• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime mama verdim.. Aç mı bu çocuk?

Kızlar iyi geceler..

Yine ben, yine takıntılarım 😔

Bebeğim bir aylık oldu. Kilo alımı vs her seyi iyi. Bugün göğüslerimi tüm gün çok dolu hissetmedim. Bebeğim de sık sık memeye gelmek istedi ve her geldiğinde de uzun kaldı. Uyuduğu halde ben zorla aldım memeyi ağzından ve gün boyu sadece bir kez 2 saat uyudu kesintisiz. Diğerleri hep kucakta 10-20 dklık uykulardı.
Aksam bir saat memede kaldı ve esim gelip kucağına alınca aranmaya başladı. Sanki hiç yememiş gibi aranıp ağladı. Sakinleştirdik ama ağız hep kuş gibi açık sağa sola aranıyor. Doymuyor bu diyip 90 ml mama hazırladım. Önce tekrar mememi verdim emdi. Memeden ayrıldıktan sonra yine arandı. Mamayı verdim 40 ml içti.. Sonra dusunu aldırdım. Duş, bakımlar, masaj vs derken yarım saat sonra tekrar memeyi verdim. 4-5 dk emdi ve uyudu.

Mamaya bir daha böyle bir şey yaşamadığım sürece devam etmeyeceğim ama aç mı bu çocuk? Bir yandan da 40ml ile mi doydu diye düsünüyorum. Emerken kontrol ediyorum dudak kenarlarında süt var.

Acaba sütüm mü kesiliyor? Bu zamana kadar her emdiğinde tek memede doyan bir çocuktu. Kilo alımı maşallah çok iyi. Ama bugün böyle bir sey yasandı. Bir de normalde emerken sert yutkunma sesleri olurdu bebeğimin. Bugün memedeyken hiç olmadı. Süt üretimim duruyorsa ne yapmam lazım?

Kendimi suçluyorum cünkü en basından beri emzirmekten şikayet edip durdum. Emzirmek beni çok yoruyordu ve çevremdeki insanların saçma sapan yorumları yüzünden üzerimde büyük bir baskı oluşturuyordu emzirmek. Simdi diyorum acaba nankörlüğüme Allah böyle bir ceza mı veriyor 😔

Bu arada doktorumun verdiği vitaminleri kullanıyorum. Demir ve Elenatal3. Anne çayı içiyorum. Yesil yapraklı sebzeler tüketiyorum ve bol su içiyorum. Dün gece iki göğsümü de emzirdikten sonra iki memeden toplam 60 ml kadar süt sağdım.

Galiba biraz destek görmek için açtım konuyu. Daha bir aylık bebek ve anne sütüne devam etsin istiyorum. Böyle seylere inanmam ama en basından beri herkes emzirirken odama geldi. Emzirirken beni görmeyen kalmadı resmen. O yüzden mi kesildi acaba diye bile düsünmeye başladım 😔
Maalesef hala 7/24 meme günleri devam ediyor. Pes etmeden,sıkılmadan,bunalmadan her fırsatta emzirin. Zamanla göğüsler terbiye oluyor,bebeğiniz büyüyor. Atak haftaları oluyor. İlla doymak ya da doymamak değil mesele. Başka huzursuzluğu da olabilir. Sütüm yetmiyor diyen anne sütünü kendi kesiyor farkında olmadan. Süt olayı tamamen psikolojik. Herşey yolunda,bebeğiniz tam bir meme bağımlısı olmuş. Ondan bu haller,memede uyumalar,aranmalar 😅 kokusuyla da rahatlıyor olabilir kucağınızda. Lütfen doymadığını düşünüp kendinize eziyet etmeyin 🌺🌸🩷

Ne demek istedigimi sanirim israrla anlamiyorsunuz. Meme reddi birden olmaz benim.bebegim ilk 2 ay memede yaşadi resmen ben de oyle guvendim pat diye sonra huysuzluk basliyor. Ben uyarimi yaptim, kasik biberon varken bu riske ne gerek var ? Tabii tercih sizin.
açıkcası biberon daha kolayıma geliyor. ne demek istediğinizi tabii ki anlıyorum. uyguladığım yöntem de garanti bir yöntem demiyorum. ama zaten stresli ve full mesai bir dönemden geciyorum zaten kolay değil. bir de ısrarla biberon kötülenmesi yardımcı olmuyor bu sürece. kaşık biberonu ben kullanamıyorum, zor geliyor açıkcası. he meme reddi de yasarsa sağar sütümü öyle veririm napayım? ki ben ilk biberon ve emzik verdiğimde de doktoruna sorarak verdim. sizin kesin meme reddi yasayacak bu cocuk tavrınız da yanlış. ben elimden geleni yapıyorum ve elimden gelen bu.. geri kalan için en iyisini dileyip yoluna devam edicem. tesekkür ederim yorumlarınız için

Maalesef hala 7/24 meme günleri devam ediyor. Pes etmeden,sıkılmadan,bunalmadan her fırsatta emzirin. Zamanla göğüsler terbiye oluyor,bebeğiniz büyüyor. Atak haftaları oluyor. İlla doymak ya da doymamak değil mesele. Başka huzursuzluğu da olabilir. Sütüm yetmiyor diyen anne sütünü kendi kesiyor farkında olmadan. Herşey yolunda,bebeğiniz tam bir meme bağımlısı olmuş. Ondan bu haller,memede uyumalar,aranmalar 😅 kokusuyla da rahatlıyor olabilir kucağınızda. Lütfen doymadığını düşünüp kendinize eziyet etmeyin 🌺🌸🩷
sürekli memede olması gercekten benim için sorun değil. 24 saat o sekilde yasayabilirim.. tek istediğim doyduğunu bileyim 😔

sürekli memede olması gercekten benim için sorun değil. 24 saat o sekilde yasayabilirim.. tek istediğim doyduğunu bileyim 😔
Kahverengi bölümdeki kabarcıklardan yayılan koku rahatlatıp sakinleştirirmiş. Her anlamda iyi geliyor memeleriniz ona. Kilo alımı da iyiymiş. Maşallah. Her şey iyi annesi ❤️

açıkcası biberon daha kolayıma geliyor. ne demek istediğinizi tabii ki anlıyorum. uyguladığım yöntem de garanti bir yöntem demiyorum. ama zaten stresli ve full mesai bir dönemden geciyorum zaten kolay değil. bir de ısrarla biberon kötülenmesi yardımcı olmuyor bu sürece. kaşık biberonu ben kullanamıyorum, zor geliyor açıkcası. he meme reddi de yasarsa sağar sütümü öyle veririm napayım? ki ben ilk biberon ve emzik verdiğimde de doktoruna sorarak verdim. sizin kesin meme reddi yasayacak bu cocuk tavrınız da yanlış. ben elimden geleni yapıyorum ve elimden gelen bu.. geri kalan için en iyisini dileyip yoluna devam edicem. tesekkür ederim yorumlarınız için
Kesin yasayacak demiyorum ki. Inan ki sagip vermek dunyanin ennn zor işi ben senin icin diyorum meme reddi olunca sagilip veriliyor 3 saatte bir o da butun isin aksiyor bebek durmuyor falan filan. Emzirmek bence en kolayi. Yani 5 ay emzirip sagimla besleyen bir anne olarak size tavsiyemdir

Yavrum ben mama da veriyorum biberon da kullanıyorum. Kimsenin aaa mama vermee biberon yasak demesine de aldırmıyorum. Bence sen de buraya konu açıp bununla ilgili yorum alma. Bebeğini nasıl beslemen gerektiğine de neyle beslemen gerektiğine de en iyi sen karar verirsin. Emziriyorum. Sütüm artsın diye sağıyorum biberonla veriyorum. Doymuyor mama da veriyorum. Bebeğimin kilosu da gayet iyi. He red yaşar mıyım bilmiyorum ama onun korkusuyla da hareket edemem. Biberon canavar değil en nihayetinde. Annem hep der. 1 yaşına kadar emdin. Biberonla da besledim hiç de red yaşamadın der. Yaşamayınca yaşamıyormuşsun demek ki. Her çocuk ve herkesin süreci farklı. Kaşık biberon kullan dediler kullandım çocuk boğuldu kıpkırmızı oldu. Tövbe ettim. Zaten gıdım gıdım yiyo 30 saatte bitiriyodu 30cc sütü. Hiç gerek yok. Kendini de düşün bu süreci kendine zehir etme. Sana tek tavsiyem bu.

Son düzenleme:
Yavrum ben mama da veriyorum biberon da kullanıyorum. Kimsenin aaa mama vermee biberon yasak demesine de aldırmıyorum. Bence sen de buraya konu açıp bununla ilgili yorum alma. Bebeğini nasıl beslemen gerektiğine de neyle beslemen gerektiğine de en iyi sen karar verirsin. Emziriyorum. Sütüm artsın diye sağıyorum biberonla veriyorum. Doymuyor mama da veriyorum. Bebeğimin kilosu da gayet iyi. He red yaşar mıyım bilmiyorum ama onun korkusuyla da hareket edemem. Biberon canavar değil en nihayetinde. Annem hep der. 1 yaşına kadar emdin. Biberonla da besledim hiç de red yaşamadın der. Yaşamayınca yaşamıyormuşsun demek ki. Her çocuk ve herkesin süreci farklı. Kaşık biberon kullan dediler kullandım çocuk boğuldu kıpkırmızı oldu. Tövbe ettim. Zaten gıdım gıdım yiyo 30 saatte bitiriyodu 30cc sütü. Hiç gerek yok. Kendini de düşün bu süreci kendine zehir etme. Sana tek tavsiyem bu.
evet.. ben burda daha mantıklı ve destekleyici yorum alırım sanarak açtım konuyu.. ama farkettim ki burdaki insanlar da cevremdeki insanlarla aynı.. herkesin süreci bir değil.. bebeğimin aç olduğunu düsünmektense biberonla beslemek daha iyi benim için. o yüzden artık o an ne gerekiyorsa kendimi kötü hissetmeden yapmaya karar verdim

ben bile ne kadar mantıksız olduğunu bilmeme rağmen bebeğime mama verdim diye kendimi tüm gece çok kötü hissettim. gece kalkıp emzirdiğimde emmeyecek diye ödüm koptu.. hala daha her emzirmemde aynı korkuyu yasıyorum.. halbuki gereksiz… mamayı da sevdi bebeğim, anne sütünü de seviyor.. hiç yoramicam kendimi de bebeğimi de..

evet.. ben burda daha mantıklı ve destekleyici yorum alırım sanarak açtım konuyu.. ama farkettim ki burdaki insanlar da cevremdeki insanlarla aynı.. herkesin süreci bir değil.. bebeğimin aç olduğunu düsünmektense biberonla beslemek daha iyi benim için. o yüzden artık o an ne gerekiyorsa kendimi kötü hissetmeden yapmaya karar verdim

ben bile ne kadar mantıksız olduğunu bilmeme rağmen bebeğime mama verdim diye kendimi tüm gece çok kötü hissettim. gece kalkıp emzirdiğimde emmeyecek diye ödüm koptu.. hala daha her emzirmemde aynı korkuyu yasıyorum.. halbuki gereksiz… mamayı da sevdi bebeğim, anne sütünü de seviyor.. hiç yoramicam kendimi de bebeğimi de..
Kendini asla kötü hissetme. En basiti sağlık ocağındaki hemşire bana aaaoooğ mama verme hep seni emsin dedi sinirlendim. Yahu sen benim bebeğimi biliyor musun? Yok. İhtiyaçları ne haberin var mı? Yok. Bebeğimi emziriyorum ama doymadığını hissettirdiği için mama ile destekliyorum. Sonra arandığını görünce tekrar emziriyorum. Ben kötü anne miyim? Hayır biberonla besliyorum beni de emiyo gayet de. Meme reddi hemen olmuyo zaten bıdı bıdı. Eee? Napayım? Süreç o şekilde ilerliyor ben de gerekeni yapıyorum. Kimse kusura bakmasın ama burada negatife değil pozitife ihtiyacımız var. Emzirebildiğin kadar emzir. Sürecin tadını çıkar kendine zehir etme. Emzirmeyle bağ kurulur diyen de var. Hiç emziremeyen arkadaşlarım bebeğiyle bağ kuramamış mı oluyo o zaman😂 Herkesin fikrini alma Aslı ciddiyim daha çok yorulursun

Emmiyor. Sadece uyumak üzereyken. Çözmeye çalışacağım. Çok zor bi dönem
Oyle tabii cok zor benimki de en son sadece uyurken emiyordu yani simdiki aklim klsa ben asla biberon riskini goze almazdim emzirmek en kolayi bunu sadece meme reddi yasayan bilir keske 1 aylik olsaydi diye hep geciririm icimden. Ha mama asla zehir degil de kilo alimi iyiyken ve alternatif biiir suru yontem varken niye aaa bu kolaymis diye kolaya kacip o riski alayim? Emzirmeyi ben cok sevmistim cunku hala cok ozluyorumm

Oyle tabii cok zor benimki de en son sadece uyurken emiyordu yani simdiki aklim klsa ben asla biberon riskini goze almazdim emzirmek en kolayi bunu sadece meme reddi yasayan bilir keske 1 aylik olsaydi diye hep geciririm icimden. Ha mama asla zehir degil de kilo alimi iyiyken ve alternatif biiir suru yontem varken niye aaa bu kolaymis diye kolaya kacip o riski alayim? Emzirmeyi ben cok sevmistim cunku hala cok ozluyorumm
Ben bayılıyorum. Beslendiğini bilmek de harika. İnşallah çözücez. Sakin ve sabırlı olmam lazım. O radarlar hep açık. Hemen anlıyor stresimi, o daha stresli tepki veriyor o yüzden.
Biberon yok diyorsunuz. Tamam.
Rumuzunuz çok tatlı bu arada 😄

İlk zamanlar her anne bu ikileme düşmüştür bence yetiyor mu yetmiyor mu. Bebeğim sarılık oldu, 1 haftalıkken çocuk doktoruna gittik orada tarttırdık. Sonra sağlık ocağından 1 aylık kontrole çağırdılar, 3 haftada bebek kilo almamış hatta vermiş gibi çıktı. Bana geldiler mi. Süt harika hatta çok çok canım yanıyor, 3.5 aya yakında gerçekten aşırı fazla üretim oluyordu. O ara yorgunluk ve her zaman besin alamama yüzünden acaba aç mı kaldı, duru su mu verdim diye kendimi yedim. Gittim veterinere (kedim var) 🤣, tarttılar sağolsunlar orada bebeğimi. Gayet kilo almış meğer bebeğim.
Benimki çok emme bağımlısı değildi, hatta 2 aya yakın ben 2 saatte bir kaldırdım, ama arkadaşımınki asla memeden kopmuyordu. O tam normale döndü derken ikisinde de 3 aylık civarı meme düşkünlüğü başladı. Benimkinde 4ayına kadar, yine mi aç kaldı acaba dedim çünkü göğüslerim eskisi kadar şişmiyor ve eli ağzında. Meğer oral dönemdenmiş, yine güzel almış kilosunu.
Şimdi de memedeyken hep ağzından çıkartmaya başladı bir kaç gündür. Arkadaşımın bebeği hala memeye düşkün. Aralarında 1 gün var. Bunlar çocuk ve dönem özelinde değişen şeyler gördüğüm kadarıyla. Benimki elimi alıp emiyor mesela şuan, biri görse aç bu çocuk der ama aç olan ağlamasını da duydum emin ol onu öyle güzel anlarsın ki… Bir gece gazı var diye uyandım, sanki yarım saat önce emmiş gibi gelmişti bana. Eşim aç olabilir mi dedi öyle emzirdim gerçekten açmış çocuk 😅

Back