- 30 Kasım 2019
- 6.938
- 13.745
- Konu Sahibi Aylakkadin
Yüzde yüz CAN
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynı fikirdeyim canın telafisi yokturAsla gondermem. Ceza neyse oderim gondermem. Online neyse ama gondermem.
devlet hastaneleri ameliyatları durdurdu hepsi özele yığıldı hastaların mecbur .bugün aylardır bizi tedavi eden ameliyat yapan doktordan ameliyat sonrası vucudda kalan teli çıkarmak için ameliyat günü alamadık belirsiz bir tarihe bıraktı burası ankaranın en tanınan özel hastanelerinden biri 1 ay önce bomboştu aynı hastane kanamalı halde eve geldik paramızla tedavi olamadık virüs arttı hastaneler full dolu sağlık çalışanları da bıktı artık bir süre sonra onlar da mecbur savsaklayacaklar görevlerini mecburen .hayat mı önemli okul mu .neden düğünler oluyor neden oteller açık niye uçuşlar açıldı avm ler açıldı ekonomi neden kötü önce onu sorgulasınlar ayyy tabi ki okullar açılsınn diyen grup sözüm sana değil bu arada sevdiğim takdir ettiğim bir üyesin
ben de yarım dönemcik erteleme istiyorum sadece aşı bulunmak üzere diyorlar.eğitim geri kalır katılıyorum da zaten geri ülkemiz de eğitim üniversite sınavı doğru soru cevaplama sayıları bile küçük bir örnekYarım dönem daha online eğitim olsa da gidişata baksak.
Okulda bir grip salgını olsa benim oğlum 2.grip olan oluyor maalesef.
Ben göndermeyi düşünmüyorum. Bu arada okul başarısı iyi olmasına rağmen online eğitimde başarısı daha da arttı.
çok haklısın iyi de biz riskli gruplar ne olacağız doğal seleksiyon olarak ölecek miyiz ben market hariç hiç dışarı çıkmadım psikolojim bozuldu sosyal hayatı seven bir insan olarak.Abd de ölümlere baksalar orası kapitalist bir ülke sağlık sistemi eğitim sistemi zaten parası olanlar içindi sadece on yıllardır.ölenler bir sayı yalnızca demografi de e ben ölsem eşim ölse benim çocuğum için biz demografik bir sayı olmayacağız ömür boyu acı yalnızlık vicdan azabı psikolojik sorunlar olacağız küçücük çocuğun sırtında .Bir psikolog olarak bunu en iyi sen anlarsın kuzumDoğrudur, hastaneler şu sıra çok sıkıntılı. Ben ay tabi okullar açılsın da demiyorum aslında yani açılmasıyla açılmaması arasında büyük bir fark olmayacağını söylemeye çalışıyorum. Çünkü insanlar kendilerini eve kapatmıyor. Çocuk okula gitmiyor ama sokakta 5 6 çocuk bir arada maskesiz bir şekilde toplanıp oyun oynuyorlar. Ne anladık şimdi, bu çocuk gene yayabilir ailesine. Engel yok.
Düğünler, tatiller zorunlu değil diyorlar e daha kötü ya. Zorunlu olmadığı halde insanlar düğün yapıp virüsü yaymaya devam ediyor. Bursa Yıldırımda sırf insanlar kızının düğününe gelsin diye pozitif olduğunu saklayan anneyi duyanlar vardır. Ben de evlendim, düğün yapmadım. Ama kaç arkadaşım düğün yaptı, çatır çatır da davet ettiler milleti. Burada bazı üyeler kendisi ya da çevresi dikkat ediyor diye herkesin dikkat ettiğini ya da edeceğini düşünüyor. Öyle değil işte. Zaten çok gevşedik, okulların açılması ya da açılmaması bize aman aman etki yapmayacak.
yüzde yüz katılıyorum çok güzel açıklamışsınız daha ilk ders öğretmenimmm maskem koptu diyen evlatlarımız çıkacak en basit örneğiyle okuluna gittim kızımın bu hafta hiç bir şey yoktu yapılan ankara burası e virüste 1 numaralı merkez gerisini siz düşünün personel yok zaten temizlik için gecen yıl biz kadın tutup temizletiyorduk 15 de bir sınıfımızı ödenek yok güvenliğiin parası veliler bağış yaparsa var yoksa yok pandemi öncesi böyleydi durum.brezilya okulları açmayacak ağustosa kadar illa günde 150 150 mi ölelim 1 can bir insan bir hayat bir değer bir anne bir baba bir evlat değil mi önemsiz mi .Bir bilim kurulu üyesi düğünlerle okulları bir tutamazsınız demişti. Çünkü düğün üç saat sürüyor ve bitiyor ama okul açılınca günlerce üç, dört saat okulda kalacak. Sürekliliği olan bir şey dedi Tevfik özlü. Çok haklı, düğüne giden kendisi isteğe bağlı sorumluluk alıyor, orada maske ve kişisel mesafeye dikkat etmek elinde. Kanunda bile 18 yaş altı çocuk sayılıyor, reşit değil. Bu çocuklar kendileri akıl edip durumun ciddiyetinin farkına varıp dikkat edemezler bence maske ve mesafeye. Küçük çocuklar zaten takmaz maske. Ateş ölçüp okula almak kriter olmamalı dedi Mehmet Ceyhan. Çocuklar semptom göstermeden taşıyıcı oluyormuş çünkü. ABD ve Almanya’da açılmış sonra vakalar artınca tekrar kapanmış. İtalya üç milyon sıra siparişi vermiş, Türkiye’de ne yapıldı ki bunca zaman, ben hiç duymadım haberlerde vay efendim biz şunu yaptık hazırlık olarak gibi bir şey. Çoğu okulda sabun, su bile yok. Bu şartlarda açmak doğru değil, şartları iyileştirirsin, sınıfta en arka sırada birkaç çocuk olur öğretmenle beraber. Okul hijyeni üst düzey sağlanır, iskandinav ülkeleri gibi açarsın. Ama böylesi çok riskli. Ben aşının da çıkacağını düşünüyorum yakın zamanda. İkincş döneme daha güvenli olur her şey gibi geliyor, şuan herkes hareket halinde. Düzen oturursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben olsam göndermem imkanım varsa özellikle küçük yaş gruplarını.
Haklısınız , çocuğum olsa çok endişe duyardım. Bence bakan da biliyor bunları zaten ama velilerin bir kısmı bilmiyor. Yakın çevremden duyduğum okulda fotokopi kağıdı bile yok, Veli’den rica ediyorlar hemen şikayete gidiyor veli. Buradaki hanımların bir kısmının çocuğu özel okulda onlarda temizliğe çok dikkat edilir diye düşünüyorum ama çocukların kaynaşmasını bence hiçbir öğretmen önleyemez, orada da bulaşma çok olur. Ama devlet okullarında yüzde yüz bir öğrenci tüm sınıfa bulaştırır. Geçen lgsde bile bazı arkadaşlarım okullarını kendileri dezenfekte etti ekip falan yok yani dezenfekte için, şartlar iyi değil gerçekten. Hiçbir şey yapmadılar bari bir temizlik personeli alsalardı bunca zaman. Bence açacaklar sorumluluğu da okul müdürü ve öğretmenlere yıkıp geçecekler. Bence çalışan anne veya babalardan birine izin vermeliler veya isteyene bakıcı desteği verilmeli ve bu dönem uzaktan geçmeli. Açılırsa da kapanır zaten ama o arada binlerce kişi enfekte olmuş olur. Ölümler de artar tabii.yüzde yüz katılıyorum çok güzel açıklamışsınız daha ilk ders öğretmenimmm maskem koptu diyen evlatlarımız çıkacak en basit örneğiyle okuluna gittim kızımın bu hafta hiç bir şey yoktu yapılan ankara burası e virüste 1 numaralı merkez gerisini siz düşünün personel yok zaten temizlik için gecen yıl biz kadın tutup temizletiyorduk 15 de bir sınıfımızı ödenek yok güvenliğiin parası veliler bağış yaparsa var yoksa yok pandemi öncesi böyleydi durum.brezilya okulları açmayacak ağustosa kadar illa günde 150 150 mi ölelim 1 can bir insan bir hayat bir değer bir anne bir baba bir evlat değil mi önemsiz mi .
Virüs ilk duyulduğunda Mehmet Ceyhan aynını dedi ama dikkate alan olmadı. Bence de en iyisi oydu, ama karar vericiler uygun görmedi...Keske söyle 2 ay kimse sokaga cikmasa yasak olsa.herkesin evine gunluk su ve yiyecek dagitimi yapilsa.kimse cikmayacak ama.biter o zaman bence virus.sonra hep beraber normale doneriz.hatta bunun icin her calisandan bi para alinsa herkes eliji tasin altina koysa.1 au bile yetebilir.
Yani cidden mantıklı buluyor musunuz bu dediğinizi? 80 milyon insan var kimse çıkmayacak ama üretim durmayacak ve herkes evinde duracak ama günlük su ve yiyecek dağıtımı yapılacak. Kim yapacak o dağıtımı peki? Tabi ülkeyi komple kapatıp turist falan da almıyoruz. 3 ay içinde ülkece coronadan değil ama açlık ve sefaletten ölürüz muhtemelen.Keske söyle 2 ay kimse sokaga cikmasa yasak olsa.herkesin evine gunluk su ve yiyecek dagitimi yapilsa.kimse cikmayacak ama.biter o zaman bence virus.sonra hep beraber normale doneriz.hatta bunun icin her calisandan bi para alinsa herkes eliji tasin altina koysa.1 au bile yetebilir.
çok haklısın iyi de biz riskli gruplar ne olacağız doğal seleksiyon olarak ölecek miyiz ben market hariç hiç dışarı çıkmadım psikolojim bozuldu sosyal hayatı seven bir insan olarak.Abd de ölümlere baksalar orası kapitalist bir ülke sağlık sistemi eğitim sistemi zaten parası olanlar içindi sadece on yıllardır.ölenler bir sayı yalnızca demografi de e ben ölsem eşim ölse benim çocuğum için biz demografik bir sayı olmayacağız ömür boyu acı yalnızlık vicdan azabı psikolojik sorunlar olacağız küçücük çocuğun sırtında .Bir psikolog olarak bunu en iyi sen anlarsın kuzum
1 ay uretim duracak.bununla yasayamiyoruz iste sorun bu ölüyoruz..Yani cidden mantıklı buluyor musunuz bu dediğinizi? 80 milyon insan var kimse çıkmayacak ama üretim durmayacak ve herkes evinde duracak ama günlük su ve yiyecek dağıtımı yapılacak. Kim yapacak o dağıtımı peki? Tabi ülkeyi komple kapatıp turist falan da almıyoruz. 3 ay içinde ülkece coronadan değil ama açlık ve sefaletten ölürüz muhtemelen.
Bu virüs bitmeyecek. Yani devlet bizi evlere kapatsın fikri yerine herkes bununla yaşamayı öğrense iyi olur. Pandemi durumları nüfusun %80'i o virüsü kapadıkça normale dönmüyor demişti bir doktor arkadaşım. Okulu açmayalım vay efendim evlere kapanalım mantıklı değil o yüzden.
virüs öldürüyor ömür boyu kalıcı hasarlar bırakıyor vucud da buna mı alışacağız. ben alışmam benim ve ailemin hayatı herşeyden daha değerli şu an durum kötü yazdım sene de onbinlerce lira verdiğim hastane ilk kez tedaviyi acil ameliyatı reddetti doluluk sebebiyle diyorum belirsiz tarihe bıraktı evde kanamalı olarak bekliyoruz diyorum siz ne diyorsunuz alışın da alışın .vaka sayıları artmadıysa neden devlet hastaneleri normal tedaviyi ameliyatı yapmıyor risk yoksa en iyi en pahalı hastanelerde paranla tedavi olamıyorsun diyorum devlette tedavi olamayanlar mecbur doldurmuşlar haklı olarak diyorum.şu an daha ne diyeyim insanları uyarmak için şaştım kaldım artık pesssYani cidden mantıklı buluyor musunuz bu dediğinizi? 80 milyon insan var kimse çıkmayacak ama üretim durmayacak ve herkes evinde duracak ama günlük su ve yiyecek dağıtımı yapılacak. Kim yapacak o dağıtımı peki? Tabi ülkeyi komple kapatıp turist falan da almıyoruz. 3 ay içinde ülkece coronadan değil ama açlık ve sefaletten ölürüz muhtemelen.
Bu virüs bitmeyecek. Yani devlet bizi evlere kapatsın fikri yerine herkes bununla yaşamayı öğrense iyi olur. Pandemi durumları nüfusun %80'i o virüsü kapadıkça normale dönmüyor demişti bir doktor arkadaşım. Okulu açmayalım vay efendim evlere kapanalım mantıklı değil o yüzden.
her çocuk her aile gitmiyor bu birrr e gidenler peki doğrusunu mu yapıyor .sürü psikolojisi gibi yanlış yapanın yaptığı yanlışı biz de mi örnek alıp yapalım .okul açılırsa 1 ay sonra tekrar yazın bu fikirlerinizi o zaman tartışalım üzülmekten tartışmaya halimiz kalırsa 36 yaşında komşum öldü coronadan hiç bir hastalığı yoktu biri 7 biri 3 yaşında çocukları öksüz kaldı o çocuklara anlatın siz abartmayı olur mu?iyi gecelerYahu lütfen biraz mantık.
Çocuklar heryere gidebiliyor şu anda..
Denize havuza giriyorlar.
Marketler parklar oyunalanları açıldı.
Okula niye gidemiyorlar onu anlayamadım.
İşin diğer tarafı tableti bilgisayarı olmayan çocuklar napcak acaba eğitimsiz,hadi sistem herkese eşit olsa tamam ama bence bu durum biraz abartılıyor.
Hala abarttığınızı düşünüyorum.her çocuk her aile gitmiyor bu birrr e gidenler peki doğrusunu mu yapıyor .sürü psikolojisi gibi yanlış yapanın yaptığı yanlışı biz de mi örnek alıp yapalım .okul açılırsa 1 ay sonra tekrar yazın bu fikirlerinizi o zaman tartışalım üzülmekten tartışmaya halimiz kalırsa 36 yaşında komşum öldü coronadan hiç bir hastalığı yoktu biri 7 biri 3 yaşında çocukları öksüz kaldı o çocuklara anlatın siz abartmayı olur mu?iyi geceler
Öyle değildi bence. Öğretmenler için gönüllülük esastı. Dolayısıyla zorunlu tutulamadı. Saatler oldukca yetersizdi. Öğrenciler için de gönüllülük esastı. Yanı imkanı olanların çoğu da derse katılmadı.. Şimdi okullarda eba destek noktaları oluşturuluyor. Tabi ki yine de bağlantısı olmayanlar sorun olacaktır. Buna da çözüm yolları bulunmalı. Ama dediğim gibi uygun olduğu halde ders vermeyenler de oldu derse katılmayanlar da.İyi de plan program gayet yerindeydi zaten
Sıkıntı bütün çocukların aynı imkana sahip olamamasıydı
Misal ben öğretmenim ve çocuklarımın tamamı dersime katılabilseydi online olarak da gayet isleyebiliyorduk sorun yirmi kişilik sınıfta beş kişinin katılım sağlayabilmesiydi
E peki alışmayın o halde ne diyeyim. Daha yeni kemoterapi tedavisi bitmiş annemle yaşıyorum ben de sizce sizin kadar endişeli değil miyimdir? Ama sizin kafanızda çare olarak belirlediğiniz şey gerçek dünyayla yakından uzaktan alakası olmayan bir istek. 5 yıl evde oturup kapımıza ekmek su bırakılsa 6.yıl çıksak yine artacak bu hastalık. Tüm dünyaya kapımızı kapatamayız çünkü vatandaşlar arası sıfırlasak tek vakayla yeniden yaşarız aynı durumu. Tüm dünyaya tek kişiden yayıldığını düşünürseniz mantıksız olduğunu anlarsınız. Bunun yerine insanların bu durumla yaşamayı öğrenmesi ve alışması gerekiyor maalesef. Tabi dilerim doğru aşı bulunur kimde neden ağır seyrettiği bile anlaşılamayan kalıcı hasar bıraktığı söylenen bu virüsten dünyaca kurtuluruz.virüs öldürüyor ömür boyu kalıcı hasarlar bırakıyor vucud da buna mı alışacağız. ben alışmam benim ve ailemin hayatı herşeyden daha değerli şu an durum kötü yazdım sene de onbinlerce lira verdiğim hastane ilk kez tedaviyi acil ameliyatı reddetti doluluk sebebiyle diyorum belirsiz tarihe bıraktı evde kanamalı olarak bekliyoruz diyorum siz ne diyorsunuz alışın da alışın .vaka sayıları artmadıysa neden devlet hastaneleri normal tedaviyi ameliyatı yapmıyor risk yoksa en iyi en pahalı hastanelerde paranla tedavi olamıyorsun diyorum devlette tedavi olamayanlar mecbur doldurmuşlar haklı olarak diyorum.şu an daha ne diyeyim insanları uyarmak için şaştım kaldım artık pesss