• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konusmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman ülkenin dili olur ikinci en çok maruz kaldığı o değil mi
Olmazsa Türkiyeden biriyle online görüşseniz, onu yapanlar duydum ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum ben hala eski usul yüz yüze terapiden yanayım o_O
Yerel dilde bulabilecek miyim bir arastiriyim bakim , saolasin kuzu

Bu yaşlarda anadil mekanizması devrede. Ne öğrense anadil gibi olacak. Bu yüzden çoklu dil öğreniminde çocuğun konuşması gecikir çok normal. Benim kerata kreşe başlayana kadar bana da babasına da anne derdi. Konuşmak için hiç cabalamazdi ki 30 aylık başladı. Şimdi konuşuyor patır patır ki tek dilde böyleyiz 🙄 biraz rahat olmak gerek galiba. Geriliminiz çocuğa geçiyordur yani bu konudaki endişeniz. Çocuk içine daha beter kapanabilir. Akışına bırakın bir şekilde halleder 😉 modern bilimler bizi çok stres altına sokuyor çok beklenti çok endişe var. Yaşlı işi gibi olacak ama önceden dil terapisti mi vardı ayol 🤭

Ay tam sevmelik vakitleriymis ❤ konu ile ilgili bilgim yok , sağlıkla büyüsün demek için yazdım

Evde turkce , kreste yerel dil konusuluyor , zaten bu ikisini bilmesi yeterli benim icin
Ama ingilizceyi mecburen bizden duyuyor cunku biz insanlarla ing anlasiyoruz
Ah o kartlari da yaptim , neler neler yaptim bir bilsen

Bugun sayi sayalim dedim , ben 1 2 3 diye sayiyorum , o ay oy ey iy diye sayiyor
O yuzden moralim bozuldu da konuyu actim zaten , ay oy ey ne allah askina 😂😂
Ay çok şeker ya yerim😋

Herkese iyi aksamlar,

Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var

Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda

Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var

Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin

Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor

Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor

Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor

Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz

Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz

Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?

Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin

GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Tüm süreç gayet normal. Birden fazla dile maruz kalan tüm çocuklarda yaşanır bu süreç sonra hızla ilerler yani bir sorun yok. İki yaş sendromuna gelirsek . öncelikle iki yaş sendromu diye bişey yoktur. Çocuğunuzun yaşadığı şey benliğinin ve bireysel yaşama becerisinin geliştiği kritik bir dönemdir. Yani inaylasir kendi dediği olsun ister siz ona yardım ederken elini tutarken bile bazen müdahaleden hoşlanmaz. Bence bu alanda canına zarar gelmeyecek şekilde onu destekleyin. Hatta evinizde yemek saati geldiğinde kendi tabak ve bardağı ulaşabileceği bir dolapta olmalı küçük bir sürahi edinin bardağa kendi doldurabilir. Kıyafetlerini seçmesini sağlayın . Bunun gibi durumlar çoğaltılabilir. Eğer ölene kadar çocuk büyütmek istemiyorsanız çocuğunuzu bu dönemde destekleyin ve yetiştirme kısmını en geç 7 yaşında tamamlamış olursunuz.sonrasinda sadece onun yanında olursunuz.

Ay çok şeker ya yerim😋
Cok seker zaten , ya bi gorsen inanilmaz guzel bir cocuk , hani kendi cocugum diye soylemiyorum , seytan tuyu var sipada , sokakta yuruyemiyoruz burda millet durdurup seviyor
Ama bir o kadar da cadi , bana da cadiligindan konusmuyor gibi geliyor

Tüm süreç gayet normal. Birden fazla dile maruz kalan tüm çocuklarda yaşanır bu süreç sonra hızla ilerler yani bir sorun yok. İki yaş sendromuna gelirsek . öncelikle iki yaş sendromu diye bişey yoktur. Çocuğunuzun yaşadığı şey benliğinin ve bireysel yaşama becerisinin geliştiği kritik bir dönemdir. Yani inaylasir kendi dediği olsun ister siz ona yardım ederken elini tutarken bile bazen müdahaleden hoşlanmaz. Bence bu alanda canına zarar gelmeyecek şekilde onu destekleyin. Hatta evinizde yemek saati geldiğinde kendi tabak ve bardağı ulaşabileceği bir dolapta olmalı küçük bir sürahi edinin bardağa kendi doldurabilir. Kıyafetlerini seçmesini sağlayın . Bunun gibi durumlar çoğaltılabilir. Eğer ölene kadar çocuk büyütmek istemiyorsanız çocuğunuzu bu dönemde destekleyin ve yetiştirme kısmını en geç 7 yaşında tamamlamış olursunuz.sonrasinda sadece onun yanında olursunuz.

Tesekkur ederim oncelikle uzunca yazdiginiz icin :)

10 yasinda oglum var , onda hic yasamamistim bu sorunlari yani 2 yas krizi vs , zaten mila 15 aylikken kendi yemeye basladi , 20 aylikken kiyafetlerini kendi secmeye basladi
Su anda tamamen herseyini kendisi yapiyor , hicbir zaman hayir demedim ona , hatta hala yerken doker kirar gikimi cikarmam , sokaktaki kiyafetlerini gorseniz bu ne rukus dersiniz , kendi ne istiyorsa onu giyer
Kendisi degisik bir hatun , bu krizler ilk basladiginda apar topar pedagoga gittik , pedagog normal oldugunu , duygusal zekasinin yuksek oldugunu vs vs soyledi
Zaman gectikce duzeliyor ama bu surecte bir de konusmamasi onu da bizi de cok yordu ve yipratti

Bu yaşlarda anadil mekanizması devrede. Ne öğrense anadil gibi olacak. Bu yüzden çoklu dil öğreniminde çocuğun konuşması gecikir çok normal. Benim kerata kreşe başlayana kadar bana da babasına da anne derdi. Konuşmak için hiç cabalamazdi ki 30 aylık başladı. Şimdi konuşuyor patır patır ki tek dilde böyleyiz 🙄 biraz rahat olmak gerek galiba. Geriliminiz çocuğa geçiyordur yani bu konudaki endişeniz. Çocuk içine daha beter kapanabilir. Akışına bırakın bir şekilde halleder 😉 modern bilimler bizi çok stres altına sokuyor çok beklenti çok endişe var. Yaşlı işi gibi olacak ama önceden dil terapisti mi vardı ayol 🤭
Ya aslinda hic stresli degildim , son gunlerde cok zorlandik o yuzden bi geldiler bana bugun , bir de turkiyede olsak millet aa konusmiyor mu der illa bisey der ama burda kimse yorum yapmiyor bu konuda
Bazen ismini soruyorlar ben cevap veriyorum , gulumseyip daha kucuk tabi diyorlar
Yani yogun bir endise ve stres tasimoyorum ama cok boguldum cidden son bir kac gundur
Dolap onunde bile bir saat bekliyorum ne istedigini anlatsin diye

Bana kalırsa kafası karıştı ve birden fazla dile maruz kalınca kendine yeni bir dil geliştirdi.

Doğduğu andan itibaren 3 dilin içinde olsaydı bu durumu daha rahat atlatırdı.

Ama tam konuşmaya başladığı ana rastlayınca böyle oldu. 3 dili birbirine karıştırdı.

Şu an kötü bir durum gibi görünüyor. Evet. Ama bundan 5 sene sonra akranlarindan 2 adım önde olacak. Çünkü herkes 1 lisan iken o 3 lisan olacak...

Bana kalırsa kafası karıştı ve birden fazla dile maruz kalınca kendine yeni bir dil geliştirdi.

Doğduğu andan itibaren 3 dilin içinde olsaydı bu durumu daha rahat atlatırdı.

Ama tam konuşmaya başladığı ana rastlayınca böyle oldu. 3 dili birbirine karıştırdı.

Şu an kötü bir durum gibi görünüyor. Evet. Ama bundan 5 sene sonra akranlarindan 2 adım önde olacak. Çünkü herkes 1 lisan iken o 3 lisan olacak...

Ah bi atlatsak su gunleri kuzucum , zaten yorulduk cok , krizler , uykuduz geceler , hala israrla emmesi , buyuk oglanla da ugrasiyorum bi yandan onun adaptasyonu vs , yorulduk be kuzu

Bana da normal geldi.
Şuan beyni kaç dilde komut alıyor.
Ama hem tam konuşamıyor hem de hangisiyle karşılık verecek tam oturtamiyor.
Zor ama en geç bir sene içinde bence üç dili birden şakır şakır konuşur hale gelecek.
Ay, ey, oy, iy devamına ne diyor saydirsaniza merak ettim. :D

Herkese iyi aksamlar,

Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var

Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda

Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var

Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin

Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor

Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor

Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor

Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz

Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz

Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?

Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin

GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Ikidilli bir cocuk olacak. Ilk dili henuz edinmeden baska bir dile maruz kaldigi icin su anda eszamanli bir edinim surecinde diye dusunuyorum. Eszamanli iki dil edinen cocuklar konusmaya tek dilli olanlara gore daha gec baslar. Bu bir sorun degil, sonucta iki dilli olacak, bu da buyuk bir zenginlik. Fazla stres yapmayin. Sabirli olun, bol bol kitap okuyun kiziniza. Size cevap vermese de sohbet edin. Eminim cok kisa surede nasil bicir bicir konustuguna sasiracaksiniz.

Bana da normal geldi.
Şuan beyni kaç dilde komut alıyor.
Ama hem tam konuşamıyor hem de hangisiyle karşılık verecek tam oturtamiyor.
Zor ama en geç bir sene içinde bence üç dili birden şakır şakır konuşur hale gelecek.
Ay, ey, oy, iy devamına ne diyor saydirsaniza merak ettim. :KK70:
Ahhaa başa sariyor , yani ben 5 6 7 diye devam ediyorum o tekrar ay oy ey iy diyor 😂😂

Ikidilli bir cocuk olacak. Ilk dili henuz edinmeden baska bir dile maruz kaldigi icin su anda eszamanli bir edinim surecinde diye dusunuyorum. Eszamanli iki dil edinen cocuklar konusmaya tek dilli olanlara gore daha gec baslar. Bu bir sorun degil, sonucta iki dilli olacak, bu da buyuk bir zenginlik. Fazla stres yapmayin. Sabirli olun, bol bol kitap okuyun kiziniza. Size cevap vermese de sohbet edin. Eminim cok kisa surede nasil bicir bicir konustuguna sasiracaksiniz.

İnsallah 🙏🙏
Kitap hic sevmiyor , abisinden kalan tonlarca kitabimiz var , ne zaman elime alsam ooo nooo deyip firlatip atiyor 😭

Evde kesinlikle türkçe konuşmanızı tavsiye ediyorum. Onunla normal buyuk bir insanla nasil konuşuyorsanız ayni şekilde konuşun bebek gibi muamele etmeyin... Kreşte zaten sadece diğer dili konusacak sakin korkmayin benim çocuklarımda ayni sekildeydi suan 3 dil konuşuyorlar benden daha iyiler... Telas etmeyin adapte olması biraz sürebilir ama yeter biraz sus artık diyeceginiz günler yakında...:KK69:

😂 masal dinlemeyi sevmiyor mu?
Hayir maalesef
Sadece bir kere pedagogumuz bir masal anlatti , cok kisaydi , ses kaydi atti bana bir sorunumuzu cozmek icin , o masali 2 -3 kere dinledi dikkatle o kadar , zaten sorun da cozuldu masali dinleyince
Ama benim masal anlatmami , kitap okumami , sarki soylememi hic sevmiyor ve kiziyor

Daha konuşmayı öğrenmeden birden fazla dile mağruz kalan çocuklar dil gelişiminde geride kalırlar. Bana gayet normal geldi.

Evde kesinlikle türkçe konuşmanızı tavsiye ediyorum. Onunla normal buyuk bir insanla nasil konuşuyorsanız ayni şekilde konuşun bebek gibi muamele etmeyin... Kreşte zaten sadece diğer dili konusacak sakin korkmayin benim çocuklarımda ayni sekildeydi suan 3 dil konuşuyorlar benden daha iyiler... Telas etmeyin adapte olması biraz sürebilir ama yeter biraz sus artık diyeceginiz günler yakında...:KK69:
Evde tamamen turkce konusuyoruz , hicbir zaman bebek muamelesi yapmadim ona :) insallah dediginiz gibi olur ve yakindir konusacagi gunler
Tesekkur ederim ❤️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X