Konunun İçinden Çıkamıyorum :(

Ah be canım ben tüm mesajları okumadan yazdım yorumumu haklısın vermemekte sonuna kadar. Gitsin yapsın askerliğini. Eğer seçim gibi bir hakkı varsa hatta yapsın 12 ay :) Hem maaşı da olur isterse sizi de alır yanına hem gözü ardında kalmış olmaz..

az kaldı zaten hınk edip doğurucam bu gidişle :)
yaşadığımız sıkıntı içinde küçük can yoldaşım olacak oğlum benim
babamız daha ne fikirlerle gelecek kestiremiyorum artık
şimdi şansını zorluyor yarın ertelemenin yollarına bakıp birkaç sene daha gitmemeye de karar verebilir beklerim artık eşimden
bedelli meselesi olmasaydı ertelemekti zaten düşüncesi, bedelli lafı çıktı allak bullak oldu

Son düzenleme:

6 aya öcü gibi bakan adam 12 ay deyince ne yapar acaba :)
öyle bişey yapsa giderim açıkçası, ama hiç zannetmiyorum

Belliki eşin zora gelemiyor. Sen çok haklısın. Bebek yaşına gelince sen çalışırsın o da gitsin. Bakıcı ya da anne biri senle kalacak mecburen. 6 ay çok değil. Eşin olmadan başarırsın bence.
Hem kredi parası hem tek maaşla evi geçindiremez. Sen maaşı benden az dediğin için böyle söyledim.
Bundan sonrada sürekli arkasını toplama. Borcunu filan ödeme. Erkek adam sorumluluğunu bilecek. Borç yapmasına ilgisiz olmasına fırsat verme. Ömür boyu arkasını toplarsın yoksa.

esınızım maası ne kadar bılmıyorum ama 2bıntl olsa 6 ayda 12bın eder. Normalde askere gıtmesı mantıklı derdım ama bebegınız yenı dogacakmıs ve eger askere gıderse bebegın en guzel anlarını goremeyecek. Altınlarınızı elbette vermeyın ama grekırse kredı ceksın kendısı

maaşı malesef tahmin ettiğinizin yarısı

Ben okuduğumu gayette iyi anladım.

1.seçenek ;eşiniz askere gidecek ve hep sizi suçlayacak altınları vermediğiniz için ve o altınlar durduğu sürece size rahat vermeyecek.
2.seçenek ;altınları vereceksiniz eşiniz bedelli yapacak siz çalışmayacaksınız.Peki eşiniz aldığı asgari ücretle hem size hem çocuğunuza nasıl bakacak?
Siz değilmiydiniz prim alması için bile çalışmıyor ,babasının yanında ek iş yapabilir ama yapmıyor diyen.Bu durumda eşiniz siz doğum yaptığınız da ek gelir sağlayacak mı? hayır
bu durum da verdiğiniz altınları yerine koyacak mı? Hayır
Siz o zaman bebek doğduktan sonra yasal izniniz biter bitmez çocuğun ihtiyaçları için çalışacaksınız.
Şimdi ben mi bunları size söyledim diye bencil oluyorum.

Bir de burada çocuğu için bekleyenler filan diye yazmanıza gerek yok.Belki bende yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşacam ee o zaman bu durum da korunmayalım mı?.Ayşe de Fatma da korunmasın sonra eşimle aldatıyor anlaşamıyoruz ama bebek oldu napalım konuları açılsın.Doktora baktırdınız mı bir sorununuz var mıymış eşinizle. Lütfen bilinçsiz ebebeyinler gibi konuşmayın.
.

Sakın altınları verme canim ben verdim ne oldu geri yerine koruz diye aldı şimdi adı bile geçmiyor altınların onu bırak bide kredi çekti banada çektirdi hepsi gitti ve böyle zahmet çekmeden yapılan şeyler değersiz oluyor sende gözünde her sıkıştığında ona yardım eden bi eş olarak kalacaksın ve hiç değerin olmayacak madem bu zamana kadar yapmamış sorumluluğunu bilip kendi basının çaresine kendi baksın

hanımefendi siz olayların çok başka tarafındasınız ve ben size daha fazla cümle kurmak istemiyorum
ama son kez tekrar edeyim ben bu konuda kocamın sorumsuzluğundan bahsetmiyorum veya kocam çok sorumsuz diye ağlamıyorum, zaten bunların yeterince farkındayım diyorum, siz olgunlaşmaktan bahsediyorsunuz, armut mu bu bekleyerek olgunlaşacak? zaman ya da bazı şeylerin düzelmesini beklemek insanı olgunlaştırsaydı hayatta herşey herkes için çok daha başka olurdu. yaşananlar insanı olgunlaştırır bana göre, zamana bırakıp beklemek değil.

1.sizin söylediğinize göre eşimin olgunlaşmasını beklesem ne kadar daha hayat ve yıllar geçecek belli değil
2.yine sizin düşüncenize göre diyelim ki zaman ikimizi de olgunlaştırmadı sap gibi kaldık. napıcam kocamı sen ham kaldın diye boşayacak mıyım?

benim bu konuda derdim eşimin askerlik sorununu şu şekilde çözmeyi teklif ediyorum ama eşim bu şekilde yapmak istiyor, kararsız kaldım ve içinden çıkamadım. siz olsanız ne yapardınız dı aslında. daha da açık nasıl yazılır bilemiyorum. siz de tutmuş niye çocuk yaptınız neyinize güvenerek diyorsunuz. ben olayın neresindeyim siz neresinde.

kendi hayatınız için olgun, bilinçli, ayakları yere sapasağlam basan bir yaşam diliyorum. Allah karşınıza hayırlı insanlar çıkarsın inşallah da şu konuda ne demek istediğimi yaşayarak öğrenmeyin. Hayat sizi daha farklı olgunlaştırsın.

benim eşimde altınlarımı düğün günü gördü...o gün bugündür annem saklıyor 1,5 yıl oldu evleneli..Dediğin gibi araba almak için bilmem ne için iki de bir isteyip durdu..Bende vermedim..çok kavgalar ettik bu yüzden.. şimdi 2. evi alacağız ona peşinat yapacağım..asla arabaya nakit para bağlamam.hele altınlarımı hiç...

erkek adam askerlikten korkarmı o da biraz şüpheli bir durum. Bence sen konuşarak anlatamıyorsan..içinden geçenleri bir kağıda yaz.. okumasını bekle..git başka oda ya kitle kapını otur..ben anlaşamadığımız her konu da yapıyorum öyle işe yarıyor...

bunca zaman çalışmışsınız keşke farklı bir yatırım yapsaydınız.2.ev yazlık vs gibi..o zaman sesi çıkmazdı.

Su adamlara altin batiyor galiba...

Her ise girerken altinlari mi düşünerek hareket ediyor koca adam?

Vermeyin altin falan... Kasimda gitmekle tehdit ediyorsa birakin gitsin ki bence gitmez...giderse de siz zaten altından kalkarsiniz hepsinin belli tavrinizdan...

alemsin ya güldürdün beni.

bahsettiğiniz altın bedelli miktarını karşılıyormu???

10.000 tl kredi çeksin

sende 8.000 tl altınından ver öder sana sonuçta..

ben nişanlı iken gittim 20.000 tl kredi çektim gelinliğimi bile kendi paramla aldım..adama 8.000 tl 'yi çok görme hayat müşterek.. ortak yol bu yarısını kredi çeksin yarısını sen ver..

ama 6 ay için değmez diyorsan ki değmez. . ama başına kakıyorsa da sende birşeyler yapacaksın maalesef

Benim eşim de bedelli yapacak.
Ben zaten hiç istemiyordum askere gitmesini. Birilerinin boş beleş vatan borcu laflarına da fena halde karnım tok. Vatan beni almış yerlerde süründürüyor ben kocamın, kardeşinin canını mı verecekmişim bir de? Pehhh...İnanılmaz doluyum zaten bu konuda...

Her neyse konu bu değil ancak eşinizin yapısında birinin bence askere gitmesi ve bazı sıkıntıları göğüslemesi gerek. Belki ayrıntı vermeseydiniz altınları verin derdim ama her açıdan onun açıklarını siz kapatmış, çekip çevirmişsiniz. Biraz da kendisi halletsin bence.

çok saçma konuşuyorsun canım acayip derecede..Vatan borcu evet günümüzde vatanı satacak kadar vatanına sahip çıkmayanların bedelini ödeyenler e ''ENAYİ GÖZÜYLE'' bakıldığı günümüzde vatan borcu lafı kaba tabirle avam olarak görülmekte...

Zaten içinden gelerek askerlik yapmak istemeyen adam varsın bedelini ödesin Ödesin de boş beleş ülke de yanlızca fotosentez yaptığını anlasın

Pardon siz kimdiniz? Karar mercii mi?

hayır halkın sesi canım
Bedelli yapmak isteyenlere "ülkede fotosentez yapıyor" gibi bir hakaretten sonra hala pişkin pişkin cevap verebildiğiniz için tebrik ediyorum.
Konuya yapılan yorumlara laf yetiştireceğinize arkadaşın sorununa çözüm olun "halkın sesi".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…