Korona ve okul

Eğitim hakkı evet, ama önce yaşama hakkı gelir.. ilersini gerisini bilmediğimiz bir virüs.. ne zaman biteceği belli değil, ama böyle de devam etmeyeceğini düşünüyorum aşısı vs bulunacaktır. ( Umuyorum)
Tatile gidenlere gezenlerle karşılaştırılmamalı, bence de doğru değil. Ama sürecin başından beri dikkat edenlerle etmeyen çocuklar bir araya gelcek.. ki okul ve salgın seyriyle ilgili araştırmalar mevcut.
Özetle başka imkân varsa ben mantıklı bulmuyorum yüzyüze eğitim şuan.

Ayyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.

Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.

çok geçmiş olsun

sizin şartlarınız farklı

ben göndereceğim diyorum ama sizin yerinizde olsam mümkün olabilecekse bu sene başlatmam

zira okul açılacak derse açılır online falan yalan olur

Ayyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.

Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.
Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitim verip alicaklar diye biliyorum daha bilgili birisi yazarsa öğreniriz

çok geçmiş olsun

sizin şartlarınız farklı

ben göndereceğim diyorum ama sizin yerinizde olsam mümkün olabilecekse bu sene başlatmam

zira okul açılacak derse açılır online falan yalan olur

O kadar sıkıldı ki kuzum artık isyan ediyor, ben ne zaman okula gidecegim, okuma yazma öğrencem diye :kızgın: bakalım doktorumuzla konuşup karar vercez.

Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Okul oncesi egitimde mesafe maske uygulanmasi cok zor. Kucuk olduklari icin her an dikkat edemezler. Astimi da oldugu icin ben olsam gondermezdim

Eğitim hakkı evet, ama önce yaşama hakkı gelir.. ilersini gerisini bilmediğimiz bir virüs.. ne zaman biteceği belli değil, ama böyle de devam etmeyeceğini düşünüyorum aşısı vs bulunacaktır. ( Umuyorum)
Tatile gidenlere gezenlerle karşılaştırılmamalı, bence de doğru değil. Ama sürecin başından beri dikkat edenlerle etmeyen çocuklar bir araya gelcek.. ki okul ve salgın seyriyle ilgili araştırmalar mevcut.
Özetle başka imkân varsa ben mantıklı bulmuyorum yüzyüze eğitim şuan.
Evet o da çok saçma.
Ama herkes tatile gidiyor, okullarda açılsın diyorlar.
Arkadaşlar tatile, denize gitmek zorunlu değil, kendini düşünmeyen insanlar gidebilir.
Ama okul zorunlu, eğer gitmezsen devamsızlıktan sınıfta kalırsın.

Ama sürecin başından beri dikkat edenlerle etmeyen çocuklar bir araya gelcek..

çok haklısınız ne diyelim ki

tatile gidenlerden biri de biziz mesela

aylarca evden çıkmadık tatilden 30 Temmuz da geldim hala kapı önüne dahi çıkmadım

tatil dediğim de otel vs değil

yazlık ve ıssız bir koy

denizde 3-5 kafa hepsi kendi ailesi ile birbirinden uzak

deniz derin kıyıda takılan vs yok böyle bir ortam

markete bile gitmedik nerede ise şehirdekinden daha az insan teması

okullar 15 Ağustos sonrası açılacak diye tatili Temmuz sonunda bitirdik ki 14 gün geçsin okul açılır da oğlum giderse kimseye bulaştırmasın vs vs

ben bunu dahi düşünürken çok yakınımdaki bir öğretmen 31 Ağustos ta okullar açılacak 30 Ağustos ta tatilden gelecekmiş

branş öğretmeni artık kaç sınıfta kaç kişiye neler taşır bilemem

bu ortamda hala çocuğunu gönderecek miyim evet göndereceğim zira cidden kontrol şansımız yok

büyük sayılar içinde hiçbir önemi olmayan rakamlarız sadece

Göndermemeyi düşünüyorum. Oglumun bırı 2.sınıf diğer anaokulında olucak mesafeyi maskeyi asla koruyamazlar. Okul 15ınde telafı egıtımıne bekledıklerını söyledi kararsızım dıyebıldım😔

Yüz yüze eğitim alınca gelecekleri mahvolmaz çocuklarımızın. Uzajtan egitim olursa da uzulmeyin yani. Biz ne dersek diyelim Milli Eğitim ve Bilim Kurulunun kararı önemli. Umarım en sağlıklısı olur.
Kesinlikle. Yok yok online eğitimde kötü olur diye düşündüm

geçirdiğimiz süreçte online eğitim nasıldı

örneğin oğlumun okulu günde 6 saat canlı ders yaptı üstüne ödev çalışma kağıdı slayt vs vs

ama hiçbir zaman gerçek okul hissi oluşmadı ha bitti ha bitecek duygusu oluştu

şimdi de açılınca gidecek ama gidemeyenlere (karantina, hastalık vs) online kameralı eğitim olacakmış sınıfa bağlanacakmış vs
Online eğitimden çok memnundum açıkçası ama onu da sordum ..tam o şekilde olmayacağı söylendi

En başından beri dikkat ediyoruz bir de yeni doğum yaptim 3 çocuk bi taraftan kronik kalp hastalığı olan annem diger taraftan.. kendim öğretmenim. Uzaktan eğitimin en alâsı bile yüz yüze eğitimin tırnağı olamaz. Çocuklar birbirinden cok sey öğrenir çocukluğunu yasar oosar oynar düşer kalkar ama bu dönemde apartman bahçesinde bizimle beraber oynamaktan baska bisey yapamadik kaldi ki 4 gözle bahari bekliyorduk parkta vakit gecirebilmek icin. Ne yazik ki maaile hapsolduk. Mahvolduk inanin. En büyük oğlum huy değiştirdi
Ne kitaplar ne oyunlar doyurmadı onu. Her seyin defarkinda ama gel gör ki evde zaptetmek bizi duman etti. Ama önce sağlık diyorum. 1 hazirandan bu yana yasadigimiz süreci de sağlıklı bulmuyorum. Düğünler kafeler sosyalleşme sağlıktan virüsün yayılmasından daha önemli olamaz. Gevsememeliydik. Her sekilde bencillikten uzaklasilmaliydi gerekirse ertelenmeliydi. Ne olur ki her ogrenci bir sene yerinde saysa. Beklemekten ne çıkar? Kışın daha da artacak pik yaptığı günleri bile mumla ararız bana öyle geliyor.

Bu sene zorunlu anaokulu çağı oğlumun. Geçen sene başladı ana okuluna ama sınıfta sürekli bir hastalığın salgını vardı (ishal, grip, domuz gribi) dönemin yarısını evde geçirdi. Tek kişi de corona olması, malesef tüm sınıfa bulaşır gözüyle bakıyorum.

Online eğitimden çok memnundum açıkçası ama onu da sordum ..tam o şekilde olmayacağı söylendi

bizimkiler böyle yazmış internet sitesine ama bakalım gerçek pek öyle olmayabilir

online eğitim ile kitapları, kaynakları bitti, bayağı ilerlediler hatta ben fransızca bile öğrendim ama çocuklar okul hissine sahip olamadı

katıldım

zira hazır yaz iken başlasın görsün bir sistemi

sınıftan bazıları telafi eğitimine göndermeyelim sıkıntı çıkıp kapatılırsa okul hiç riske girmeyelim diyorlar da kapatılmazsa mevsim kışa dönerken zaten başkaca hastalıklar da başlayacak risk de artacak

Bizim sinif mevcudu 16, telafi egitimine kesin gonderecegim diyen 6 kişiyiz, 6 cocuk ile bakalim nasıl olacak.
Bir taraftan cocuklarin beden sağlığı kadar akil ve ruh sağlığını da korumak lazım, biz bile aylardir evde darlandik, o cocuklar ne yapsin.

Biz okula gondermeme kararı aldık. Sağlığın geleceğinden daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabi öğretmen olmamın da bunda payı büyük, çalışmadığım için evde konulari çocuğuma ben anlatıyorum, hem anne hem öğretmen oldum yani.

Herkesin kendi kararı, biz burda ne dersek diyelim herkes kendine doğru geleni yapar zaten.

Bizim sinif mevcudu 16, telafi egitimine kesin gonderecegim diyen 6 kişiyiz, 6 cocuk ile bakalim nasıl olacak.
Bir taraftan cocuklarin beden sağlığı kadar akil ve ruh sağlığını da korumak lazım, biz bile aylardir evde darlandik, o cocuklar ne yapsin.

orası daha fena

bende 10 yaşında erkek çocuk var

haftada 4 gün spora giden her gün sabah 8 de evden çıkıp 17 de eve giren buna rağmen poposu minder görmeyen fazla enerjik bir tip

koltukta dahi ters oturan

ama çocuklar dayandı

biz sokağa çıkma yasağı gelmeden de çıkmamıştık

çocuklara yasak kalkana kadar da hiç çıkmadık

yasak kalkınca da site bahçesindesin arkadaşları ile maskeli mesafeli takıldılar

lakin yasaklar kalkınca indiler bahçeye

tüm site gece birlikte yatmış gibi olduk dedik zira ne kadar mesafe desen de olmuyor çocuk için

okul açılınca da tüm şehir bir araya gelmiş olur hayatta hiç gitmediğin bir fabrikadaki çalışandan sana virüs geçebilir mesela

ama hep kötüleri yazıyoruz

bir gün eşim geldi işten eve

bil bakalım bugün kim geldi dedi,

kim dedim

X hastanesi pandemi çadırının güvenlik görevlisi ve eşi

maskeli oturduk, onlara bulaşmamış şimdiye kadar, bir sorunları varmış dedi

neyse ertesi gün de onlardan aldığı kağıtları alıp eve bana getirdi ve işlerini yaptım

yani ben hiç evden çıkmadım ama korona çadırında yaşayan güvenlik görevlisinin ellediği hatta tüm hastanenin elinden geçen kağıtlar benim evime kadar geldi

bize de bulaşmadı ama bu bulaşmayacağı anlamına gelmiyor, nereden geleceği de belli değil

X