Konu kızım ve bana kafayı yedirecekler

Bırak kirilsinlar, çocuk senin çocuğun onlardan az düşünecek değilsin ya..
Sen psikolojik olarak rahat olacaksın ki bebeğe faydan olsun..
O yüzden hiç içine atma bir cinnete bakar..

Saçmalamişlar yani.. 4 bucuk aylik bebek dönmeyebilir.. benim kizim 6 ayda döndü.. gayette normal bir bebek.. hem meyve yalatmalar felan ne bu ayda daha.. doktor bilir en doğrusunu.. siz doktordan iyimi biliceksiniz diyin görmezden gelin.. bu yaşlilar herşeye karişmiyormu biktiriyorlar insani..

"Ay yeter be" deyip ortalığı ayağa kaldırsan aslında hepsi çözülecek de...

Bebeğiniz zaten erken doğmuş. Gelişimi tabii ki geriden olacak. Ayrıca geri bile değil. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Doktor herşey normal mi dedi? Konu kapanmıştır... Kimsenin ağzını açmaya hakkı yok.

Doktorunuza güvenin gerisini boşverin.

Siznkilerde baya abartmis benm.kizim zamaninda dogdu cogu ebe ve drlar gelisimi onde falan dedikleri halde pyuncaklari 5.5 aylik tutttu, 4 aylik dondu ki cogu bebek daha gec 6 aylik falan donuyor elleriyle kendini aydan sonra kaldirdi yani bunlar cok sacma hesaplar bana da ebeler falan demese haberim bile olmayackti

Doktor hersey olmasi gerektigi gibi normal dediyse once Allaha sukrederim sonra da herkesin laflarina kulaklarimi tikarim. Doktordan daha iyi bilecek degiller.

Evinizde bebege sadece siz bakin.

Herşeyi yapıldı küvözdeyken bütün ultrasonları çekilmiş bir sıkıntı yok dediler

bucebuse el kadar bebekten bu kadar beklenti olur mu, her bebegin gelisimi farkli ki..arkadasimin bebegi 8 aylikken emekledi, benimki 10 aylikken. Kiyas yapilir mi hic, her yetiskin nasil farkliysa birbirinden, bebegin gelisimi de farkli olur ve gayet normal olan da bu durumdur zaten..

Herkese teşekkür ederim yorumlar için. Yakın zamanda işe dönmem gerekiyor bebeği kime emanet edeceğim bilmiyorum eşim anneler varken bakıcıya karşı. Kaynanam uyuyan çocuğu sürekli sevmek için uyandırıyor şap şup öpüyor ağlatıyor annem desen o da aynı anne doktor öpmeyi yasakladı diyorum nolcakmış hiç mi çocuk büyütmedik diyor. Yoğurt çorba şimdiye hepsini verirdik yerlerdi diyorlar. Napacağımı bilmiyorum

Maddi imkan varsa baslamayin bi sure

Çocuğum hakkinda kararlari ben verecegim deyin. Bazen benim annem de iyiniyetli de olsa bi sey diyor, valla ben bu sekilde buyutuyorum, karismayin diyorum..

Ben bebeklerle fazla haşır neşir değildim kıyas yapacak kadar bir tecrübemde yok açıkçası ama anneler beynimi öyle yiyorki acaba gerçekten birşey mi var moduna girdim ben doktor ne dese onu yapıyorum eski kafayla yaşamak zor şöyle yapardık böyle ederdik sıkıldm ya

Dr ne derse o olur. Anneler, doktor mu :)) evde tek bakmak en guzeli..

4 buçuk aylık bebek bunları yapamaz ki.
Benimki 36 haftalık doğdu. Ama o da 4 buçuk aylikken en fazla başını kaldırabiliyordu. 8. Aya kadar hiçbir şey yapmadı. Birden hem dönmeye hem sürünmeye hem emeklemeye hem de bir yerden tutunup kalkmaya başladı. Şu an 9 aylık ama resmen bize kök söktürüyor.
Peşinde yoruluyorum yani.
O yüzden aldırış etmeyin. Bebeğiniz gayet normal ama ninelerin psikolojik destek alması şart.

Endiselenmeyin..Benim ikizlerim de 34 haftalık..birinin kilosu geriden geliyor, birinin kaba motor gelişimi,azı sağlık problemleri de yaşadık. çocuk gelişim uzmanı,nörolog fizyoterapist...rutin kontrollerimiz var hepsi normal diyor..

Prematüre büyütmek zaten daha zor, çevreyi takmayin.ben naif olmama rağmen bu konuda herkese cevabimi verdim. çünkü tamamen bebeklerime odakliydim.sizin ruh haliniz her şeyden önemli siz mutlu ve güçlü olsun ki, bebeğiniz de iyi olsun..

Memenizin yumuşak olması terbiye olduğu anlamına geliyor. Bu çocuk istediğinde istediği miktarda süt geliyor demek oluyor.

Öte yandan henüz 4.5 aylık olan bir bebek nasil eliyle kendini kaldırsın ben bazı anne ve kvlere akıl erdiremiyorum.

Oldu olacak tuvalet eğitimine de başlasınlar cocuk icin.

Doktor iyi dedikten sonra onlara şeker yemek düşer, dert etmeyin lütfen

Herşeyi yapıldı küvözdeyken bütün ultrasonları çekilmiş bir sıkıntı yok dediler
Ee o zaman boşver. Kızım bir buçuk yaşını geçti anneme sorsan çocuk hala doymuyor gece o yüzden uyanıyor sütüm yaramıyor sütüm yetmiyor. Çocuk emerken cokur cokur yutkunma sesi gelmesi lazımmış . Anne bu çocuk ek gıda doğru düzgün yemiyor bak eğer sütüm olmasa bu çocuğun gelişimi boyu normal olur muydu diyorum ki kızım erken doğmuş ve anne karnında çok iyi gelişememiş bir bebek olduğu halde kilosu boyu normal şu anda. Elinden geldiği kadar bol bol emzir. Kızım yoğun bakımdan çıkacağı gün kucağıma aldım ilk kez ve hemen emmeye başladı. Ama çıkarken direkt olarak biz şu mamayı verdik siz de mama verin dediler. Sütüm ne kadar sormadılar bile. Cahilliğime geldi demeyim de insan işte ne deseler yapmaya odaklı oluyor aldık mamayı veriyorum ama çocuk yine ağlıyor yine ağlıyor verdikçe içiyor içtikçe kusuyor vıkır vıkır boğulma sesine uyanıyorum yavrumun. E sütüm de var ama onlar mama ver dedikleri için bir şey olur sarılık olur kilo almaz korkusuyla veriyorum ağladıkça. ben o arada mamayı değiştirdim daha kolay içtiği bir mamaya geçtim derken 4 ay oldu meme reddi başladı tabi annem de başladı süt yok çocuk ondan emmiyor mama ver. İşte o ay ben mamayı tamamen bıraktım ve öyle bir emdi ki aç kalınca. Annemi dinlesem çocuk mama aldıkça beni emmeyecekti

her Çocuğun gelişimi kendine özgüdür ki bu melek erken doğmuş. Bence takmayın çok şükür sağlıklı bir bebeğiniz varmış. evet insan etkileniyor söylenenlerden ama sonradan üzülüyor neden taktım diye sağlıklı ömür evlatlarımıza ve tüm anne babalara inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…