Gerçekten mi yorumlar iyi geldi birazSizin bundediklerinizi oglum 8 9 aylıkken yapmıştı 4 aylıkken yerinden kıpırdamazdı sizinkinin maşallahı var dr dinle salla gerisini
Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
bosuna endiseleniyorsunuz.yuzustu durmayi her bebek sevmez.benim oglum da sevmiyor 10 aylik oldu.emeklemiyor.donmeye ve surunmeye yeni basladi.ha bu arada yuzustunden sirtustune donemiyor daha.ve saglik sorunu yok.siz hala 3 aylik bebek bunu neden yapamiyor diye endiselenecekseniz buyrun :)Bütün testlerini yaptırdım nörolojiye de gidiyor normal dediler sadece yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor en fazla 10 dk
Senin annen kocasın annesi demiceksin göndericeksin arada sevmeye gelin uğraşamiyorum diyeceksin gerekirse kırılsınsan yavrum isilik olucakGerçekten mi yorumlar iyi geldi birazanlatıyorum tek tek tamam diyolar iki Üçgün sonra yine aynı. Ev 30 derece dr çorap giymesin diyor onlar çocuğa yelek giydir diyor
Onlar derler de derler siz takmayın cevabını verin bisey söyleyen olursa benim bebeğim de doğduğundan beri sürekli kusuyordu yediğini çıkarıyordu ve kilosu biraz azdı 3 aya kadar bana da yok sütun yaramıyor yok bilem ne tabi annem söylemiyordu kayınvalide ve bazı kişiler çocuk yediğini çıkarıyor nasıl kilo alsın diyordum anlamıyorlardı şimdi 6 aylık kusmasi durdu ve tombik bir bebek oldu şimdi anlamışlardırKızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar
Ay yok artıkGerçekten mi yorumlar iyi geldi birazanlatıyorum tek tek tamam diyolar iki Üçgün sonra yine aynı. Ev 30 derece dr çorap giymesin diyor onlar çocuğa yelek giydir diyor
Kesin ve net bir şekilde gerekirse bağırın. !! Bu çoçuk benim ;annesi benim onun kötülüğüne karşı birşey yapmam. En ufak birşey yedirip içemezsiniz. Su dahi olsa. Ki 6 ay anne sütü yeterli. Su bile vermedim ben. Su ver diyen sağlık ocağı personeli ile tartıştım!. Çoçuk ağzında pamukçuk yok ise gerek yok. Anne sütünden su var. ve net ve gerekirse bagırarak. Süte gelince sadece hadi oradan derim yumuşak diye yetmiyor diyene. Çocuk kilo alıyor ise yetiyordur bu net. Almaz ise zaten doktor larar verenbilir buna. Her mama her cocuğuda iyi gelmez. Benim göğsüm doğumdan sonra büyüdü . Sonra bildiğin kek hamuru kıvamına ve küçüçük oldu. Oğlum bir ayda 2 kilo aldı . Şimdi bana bu süt yetmiyor kimse diyemez göğüs yumuşak ufak diye. Her ay 1- 1.5 kilo alıyordu. Hatta ben doymuyor sanıyordum süt yok sanıyordum. Çoçuk aç olsa kilosu az veya sağlığı problemi olur sinyal verir zaten. Ne demek meyve yalatmak.kim olursa olsun taviz vermeyin. Ben çok sakin bir insanken bunu başardım. Sakin alttan alan bir insanken. Kayınvalidem diğer toruna yoğurt yedirir gelinden habersiz çocuk hastanelik olur. Tarhana yedirir çoçuk alerjik reaksiyon nedeniyle hastahanelik olur. Sebeb çoçuk süt emmedi mamayı bıraksında vitamin alsınmış. Zaten sizin yüzünüzden ememedi çocuk. Aynı baskıları eltiye yaptılar . Kız pes etti. Sütü kesildi 4 kilo doğan çocuğu aç diye mamaya başlıycam dedi . Çocuk oldu bir ayda 6 kilo. Sürekli hastahanede yok ishal yok idrar iltihabı. Sonra süt emmedi ondam güçsüz dediler.Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Eşimin kardeşinin oğlu oldu bizden bir ay kücük baya toplandı hep onu örnek veriyorlarOnlar çocuk büyütmedi, çocuk büyüdü sadece. Arada fark var. Ve doktordan daha iyi bilmezler. Daha 4 aylik bebeğe su ve meyve vermeye çalişiyorlar.
Ve memen bu arada yumuşak olmali zaten. Yanilmiyorsam 6 haftadan sonra artik memeler bebeğin süt ihtiyacina göre süt yapabildiklerinden artik o eski sertlik kalmiyor.
Sert şekildz rest çek. Anne olarak kimse çocuğunu senden daha iyi bilmez ve düşünmez. Çocuk kilolu olsa bu defa "bu cocuk niye obez" derlerdi. Kisacasi sen iyi bir annesin ve onlari hic takma.
Eşimin kardeşinin oğlu oldu bizden bir ay kücük baya toplandı hep onu örnek veriyorlar
Senın bebegini suankı ayına göre hesaplamasınlar zaten. Tam doğcagı güne göre hesaplasınlar. Benımkıler 1 aydın kendı donuyolar. Oda kollarını tam cevıremıyolar. Donduklerınde kafa daha yenı yeni havada duruyo. Nesnelerı daha yenı kavrayabiliyolar. O yuzden canını sıkma.Ya çok sağolun peki beşiğindeki ve oyun halısındaki sallanan oyuncaklara uzanmaması normal mi sadece heyecanlanıp vuruyor onlara tutmuyor gece süt sağıp biberonla veriyorum yaka mendilini koyunca heyecanlanıp anlıyor seviniyor biberonunu kendisi tutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?