• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

Allah rahmet eylesin
anneniz kaç yıl çekti bu hastalığı başlangıç ve vefat olarak kusura bakmayın soruyorum ama
Allah bilir tabi de 10 12 yıl en fazla diyorlar

Allah razı olsun.Benim annem felç olma sebebi beyin kanaması geçirmesiydi.20 yıl felçli geçirdi.Beyin kanaması geçirdiği için beynin belli bir bölümünü kullanamıyordu.Bu süreçte koltuk değneğiyle yürüdü vesaire...Unutkanlıklar, hayali arkadaşlar çok azda olsa vardı.Biz buna yorduk.Babamı kaybettik 10 yıl kadar önce o zaman kendini bıraktı.Psikolojik olarak.Alzhemir'ı Yoğun olarak son 3 yıl geçirdi. ama bir sürü hastalık , enfeksiyonel durumu olmasından ötürü, ayrıca beyin hasarlı olmasından hızlandı bu süreç... Yutma refleksini unuttuğu ve sürekli yatan hasta olduğu için, yemek yerken besinler akciğerlerine kaçıyordu. Sürekli pönomoni geçiriyordu.Tükürüğünü yutmak bile sıkıntıydı,yemek suyu geçiyorum.Artık antibiyotiklere bağışıklık geliştiği için enfeksiyonu tedavi edilemedi.Uzun bir süre yoğun bakımda yattı 5 ay kadar.. Ne yazıkki kaybettik. Önceleri 3 ayda bir hastanede yatması gerekiyordu.Sonra ayda bir haftada bir oldu.. Bu süreci bizzat yaşadım. Allah yatan hastaya da, bakan yakına da güç kuvvet versin.Bizim maddi, manevi imkanımız vardı.Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Düşünün engeli olan hastayı araca bindiremeyecek durumdaysanız Acil durumlarda ambulans ile hastaneye gidebilirsiniz. ama dönüşte eğer solunum cihazına vs. bağlı değilse devlet size ambulans vermiyor. Bu durumda özel ambulans kullanmak gerekli, bu da demektir ki en kısa mesafe için 300tl niz olması gerekiyor.Devlet hastanesi her hastayı kabul edemiyor, Özel hastaneye gitmeniz gerekli bu arada en az yatış için geceliği 1.000TL ödemek demek... İlaçları, bezleri vesairesinden bahsetmedim.. Profosyonel destek almak en sağlıklısı hastaya da eziyet olmaz.. Zor bir süreç..

Hayır tek bir çocuğu var, o da eşim.
Diğer kadın benim için kötülüğün vücut bulmuş hali...
Eminiz ki eşimin elinden zorla aldığı yetim maaşını o çoktan biriktirmiştir yıllar içinde...
Yani onun bankada parası boldur.

Kp konusunda vicdansız diyenleri kabul etmiyorum.
Ama kv konusunda vicdansız ve merhametsizim..
Kadın dese de maaşı bölelim ikimiz de bakalım geçinelim o parayla, eyvallah ona da kabul.
Ama söz konusu paraysa o kadınla anlaşılmaz.

Ben ve eşim asla ama asla konuşmayız onunla.
Bir kere konuştuk, kavga çıktı zaten.
Şimdi bir de kansermiş.
Duygu sömürüsüne bayılır. Hatta sağda solda gelin benle kavga etti üzüntüden kanser oldum diyormuş.

O yüzden ona bulaşmamak en iyisi.
2.evliliklerde olan zaten çocuklara oluyor.Kaç sene geçmesine rağmen eşiniz etkisinden kurtulamamıştır yaşananların.:olamaz:Büyüklerin bir duası var klişedir ama çok yerindedir.Allah elim ayağım sağken ,aklım yerindeyken canımı alsın 3 gün yatak 4.gün ölüm diye.

Allah razı olsun.Benim annem felç olma sebebi beyin kanaması geçirmesiydi.20 yıl felçli geçirdi.Beyin kanaması geçirdiği için beynin belli bir bölümünü kullanamıyordu.Bu süreçte koltuk değneğiyle yürüdü vesaire...Unutkanlıklar, hayali arkadaşlar çok azda olsa vardı.Biz buna yorduk.Babamı kaybettik 10 yıl kadar önce o zaman kendini bıraktı.Psikolojik olarak.Alzhemir'ı Yoğun olarak son 3 yıl geçirdi. ama bir sürü hastalık , enfeksiyonel durumu olmasından ötürü, ayrıca beyin hasarlı olmasından hızlandı bu süreç... Yutma refleksini unuttuğu ve sürekli yatan hasta olduğu için, yemek yerken besinler akciğerlerine kaçıyordu. Sürekli pönomoni geçiriyordu.Tükürüğünü yutmak bile sıkıntıydı,yemek suyu geçiyorum.Artık antibiyotiklere bağışıklık geliştiği için enfeksiyonu tedavi edilemedi.Uzun bir süre yoğun bakımda yattı 5 ay kadar.. Ne yazıkki kaybettik. Önceleri 3 ayda bir hastanede yatması gerekiyordu.Sonra ayda bir haftada bir oldu.. Bu süreci bizzat yaşadım. Allah yatan hastaya da, bakan yakına da güç kuvvet versin.Bizim maddi, manevi imkanımız vardı.Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Düşünün engeli olan hastayı araca bindiremeyecek durumdaysanız Acil durumlarda ambulans ile hastaneye gidebilirsiniz. ama dönüşte eğer solunum cihazına vs. bağlı değilse devlet size ambulans vermiyor. Bu durumda özel ambulans kullanmak gerekli, bu da demektir ki en kısa mesafe için 300tl niz olması gerekiyor.Devlet hastanesi her hastayı kabul edemiyor, Özel hastaneye gitmeniz gerekli bu arada en az yatış için geceliği 1.000TL ödemek demek... İlaçları, bezleri vesairesinden bahsetmedim.. Profosyonel destek almak en sağlıklısı hastaya da eziyet olmaz.. Zor bir süreç..
amin Rabbim tüm hastalara ve yakınlarına yardım etsin
mekanı cennet olsun annelerimizin...

Vicdansiz diyenler cok vicdanli oldugundan degil elalem ne der diye bakarlar(?). Evdeki bilmeyen birinin bakimiyla egitim almis birinin bakimi hic bir olabilir mi. Alzheimer hastasindan bahsediliyor. Evde nasil bakilirsa bakilsin kafasindalar elalemnederciler. Cozum dahi sunamiyor yaftaliyorlar.
Allah kolaylik versin size, umarim bir yol bulursunuz..
Alzheimer nasıl bir hastalıktır bilmiyorlar, yakın çevremde maalesef Alzheimer olan büyüklerim oldu, hastalığın ilk evrelerinde sorun değil ama son evresinde asla evde yalnız kalamaz, en az 2 kişinin ilgilenmesi gerekiyor çünkü Alzheimer olan biri ne eşini, ne çocuklarını, ne torunlarını kimseyi tanımıyor, aç mı tok mu, tuvaleti var mı yok mu bilmiyor, herkesi, tüm anılarını biriktirdiği evini bile yabancıladığı için hırçınlaşıyor, gitmek istiyor zaptedemiyorsunuz, hasta bezi kullansanız çıkarıp atıyor her yere tuvaletini yapıyor, sonda takılsa söküp atacağım diye uğraşıyor haliyle kendine zarar veriyor ya hastaneye götürmek ya eve doktor çağırmak zorunda kalıyorsunuz, 5 dakika gözünüzü ayıramazsınız alıp başını gidiyor, zaman ve mekan kavramları olmuyor, Alzheimer öyle eve alayım akşama kadar evde kendini idare eder, akşamda iş dönüşü biz ilgileniriz denilecek bir hastalık değildir bu sebeple eğer evde ilgilenecek kimse yoksa bakımevine yatırmak en iyisidir, kaldı ki Alzheimer düşmanımın bile başına vermesin bakana da bakılması gereken hastaya da zorlukları olan bir hastalık, bakanın da psikolojisi bozuluyor çünkü sizi tanımıyor, sizle ilgili hiçbir şey hatırlamıyor, bazen eşi sanıyor, bazen doktor, bazen bir komşu, torununu kocası sanıp yanına çağıran bir teyzemiz, gelinini eşi sanan bir amcamız vardı.

Vicdan evet, kimsenin vicdanı hasta bir babayı bakımevine bırakmaya razı gelmez ama hiçbir şey hatırlayamadığı için hırçınlaşıp evden gitmek isteyen, izin vermeyince de kendine zarar vermeye çalışan halini görmek, onu zaptetmeye çalışmak da kolay değil.

Şartlar neye elveriyorsa onu yapacaksınız mecburen en makulu neyse o olmalı. Bulunduğunuz ilde bir bakım evine yerleştirir sık sık ziyaret edersiniz yalnız bırakmazsınız.ama ozel bakımevi de olsa devlette olsa ziyaretleri ihmal etmeyin çünkü orada çalışanlar üzerinde çok etkili bu önemli olan kimsesiz bırakmamak. Allah kolaylık versin kimse kimsenin halinden anlamaz sinirlerinizi bozmayin

B Betull63 konu sahibi arkadaş çözümünüzü bekliyor hala daha kıvırıyorsunuz
komşunuz güçlü kuvvetlidir babaları normal baba gibidir maddi durum da iyidir bakıyordur
normal baba diyorum altını çiziyorum
tek para değil ki geçmişte yaşananlar manevi güç psikoloji
evet öneri çözüm verin arkadaşa :)
Aynen öyle,geçmişte yaşananlar insana güç verir ya da gücünü kırar.
Bir yakınımızla aynı şeyi yaşarken,ona gözünden başka bir azasıyla bakmayanlar,yalnızca "bakacağız ne yapalım,büyüğümüz ne yapalım"cümlelerindeki çoğul eklerinde varlardı.
Bizim sevdiğimiz,bizi seven bir büyüğümüzdü,biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık, helali hoş olsun bin kere.
Fakat böyle bir kişiye o emek verilir mi bunun cevabını hemen veremem,artı konu sahibinin şartlarında olsaydık sevdiğimiz de olsa çok zor olurdu,konuşan hariçten konuşuyor...

Kızlar merhaba,

Geçen konumda zillet bir kaynanam olduğundan, kendisinin üvey olduğundan ve eşim küçükken (öz annesini kaybetmiş kanserden) eşime kötü davrandığından ve şimdi kanser olduğundan bahsetmiştim.

Kendisi kanser olduğu için eşimin babasını huzurevine yatırmış.
Biz 2.5 yıldır kendileriyle görüşmüyorduk.
Tesadüfen birisi haber verdi, babası orada vicdanen haberiniz olsun diye.

Bu arada babası alzaymır olmuş.
Eşim konuştu sanki eşim ilkokula gidiyormuş gibi konuşmuş hep.

Kendisi özel bir huzurevinde kalıyormuş. Aslında yaşlı bakımevi.
Devlet destekli.
Gelir araştırması yapılacakmış.
Geliri asgari ücretin 3'te ikisinden az ise devlet ömür boyu öder buranın ücretini dediler.
Ama çoksa sizin ödemeniz lazım dediler.
Ücreti sordum, 4.250 lira dediler ki benim maaşım bile o kadar değil.
Büyük ihtimalle özel olduğu için.
Şimdi benim bazı sorularım var.

Eşime çok üzülüyorum, ona destek olmak istiyorum.

1. Üvey Kayınvalidem %100 eşimin babasının maaş kartını almıştır. Eğer devlet emekli maaşıyla ödesin derse kadının kartı vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü kendisi para için eşimi zamanında aç bırakmış birisi. Bizim evlenmemizi bile istemedi para gidecek diye. Para aşağı para yukarı. Eşimin öğrenci burslarına ve annesinden kalan yetim maaşına bile el koymuş zamanında. Oradan hesap edin.

2. Bence devlet destekli kriterleri karşılamayacak ve bizim ödememiz gerekecek. Bizim ödememiz imkansız. O kadar paramız yok. Devletin yaşlıbakım evlerine aldırabilir miyiz? Bu konuda internette birbiriyle çelişen çok fazla açıklama var. Kime danışsam başka bir bilgi söylüyor. 8 yıldır devlette sıra bekliyoruz diyen de var. Şu an kaldığı kurum engelli raporu çıkaracakmış, belki bu raporla bir yere kaydederler. Bilmiyorum mümkün mü?

3. Bu konuda yapabileceğimiz ona bakım sağlayabileceğimiz başka bir tavsiyeniz var mı? Aslında ben İstanbul'a aldırıp burada bir bakımevine yerleştirmek isterdim. Şu anda Antalya'da bir kurumda. Ama dediğim gibi bizim de özelleri ödeyecek paramız yok. Bir emekli maaşı var kayınpederimin. O da büyük ihtimalle karısındadır. Karısı da kanser çünkü, tedavisini onunla görüyordur.

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.

Düzenleme: Neden eve almıyorsunuz diyenler için biz uzun saatler çalışıyoruz. Ben sürekli şehir dışına çıkıp yatıya kalıyorum işim gereği. Eve alırsak profesyonel bakıcı gerekecek. Onlar da 3 bin artı maaş istiyor ve sigorta da gerekecek. Bunları verecek durumumuz yok. Üstelik geçmişte çok şey yaşandı.
Eşinizin rahmetli annesi için başı sağolsun eşinizi öfkesini çok iyi anlıyorum konu detaylarınıza girmeden yorum yapmadan etme bulma dünyası diyeceğim k.p ve eşi adına. Konunuza gelince üvey anne bile demeyeceğim k.p in eşi maaşını alıyorsa önce onun önüne geçin mahkemeye başvurup kendisi hasta ise o bayan eşinizin babasına vasii tayin edilmesini babasının eşinin de hasta olduğunu belirtin ve maaşını çekme yetkisini de eşiniz alsın o zaman bütçenize göre bir yere yatırırsınız.

Back