• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım ve bana kafayı yedirecekler

Tersleyin. Kırılırlarsa kırılırlar. Doktorum kilo alımı az mama takviyesi diyene kadar bu çocuğa mama veren bir daha zor görür diyin.
Çocuğun sizin olduğunu ve sizin kuralların geçerli olduğunu açıkça söyleyin.
Anne sütü varken kafaya göre mama vermek cehalettir. Ve bunu yapmaya hç bir aile büyüğünün hakkı yok.
İzin vermeyin.

Benim bebişte 5.5 aylık ama tam dönmüyor hala doktor olabilir dedi bazı bebekler yüZüstü durmayı sevmez geç döner veya dönmez dedi ki gerçekten de yüzüstü yatınca hemen ağlıyor hiç sevmiyor yanlarına dönüyor oyuncaklarına uzanıyor, her bebeğin gelişim zamanları farklı takılmayın lütfen çok üzüldüm bu zihniyette kadınlarla birlikte çocuk büyüttüğünüz için

Doktor gerekli kontrollerini yaptı bebeğimin gelişimi tam olması gerektiği gibi diyin başka şeylere izin vermeyin
Ne demek meyve ya ufacık bebeğe..
Ben tam zamanında ve 3250 gram bir bebek doğurdum
9 aylık oldu kilosu 6700
Bana da herkes küçük de küçük diyor tabiki. Ama bebeğim minyon diyip geçiyorum dediklerini takmıyorum. Babam her konuşmada neden yemeklerine tuz atmıyosun diye darlıyor. Israrla yasak diyorum. Anneannem şekere bandır emziği diyor, hayır diyorum. Önünü al bunların bi an önce. Ben istemediğim her şeye alerjisi var vücudu kabarıyor diyorum. Siz de öyle bişey uydurun alerji testi yapıldı alerjisi varmış falan diyin en kötü
Dokuz aylık 6700 gayet iyi, oğlum bir yaşında ya 7 ya 8 kiloydu, o kadar yoktu bile sanırım..
Şimdi 3 yaşında 16 kilo.
Hareketli bebekse zaten kilo tutmaz ki.

Bebeğiniz normal , anormal olan ailelerin tavrı . Ama malesef bu durumu yaşamayan yok emin ol. Annelerin %99 u aynı. Her bebek farklıdır , hepsi farklı zamanlarda yürür , diş çıkarı , konuşur , güler . Kimseye bakmayın , kimseyle kıyaslamayın anneliğin tadını çıkarın.

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Hemen bebisinizin doktorundan bir randevu alın ve ikisini de yanınızda götürün. Siz değil doktor konuşsun. Arkadaşımda ise yaramıştı. Umarım sizde de yarar. Yine olmazsa gorusmenize kısıtlama getirin.gerekce olarak da hem sizin psikolojinizi bozduklarını hem de yavrunuza zarar verdiklerini söyleyin. Zira o aydaki çocuğa meyve yakarmak zehir yalatmak gibi.

Susmazlar susmazlar susmazlar... Anneleri deli edene dek devam ederler benim kızda geç oturmuştu kaynanam her gördüğünde senin çocuğunda gelişim geriliği var diyordu😱😱 takmamayı öğrendim doktorun dedikleri önemli hiç aldırma daha küçük bebeğin uçmasını bekliyorlar galiba 🙄

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Benim kızım 41 haftalık doğmasına rağmen 5. aydan sonra dönmeye başladı. Ne bekliyorlar bebekten, mucize mi

Nefret ediyorum sütle ilgili olumsuz yorum yapan bütün cahillerden. Yok dersen yok olur. Benim de göğüslerim yumuşak ve kucucuktu ama çektikçe geliyor demekki, gayet normaldi hatta çok iyiydi kilo alisi. Mama nedir ya? Onun yerine anneyi mutlu edin sağlıklı besleyin, bol bol uyutun ki sutu artsın. Mama nedir süt varken. Höt demeyi bilmek lazım arkadaşım. Merak etme senin sütün çocuk emdikçe var.

Yolla hepsini ben bakıcam benim çocuğum de.Senin uygun gördüğün bir şeye karşı çıkarlarsa benim tercihim benim çocuğum de.Ben böyle uygun görüyorum de.Herseyiyle kendin ilgilen ki onlara söz hakkı düşmesin

Ayni kaynanam
Cocuk her agladigin da ac bu cocuk sutun yetmiyor olabilir mi?
Anne çocuk gazi olur aglar,uykusu gelir aglar,dunyaya adapte olamaz ağlar. Yok hep sutun az ac ondan ağlıyor. Tuttu 2 aylik cocuga sekerli su verdi,neymis acmis ondan ağlıyormuş. Verme zararli dedim ben boyle 6 cocuk buyuttum dedi verdi. 10 dk sonra cocuk kusmaya basladi. Kizdim vs. Sutun az diyordu yanima gelirken marketden sadece bir paket cips alıyordu. Asdgj
Sut al meyve al meyve suyu al dimi. Cips alıyordu acili baharatli. Emziriyom ben yaaa hahaha.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
37. Haftada dogum yaptim.
2480 gram doğdu oğlum.
Inanın ilk hafta kabus gibiydi...
Aynısını yaşadım ve sinir krizi sonucu hastaneye götürdüler beni. Psikiyatriye ...
Sebep herkesin eli bebegin uzerinde idi...
Çocuk ağzını açıyor aç bu çocuk kımıldıyor aç bu çocuk ve mama takviyesi başlandı hala da devam mamayla..cunku sütüm yeterince yok. Sinir stres mahfetti beni.
Üzerine bir de senin sütün yok bilmem kim gelsin bebeği emzirsin dediler kafayi yedim. Kendime gelemedim.
Sonucta 2 3 gun süren aralıksız ağlama krizleri baya gece gündüz sürdü nerdeyse bilincimi yitirecek kadar üzgündüm ve doktora gittik...
Sonuç herkes sustu...
Herkes haddini aştığını anladı...
Şu an ağzını açıp kimse bir şey diyemiyor..
Umarım hep böyle devam eder..

Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar
Hiç bir şey bilmiyorlar İnan aynı şeyleri ben de yaşadım erken Doğum hariç bebeğimi her emzirdiğimde bu çocuk aç doymuyor der zorla mama verirdi üstüne annem. En sonunda kavga etme noktasına geldik. Ben kimsenin yardımını istemiyorum dedim eşimle beraber doktor ne söylüyorsa onu uyguladık. Annem yüzünden gecede parça parça uyuyan sürekli emip üstüne ağlayan bebeğim artık mamayı bıraktı, uyku eğitimi verdik o sorunu da çözdük tek yapman gereken rest çekmek sakın üzme kendini bebeğinin bu kadar küçük zamanlarının tadını çıkart.

Gerçekten mi yorumlar iyi geldi biraz :KK43: anlatıyorum tek tek tamam diyolar iki Üçgün sonra yine aynı. Ev 30 derece dr çorap giymesin diyor onlar çocuğa yelek giydir diyor
Sen dr ne diyosa onu yap canim ve gerçekten doğru söyleşilerim eğer bişey derlerse de dr böyle dedi dersin o.kadar

Bebeğin 4 buçuk aylık değil neredeyse 7 hafta erken doğmuş 3 aylık sayılır. 3 aylık bebek zaten dönemez. İşitme testi kardiyoloji muayenesi yapılmıştır. Mutlaka kafasından ultrason yapılmıştır beyine bakılmıştır. Bebeğin rop muayenesi yapıldı mı ? Orda bir sorun çıkmadıysa yoktur. 1 yaşında nöroloji muayenesi yapılır. Bunun dışında zaten bebek küvözde kalmış birçok şeyi çok ayrıntılı incelenerek orada kalıyorlar. Sayfa sayfa raporları yazılıyor bir sorun olsa söylenirdi. Kulağını tıka herkese.

Back