- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
- 133
Bırak kirilsinlar, çocuk senin çocuğun onlardan az düşünecek değilsin ya..Aynı mahallede oturuyoruz eşime de sürekli annesini şikayet etmekten yoruldm uyarıyor değişen birşey yok bende gelmesinler diyemiyorum araya kırgınlk girmesin diye ama çok yoruldm lohusaykrnde olur olmadk şeyler yapıp anlattılar korkudan uyuyamaz hale gelmistm
Doktorunuza güvenin gerisini boşverin.Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Evinizde bebege sadece siz bakin.Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Herşeyi yapıldı küvözdeyken bütün ultrasonları çekilmiş bir sıkıntı yok dedilerBebeğin 4 buçuk aylık değil neredeyse 7 hafta erken doğmuş 3 aylık sayılır. 3 aylık bebek zaten dönemez. İşitme testi kardiyoloji muayenesi yapılmıştır. Mutlaka kafasından ultrason yapılmıştır beyine bakılmıştır. Bebeğin rop muayenesi yapıldı mı ? Orda bir sorun çıkmadıysa yoktur. 1 yaşında nöroloji muayenesi yapılır. Bunun dışında zaten bebek küvözde kalmış birçok şeyi çok ayrıntılı incelenerek orada kalıyorlar. Sayfa sayfa raporları yazılıyor bir sorun olsa söylenirdi. Kulağını tıka herkese.
Maddi imkan varsa baslamayin bi sureHerkese teşekkür ederim yorumlar için. Yakın zamanda işe dönmem gerekiyor bebeği kime emanet edeceğim bilmiyorum eşim anneler varken bakıcıya karşı. Kaynanam uyuyan çocuğu sürekli sevmek için uyandırıyor şap şup öpüyor ağlatıyor annem desen o da aynı anne doktor öpmeyi yasakladı diyorum nolcakmış hiç mi çocuk büyütmedik diyor. Yoğurt çorba şimdiye hepsini verirdik yerlerdi diyorlar. Napacağımı bilmiyorum
Çocuğum hakkinda kararlari ben verecegim deyin. Bazen benim annem de iyiniyetli de olsa bi sey diyor, valla ben bu sekilde buyutuyorum, karismayin diyorum..Herkese teşekkür ederim yorumlar için. Yakın zamanda işe dönmem gerekiyor bebeği kime emanet edeceğim bilmiyorum eşim anneler varken bakıcıya karşı. Kaynanam uyuyan çocuğu sürekli sevmek için uyandırıyor şap şup öpüyor ağlatıyor annem desen o da aynı anne doktor öpmeyi yasakladı diyorum nolcakmış hiç mi çocuk büyütmedik diyor. Yoğurt çorba şimdiye hepsini verirdik yerlerdi diyorlar. Napacağımı bilmiyorum
Ben bebeklerle fazla haşır neşir değildim kıyas yapacak kadar bir tecrübemde yok açıkçası ama anneler beynimi öyle yiyorki acaba gerçekten birşey mi var moduna girdim ben doktor ne dese onu yapıyorum eski kafayla yaşamak zor şöyle yapardık böyle ederdik sıkıldm yabucebuse el kadar bebekten bu kadar beklenti olur mu, her bebegin gelisimi farkli ki..arkadasimin bebegi 8 aylikken emekledi, benimki 10 aylikken. Kiyas yapilir mi hic, her yetiskin nasil farkliysa birbirinden, bebegin gelisimi de farkli olur ve gayet normal olan da bu durumdur zaten..
Dr ne derse o olur. Anneler, doktor mu :)) evde tek bakmak en guzeli..Ben bebeklerle fazla haşır neşir değildim kıyas yapacak kadar bir tecrübemde yok açıkçası ama anneler beynimi öyle yiyorki acaba gerçekten birşey mi var moduna girdim ben doktor ne dese onu yapıyorum eski kafayla yaşamak zor şöyle yapardık böyle ederdik sıkıldm ya
4 buçuk aylık bebek bunları yapamaz ki.Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi
Ee o zaman boşver. Kızım bir buçuk yaşını geçti anneme sorsan çocuk hala doymuyor gece o yüzden uyanıyor sütüm yaramıyor sütüm yetmiyor. Çocuk emerken cokur cokur yutkunma sesi gelmesi lazımmış . Anne bu çocuk ek gıda doğru düzgün yemiyor bak eğer sütüm olmasa bu çocuğun gelişimi boyu normal olur muydu diyorum ki kızım erken doğmuş ve anne karnında çok iyi gelişememiş bir bebek olduğu halde kilosu boyu normal şu anda. Elinden geldiği kadar bol bol emzir. Kızım yoğun bakımdan çıkacağı gün kucağıma aldım ilk kez ve hemen emmeye başladı. Ama çıkarken direkt olarak biz şu mamayı verdik siz de mama verin dediler. Sütüm ne kadar sormadılar bile. Cahilliğime geldi demeyim de insan işte ne deseler yapmaya odaklı oluyor aldık mamayı veriyorum ama çocuk yine ağlıyor yine ağlıyor verdikçe içiyor içtikçe kusuyor vıkır vıkır boğulma sesine uyanıyorum yavrumun. E sütüm de var ama onlar mama ver dedikleri için bir şey olur sarılık olur kilo almaz korkusuyla veriyorum ağladıkça. ben o arada mamayı değiştirdim daha kolay içtiği bir mamaya geçtim derken 4 ay oldu meme reddi başladı tabi annem de başladı süt yok çocuk ondan emmiyor mama ver. İşte o ay ben mamayı tamamen bıraktım ve öyle bir emdi ki aç kalınca. Annemi dinlesem çocuk mama aldıkça beni emmeyecektiHerşeyi yapıldı küvözdeyken bütün ultrasonları çekilmiş bir sıkıntı yok dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?