Konunun İçinden Çıkamıyorum :(

sen askerlik yapan adama enayi gözüyle bakarsan.. sen ağaç mı yetiştiriyorsunda meyve istiyorsun.. boş beleş vatan borcuymuş dersen cevabı da bu yönde olur bu 1

2 bu ülke sana istediğini vermiyorsa başka ülkeye gidebilirsin.. bu ülkenin şartları bu şekilde..

3 bu yorumu yapma sebebim de vatanını küçük görmemen ve aşağılamaman

Çok bayıksın. Kibledim. Kafana göre yorumlamış ve kendince cevap yazmışsın ama yanlış yorumlamışsın.

bedelliye hoş karsilamiyordum. konuyu okuyunca eşin gibi sorumsuz biri ülkeyi koruyamaz zaten... Keşke düzeleceğine emin olsanızda zorla gitse askere...

çok hazırlığa alışmış inşallah bir gün elini taşın altına koyar.

Bedelliye karşı değilim de parası çok az ya. Bazılarının nerdeyse altı aylık maaşı yani Bedelliye verdiği parayı kaybetmiyor gibi bişey yani. Olan yineşu yırtık ayakayakkabı ile oğlunun cenazesine gelen gariban insanların çocuklarına oluyor. Ne bileyim ben çok üzülüyorum bu duruma. Konu vatan borcu da değil. Bu borcun sadece parası olmayanlara aitmiş gibi gözükmesi. Yani beni yerlerde sürükleyen vatana ne borcuymuş da değil konu. Çünkü asıl en çok zorluk çekenler yine askere gidecek veya evladını gönderecek
Çifte standart. Off off het şey para olmuş ya.

allah güle güle çocuğunu büyütmeyi nasib eylesin. eşinin tavrı sorunlu. altınlarını verme çünkü o maaşla bir daha yerine koyamaz. biraz günü geçirme kafasında. sen de anladığım kadarıyla daha planlı, ileri görüşlü davranıyorsun. bence o zaten bedelli gibi bir kesin çözüm bekliyormuş bir umutla. o zaman altın maltın çözeriz, o zamana kadar da erteleyelim diye düşünüyormuş. inşallah ev gibi bir yatırımda kullanırsınız. senin erteletme fikrin çok mantıklı bence.ama erteletemedi diyelim, o gittiği zaman annenlerle ya da kayınvalidenle kalma ihtimali var mı?

Ben olsam dayanamaz yine verirdim de eşinizin yaptığı sorumsuzluktan başka bir şey değil. Sizde de hata var askerliğini yapmadan evlenmişsiniz.

Keşke bizim de ileride yaş ve maddi durumumuz tutsa da gitmese askere. Gidip oralarda boşu boşuna ölürse altınların çocuğuna babalık yapamaz. Tabii anlıyorum teminatın onlar senin, kocan sorumsuz vs. Ama çok karışık bir zamandayız, zaten alttan alttan yürütülüyor bütün ülke. Galeyana gelip bunu göze almak... Bence değmez.

Sanirim esinin baska guzel ozellikleri varki boyle sorumsuz biriyle evli kalabiliyorsun.
Allah yardimcin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…