Amin inşallahherşeye kulağını tıka bebegine odaklanmaya calis.bu vakitlerini birdaha nerde goreceksin.her bebeğin gelişimi farklıdır benim bebeğim şuan 7 buçuk aylık daha 1 aydır dönmeye basladi.ustelikde erken-doğum filanda değil.rabbim sağlık versin tüm evlatlara
Aynı durumdayim şuan sizinle bahçeye çıkarıyorm hava esiyor çıkarma diyolar eve alıyorum evden cikmiyosn ne kıymetli çocuğun var dışarı çıkar diyolar bunu diyende kvmn babası 87 yaşında büyük dede sus sus sistim kocam desen kimseye ses çıkarıp bişey demez AA bı kere emzirirken babasıyla dedesi biizim eve dalmıslardi o zaman sesi çıkmıştı Allah'tan bizde yetmiyor aç muhabbeti olmuyor, kilo aldığı için sanırım oda bı kişi bile dese al doyur o zaman diyeceğim artk çocuğumu büyütmenin zevkine varamiyorm çok bunaldım içime kapandm artk kimseyle konuşmuyorm ama kimse bunun farkında bile değil. Allah sabır versin bizlere bu günler geçecek biliyorm sadece bolca sabır.Ne onlarla ne onlarsız oluyor beni en iyi sizler anlarsınız artık ne yapacağımı bilemez oldum. Sinirlendiğim zaman anneme beni nasıl büyüttün nelere maruz bıraktın acaba diyorum küsüyor. Beni emzirmemiş mesela. Almadın diyor çabalamamışsın ki. Ben ısrarla mama vermeyip emzirdiğimde de biz bilmiyoşuz kızım bak sen öğrenip emziriyosun diyor. Sonra hop yine mama muhabbeti aç kalacak diye ödleri kopuyor sanki ben kendi çocuğumu aç bırakacağım. Hava serinken terler diyolar çok sıcakken çorap giydir ortaları hiç yok. Eşimde bı konuda bana destek olmuyor bıktı uyrmaktan ben napayım diyor çıkıyır içinden. Birkaç saat bak uyuyayım dedim bakmadı uykusuz yorgun sinirliyim herkes üzerime geliyor
Daha çok minik gece her şekilde acıkır tabi ki emmesi lazımEvet kesinlikle mama verdikleri zaman sütüm azalıyor vermiyorum sık sık emsin gerekirse ama aktif emsin. Gece çok sık uyanıyo diye mama ver uyusun diyorlar e gece emmezse sütüm kesilir diyorum yok anlamıyorlar
Gayet sağlıkli bebeğiniz bence, takmayın siz kafanıza.Ya çok sağolun peki beşiğindeki ve oyun halısındaki sallanan oyuncaklara uzanmaması normal mi sadece heyecanlanıp vuruyor onlara tutmuyor gece süt sağıp biberonla veriyorum yaka mendilini koyunca heyecanlanıp anlıyor seviniyor biberonunu kendisi tutuyor
Ben olsam ya sanırım o kadar müdahaleye tahammül edemezdim.Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Çok teşekkür ederimGayet sağlıkli bebeğiniz bence, takmayın siz kafanıza.
Zamanında doğmuş olsaydı bile erken yapmayabilir bazı şeyleri zira her bebek bir değil.
Benim kızım 15 günlükken yana dönüyordu gayet rahat bir şekilde,oğlum 3 ay bitince başladı dönmeye.
Ikiside benim çocuğum ama gelişimleri aynı değil,olması da mümkün değil.
Doktorlar bile standart bu ayda bunu yapar demezken,zaman tanırken,onlar neye dayanarak bu kadar eminler.
Boşverin,bir daha birşey söylediklerinde doktoru gayet iyi olduğunu söyledi,her ay kontrole götürüyorum zaten, ondan iyi biliyor olamazsınız deyip geçin.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
İnşallah bebeklerimizi istediğimiz gibi büyütebiliriz. Bugün annem grip gibi olmuş burnunu çekiyordu kızımın elini öptü bende anne elini niye öpüyosun ağzına sokuyor dedim küstü benimle hakaret etmisim ona. Sinirlenirim yıprandı feci sekildeAynı durumdayim şuan sizinle bahçeye çıkarıyorm hava esiyor çıkarma diyolar eve alıyorum evden cikmiyosn ne kıymetli çocuğun var dışarı çıkar diyolar bunu diyende kvmn babası 87 yaşında büyük dede sus sus sistim kocam desen kimseye ses çıkarıp bişey demez AA bı kere emzirirken babasıyla dedesi biizim eve dalmıslardi o zaman sesi çıkmıştı Allah'tan bizde yetmiyor aç muhabbeti olmuyor, kilo aldığı için sanırım oda bı kişi bile dese al doyur o zaman diyeceğim artk çocuğumu büyütmenin zevkine varamiyorm çok bunaldım içime kapandm artk kimseyle konuşmuyorm ama kimse bunun farkında bile değil. Allah sabır versin bizlere bu günler geçecek biliyorm sadece bolca sabır.
Tahammül edemiyorum çıkışıyorum küsüyorlar buda bana negatif enerji olarak geri dönüyor çok sıkıldımBen olsam ya sanırım o kadar müdahaleye tahammül edemezdim.
Şuan hamileyim 31 haftalık. Kansızlık,demir eksikliği ve bunların bana getirdikleriyle baş etmeye çalışıyorum. Demir bağlamam uuksek yani yiyorum ama kesinlikle demiri vücudum almıyo. Bu konuda aşırı üstüme geliyorlar yemiyosun ye ,iki kişilik ye şöyle böyle.... Zaman zaman biraz sertlesiyorum ama kalplerini kirmamaya çalışıyorum . Ancak doğumdan sonra aynı tutumları olursa kesinlikle tahammül edemem .
Sanırım doğumdan sonra devam ederse ben erkenden gönderirim hepsini. Siz bana yardımcı olmuyosunuz gidin evinize derim direkt. Siz de rahat edin ben de derdim sanırımTahammül edemiyorum çıkışıyorum küsüyorlar buda bana negatif enerji olarak geri dönüyor çok sıkıldım
Umarım rahat geçirirsiniz siz benim burnumdan geldiSanırım doğumdan sonra devam ederse ben erkenden gönderirim hepsini. Siz bana yardımcı olmuyosunuz gidin evinize derim direkt. Siz de rahat edin ben de derdim sanırım
Kulaklarinizi tikayin annenizin ve kv soylediklerine. Benim oglum 26 haftalik dogdu, ne yasadigini hissettigini anliyabiliyoeum. Doktorun iyi dedikten sonra kimseyi takma. Zamani geldikce herseyi yapacaktir cocugunuz ,hatta artik yaş bile duzeltmeye gerek kalmiyacak.Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Aceleye gerek yokki işte anlayabilecek kişi lazımKulaklarinizi tikayin annenizin ve kv soylediklerine. Benim oglum 26 haftalik dogdu, ne yasadigini hissettigini anliyabiliyoeum. Doktorun iyi dedikten sonra kimseyi takma. Zamani geldikce herseyi yapacaktir cocugunuz ,hatta artik yaş bile duzeltmeye gerek kalmiyacak.
Çok saçma ama öyle kilo alanada obez diyolarAnnelerin genel problemi sanırım kiloyu sağlık zannetmek
Benim çok cahilliğime denk geldi bilseydim baştan konuşurdum. Bebek bakımı bilmiyorum başta tek başıma yıkayamadım korktum vs derken aldı başını gitti. Şimdi sınır koymaya çalışıyorum ama aramız kötü oldu iki tarafladaBenimkine de zayif falan diyorlar. Anasi gibi fit diyorum. Boyu kisa galiba diyorlar e anasi babasi dedesi babannesi cok mu uzun diyorum. Hatta en son bayramda cocugu oyle tutma dediler beli şöyle olur kolu böyle olur. Hepinizin bir fikri var aman soyle emzir boyle tut hepiniz cok biliyorsunuz dedim. Butun yengelerim halalarim vs varken. Kimse sesini cikaramadi. Ben sussam daha da ustume gelecekler. Anneme ve kayinvalideme de hastaneden eve geldigin an bebekle ben ilgilenecegim. Gece benimle ve eşimle ayni odada yatacak gece ben ilgilenicem her seyiyle size ihtiyacim oldukca haber vericem dedim. Ilgilendirmedim kimseyi. Simdi uyku duzeniymis yemesi icmesk ben nasil istersem oyle oluyor. Altını degistirecekleri zaman bile bana soruyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?