• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım ve bana kafayı yedirecekler

Isin cok zormus arkadasim ben tek basima buyuttum diye kafayi yemistim ama senin durumun benden betermis. Tehdit et boyle olursa calismam oturur cocuguma bakarim diye. Ozellikle kvler cok korkar oglu tek maasla kalacak diye. Belki faydasi olur

Ya çok sağolun peki beşiğindeki ve oyun halısındaki sallanan oyuncaklara uzanmaması normal mi sadece heyecanlanıp vuruyor onlara tutmuyor gece süt sağıp biberonla veriyorum yaka mendilini koyunca heyecanlanıp anlıyor seviniyor biberonunu kendisi tutuyor
Benim oğlumda aynıydı mendili koyduğum anda tekmeler atar sevinirdi
Korkmayın ve siz annelerin sözüne bakmayın maşallah güle güle büyütün bebeğinizi
Haa bu arada bu anlattıklarınız bitecek başka şeyler başlayacak merak etmeyin oğlum 3.5 yaşında annem hala niye şöyle niye böyle devam ediyor
Bir cinnete bakar bu işler

Benim de oğlum 3buçuk aylık ve aynen sizin bebeğiniz gibi davranışları. Henüz dönemiyor, uzanıp tutmayı da çok yapamıyor ancak vuruyor oyuncaklarına.daha yeni yeni bi şeylere çırpınıyor. Her çağırıldığında da bakmıyor.Ve yavaş kilo alıyor ama sağlıklı.Her çocuğun gelişimi farklı başka çocuklarla kıyaslamak çok yanlış. Büyükler maalesef çok kilo alsın, bi anda her şeyi yapsın diye bekliyor ama öyle bi şey mümkün değil.anlattıklarınıza göre bebeğiniz tam yapması gerekenleri yapıyor.

Aylık kontrollerinde kilo alımı iyiyse sorun yoktur. Persantil değeri dusmuyorsa da sorun yoktur. 4 aylık bir bebeğin annesinin göğüsleri süt varken sertleşmez. 40lı mı ki olsun. Meyve verirlerse çocuk ek gıda sürecini zor atlatır. Şekerli çünkü. Sebze çorbası ve yoğurdu zor yer. Ayrıca yaz meyveleri gaz yapıcı özellikte. Kiraz, karpuz.. Muz ve ananas zaten yasak. Siz onları uyarın. Doktorum böyle dedi, o daha iyi biliyor diyin. O bebek yumak gibi boğum boğum olsa da çeneleri durmaz, merak etme. Evdeki mamayı at. Bozulur zaten kullanmadikca. Bebeğini sağlıkla büyüt. Diğer gelişimi için düzeltilmiş yaş baş alınır. Şuan bebeğin 4.5 aylık degil. 3 aylık olarak gelişim bekleyeceksin. Ve bekleyecekler sevgili anneler. Başka odaya git çok canını sıkarlarsa.

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Benim çocuğum 9,5 aylık hala yüzüstü dönmüyor ama neredeyse yürüyecek. Her çocuk farklıdır.

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün yavrunuz 🐣

Bir anne olarak endişelerinizi anlıyorum. Kafanı takma deyince olmuyor, insan çevreden elinde olmadan çok etkileniyor.

Ama prematüre bebeklerde beklenen bazı davranışların daha ileriki haftalarda olabileceğini, özellikle kilo alımının daha yavaş olduğunu siz zaten biliyorsunuzdur. Ama bir önceki jenerasyona bunu anlatmak malesef ki çok zor.

Kilolu bebek sağlıklı zannediyorlar. Dayayın pirinç ununu, alır kilo. Ama ya sağlığı? Doktorunuzu dinleyin lütfen, sütünüzün yeterli gelip gelmeyeceğini, mama takviyesi yapıp yapmayacağınızı ve ek godaya ne zaman geçeceğinizi en iyi o bilir. Çocuğunuza bişeyler tattırıp süte olan hevesini azaltmasına da müsade etmeyin.

Etkilenmeyin dediklerinden, doktorunuz her şey için normal dediği sürece. Ve gayet gönlünüz rahat, gülerek onlara çocuğunuzun sağlıklı olduğunu yılmadan söyleyin. Kötü etkilendiğinizi, çocuğunuzun gelişiminin takip edildiğini ve bebeğinizin gelişimi ile ilgili bir şey duymak istemediğinizi iletin..

Not: bebeklerin 6 aya kadar dönmemesi normaldir. Unutmayın bebeğiniz 4.5 aydır dünyada olsa da 3 aylık aslında annesi 😊🥰 acele etmeyin, sadece yavaş yavaş onu ve kendinizi yormadan destekleyin. Benim bebeğim de yüzüstü durmayı asla sevmezdi. İlgisini çeken nesneler ile sürekli destekledim.

Anatomik olarak sert göğüs süt doludur denemez. Göğüslerinizin yumuşak olduğu sütünüzün olmadığını ya da az olduğunu göstermez. Sıkışmayan ve geniş göğüs kanallarınız var sadece. İki parmağınız ile göğsünüzü zorlamadan sıktığınızda sütünüz rahatlıkla geliyorsa sütünüz vardır.

Bir anneyim, çocuk gelişimi uzmanıyım, 10 yıl eğitimini almanın yanında 5 yıldır devlet korumasında olan(sevgi rvlerinde) çocuklarla çalışıyor, gelişimlerini takip ediyorum. Umarım gönlünüzü rahatlatabilmişimdir 🌸💐

Zannetmiyorum anlayacaklarını çok soğudum artık çock öğürüyor hala bişey olmaz diyor aklım gitti başımdan

Anlamazsalar bile, en azindan çoçugunu korumus olursun. Kizim neredeyse 2.5 yasinda ve mesela halen sadece su içiyor, meyve su nedir bilmez. Cok nadir bisküvi yiyor, hali ile aramiyor. Damak zevki gelisen bir bebekte en tehlikeli sey onu kimyasal gidalara (bisküvi, çikolata) alistirmaktir. Damaga onlara alistiktan sonra, dogal olan tatlar, meyve, sebze gibi seyler pek ilgisini çekmez artik.

Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar
hiç 33. haftada doğum yapmışlar mı madem çok biliyorlar.
o çocuk erken doğduğu için yoruluyor ve memenizi ondan erken bırakıyor.
ki her bebek yorulur dinlenir sonra yer
ağlama krizlerine girmiyorsa aç denemez

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Çocuk gelişimciye gidin. Ayina gore gelisimini degerlendirir ve desteklemek icin programlar hazirlar. Biz oyle yapiyoruz.
Doktorlarin gelisimsel degerlendirme hakkinda bilgileri cok yuzeysel oluyor. Onlar tibbi degerlendirme yaparlar.

İlk 6 ay anne sütü hariç hiçbir şey verilmemeli ya...
Su bile verilmemeli kaldı ki meyve...
Anne sütü bebeğin bağırsaklarını ince bir tül gibi sarıp bağışıklık kazandırıyor. Anne sütünden başka bir şey verildiğinde o tül zarar görüyor maalesef

Çocuğunuzda tabi ki sıkıntı yok. Doktor da normal demiş zaten. Anne ve kayınvalidenizi gerekirse azarlayın. Tamam tecrübeli olabilirler ama size yaptıkları psikolojik şiddet. Buna izin vermeyin. Benim bebeğim de oyuncaklara 3. Ayında hiç tepki vermiyordu ama bi kaç ay sonra oynamaya başladı. Her insan aynı mı ki bebekler aynı olsun.

İyiki bi dogurmuslar anneanne babaanne olduk diye her balta karışma hakları yok
Benim ilk cocugum35 haftalil dogdu kaygana da hastaneden çıktık eve geldik ben ayakkabı cikarirken sen bebeğe ver yalancı emzigi boyle olunca da çocuk bni emmek istemedi
İkide bir sutyen takiyin ondan emmiyi
Kundak yapmiyon ondan enmiyo
Yoksut aktığı halde yok sütun diyor
İlk günü zehir etti
Bir cinnet geçirdim kitledim kendimi odaya yarim saat sonra bebek emmeye başladı çocuk bunlardan bunalmis meğer
Her şeye karışırdı ohooooo roman olur roman

Hekim değilim ancak etrafımda çok erken doğuran oldu. Küvezde ölen bile oldu :KK43: Kesinlikle erken doğan çocuk yaşıtlarını 3 4 yaştan önce yakalamıyor. Ameliyat oluyor pek çoğu, özellikle gözlerden oldular benimkiler. Yutkunamayan var ve 6 aylık ve 3 kilo. Buna rağmen yaşıyor, daha doktorlar geri hastaneye yatırmadı. Ev gibisi yok, yedirmeye çalışın mamaları memeleri diyorlar. Kızınız maşallah çok iyi geldi gözüme, doktor zaten çok iyi diyormuş. Siz her iki ailenize bilinçlenmelirini, ve sizi rahat bırakmalarını söyleyin. Siz de bir sıkıntı yok, bebeğiniz de hayırlısı ile sapsağlıklı olacak.

Çalışmıyorsanız tek bakın lütfen gercekten çok ıyı anlıyorum sizi çok sinir bozucu durumlar.Ona bakarsak benim çocugum 13 aylık hala yürümüyor yeni emeklemeye başladı yaşıtlarının çoğu yuruyor,doktor kilodan diyor ben hiç panik yapmıyor,hiç takmıyorum.Benim çocugumda dönmelerini fln geç yaptı fakat yaşıtları hareketliydi bu yapısal bir de kilodan bence.Hiç tereddüt etmeyin doktorunu dınleyın

Anormal olan annen ve kv gönderdene evlerine evleri yok mu

Diyelim ki dedikleri gibi bebek geri bunun için destek olmalilar sana eksik varsa dile getirmek yerine benim de ikiz kızlarim 32 haftalık doğdular ve bir süre geriden takip ettik ama şimdi maşallah akranlariyla aynılar sen takma kim ne derse he de bildiğini doktorun dediğini yap

Diyelim ki dedikleri gibi bebek geri bunun için destek olmalilar sana eksik varsa dile getirmek yerine benim de ikiz kızlarim 32 haftalık doğdular ve bir süre geriden takip ettik ama şimdi maşallah akranlariyla aynılar sen takma kim ne derse he de bildiğini doktorun dediğini yap
Nerde bizde destek bu aralar kızım çok huysuz annem hemen şurup ver diyor yani kimseye güvenemiyorum kendim bakıcam çocuğuma en azından büyüsün şu zamanları geçsin

Çalışmıyorsanız tek bakın lütfen gercekten çok ıyı anlıyorum sizi çok sinir bozucu durumlar.Ona bakarsak benim çocugum 13 aylık hala yürümüyor yeni emeklemeye başladı yaşıtlarının çoğu yuruyor,doktor kilodan diyor ben hiç panik yapmıyor,hiç takmıyorum.Benim çocugumda dönmelerini fln geç yaptı fakat yaşıtları hareketliydi bu yapısal bir de kilodan bence.Hiç tereddüt etmeyin doktorunu dınleyın
İşe dönmem lazımdı ama bu şartlarda ücretsiz hakkımı kullanmaya karar verdim

Back