Kötü biri miyim?

kredi uzatılmıyor demişti bana. Yalan mıymış..

İhtiyaç kredisi çekip araba kredisini kapatabilir bence.
Birlikte bankaya gitmeyi teklif et.
Bunun için kavga çıkarırsa da sana inanmıyorum ayrılmayı düşünüyorum bilgin olsun dersin.

Ona bu evlilikte nasıl hissettiğini anlatmaktan çekinme.
Eve birlikte katkı yaparsak daha iyi hissedeceğini, senden harçlık almamanın ona da iyi geleceğini anlat.
Anlar diye düşünüyorum.

Hocam ben sizi daha hatalı buldum.

Bu adamın 2 yıllık mezunu oluşu, memurluğu, az kazanması bugün ortaya çıkmış şeyler değil ki?

Önce kabul etmişsiniz şimdi şikayetleniyorsunuz. Burada yanlışsınız. Değişim sizde olmuş, adam aynı adam.

Arabaya önce izin vermişsiniz, sonra satılsın demişsiniz, orada da bir hesapsızlık söz konusu. "Evimiz yokken ne arabası" deyip kesip atabilirdiniz, yapmamışsınız. Sonradan araba da, ödenen kredi de gözünüze batmaya başlamış.

Etrafınızda daha eğitimli, kültürlü, daha çok kazanan erkekler olunca kıyaslamaya gitmişsiniz ve eşiniz kaybetmiş yarışı. Bu da etik değil bence.

Para konusu, siz ödeyin krediyi, eşinizin elinde kalsın maaşı? Araba ortaksa borç da ortak. Parayı amaç haline getirmiş gibisiniz. Mutlu olmak için araçtır halbuki.

Bakın eşimle aylık gelirimiz yaklaşık 8000, kira vs yok, sadece faturalar. Ve biz neredeyse 7000tl eşimin eski evliliğinden kalan borçları+kendi düğünümüz+eşimin patlayan kredi kartlarını ödüyoruz. 3 yıldır ödüyoruz, inşallah bir iki yıla sıfırlayıp çıkacağız. Ben bu adamı bu borç yüküyle kabul ettim, şimdi şikayet edersem ayıp değil mi? Ve dünya malı, para pul, keyifle geçirilen bir tek günden bile kıymetli mi?

Ayrıca eşiniz anladığım kadarıyla ailesine para verme konusunda da düzelmiş. Eee başka sıkıntı?

Bu adam sizi hakikaten borç bitene kadar kullanıyor olabilir, ama bunu borç bitmeden bilemezsiniz. Ha öyle olursa da açarsınız davayı, çok sevdiği araba da satılıp yarısı size verilir, siz de sonrası için sosyal çevrenizin burun kıvırmayacağı adaylara bakarsınız.

Müdür olunca burnunuz büyümüş, eşinizi beğenmemeye başlamış olabilir misiniz? Yanlış anlamayın hakaretvari değil, son derece insani soruyorum, kendinizi sorgulamanız açısından.

Bence eninde sonunda boşanırsınız zira siz eşinize saygı duymuyorsunuz.

Her kelimesine katiliyorum. Kesinlikle sizinle ayni fikirdeyim.

Benim erkek arkadaşım da eğitim ve maaş konusunda benden düşük olacak. Ama sevince bunların hiçbirinin önemi olmuyor, işte sizin için de zamanında önemli değildi. Eşiniz çok hata yapmış, kendi fişini kendi çekmiş. Kendisinden soğutmuş.
O lux arabayı almayı herkes ister ama önce bi cebine bakar. Ben size hak verdim. Ayrıca eşinizi sevmiyorsunuz bence.
Çözüm olarak da ilk önce arabayı satması olarak buldum.Bir de bebeğinizle tabi ki ilgilenecek. Bunu artı olarak görmeyin bile.Siz olmasanız o arabanın borcuyla bir yandan ne yeyip ne içecekti acaba. Bunun için yalvarmış olmasın? Off çok can sıkıcı durum hakkınızda hayırlısı olsun umarım çok mutlu olursunuz:KK200:

evet kötü bir insansınız. hemde sonuna kadar.
aslında gayet haklı gidiyordunuz taki eşinizi elin herifleriyle kıyaslayıp elin heriflerini eşinizden üstün görene kadar...
şu da varki eğer o heriflerden etkileniyor ve aklınız onlara kayıyorsa buda aldatmaktır, kesinlikle aldatmaktır, zira aldatmak sadece fiziksel değildir, bunuda bilin.
ayrıca eşimin maaşı neden düşük neden okulunu bitirmiyor tarzı düşüncelerde çok çirkin. tamam kredi borcu yüzünden elinize maaşından para kalmıyor olabilir, ama adam memur yahu !!! kredide sonsuza kadar sürmeyecek. memur bu adam. işsiz güçsüz ipsiz sapsız bir tip değilki. şu forumda sorsak üyelerin yüzde doksanı eşlerinin memur olması için canlarını verirdi. kaldıki aldığı arabada bi nevi yatırımdır, ölü bişey değil, sonuçta sizin malınız olarak kalacak.
tamam adam çokca hata etmiş olabilir, yanlışları olabilir ama aşmış düzeltmiş kendini burada büyük bir çaba var. ve işte benim sevdiğim adam bu diyeceğinize saçma sapan düşünceler peşindesiniz.
eğer şimdi eşinize aşık değilseniz geçmiştede hiç aşık olmamışsınız demektir. zira gerçek aşk biten bişey değildir. hayır, ben eşime aşık oldum diyorsanız halen aşıksınızdır. bunun ayrımını iyi yapın.
ben şunu anlamıyorum ya, kadın erkek eşit diyoruz, hayat müşterek diyoruz vs vs vs ama erkekler eşlerinin eğitim durumunu çoğunlukla onu küçük görecek kadar kafaya takmıyorlar ki olması gerekende bu. ama kadınlar eşleri kendilerinden alt eğitim durumunda oldumu adamı küçük görüyorlar... ne güzel eşitlik ama...
ve nedense kadınlar kocasının parasıyla marka çantalar kıyafetler mücevherler içinde yüzerse bu sorun değil, ama erkek eşinin parasıyla ceket alsa bu sorun oluyor.
ve evet tekrar söylüyorum, siz kötü bir insansınız.
ayrılın o eşinizden, o sizden çok çok daha iyilerine layık. hataları olsada en azından yaptığının farkında, düzelmeye çalışıyor, bu büyük bir erdemdir.

bunu kabul etmiyor eşim. Bundja dolayı da büyük tartışmıştık. Hayalimdeki arabayı aldım bi kere de paracılık yapma demişti bana.
O zmn eşine para verme.. madem hayalindeki arabayı almış o zmn ek iş yapsın harçlığını (!) Çıkarsın.. cnm kusura bakma ama eşim bende harçlık alsa evli kalmam gibi..

Herkese merhaba kızlar.

3.5 yıllık evliyim. 1 oğlum var 18 aylık. Bir okulda idarecilik yapıyorum.

Eşimle 7 yıl önce tanıştık. Uzun yıllar sevgililik dönemimiz oldu. Kendisini çok sevdim. Aşkı yaşadım onunla. 3.5 yıl önce evlilik teklifimi aldım havalara uçarak kabul ettim. Hemen evlendik. Evlenir evlenmez eşim lüks bi araba aldı ve tüm maaşı krediye gidiyor. Kendisi devlette memur statüsünde ve 2 yıllık üni mezunu, belirttim Bunu çünkü ilerleyen Kısımlarda bahsedeceğim tekrar.

İlk yılımız oldukça iyiydi. El üzerindeydim. Eşime hala aşıktım keza o da bana öyle. Sürekli turlara katıldık. Etkinliklere katıldık. Gezdik tozduk. Eğlendik.

Ama evlendikten 1 sene sonra annesi ile sorunlarımız başladı. Şöyle ki kv kişisi sürekli bizi yemeğe çağırdı. Sürekli bize yemeğe gelmek istedi. Çat kapı geldiği oldu. Benim kv yi arayıp sormamam suç oldu. Eşim maaşını hiç alamadığı için benden para isteyip annesine para verdi. O paralar görümcemden çıktı. Ki eşimin arkadaşlarıyla gittiği eğlencenin parasını bile ben veriyorum. Evin tüm yükü bende. Üzerine paraları annesine vermesi gizli gizli, oldukça sorun oldu. Dayanamadım. Çok tartıştık. Üzerime yürüyüp bana vurmaktan döndü. Yani az kalsın bunu da yapıyordu. Bu arada ben hamileydim, çocuğum plansız bir bebek ama hamile kaldığımda çok sevinmiştik eşimle, aramız iyiydi o dönemde, yani en azından bu kadar kötü değildi.

Neyse sonra ben bu harala gürelede çocuğumu doğurdum. Annem benim yanıma geldi bende kaldı. Bu da sorun oldu. Eşim annemle tartıştı. Saçma sapan konular için anneme bağırdı çağırdı. Annem dayanamadı gitti lohusayken ben. Kendim cebelleştim o zamanlar. Daha fazla ev ortamına dayanamadım iznim biter bitmez okula döndüm. Annem bebişe evinde baktı. Her sabah Bebişi annemlere götürdüm akşam aldım, eve gittim eşime yemek yaptım, ütüsü temizliği her şeyi tamamdı. Sonra yine bi gün kv görümce ve para üçlüsü yüzünden tartıştık.

Açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedim ki çocuğu ben bırakıp alıyorum, benim annem bakıyor senin annen bakmak bile istemedi, bunların üzerine evde bana hiç yardım etmiyorsun ama paramı yemeye gelince maşallah yiyorsun gizli gizli annene de verdiğin zamanlar oldu dedim. Baya tartıştık. O bana bağırdı, çağırdı. Baya küfürler etti. Ben ne yaptım? Topladım eşyalarımı. Döndüm baba evine. 10 gün sonra eşim geldi. Yalvar yakar. Eve dön feronika ben yapamıyorum feronika, sensiz olmuyor feronika, söz sana yardım edeceğim, annemle gidip gelmeyin konuşmayın umrumda değil, yeter ki dön diye yalvardı ve döndüm eve.

Şimdi eşim çok iyi. Annesi babası ben aramadıkça aramıyorlar. Gidip gelmeler bitti. Mesafe koyuldu. Hala eşim maaşını alamıyor kredi devam ediyor, benim maaşa gömüldük yine. Bu değişmedi. eşim aşırı pozitif, bebişi bırakıp alıyor annemlere, bana yardımcı oluyor, yemek yapıyor, bazen temizlik yapıyor. Oğlumla güzel ilgileniyor. kendisi çok değişti. Amma velakin dostlar bende değiştim.... o eşine aşık ona değer veren ona kıyamayan feronika gitti. Her günüm aynı soruyla geçiyor artık.Ben eşimi seviyor muyum???

Bir diğer mesele de şu, Okuldan dolayı her hafta toplantılarım okuyor. Farklı insanlarla tanışıyorum. Çevrem genişliyor. O erkeklerle sohbet ettikçe eşimle böyle konuşamadığımı gördüm. Neden eşimde böyle değil? Neden o da benim gibi hırs yapmıyor ve okulunu tamamlamıyor? Eşimin maaşı neden bu kadar az? Neden eşimin en ufak ihtiyaçlarını bile ben alıyorum? Neden? Neden bunca şeye katlandım? Neden bu adamla evlendim? Neden çocuk yaptım? Sürekli kafamda aynı şeyler. Her gün her dk.

Cinsellik açısından eşim bi karar aldı sürekli kendisi geldiği için bana, ben ona gitmeden gelmiyor. Kendimi kötü hissediyorum dedi. Seni zorluyor gibi oluyorum dedi. Belki sorarsınız diye yazıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Ben kötü biri miyim? :KK43:
Asla kötü biri değilsin canım evin maddi manevi sorumlulugunu aldığın icin bunalmışsın.
Eşinin ailesine para vermesine de sinir oldum ben olsam senin gibi davranırdım.
Arabayı satıp daha uygun bir araba alsanız esinde maaşını almaya başlasa yük uzerinden kalkardı.
Kvlerle sınırlı ol en iyisi o canim.

Kim ne derse desin erkek kadından harçlık alacak durumdaysa bence o erkeğin saygı uyandırması imkansız.Bunun neticesinde de sevgi de bitiyor doğal olarak.Çünkü bilinçaltımız yıllarca erkeği güçlü,evine bakabilen,kimseye muhtaç olmayan ve ailesini muhtaç etmeyen bi figür olarak işlemiş.O yüzden şu an bu yeni yeni türeyen eşitlikçi hayatın bi ürünü olan ezik erkek tipi bana da çok itici geliyor.

Evlilikte illaki hesap ayrımı olmaz. Ama ben kadın olarak eşim benden daha yüksek maaş alsın istedim. Maaşımı çekince ayrı m harcıyorum hayır tabiki eşime veriyorum evin mali işleriyle o ilgileniyor. Bence sizi rahatsız eden bu.

Kim ne derse desin erkek kadından harçlık alacak durumdaysa bence o erkeğin saygı uyandırması imkansız.Bunun neticesinde de sevgi de bitiyor doğal olarak.Çünkü bilinçaltımız yıllarca erkeği güçlü,evine bakabilen,kimseye muhtaç olmayan ve ailesini muhtaç etmeyen bi figür olarak işlemiş.O yüzden şu an bu yeni yeni türeyen eşitlikçi hayatın bi ürünü olan ezik erkek tipi bana da çok itici geliyor.
evet yetişme tarzımızdan. Benim kendi babamın baskın karakter parasını kazanan gerekirse taşı sıkan bi adam olmasından dolayı bende öyle bi erkek hayal ederdim hep. Sonra bi araba aşkına tüm maaşı yatırdı. Sonra başka olaylar derken. Bu noktaya geldik

Evlilikte illaki hesap ayrımı olmaz. Ama ben kadın olarak eşim benden daha yüksek maaş alsın istedim. Maaşımı çekince ayrı m harcıyorum hayır tabiki eşime veriyorum evin mali işleriyle o ilgileniyor. Bence sizi rahatsız eden bu.
eşime güvensem bende verirdim maal kartımı yani ama aramızda öyle bi
İlişki yok

evet yetişme tarzımızdan. Benim kendi babamın baskın karakter parasını kazanan gerekirse taşı sıkan bi adam olmasından dolayı bende öyle bi erkek hayal ederdim hep. Sonra bi araba aşkına tüm maaşı yatırdı. Sonra başka olaylar derken. Bu noktaya geldik

Eşiniz evlendiğinde ev geçindirme derdine düşeceğine şımarıkça üç kuruş parasıyla lüks derdine düşmüş.Sorumsuz bi insan.Bu sorumsuzluk da saygıyı bitiren unsurlardan biri bence.İş başa düşünce yola gelmesi de üzgünüm ama sırf cinliğinden özür dilediği, sizi kullandığı anlamına geliyor bence.Bu kadar kolay düzelebilecekti madem ille terkedilmesi mi gerekirdi, halbuki afedersiniz de eşek gibi biliyomuş neler yapması gerektiğini.

Kesinlikle kotu birisi degilsin. Esinin maasi arabaya degil ev kredisine gitse kendini kotu hisstemez tam tersi mutlu olurdun. Ustune birde senin paranla ailesine yardim etmesi dayanilacak degil. Benim de esim yillarca calismadi simdi de benden az aliyor ancak mecbur kalmadikca kendi ustune basina kiyafet bile almaz.
Disardaki erkeklerle esini kiyaslamanda cok normal. O donem ben markette alisveris yapan erkeklere bile imrenirdim. Simdide keske esim kendini daha cok gelistirse diye dusunup dururum.

O arabanin alinmasi ikinizin ortak hatasi olmus. Onunu ardini dusunmeden, anlik bir kararla yapilmis bir hata.
Esiniz bana gurursuz geldi. Hadi araba ikinize ait olacak tamam da, sizden utanmadan nasil harclik alabiliyor? Ikinci bir is yapmak zor olmamali. Uzerine ailesine gizli sakli sizin kazandiginiz parayi vermesi, affedilir yani yok.
Sizin hisettikleriniz normal bence. Adam kendi sayginligini kendi yikmis gecmis. Asil mesele 2 yillik okumasi, az maas almasi degildir.
Gereginden fazla yuk almissiniz ve isin ilginc yani kocaniz buna izin vermis.
Rolleri degismek de degil bunun adi.
Bu farkli rollere burunmek.
Sanki siz anne, esiniz sizin kucuk, simarik oglusunuz olmus.
Yiten saygi nasil yerine gelir, iste onu bilemedim.
Allah yardimciniz olsun, kotu seylere meyletmeyin insallah.

O arabanin alinmasi ikinizin ortak hatasi olmus. Onunu ardini dusunmeden, anlik bir kararla yapilmis bir hata.
Esiniz bana gurursuz geldi. Hadi araba ikinize ait olacak tamam da, sizden utanmadan nasil harclik alabiliyor? Ikinci bir is yapmak zor olmamali. Uzerine ailesine gizli sakli sizin kazandiginiz parayi vermesi, affedilir yani yok.
Sizin hisettikleriniz normal bence. Adam kendi sayginligini kendi yikmis gecmis. Asil mesele 2 yillik okumasi, az maas almasi degildir.
Gereginden fazla yuk almissiniz ve isin ilginc yani kocaniz buna izin vermis.
Rolleri degismek de degil bunun adi.
Bu farkli rollere burunmek.
Sanki siz anne, esiniz sizin kucuk, simarik oglusunuz olmus.
Yiten saygi nasil yerine gelir, iste onu bilemedim.
Allah yardimciniz olsun, kotu seylere meyletmeyin insallah.
Yani demiştim çevremde beğeniliyorum. Ama hislerime rağmen yüzüklerimi hiç çıkarmadım. Sadece o annemlerde kaldığım dönem herkes boşanacağını düşünmüştü o ara takmadım yüzüklerimi. Onun dışında hep ona saygı duydum. Yanlış bi şey yapmadım. Ama meyledersem bi gün, direk çekeri giderim onu o şekilde üzmem.

Yani demiştim çevremde beğeniliyorum. Ama hislerime rağmen yüzüklerimi hiç çıkarmadım. Sadece o annemlerde kaldığım dönem herkes boşanacağını düşünmüştü o ara takmadım yüzüklerimi. Onun dışında hep ona saygı duydum. Yanlış bi şey yapmadım. Ama meyledersem bi gün, direk çekeri giderim onu o şekilde üzmem.
Bahsettiginiz saygi esinize degil bence, henuz bitmemis evliliginize ve kendinize. Boyle bir adama sahsen ben saygi duymazdim.

Back