Dokuz aylık 6700 gayet iyi, oğlum bir yaşında ya 7 ya 8 kiloydu, o kadar yoktu bile sanırım..Doktor gerekli kontrollerini yaptı bebeğimin gelişimi tam olması gerektiği gibi diyin başka şeylere izin vermeyin
Ne demek meyve ya ufacık bebeğe..
Ben tam zamanında ve 3250 gram bir bebek doğurdum
9 aylık oldu kilosu 6700
Bana da herkes küçük de küçük diyor tabiki. Ama bebeğim minyon diyip geçiyorum dediklerini takmıyorum. Babam her konuşmada neden yemeklerine tuz atmıyosun diye darlıyor. Israrla yasak diyorum. Anneannem şekere bandır emziği diyor, hayır diyorum. Önünü al bunların bi an önce. Ben istemediğim her şeye alerjisi var vücudu kabarıyor diyorum. Siz de öyle bişey uydurun alerji testi yapıldı alerjisi varmış falan diyin en kötü
Hemen bebisinizin doktorundan bir randevu alın ve ikisini de yanınızda götürün. Siz değil doktor konuşsun. Arkadaşımda ise yaramıştı. Umarım sizde de yarar. Yine olmazsa gorusmenize kısıtlama getirin.gerekce olarak da hem sizin psikolojinizi bozduklarını hem de yavrunuza zarar verdiklerini söyleyin. Zira o aydaki çocuğa meyve yakarmak zehir yalatmak gibi.Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Benim kızım 41 haftalık doğmasına rağmen 5. aydan sonra dönmeye başladı. Ne bekliyorlar bebekten, mucize miKızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Yolla hepsini ben bakıcam benim çocuğum de.Senin uygun gördüğün bir şeye karşı çıkarlarsa benim tercihim benim çocuğum de.Ben böyle uygun görüyorum de.Herseyiyle kendin ilgilen ki onlara söz hakkı düşmesinKızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Hiç bir şey bilmiyorlar İnan aynı şeyleri ben de yaşadım erken Doğum hariç bebeğimi her emzirdiğimde bu çocuk aç doymuyor der zorla mama verirdi üstüne annem. En sonunda kavga etme noktasına geldik. Ben kimsenin yardımını istemiyorum dedim eşimle beraber doktor ne söylüyorsa onu uyguladık. Annem yüzünden gecede parça parça uyuyan sürekli emip üstüne ağlayan bebeğim artık mamayı bıraktı, uyku eğitimi verdik o sorunu da çözdük tek yapman gereken rest çekmek sakın üzme kendini bebeğinin bu kadar küçük zamanlarının tadını çıkart.Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar
Sen dr ne diyosa onu yap canim ve gerçekten doğru söyleşilerim eğer bişey derlerse de dr böyle dedi dersin o.kadarGerçekten mi yorumlar iyi geldi birazanlatıyorum tek tek tamam diyolar iki Üçgün sonra yine aynı. Ev 30 derece dr çorap giymesin diyor onlar çocuğa yelek giydir diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?