Kötü biri miyim?

Buna çok benzeyen bir konu vardı geçen haftalarda o da başka erkeklerle sohbet edebiliyor ama kendi kocası daha eğitimsiz olduğundan edemiyordu sürekli aşağılıyordu. Kendisi Daha fazla kazandığı için hakir görüyordu. O da müdür olduktan sonra (tabi başka sürtüşmeler de vardı) soğumuş ve pişman olmuştu başka erkekle konuşmak hoşuna gidiyordu vs. Konu ne kadar da benzer. Evlilikte soğuma ve ısınma dönemleri olur, ayrıca siz de hep bu pozisyonda olmayabilirsiniz. Hatta çalışamaz duruma da gelebilirsiniz. Evliliğe adım atarken ne diyor memur iyi günde kötü günde...

soğuma döneminden mi geçiyorum sizce

zaten psikoloğum şu an karar vermememi söylemişti. Yani o kadar karışığım ki. Karar verecek aşamasa değilim. Evet insan başkasından hoşlanmaktan korkar mı, nasıl bir soğuma olduysa bende.

Hem yaptıkları hem de ortamınızın değişmesi üst üste gelmiş sanırım ve birlikte etkilemiş gibi.
İnsan kendini suçluyor evet ama aslında ben bu tarz şeyleri normal buluyorum açıkçası, engellenemeyen bir şey olduğunu düşünüyorum, belki evlenmeden geniş bir şekilde düşünüp "her koşulda sever miyim?" diye kendini sorgulamak duruma etki edebilirdi.
Yeni ortam, yeni eğitimler öğrenimler yeni bakış açısı demektir.
Ve şahsi düşüncem; zamana bırakmanız, çok irdelemeden zihninizi salın derim, belki de bir süreçten geçiyorsunuz, bir zaman geçtikten sonra eğer ki hala aynı hissediyorsanız eşiniz sizin için doğru insan değilmiş, öyle olsaymış bu şekilde de severdiniz.

ben geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum umarım düzelir aranız bir bebeğiniz var çünkü, ama o lüks arabayı neden aldığını hiç anlamadım 3,5 senedir bütün maaşı verecek kadar kredisi olan bir arabaya gerçekten ihtiyaç var mıydı

soğuma döneminden mi geçiyorum sizce
Evet ama geçici olabiliyor gerçekten biraz kendinize de karşı tarafa da zaman verin. İnsan bazen büyük hatalar yapma durumuna bile gelebilir ama mantığınızı ön plana çıkarmanızı ve bu dönemi hasarsız atlatmanızı dilerim.(şiddet ve aldatma olmadıkça)

Ayranı yok içmeye.. borçla araba alınır tamam ama lüks araba alınmaz.. bence arabayı sattır..krediyi kapatıp orta karar bi araba alsın.. en azından eşine para vermezsin.. ayrıca seni eve çağırmasının sebebi bence birazda para

Bence de
Yemek yapan temizlik yapan bebeğine bakan para veren var daha ne olsun
Eşi alışmış buna daha da iflah olmaz

Evi çekip çeviren tek başına bir kadın çok üzücü

bunu kabul etmiyor eşim. Bundja dolayı da büyük tartışmıştık. Hayalimdeki arabayı aldım bi kere de paracılık yapma demişti bana.

Ortada problem varmis. Esinin gozunu korkutmussun ve o degismis belliki sana deger veriyor. Ama sen bence sebep aramissin esinden sogumak icin. Esinin o davranislari da bahanen olmus. Yeni tanistigin erkeklerle yeni olduklari icin konusabiliyorsun. Onlarla da omur boyu konusamazsin. Bence sen eninde sonunda bosanirsin. Bizim de esimle tanisikligimi 6-7 yila yaklasiyor. Ve sevgiliyken bile esimde para yoktu benim paramla gecinirdik, evlendik issiz kaldi hala benim paramla geciniyoruz. Ama bugune kadar bir kere bile donunu bile ben aliyorum diye rahatsizlik duymadim. Hatta suan bunu yazarken bile tuhaf oldum. İnsan sevdigi ile para hesabi yapar mi ya? Hem adam issiz gucsuz degil ki. Araba almis kredi oduyor. O arabaya tek binmiyor ya. Veya tek basina mi karar verip aldi. Madem onun tum maasinin krediye gitmesinden rahatsiz olacaktiniz bastan karsi çıksaydınız oyle luks bir araba almasina. Ailesine para yedirmesine ben de karsiyim o konuda tartismaniz normal. Ama bence sizi esas rahatsiz eden konu esinizin ailesi degil. Egitim olarak sizden daha altta olmasi, siz yoneticilik yaparken onun siradan bir memur olmasi ve eve para sokamamasi. Yani en dusuk memur maasi benim bildigim 2400 kusur lira. Siz neden o kadar az maas aliyor diyorsunuz. Bence kotu birisi dgilsiniz Ama galiba hayattan beklentileriniz fazla yuksek.

Eğer bu başlığı açma amacın evliliğini kurtarmaksa (ki bence değil) başka erkekler aklını bulandırıyorsa onlarla görüşmeyi kesersen sorun ciddi anlamda çözülür.. iş dışında sohbet etmezsin, sohbet etsen bile başka gözle bakmazsın.. aklına öyle düşünceler geldiğinde kendine engel olmaya çalışırsın.. yapabilirsin bence.. para konusuna gelirsek, para önemli bi şey tabii ama her şey demek değil, sen daha fazla maaş alıyorsun diye ondan üstün sayılmazsın.. ha eğitim olarak üstün olabilirsin ama seni kandırmamış, böyle kabullenmişsin, bence yetinmelisin, evliliğini sürdürmek istiyorsan tabii.. yeniden sevebilir misin, evet, çabalarsan, gözünü başka erkeklere kapatırsan, parayı biraz daha geri plana atabilirsen yaparsın.. ama yapmak istediğini sanmıyorum, bence bu başlığı açma amacın bile "ayrıl, sen daha iyilerine layıksın" dememiz ve vicdanını rahatlatman.. buna biz bi şey diyemeyiz, adam dövmemiş aldatmamış, hatalar yapmış ama telafi etmek için de elinden geleni yapmış, kaldı ki sen de affetmişsin.. biz dışarıdan bakan bi göz olarak yorumu yaparız, karar senin..

Arabayı tek eşiniz kullanmıyor, onun maaşı ikiniz için alınan bir borca ödeniyor zaten sizin her şeyini ben alıyorum havalarının saçma geldi .
Eşiniz çok hatalar yapmış ama en azından bunun farkına varıp düzelme yoluna girmiş, affedememek başka bir olay ama siz şu an onu kabul ettiğiniz halı sorguluyorsunuz .
Bir yerden sonra patlak verir bence bu şekilde yürümez gibi.

Dört dörtlük adam yok.
Kim ne derse desin ben inanmıyorum.
Çok düşündüm bunu.
Beklentiler farklıdır.
Kocacım da kocacım benim kocam bir tanedir diyen kadınların eşi bizim eşimiz olsa
bizim gözümüzde hiç de bir tane olmayabilirdi.
Ama bizim beğenmediğimiz kocanın bir artısı,başkasının baş tacı olmasını sağlayabilir.

Ona batmayan sana batar yani.
Arz talep meselesi.

Eşinle ilk 1 yıl çok iyiymişsiniz.
Uyumlu olmasanız inan o zaman uyumsuzluğunu belli ederdi.

Ailesine para harcaması konusunda sonuna kadar haksız.
Ama lüks araba aldı diye adamı yerden yere vurmam ben.
Çöpe atmadı sonuçta araba da bir ihtiyaç ve o araba onun maaşından ödeniyor olsa da ikinizin.
Boşanma durumunda da ortaksınız.

Param için istiyor beni duygunu da anlıyorum.
Bunu anlamanın yolu arabayı sat demek yerine.
Kredi ödemeni azalt, süresi uzasın ikimize de iyi geleceğine inanıyorum teklifini yapman...

O eşini kıyasladığın beyfendicikler evlenince nasıl oluyor eşlerine sormalı.
Çok beğendiğim adamları eşlerinden dinlediğimde şoka girmiştim şahsen.
Biraz bakış açını değiştirmelisin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…