• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım ve bana kafayı yedirecekler

Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar

Boşverin... Sadece size has bir durum değil. Benim bebeğimde 2. Ayını doldurdu. Annem sürekli elimi neden takip etmiyor, bi memeden emzirdin diğerinden de emzirsene, oraya koyma çocuğu düşer, akşam çıkarma korkar, çok sessizde uyutuyorsun sese alışmıyor, neden üç tane aşıyı aynı gün yaptırdın vs... bende bunaldım ama yapacakta bişey yok. Bişey söyleyince 10 tane çocuk büyütmüş gibi konuşuyor oluyorum, alınıyor istemiyorsan gelmeyeyim diyor... napalım yani konuşacaklar. Ben haklısın deyip geçiyorum artık sizde öyle yapın

Memenizin yumuşak olması terbiye olduğu anlamına geliyor. Bu çocuk istediğinde istediği miktarda süt geliyor demek oluyor.

Öte yandan henüz 4.5 aylık olan bir bebek nasil eliyle kendini kaldırsın ben bazı anne ve kvlere akıl erdiremiyorum.

Oldu olacak tuvalet eğitimine de başlasınlar cocuk icin.

Doktor iyi dedikten sonra onlara şeker yemek düşer, dert etmeyin lütfen
Benim k.valide benim çocuklarım 6. Ayında tuvaletini söylerdi cocuk dediğin 6. Ayında söyler anne dediğin öğretmeli diyor. Şizofren olduğunu düşünüyorum.

Doktor iyi demiş
Bir gelişim bozukluğu olsa bilirdi heralde

Benim kizim da 34 haftalik dogdu. 1900 gr dogmasina ragmen sonradan hizla kilo aldi toparlak haraket sevmeyen bir bebekti. 3 aylikken donenler duyuyordum benim kizim 6 aylik anca dondu 10 aylikken emekledi 15 aylik yurudu. Ama 9 10 aylikken cocugum yurudu diyenler bile vardi. Yani her bebek kendine ozel erken dogsun ya da dogmasin bu boyle bunun bir standardi yok sadece en gec ay belirtiyor doktorlar mesela en gec 8 aya kadar desteksiz oturmali gibi.. Hic acele etmeyin.
O goguslerin yumusak sut yok lafini bende duyuyordum hatta agliyordum bir iki aya biter sutun diyorlardi 22 ay emzirdim. Siz sadece doktorunuzu dinleyin lutfen.
Cok iyi bakmissin annesi lafini kac doktordan duydum ama es dost akrabadan hic duymadim sadece kotu seylere odaklaniyorlar. Zaten goz takibi, kendini kaldirmasi vs gerekli kontrolleri yapiyorlar olumsuz birsey olsa soylerlerdi iciniz rahat olsun..

Şöyle bir örnek vereyim. Oğlum doğduğu andan itibaren başını tutabiliyordu. 3. ayda desteksiz oturabiliyordu. Yürümesi de konuşması da erken oldu. Oğlumla aynı zamanda doğan arkadaşımın oğlunun gelişimi hep geriden gidiyordu. Amaaaa şuan oğlum 3 buçuk yaşında ama hala tuvaletini söylemiyor ve ısrarla geceleri biberondan süt içmeye devam ediyor. Ama arkadaşımın oğlu bezini söyleyeli 1 yıl oldu ve uzun süredir sütünü bardaktan içiyor. Şimdi biz bu çocuklara neye göre geri, neye göre ileri diyebiliriz. İkiz kardeşlerin gelişimi bile farklı olabiliyorken bir çocuğu başka bir çocukla kıyaslamak ne kadar cahilce.

İşim var bebek uyuyor vs bitti çalışmıyorsanız da hiç bişey için bırakmayın çocuğunuzu kimseye sizden izinsiz bişey yapmalarına da engel olmuş olursunuz biraz mesafe iyidir

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?

Benim kizim 8bucuk aylik hala donmuyor. Ama 5bucuk aylikken desteksiz oturdu yani bu biraz degisen bi durum her bebegin gelisimi farkli. Birdaha ki doktor gorusmesine onlari da goturseniz nasil olur ikna olurlar belki sorulari varsa sorsunlar doktora

Büyük kızım 39+4 doğdu çok rahat bir bebekti 6 aylıkken döndü 9 aylıkken diş çıkardı 10 aylık yürüdü, küçük kızım 40 günlükken döndü 2,5 aylıktı ilk dişini gördüğümüzde şok geçirdik ve 11 aylık yürüdü.. her çocuk kendine özel kardeş kardeşe bile benzemez başka bebeklerle kimse kıyas yapmasın üzülmeyin kendi vaktinde herşeyi yapacaktır bebeğiniz

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
donme 6 ayi buluyor hatta 7 ay bazen daha cok erken zaten bi tuhaflik sezemedim ben cocugunuzda ki aileler hep boyle laf vermediginiz surecek susmazlar
daha sabah 20 aylik kizima 7 dana dili yedirecegiz diyorlardi dogar dogmaz konusmaya baslamadigi icin sanirim 😁

Çokbilmiş teyzeler iş başında , onların büyüttükleri çocuklar hiç hasta olmamış mı ya da başka bişey? Görmedin bilmiyosun ya sallar dururlar biz böyle yaptık şöyle yaptık diye.Hiç aldırma , doktor ne derse o de ve geç.Doktorlar boşa mı doktor oluyor ya? Cehalet sadece bu tür yorumlar.

Endiselenmeyin..Benim ikizlerim de 34 haftalık..birinin kilosu geriden geliyor, birinin kaba motor gelişimi,azı sağlık problemleri de yaşadık. çocuk gelişim uzmanı,nörolog fizyoterapist...rutin kontrollerimiz var hepsi normal diyor..

Prematüre büyütmek zaten daha zor, çevreyi takmayin.ben naif olmama rağmen bu konuda herkese cevabimi verdim. çünkü tamamen bebeklerime odakliydim.sizin ruh haliniz her şeyden önemli siz mutlu ve güçlü olsun ki, bebeğiniz de iyi olsun..
Birşey söylediğim zaten gelmeyiz sevmeyiz çocuğunu diyorlar bu da eşimle aramıza çok yansıyor

Ee o zaman boşver. Kızım bir buçuk yaşını geçti anneme sorsan çocuk hala doymuyor gece o yüzden uyanıyor sütüm yaramıyor sütüm yetmiyor. Çocuk emerken cokur cokur yutkunma sesi gelmesi lazımmış . Anne bu çocuk ek gıda doğru düzgün yemiyor bak eğer sütüm olmasa bu çocuğun gelişimi boyu normal olur muydu diyorum ki kızım erken doğmuş ve anne karnında çok iyi gelişememiş bir bebek olduğu halde kilosu boyu normal şu anda. Elinden geldiği kadar bol bol emzir. Kızım yoğun bakımdan çıkacağı gün kucağıma aldım ilk kez ve hemen emmeye başladı. Ama çıkarken direkt olarak biz şu mamayı verdik siz de mama verin dediler. Sütüm ne kadar sormadılar bile. Cahilliğime geldi demeyim de insan işte ne deseler yapmaya odaklı oluyor aldık mamayı veriyorum ama çocuk yine ağlıyor yine ağlıyor verdikçe içiyor içtikçe kusuyor vıkır vıkır boğulma sesine uyanıyorum yavrumun. E sütüm de var ama onlar mama ver dedikleri için bir şey olur sarılık olur kilo almaz korkusuyla veriyorum ağladıkça. ben o arada mamayı değiştirdim daha kolay içtiği bir mamaya geçtim derken 4 ay oldu meme reddi başladı tabi annem de başladı süt yok çocuk ondan emmiyor mama ver. İşte o ay ben mamayı tamamen bıraktım ve öyle bir emdi ki aç kalınca. Annemi dinlesem çocuk mama aldıkça beni emmeyecekti
Evet kesinlikle mama verdikleri zaman sütüm azalıyor vermiyorum sık sık emsin gerekirse ama aktif emsin. Gece çok sık uyanıyo diye mama ver uyusun diyorlar e gece emmezse sütüm kesilir diyorum yok anlamıyorlar

her Çocuğun gelişimi kendine özgüdür ki bu melek erken doğmuş. Bence takmayın çok şükür sağlıklı bir bebeğiniz varmış. evet insan etkileniyor söylenenlerden ama sonradan üzülüyor neden taktım diye 🥰 sağlıklı ömür evlatlarımıza ve tüm anne babalara inş
Aminnn inşallah

Her şeyin en iyisini kv ler bilir zaten.. sanki doğuran o. He de geç bebişine yansıtma bak bakalım bebeğin güzel gelişince en büyük kapak o olur. Bıktık böylelerinden ALLAH beterini vermesin

Boşverin... Sadece size has bir durum değil. Benim bebeğimde 2. Ayını doldurdu. Annem sürekli elimi neden takip etmiyor, bi memeden emzirdin diğerinden de emzirsene, oraya koyma çocuğu düşer, akşam çıkarma korkar, çok sessizde uyutuyorsun sese alışmıyor, neden üç tane aşıyı aynı gün yaptırdın vs... bende bunaldım ama yapacakta bişey yok. Bişey söyleyince 10 tane çocuk büyütmüş gibi konuşuyor oluyorum, alınıyor istemiyorsan gelmeyeyim diyor... napalım yani konuşacaklar. Ben haklısın deyip geçiyorum artık sizde öyle yapın
Aynı ya vallahi :/ birşey diyince gelmem sevmem küserim falan benimde modum çok düşüyor biriyle küs olunca

Her şeyin en iyisini kv ler bilir zaten.. sanki doğuran o. He de geç bebişine yansıtma bak bakalım bebeğin güzel gelişince en büyük kapak o olur. Bıktık böylelerinden ALLAH beterini vermesin
Küsmüş sanırım bayramda suratı beş karıştı bebeğide bi sevip bıraktı insan torunum gelmiş der bi mutlu olur madem çok sevip iyiliğini düşünüyosun dimi. Ruh emici

herşeye kulağını tıka bebegine odaklanmaya calis.bu vakitlerini birdaha nerde goreceksin.her bebeğin gelişimi farklıdır benim bebeğim şuan 7 buçuk aylık daha 1 aydır dönmeye basladi.ustelikde erken-doğum filanda değil.rabbim sağlık versin tüm evlatlara

Aynısı bizdede var canım her türlü bişey buluyorlar zaten merak etme 1,5 aylık bebeğe su ver diye tuttrdular sadece anne sütü alıyor neyine su vereyim annem bı çay kaşığı kızım ne olur verelim ben size hep verdim diye arkamda gezdi verdim artk ne yapayım bebeğim çok zor bı bebek ememedigi her an huysuz huzursuz şuan daha minik çünkü bunu ben anlıyorum ama etrafm asla çocuğu al dışarı çıkar gezdr cikardm bı kaç defa kosa koşa geri geldik bebek arabasında sadece uyurken duruyor diğer türlü basıyor çığlığı ağlamayı milletin bebesi disarida geziyormus biz evdeyiz en son sinirlndm verdim kvye bebeği gotur gezmeye dedim 10 dk sonra daha gitmeden geri getirdi artk ben yoruldum inan boşverdm sende bosver doktoruna güveniyorsan kimseyi takma.

Aynısı bizdede var canım her türlü bişey buluyorlar zaten merak etme 1,5 aylık bebeğe su ver diye tuttrdular sadece anne sütü alıyor neyine su vereyim annem bı çay kaşığı kızım ne olur verelim ben size hep verdim diye arkamda gezdi verdim artk ne yapayım bebeğim çok zor bı bebek ememedigi her an huysuz huzursuz şuan daha minik çünkü bunu ben anlıyorum ama etrafm asla çocuğu al dışarı çıkar gezdr cikardm bı kaç defa kosa koşa geri geldik bebek arabasında sadece uyurken duruyor diğer türlü basıyor çığlığı ağlamayı milletin bebesi disarida geziyormus biz evdeyiz en son sinirlndm verdim kvye bebeği gotur gezmeye dedim 10 dk sonra daha gitmeden geri getirdi artk ben yoruldum inan boşverdm sende bosver doktoruna güveniyorsan kimseyi takma.
Ne onlarla ne onlarsız oluyor beni en iyi sizler anlarsınız artık ne yapacağımı bilemez oldum. Sinirlendiğim zaman anneme beni nasıl büyüttün nelere maruz bıraktın acaba diyorum küsüyor. Beni emzirmemiş mesela. Almadın diyor çabalamamışsın ki. Ben ısrarla mama vermeyip emzirdiğimde de biz bilmiyoşuz kızım bak sen öğrenip emziriyosun diyor. Sonra hop yine mama muhabbeti aç kalacak diye ödleri kopuyor sanki ben kendi çocuğumu aç bırakacağım. Hava serinken terler diyolar çok sıcakken çorap giydir ortaları hiç yok. Eşimde bı konuda bana destek olmuyor bıktı uyrmaktan ben napayım diyor çıkıyır içinden. Birkaç saat bak uyuyayım dedim bakmadı uykusuz yorgun sinirliyim herkes üzerime geliyor

Back