- 5 Ekim 2018
- 1.297
- 1.797
- 83
- 38
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Allah rahmet eylesin
anneniz kaç yıl çekti bu hastalığı başlangıç ve vefat olarak kusura bakmayın soruyorum ama
Allah bilir tabi de 10 12 yıl en fazla diyorlar
Allah razı olsun.Benim annem felç olma sebebi beyin kanaması geçirmesiydi.20 yıl felçli geçirdi.Beyin kanaması geçirdiği için beynin belli bir bölümünü kullanamıyordu.Bu süreçte koltuk değneğiyle yürüdü vesaire...Unutkanlıklar, hayali arkadaşlar çok azda olsa vardı.Biz buna yorduk.Babamı kaybettik 10 yıl kadar önce o zaman kendini bıraktı.Psikolojik olarak.Alzhemir'ı Yoğun olarak son 3 yıl geçirdi. ama bir sürü hastalık , enfeksiyonel durumu olmasından ötürü, ayrıca beyin hasarlı olmasından hızlandı bu süreç... Yutma refleksini unuttuğu ve sürekli yatan hasta olduğu için, yemek yerken besinler akciğerlerine kaçıyordu. Sürekli pönomoni geçiriyordu.Tükürüğünü yutmak bile sıkıntıydı,yemek suyu geçiyorum.Artık antibiyotiklere bağışıklık geliştiği için enfeksiyonu tedavi edilemedi.Uzun bir süre yoğun bakımda yattı 5 ay kadar.. Ne yazıkki kaybettik. Önceleri 3 ayda bir hastanede yatması gerekiyordu.Sonra ayda bir haftada bir oldu.. Bu süreci bizzat yaşadım. Allah yatan hastaya da, bakan yakına da güç kuvvet versin.Bizim maddi, manevi imkanımız vardı.Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Düşünün engeli olan hastayı araca bindiremeyecek durumdaysanız Acil durumlarda ambulans ile hastaneye gidebilirsiniz. ama dönüşte eğer solunum cihazına vs. bağlı değilse devlet size ambulans vermiyor. Bu durumda özel ambulans kullanmak gerekli, bu da demektir ki en kısa mesafe için 300tl niz olması gerekiyor.Devlet hastanesi her hastayı kabul edemiyor, Özel hastaneye gitmeniz gerekli bu arada en az yatış için geceliği 1.000TL ödemek demek... İlaçları, bezleri vesairesinden bahsetmedim.. Profosyonel destek almak en sağlıklısı hastaya da eziyet olmaz.. Zor bir süreç..