- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.354
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
ben ne zaman kimse evden çıkmasın çalışma hayatı dursun üretim dursun dedim pardonn.yetişkin insanlar kendi yanlışlarının sorumluluğunu kendileri alırlar ister virüsten korunsunlar ister boşversinler ben kendi önlemlerimi alır kendimi korurum onlarla ilgilenmem kızsam da .Ama çocuk bunlar çocuk 6 7 8 9 10 yaşında çocuklardan bahsediyorum evde ne eğitim verirseniz verin virüs eğitimi şu bu işe yaramazz ders boyu maske takmazlar maskeyi çıkarır çıkarır pis ellerinde evirir çevirir oynar hatta arkadaşıyla diğer maske renkliyse değişirler bile hanımefendi 2 metre mesafe zaten hakgetire bana mı anlatıyorsunuz 4 yıl bir devlet okulunda öğretmenlik yaptım annem emekli sınıf öğretmeni çocukları bana anlatmayın lütfen sizden iyi tanıyorum bilim kurulu üyeleri açılmasın dedi bana sorulursa dediler geçen hafta e onlar da tabiii sizden bilgisiz olmalılar boşa okumuşlar değil mi ne bilecekler .dışarda ki yanlış sosyal yaşamın riskiyle okul bir mi allasen 1 günlük okul boyunca kaç kere tuvalete giderler bilirmisiniz kantin sırası gördünüz mü hiç itiş kakış .para yok devlette ne önlem alınacakmış okullarda bu hafta okula gittim müdür yardımcısıyla konuştum kadının gözleri doldu hiç bir şey yapılmamış okula. tedbir olarak aynı maskeyi ekonomisi yetmediğinden yıkayıp yıkayıp kullanan aileleler var tek kullanımlık maske bunlar tekkk.siz daha sabir fikriniz de yazın durun ben de umursamıyorumE peki alışmayın o halde ne diyeyim. Daha yeni kemoterapi tedavisi bitmiş annemle yaşıyorum ben de sizce sizin kadar endişeli değil miyimdir? Ama sizin kafanızda çare olarak belirlediğiniz şey gerçek dünyayla yakından uzaktan alakası olmayan bir istek. 5 yıl evde oturup kapımıza ekmek su bırakılsa 6.yıl çıksak yine artacak bu hastalık. Tüm dünyaya kapımızı kapatamayız çünkü vatandaşlar arası sıfırlasak tek vakayla yeniden yaşarız aynı durumu. Tüm dünyaya tek kişiden yayıldığını düşünürseniz mantıksız olduğunu anlarsınız. Bunun yerine insanların bu durumla yaşamayı öğrenmesi ve alışması gerekiyor maalesef. Tabi dilerim doğru aşı bulunur kimde neden ağır seyrettiği bile anlaşılamayan kalıcı hasar bıraktığı söylenen bu virüsten dünyaca kurtuluruz.
Hiç kantin sırası görmedim online eğitimle geldim bugünlere :) İyi gecelerben ne zaman kimse evden çıkmasın çalışma hayatı dursun üretim dursun dedim pardonn.yetişkin insanlar kendi yanlışlarının sorumluluğunu kendileri alırlar ister virüsten korunsunlar ister boşversinler ben kendi önlemlerimi alır kendimi korurum onlarla ilgilenmem kızsam da .Ama çocuk bunlar çocuk 6 7 8 9 10 yaşında çocuklardan bahsediyorum evde ne eğitim verirseniz verin virüs eğitimi şu bu işe yaramazz ders boyu maske takmazlar maskeyi çıkarır çıkarır pis ellerinde evirir çevirir oynar hatta arkadaşıyla diğer maske renkliyse değişirler bile hanımefendi 2 metre mesafe zaten hakgetire bana mı anlatıyorsunuz 4 yıl bir devlet okulunda öğretmenlik yaptım annem emekli sınıf öğretmeni çocukları bana anlatmayın lütfen sizden iyi tanıyorum bilim kurulu üyeleri açılmasın dedi bana sorulursa dediler geçen hafta e onlar da tabiii sizden bilgisiz olmalılar boşa okumuşlar değil mi ne bilecekler .dışarda ki yanlış sosyal yaşamın riskiyle okul bir mi allasen 1 günlük okul boyunca kaç kere tuvalete giderler bilirmisiniz kantin sırası gördünüz mü hiç itiş kakış .para yok devlette ne önlem alınacakmış okullarda bu hafta okula gittim müdür yardımcısıyla konuştum kadının gözleri doldu hiç bir şey yapılmamış okula. tedbir olarak aynı maskeyi ekonomisi yetmediğinden yıkayıp yıkayıp kullanan aileleler var tek kullanımlık maske bunlar tekkk.siz daha sabir fikriniz de yazın durun ben de umursamıyorum
Size bu konuya tamda uyan bir olay anlatayımben ne zaman kimse evden çıkmasın çalışma hayatı dursun üretim dursun dedim pardonn.yetişkin insanlar kendi yanlışlarının sorumluluğunu kendileri alırlar ister virüsten korunsunlar ister boşversinler ben kendi önlemlerimi alır kendimi korurum onlarla ilgilenmem kızsam da .Ama çocuk bunlar çocuk 6 7 8 9 10 yaşında çocuklardan bahsediyorum evde ne eğitim verirseniz verin virüs eğitimi şu bu işe yaramazz ders boyu maske takmazlar maskeyi çıkarır çıkarır pis ellerinde evirir çevirir oynar hatta arkadaşıyla diğer maske renkliyse değişirler bile hanımefendi 2 metre mesafe zaten hakgetire bana mı anlatıyorsunuz 4 yıl bir devlet okulunda öğretmenlik yaptım annem emekli sınıf öğretmeni çocukları bana anlatmayın lütfen sizden iyi tanıyorum bilim kurulu üyeleri açılmasın dedi bana sorulursa dediler geçen hafta e onlar da tabiii sizden bilgisiz olmalılar boşa okumuşlar değil mi ne bilecekler .dışarda ki yanlış sosyal yaşamın riskiyle okul bir mi allasen 1 günlük okul boyunca kaç kere tuvalete giderler bilirmisiniz kantin sırası gördünüz mü hiç itiş kakış .para yok devlette ne önlem alınacakmış okullarda bu hafta okula gittim müdür yardımcısıyla konuştum kadının gözleri doldu hiç bir şey yapılmamış okula. tedbir olarak aynı maskeyi ekonomisi yetmediğinden yıkayıp yıkayıp kullanan aileleler var tek kullanımlık maske bunlar tekkk.siz daha sabir fikriniz de yazın durun ben de umursamıyorum
Atılan tüm cevaplar kayıt icin olumsuz yöndeydi ve gerçekten de yaptırmayacağım.Benımkı 4.5 yasında kayıt yenılemedım.koronadan dolayı gıtmemesı gerektıgını anlattım. Helekı sız de bır de bebek var evde. Yolla dıyene o kadar sasırıyorum kı,, ıste onlar pek umursamaz ve dogru duzgun maske takmayan tıpler genelde. Evet korona hemen bıtmeyecek, ama bu dönemler ıyı donem degil, seneye bu kadar olmayacak belkı de, suan tek bıldıgım okulların bu yıl acılmaması gerektıgı.
2. Dalga vuracak bu asıkar
1 ay uretim duracak.bununla yasayamiyoruz iste sorun bu ölüyoruz..
Bence haklısınız. Okullarda sabun çamaşır suyu vs alacak bütçe yok şimdi dezenfektan maske vs başa çıkamayacaklar diye düşünüyorumeğitimli bir aileyiz evde 71 yaşında emekli öğretmen annanne kronik kalp ve tansiyon hastası idari izinli mühendis eş bir de ağır beyin ameliyatı olmuş halaa tedavisi devam eden ben varım .Nasıl göndereyim 9 yaşındaki kızımı okula .içimizden biri vefat ederse allah korusun bu çocuk bunun psikolojisini nasıl taşıyacak ömür boyu travmadır bu en ağırından .Okulumuz da pandemiden önce bile temizlik hakgetire idi velilerden para toplanarak dışardan kişilere temizletiliyordu ankaranın göbeği burası bir de gerisini siz düşünün siz olsanız gönderirmiydiniz .potansiyel katil mi olsun evlatlarımız taşıyıcı oldukları zaman
Beğenmedim butonuna basanlar o çocuklara bilgisayar tablet alıp yollasa, internet bağlatsa keşke. Kendi çocuğu her imkana sahip olanlar açılmasın diyor ama diğer kesimi düşünen yok. Kronik rahatsızlığı olanlar evde online ders alsın ama diğerleri için açılmalı bence.Bu hastalığın yarına ya da bir sonraki seneye biteceği falan yok, online eğitime de ülke olarak altyapımız pek müsait değil. Örnek veriyorum, Tatvan'ın bir köyünde yaşayan çocuğun bilgisayarı ya da tableti yok ve derslere katılamıyor. Bu çocuğun eğitim hakkı yok mu? Her yer açıldı zaten, okulların açılmasının da şu anki duruma fazladan katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Düğünlerin yapılmasını okulların açılmasından daha riskli buluyorum şahsen.
Astımı olmasa yollayın derdim ama bu durumda ben olsam yollamam.Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Yaaaa ahahaha simdilik maske takmaya alismislar ya cocuklari korumali hic basindan ayrilmamali yerim o mijigiSize bu konuya tamda uyan bir olay anlatayım
9 yaşındaki oğluna maske alan bir anne çocuk heveslensin mutlu olsun diye süngerboblu alıyor
Oğlu dışarıya biraz hava almaya çıkıyor
Çocuk kendi yaş grubunda olan arkadaşıyla karşılaşıyor
Çocuk maskesi değilmiş süngerboblu değil spidermanli maskeyle eve dönüyor
Hadi bunu hergün okula gidecek binlerce çocuğa anlatın
Anladim cok haklisiniz cok zor ama minumum a indirilse bi sure.boyle de cok zor inanin korkuyorum artik.cok degil 1 ayMerhaba, ekonomisi oldukca stabil ilerleyen bir ulkede yasiyorum. 2 ay evde zorunlu karantinada kaldik onda bile gerekli ve zorunlu isgucunun %15i calismaya devam etmek zorundaydi yoksa hayat devam edemezdi. Bu arada devlet herkesi destekledi imkani oldugu icin. Sonuc? Ulke tarihinde ilk defa ekonomi %13 geriledi ve herkes sokta. En cok gerileme %2-3lerde olmus daha once. Ben ilk defa cok az da olsa market urunlerinin fiyatinda artis gordum mesela. Yani en stabil ekonomiyi bile boyle etkilerken bizim gibi ulkelerde karantina cok zor.
Yani arkadaşsız kalması, virüs kapıp size bulaştırması ya da hastalığı ağır atlatması riskinden daha iyi diye düşünüyorum.Atılan tüm cevaplar kayıt icin olumsuz yöndeydi ve gerçekten de yaptırmayacağım.
Ama insan dedim ya akli ile vicdanı arasında çok gelgite düşüyor.
Malum kimi
1.yazık değil mi çocuğu arkadaşsız bırakacaksın acımasız olma
2. Kronik hastalığı var göndermeyi düşünmek bile saçma
Diyen taraf..
Bu yüzden çok ikileme düştüm..
Ama kesinlikle yollamam..
Beğenmedim butonuna basanlar o çocuklara bilgisayar tablet alıp yollasa, internet bağlatsa keşke. Kendi çocuğu her imkana sahip olanlar açılmasın diyor ama diğer kesimi düşünen yok. Kronik rahatsızlığı olanlar evde online ders alsın ama diğerleri için açılmalı bence.
Geçen kadının birisi okulların açılmaması gerektiğini ama kendisinin özel hoca da tutacağını, her imkanı sağlayacağını söyleyip duruyor. Peki imkanı olmayan ne yapsın dedim. Beni ilgilendirmiyor diyor. O kadar bencilce ki. Köydeki Ayşe’nin Fatma’nın eğitimi kimseyi ilgilendirmiyor.Zaten bundan kaybediyoruz. Kendimizi düşünüp madalyonun diğer tarafına bakmayı unutuyoruz. Büyükşehirde yaşayan, elinin altında yeterli teknoloji aleti ve interneti olan, annesi ev hanımı olan çocuk için online eğitimle yıllarca devam etmenin bir sakıncası yok. Bu ülkede ebeveynleri çalışan ve bakıcı tutamayacak durumda olan çocuklar var; bilgisayarı, tableti olmayan, olsa bile internet altyapısı olmayan, televizyonu diğer aile üyeleriyle paylaşmak zorunda kalan, köylerde yaşayan çocuklar var. Hatta ailesinin eğitimini umursamadığı çocuklar da var. Aile "Okul yok madem" deyip tarlada bağda bahçede çalışmaya gönderebiliyor bu çocukları. Diğerleri online okusun, bu çocuklar okumasın mı?
Her şey tam gaz devam ediyor. Biz tatile gitmesek de insanlar dipdibe denize girip virüsü yayıyor, düğüne/cenazeye gitmesek de insanlar gidiyor, hatta kimisi pozitif olduğunu bile bile gidiyor. Okulu açılmayan çocuk ya da genç evde oturmuyor zaten; kafelerde, parklarda, sokaklarda geziyor. Sosyal mesafe zaten hak getire. Okullar açılsa da dipdibeler açılmasa da...
Geçen kadının birisi okulların açılmaması gerektiğini ama kendisinin özel hoca da tutacağını, her imkanı sağlayacağını söyleyip duruyor. Peki imkanı olmayan ne yapsın dedim. Beni ilgilendirmiyor diyor. O kadar bencilce ki. Köydeki Ayşe’nin Fatma’nın eğitimi kimseyi ilgilendirmiyor.