.
Çünkü alzaymırlı bireye profesyonel bakıcı lazım.
Şimdi ben ne yapayım? Hadi bana çözüm söyle.
Öyle evde bak demekle olmuyor.

Çözümünü bekliyorum.

Anlamadim ki ben konu sahibesinin kp akraban mi tanıdık falan mi bu derece sahiplendin yok bakardin bakmazdin diye tartışma konusu haline getirdin.
Bakar bakmaz onun meselesi kaldi ki çok hakli sebepleri var adam hasta ciddi sekilde kadin diyor ki ben ve eşim calisiyoruz evde.yokuz zaten maaşlari belli sen neyin peşindesin çok gonulluysen madem bundan önce baktin saniyorum ki hasta ve yaşlı birilerine sen bak madem o kadar içine dert olduysa hey Allahim ya :deli:

İnsanlar bu durumu gerçekten anlamıyor.
Benim üzerimde bir emeği, bir gün kızım veya hadi onu da geçtim, gelinim demişliği yok.
Ben şu anda sadece eşim üzülmesin ve Allah rızası için ona kalabileceği eli yüzü düzgün güzel bir kurum arıyorum.
Evde bakımla kurumda bakımda bir değil zaten.
İnsanlar çok meraklı "Kenara köşeye atılmış yaşlı dramı" yaratmaya.
Halbuki durum öyle değil. Altını bile tutamıyorken ve ben 12 saatten fazla çalışıyorken üstelik haftaiçi bazı günler şehir dışına gidiyorken iş gereği nasıl evde bakabilirim?
Bakıcıların istediği maaş ve sigorta benim maaşımdan zaten fazla...
Napayım bu durumda?
Bir üye boş boş sallıyor... Bakmak istemiyormuşum da bahane buluyormuşum da... Bu benim imtihanım bunu kaybetmişim de bilmem ne...
Çözüm bulsun o zaman bana.

hiç kendinizi üzmeyin...
eşiniz evlat olarak babasına azami olan evlatlığı yapar ve geri çekilir...
ne bakımsız kalmasına göz yumsun ne de gereksiz vicdan olayına...
sokakta da kalmasın ilgi manyağı da olmasın...
sonuçta ne olursa olsun ne yapmış olursa olsun babaya gerekli bakım sağlanmalı...
bunu da illa evde yapacaksınız diye bir kaide farz kanun yok...
siz araştırın durumu eli yüzü düzgün zulm görmeyeceği gerçekten bakımının yapılacağı güvenli bir kuruma yerleştirin...
ara ara imkanlar çerçevesinde ziyaret edersiniz hal hatır sorarsınız...

Anlamadim ki ben konu sahibesinin kp akraban mi tanıdık falan mi bu derece sahiplendin yok bakardin bakmazdin diye tartışma konusu haline getirdin.
Bakar bakmaz onun meselesi kaldi ki çok hakli sebepleri var adam hasta ciddi sekilde kadin diyor ki ben ve eşim calisiyoruz evde.yokuz zaten maaşlari belli sen neyin peşindesin çok gonulluysen madem bundan önce baktin saniyorum ki hasta ve yaşlı birilerine sen bak madem o kadar içine dert olduysa hey Allahim ya :deli:

Yok yok,
şimdi o bana bir çözüm bulacak.
A Ajim aj bekliyorum çözümünü...

İşi mi bırakayım mesela?
Ne yapayım?

Maaşı 2.000 küsür bir şey..
Özeller 3.500'den başlıyor.
Bizim durumumuz da belli...

Umarım güzel bir devlet kurumu olur.

siz şimdi şuna karar vereceksiniz; biz bu adamın sorumluluğunu almak istiyor muyuz istemiyor muyuz?
istiyorum ama.... derseniz hiç almayın zira bu iş sadece para işi de değil.
her şekilde destekçisi olacağız maddi manevi diyorsanız bu işin altına girin. bu şimdi alalım yorulduk bırakalım devlet çıkmadı biz bakamayız geri gönderelim gibi bir mevzu değil.
onun için devlet çıkar mı çıkmaz mı kısmı bence en son karar verilecek şey..

siz şimdi şuna karar vereceksiniz; biz bu adamın sorumluluğunu almak istiyor muyuz istemiyor muyuz?
istiyorum ama.... derseniz hiç almayın zira bu iş sadece para işi de değil.
her şekilde destekçisi olacağız maddi manevi diyorsanız bu işin altına girin. bu şimdi alalım yorulduk bırakalım devlet çıkmadı biz bakamayız geri gönderelim gibi bir mevzu değil.
onun için devlet çıkar mı çıkmaz mı kısmı bence en son karar verilecek şey..

Ben -Yaşanan onca şeye rağmen eşim için ve Allah rızası için- evet istiyorum.
Ama evde değil. O kadarını yapamam.
Devlet çıkmazsa özeli ödeyecek gücümüz yok.
Ama o zaman bende yokum.
Yani naparız, ne yapılır bilmiyorum.
Ama demiyorum..... İstiyorum ama bir devlet kurumunda..
Sadece ücretini öderiz de demiyorum, ziyaret ederiz, maddi manevi gücümüz yettiğince ilgileniriz.

Ben -Yaşanan onca şeye rağmen eşim için ve Allah rızası için- evet istiyorum.
Ama evde değil. O kadarını yapamam.
Devlet çıkmazsa özeli ödeyecek gücümüz yok.
Ama o zaman bende yokum.
Yani naparız, ne yapılır bilmiyorum.
Ama demiyorum..... İstiyorum ama bir devlet kurumunda..
Sadece ücretini öderiz de demiyorum, ziyaret ederiz, maddi manevi gücümüz yettiğince ilgileniriz.

ben de zaten buradaki bazı vicdancıların tersine sizin gibi düşünüyorum ve eğer evde düzenli bakacak kişi yoksa (malum bu hastalık özelinde düzenlilik şart) Alzheimer hastalığı olan bireylerin sabit bir yerde profesyonel bakım ile bakılması gerektiğini düşünüyorum.
devlet işini araştırın eğer olmayacaksa hiç sorumluluğunu almayın derim zira özeli karşılayamayacak durumdasınız.

ben de zaten buradaki bazı vicdancıların tersine sizin gibi düşünüyorum ve eğer evde düzenli bakacak kişi yoksa (malum bu hastalık özelinde düzenlilik şart) Alzheimer hastalığı olan bireylerin sabit bir yerde profesyonel bakım ile bakılması gerektiğini düşünüyorum.
devlet işini araştırın eğer olmayacaksa hiç sorumluluğunu almayın derim zira özeli karşılayamayacak durumdasınız.

Peki biz almayacaksak ne olacak?
Ben asıl onu merak ediyorum.
Diyelim ki sorumluluk almadık...
Özel kurum ilişiğini kesip adamı sokağa mı atar?

Nolur yani babasının durumu..
Veya kurum bize siz oğlusunuz yasal olarak siz ödeyin mi der..
Nedir

Back