Kötü biri miyim?

Benim maaşım da eşimin 2 katı,eğitimimiz aynı değil vs ama ben bunı hiç dert edinmedim. Görüyorum adamın canı çıkıyor evine 3 kuruş daha fazla getirmek için. Evlilikte senin-benim yoktur bence.
Eğer eşiniz çalışmayıp sizin elinize baksaydı neyse ama ...
Bilemedim sizin için de zor bir durum sanırım. Statü önemlidir diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

Sozum sadece bir genelleme. Genellemeler de herkese uymaz ama erkekler parayi bulunca ilk isi arabasini degistirirmis sonra da esini. Boyle olacak diye birsey yok ama aklima geldi nedense.
Aldigi maasa bakmadan gecimini oturtmadan araba almasi size guvendigi icin olmus. Hayatinda siz olmasaydiniz ya da calismasaydiniz o borca giremezdi. Onun bu araba borcu yuzunden siz de bazi ihtiyaclarinizi karsilamaktan mahrum olmussunuz. Ustelik hem kadin hem de evin erkegi gibi olmussunuz. Bunlar yetmezmis gibi takdir yerine onca laf ve soze maruz kalmissiniz. Su an deseniz mesela ben artik odemeyecegim, arabasinda vazgecer mi? Yoksa ilk vazgectigi siz mi olursunuz araba yerine. Onca borc ve o kadar seye ben olsam o arabayi satar daha dusuk fiyatli bir araba alirdim. Oysa o luksunden vazgecmemis.
10 gunluk baba evine dondugunuzde geri gelmesi de muhtemelen borcu tek basina karsilayamayacagi icindi. Borcu bitirince ne olacak peki? Maasini sizinle paylasacak mi yoksa eskisi gibi tum evin gecimi sizin uzerinizde mi olacak?
Iyi baba olmasi bir erdem degil. Baba ise zaten sorumlulugunu yapmali. Ev islerinde yardim etmesi de bence oyle. Cunku eve katkisi yoksa bunu bari yapmali. Aslina bakarsaniz olan sey, sizin gozunuzde onun degeri dusmus. O dusurmus degerini. Evin erkegi gibi davranmamis tum gecimi herseyi size birakmis ve zamanla da siz madem herseyi ben yapiyorum ona ne gerek var demissiniz.
Eski degeri gozunuzde gelir mi derseniz, gelmez. Deger bir kez dustu mu bir daha zor. Sadece uzatmalari oynarsiniz ya da ayni evde ev arkadasi gibi yasamaya calisirsiniz.Bunun onun iki yillik bir yeri bitirnesiyle de alakasi yok. Onceden de biliyordunuz bunu ve sizin icin sorun degildi. Oysa simdi bazi seyler batmaya baslamis. Giderek daha da batar. Yaptigi her hareket batar.

maaşını blerek evlendin sanırım ama evlilkte para muhabeti yapılıosa çok çok kötü neden, neden diye birsürü sormuşsunuz bu soruları evlenemden önce soracaktınız, neden ben bu adamla evleneyim işi, parası, eğitimi bunları sorgulamanız çoçuktan sonra komik olmuş evlilik birbirinin yanında dimdik durabilmektir . iyi kötü günde ama tabi ilk boşanan siz olmayacaksınız bundan sonra hyatınıza girenlerde eşinizi aratmasın dua edin sonuçta bebişte var onun için bu soruları erkenden sorun kendinize
evet di mi

Sozum sadece bir genelleme. Genellemeler de herkese uymaz ama erkekler parayi bulunca ilk isi arabasini degistirirmis sonra da esini. Boyle olacak diye birsey yok ama aklima geldi nedense.
Aldigi maasa bakmadan gecimini oturtmadan araba almasi size guvendigi icin olmus. Hayatinda siz olmasaydiniz ya da calismasaydiniz o borca giremezdi. Onun bu araba borcu yuzunden siz de bazi ihtiyaclatinizi kaesilamaktan mahrum olmussinuz. Ustelim hem kadin hem de evin erkegi gibi olmussunuz. Bunlar yetmezmis gibi takdir yerine onca laf soze maruz kalmissiniz. Su an deseniz mesela ben artik odemeyecegim, arabasinda vaz gecer mi? Yoksa ilk vazgectigi siz mi olursunuz araba yerine. Onca borc ve o kadar seye ben olsam o arabayi satar daha dusuk fiyatli bir araba alirdim. Oysa o luksunden vazgecmemis.
10 gunlyk baba evine dondugunuzde geri felmesi de muhtemelen borcu tek basina karsilayamayacagi icindi. Borcu bitirince ne olacak peki? Maasini sizinle paylasacak mi yoksa eskusi gibi tum evin gecimi sizin uzerinizde mi olacak?
Iyi baba olmasi bir erdem degil. Baba ise zaten sorumlulugunu yapmali. Ev islerinde yardim etmesi de bence oyle. Cunku eve katkisi yoksa bunu bari yapmali. Aslina bakarsaniz olan sey sizin gozunuzde onun degeri dusmus. O dusurmus. Evin erkegi gibi davranmamus tum fecimi herseyi size birakmis ve zamanla da siz madem herseyi ben yapiyorum ona ne gerek var demissiniz.
Eski degeri gozunuzde gelir mi derseniz, gelmez. Deger bir kez dustu mu bir daha zor. Sadece uzatmalari oynarsiniz ya da ayni evde ev arkadasi gibi yasamaya calisirsiniz.Bunun onun iki yillik bir yeri bitirnesiyle de akakasi yok. Onceden de biliyordunuz bunu ve sizin icin sorun degildi. Oysa simdi bazi seyler batmaya baslamis. Giderek daha da batar. Yaptigi her hareket batar.
Benim haşır neşir olduğum adamlar ailesini tek başına geçindiren, her gün koşuşturan adamlar, hesabını bilen adamlar. İnan’ın karşılaştırmak istemiyorum ama elimde değil.

Evet evin erkeği gibi oldum. Ya geçen gün okuluma geldi. Anahtarım evde kaldı da param evde kaldı da sende varsa 100 tl diye şaka gibi. Allah tan kimse duymadı da temizlikçiler m yardımcım fakan duysaydı rezillik. Ne bilim. Sizce??

Benim haşır neşir olduğum adamlar ailesini tek başına geçindiren, her gün koşuşturan adamlar, hesabını bilen adamlar. İnan’ın karşılaştırmak istemiyorum ama elimde değil.

Evet evin erkeği gibi oldum. Ya geçen gün okuluma geldi. Anahtarım evde kaldı da param evde kaldı da sende varsa 100 tl diye şaka gibi. Allah tan kimse duymadı da temizlikçiler m yardımcım fakan duysaydı rezillik. Ne bilim. Sizce??

Neden rezillik

Yani anahtarı parası evde kalabilir yA da bitebilir

Adam eşinden istiyor sanki cami önüne mendil açıyor

Evlilikte ilk kural senin benim olmamasıdır

Hepsini okumadım ama arabayı ve maaşları merak ettim

Gördüm maaşları çok absürt değil

Madem arabA ve borçtan şikayetçi oldunuz eve dönmek işin sattırsaydınız

Burada hep yazarım cebimizdeki son 5 tl yi de bölüşüp geldik bu günlere banka hesaplarımız Evimiz arabamız da bizim diye

Evliliğinizi gözden geçirin ama erkek üstün olmalı şeklindeki maço düşüncelerinizi de

Eger evlilikte bir taraf luksunden vazgecmeyip bunun bedelini tek tarafa yuklerse ben buna evlilikte para muhabbeti olmaz diyemem. Ha adam da calisir ben de calisirim hersey de gucumuzun yettigi kadar olur o zaman kullanildigimi dusunmedigim icin derim ki hayat musterek. Oysa burada musterek bir durum yok. Bir tarafin luks arabasinin ve evin tum geciminin bedelini diger taraf oduyor. Mesele burada. Kim olsa bu durumda ben enayimiyim der.

Neden rezillik

Yani anahtarı parası evde kalabilir yA da bitebilir

Adam eşinden istiyor sanki cami önüne mendil açıyor

Evlilikte ilk kural senin benim olmamasıdır

Hepsini okumadım ama arabayı ve maaşları merak ettim

Burada hep yazarım cebimizdeki son 5 tl yi de bölüşüp geldik bu günlere banka hesaplarımız Evimiz arabamız da bizim diye

Evliliğinizi gözden geçirin ama erkek üstün olmalı şeklindeki maço düşüncelerinizi de
ben başka koşullarda böyle yazmazdım ama bizim durumuzmuz çok farklı

Back