komşum alyansımı çalmışsa :(

Ovaras

Elhamdülillah,şükrün başıdır.
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
264
79
Ii geceler. Bugün evimde misafir vardı 15 kişi falan. Alyans ve tek taşım mutfakta bulaşık deterjanı fln koyulan aparatın yüzük koyma yerindeydi. Mutfağa girip çıkan 5 kişiydik. 2 çocuk yetişemezler. 1 akli dengesi bozuk abla 2 yetişkin komşum ve ben. Önce abladan şüphelendik aldı bi yere fln mı koydu diye. Yetişkin olan komşumun birine güveniyorum ona dedim yüzükler yok. O da abladan şüphelendi ona sordu sonra ablanın yanındaki komşumu çağırıp durumu izah ettik eşyalarını aradı ona sordu. Yok diyor görmedim diyor. Diğerlerine ayıp olmasın diye konuyu kapadık. Az kişi kalınca bilmeyen 2 kişiye anlattık biri mutfağa giren kız diğeri annesi. Kızın duyunca tepkisi geçen hafta benimkide kayınvalidemin orda kayboldu oldu. Sonra gittiler evi aradım yok akli dengesi bozuk ablanın abisi aradı komşu kızı bunu yapan dedi daha önce olayı varmış bu tarz. Biraz daha konuşma geçti. Neticede yüzüklerim yok. Alanın geri getirmesi için bir dua var mı? Yarın hocamıza soracağız ama şuan uyuyamıyorum nolur bana yardımcı olun. Varsa bir dua yazın Allah rızası için

dua olayına gelince de bilemiyorum bu durumlarda nasıl dua edilir ne okunması gerek yardım etmek isterdim ama bilemiyorum

Alanin getirmesi icjn duayi bilmem ama guvenmediginiz insanlari evinize sokmayin ders olsun size

Yali teşekkür ederim umarım getirir kahve haklısın iyi ders oldu ama aynı binadayız mecburen cağırdım normal de mesafe koymuştum selamlaşıyorduk sadece
valla bu konuyla ilgili benimde bi hikayem var o yüzden kimseyle en yakınlarımla bile fazla muhabette giremiyorum açıkça çünkü bu devirde kimseye güven olmuyor maalesef komşularımla merhaba merhaba ne evlerine giderim nede evime davet ederim gerek yok şuan ki komşuluklar eskisi gibi değil

cok üzücü yaaa, gecmis olsun. ama öyle bir dua ne gördüm ne duydum,insaallah pisman olur da caktirmadan getirir ki sanmiyorum ama neyse..

Geçmiş olsun. Böyle bir durumda ne dua okunur bilemiyorum.

Ben ilk defa böyle bişey yaşıyorum burasi küçük yer gelip gitme çok olur. 2 komşumla hergün bi kahve içimlikte olsa birlikteyiz. Böyle bi durum çok garip geliyor bana

Böğürtlen kız bunu yapabiliyormuş. Çözme yolu yok ancak duayla bir çözüm olabilir diyorum polis bişi yapmaz konuşsam olmaz. Akli dengesi bozuk ablanın ailesi durumu aileye bildirmiş yapabileceğim bişey yok

Küçük bir yer ise, kuyumcularla işbirliği yapma şansınız olabilir.
Küçük bir ihtimal de olsa, kuyumculara bahsedin durumdan, yakın zamanda (ısmınız yuzukte yazıyor ıse daha kolay) satmak için getiren olduğunda, oyalayıp sizi arasınlar.
Ve eminim küçük yer esnafı böyle bir olayda yardımcı olmayı sever. Tabi, satan kişinin tepkisinden çekinmeyecekse.
Ben olsam öyle yapardım.

Daha kurnazca bir hırsızlıksa elbette yakın zamanda ve cevre kuyumcuya da satmaz ama bir ihtimal,denemeye değer...

Yakın zamanda taşınacağız inş ve hiç görüşmeyiz umarım. Nette gördüm ama büyü müdür nedir bilemedim. Allah korusun Kaş yaparken göz çıkarmak istemem. Rabbim doğru yolundan ayırmadan bulmayı nasip etsin inş

valla helal olsun acayip fikir vermissiniz... cok mantikli geldi

Modyad allahtan isim var farklı bir alyans gözden kaçmaz ama eğer kızda ise zekidir merkeze gidebilir yada yakın ilçe ve illere gidebilir ama benim yarınki ilk işim kuyımculara gitmek. Yanında ve arayıp sorduğunda inş merdivenlerde fln bulurum diyorum hep inş bir yere bırakır

Konusun kuyumcularla ve konustugunuzu en guvendıgınız komsunuza bıle soylemeyın.... Tamamen gozden cıkarmıs gıbı davranın, hiç süphelenmesinler.
Yani ne kadar üzüldüğünüzü tabiki bilsinler fakat, kuyumculara kadar gittiğinizi tahmin edemesinler.

Modyad aklımdaki şey buydu ama eşim bulunmaz boşver yapacak bişey yok diyordu aynı şeyi sendende duyunca kesin gitmeliyim dedim

Gözden çıkarmış gibi davranabilirim umarım. Ağlamadan duramıyorum. Eşim sağolsun destek oluyo alırız diyor ama onun değeri çok farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…