- Konu Sahibi Aylakkadin
Sizin düşündüğünüz gibi olursa çalışan anneler ne yapacak?Devlette bir ilkoulda öğretmenim ama mart ayından beri ücretsiz izinde olduğum için online eğitimi sadece okulumdaki öğretmen arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla biliyorum. Bu dönem çalışmaya başlayacağım ve sınıfların bölünerek hibrit modelinde yüzyüze+online eğitim vermesi gerektiğini savunuyorum. Temel dersler (ben İngilizce öğretmeniyim başta kendim dersim olmak üzere Türkçe matematik ve hayat bilgisi) yüzyüze verilmeli. Diğer dersler online olarak verilebilir. Mesela 2 saatlik ingilizce dersinin 1 saatini okulda 1 saatini online olarak verme imkanı sunulmalı öğretmene. Böylece hem kapalı alanda daha az zaman geçirmiş oluruz hem de konu anlatımı alıştırma vs. bir düzende ilerler diye düşünüyorum. İnterneti akıllı telefonu televizyonu olmayan bence sayılı kişi vardır çünkü ben de doğudayım ve daha önce güneydoğuda da görev yaptım illaki ya TV ya da telefon oluyordu ailelerde.İnternet için de operatörler ellerini taşın altına koysunlar normalde zaten fahiş fiyatlandırmalar yapıyorlar biraz fedakarlık da onlar göstersin. Sonuçta küresel bir krizin içindeyiz hepimiz elinden geleni yapmalı ben okulda hem maske hem de siperlik kullanacağım öğrencilerimle mesafe koymak zor olacak ama bir şekilde yapacağız artık. Ha devlet online eğitime karar verirse ne kadar verimsiz olsa da onu da en iyi şekilde yapmaya çalışırız öğretmenler olarak yeter ki veli ve öğrenciyle aramızdaki iletişim sağlam olsun.