komşum alyansımı çalmışsa :(

Dua diyor ya? Ne kadar negatif insanlarsiniz. Ya gitti gitti hepi topi bir alyans degilmi? Sukredin ki buyuk bir hirsizlik olmadi caniniz yanmadi. Gelmis burda dua edin diyorsunuz? Dua edecek o kadar sey var biz senin alyansin icin dua edelim? Dunya malina hic dua edilirmi ya?

Bi daha misafir davet ettiginizde esyalarinizi gorunmez yere koyun.

Ayrica komsu kizi demissinz? Bence gunaha girmeyin yinede.

Benim kiz kardesiminde basina boyle bisey geldi. Saatini bulamiyordu, eve temizlikci gelip gittikten sonra saattinin olmadigini fark etti ve temizcikler almistir dedi. Gunahlarini alma dedim. Aradan 1 yil gecti, evini yine buyukce temizlik yaparken saatini giysi dolabin icinde esyalarin arasina dusmus buldu.

Bir de şöyle bir nüans var, eğer eşyalarımı saklayacak kadar tanımıyorsam insanları ne diye evime sokuyorum ki?

Duayı bırakın kenara , ya çalmamışsa? Ya başka bir yerden çıkarsa. İnsanların günahını alıyorsaniz , birini sırf engelli diye aramişsıniz, herkesi arasaydınız keşke yada o kişiyide aramasaydıniz .Eşyanizı ortalıkta bırakiyorsanız sorumluluk sizin maalesef. Kim hırsız kim değil bilemezsiniz.

Alanın geri getirmesi için dua? öyle bir dua olduğunu zannetmiyorum çalan kişi siz dua edince mi aklı başına gelip getirecek kim gelip de ben çaldım buyur der ki Allah aşkına daha mantıklı olamaz mısınız? Çok tanımadığınız o kadar insanı evinize toplamışsınız ve yüzüklerinizi tutup orta yere koyuyorsunuz giden gitmiş geçmiş ola.

Canım yüzüğünün geri gelmesini istiyorsan polise gidip şikayetçi olacağını duyur.. Hatta şöyle yap yüzüğüm bu gün kapıma gelmezse polise gidiyorum de mesela ama bu arada yakındaki tüm kuyumculara haber ver ve hemrn polise git onlarda merkezdeki kuyumculara haber verirler ..

Trilyonun daha yazılışını bilmiyorsunuz, birde sizin olsa hiç ses çıkarmazsınız tabi tabi
canım yazımı düzeltiğin için tşk,acıl acıl yazıyorum patron yan tarafta :)ama ınan bana başıma geldi,paramda çalındı,evdende kuafördede,otobüs yolculuğundada ama hiç ses çıkarmadım,yabancı para idi biri arasam illa bulurdum ama yapmadım,trilyon ifadesi abartı mecazı anlamda,ama diğer insanlarıda zan altında bırakmamak adına sesimi çıkarmadım,ayrıca evımızden iki tane altın yüzükde yok oldu,sustuk hatta bır yurtdışı seyhatımda para çantamda gitti,ama gıkımı çıkarmadım,

Öncelikle alçak gönüllü olmanızdan ötürü sizi tebrik ediyorum, yaptığım espiri ye alınmadınız için Ama sen ses çıkarmazsan, ben çıkarmazsam, başkaları çıkarmazsa..onların yaptığı haksızlığa ortak olmuyor muyuz? Tabiki diğer insanları zan altında bırakmak hoş değil ama suç işleyenin cezasız kaldığı bir ülkede yaşamakta insanı korkutuyor. Dükkanıma kaç kere hırsız girdi inan parmak izi bile aldırmadık sonucu bildiğimiz için. Konu sahibinin çabası da manevi değerinden sanırım.

Gerçekten çok geçmiş olsun umarım bulursunuz. İnsan yakınındaki insanları bile evine alırken tereddüt ediyor artık.. 2 bayram önce de annemin başına geldi. En yakın arkadaşının gelini oğlu ve yeni doğan bebekleri ile bayramlaşmaya gelmişler. Ve ben nişanlıydım o zamanlar eşimle. Eşim ve 2 yakın arkadaşı annemlere de o ara bayramlaşmaya gidiyor. Annemin yüzüğü hep yatak odasında aynanın önünde dururdu. Babamın ona aldığı ve en çok beğendiği ilk hediyesiydi annemin. Neyse, arkadaşının gelini bebeği emzirmek için girip çıkıyor. Herkes gidince annem bulaşıkları halledince yüzüğünü takmak için bir gidiyor yüzük yok.. 2 saat önce kendi elleriyle bıraktığı yüzük orada yok. Odaya giren tek yabancı da kız.. Günahını almak istemedik ama başka giren kimse yokmuş.. Annem artık arkadaşıyla konuşmuyor.. Gelininin yüzünden..

Benim evime hirsiz girdi ne var ne yok toplamis goturmus, polis cagirdik adamlar geldi, polislerden biri diyor ki, buralarda hirsizlik olayi cok oluyor ben laptopumu bile evde birakmiyorum siz set birakmissiniz bunu diyen polis yani... nedense biseyi calandan cok calinan suclaniyor...
neyse umarim calinmamistir da cikar biyerden. KUyumculara soylemek iyi fikir.

iyi de neden ses çıarkmıyosunuz analamdım? hırsızlar yakalnmasın da başkalarının da malını parasını çalsınlar diye mi??
sizin çalınan şeylere ihtiyacınız yoksa,belki diğer canını yaktıklarının vardır..

Geçmiş olsun, küçük bir yerde oturuyorsanız kuyumculara yüzüklerinizin fotoğraflarını bırakın. Umarım bulunur ama dua ile geri getirebileceğinizi sanmıyorum.

Konu sahibi yüzüğünüzün kaybolmasına çok üzüldüm. Ama şaka gibisiniz, dua gücüyle, o yüzük geri gelir mi? hangi dünyada yaşıyorsunuz siz.. İnanmayın öyle şeylere.. Eğer kimin aldığını biliyorsanız, geri isteyin. Yok bilmiyorsanız, polise gidip şikayet edin..

tek kişi olsa emin olsan tamam,ama diğer türlü kimse zan altında kalsın istemem,yoksa haksılığa benım kadar ses çıkran göremesin hani herkesin için sesimi yükseltirim,eğer yüzde yüz eminsen yada gördü isem maf ederim

ya emin olmadığımız yerde demek istedim,bak talım sende yanlış yazmişsin alınmadığın için olcak muck :) niye alınayım haklısın daha dıkkat edicem yazım kurallarına

biz giriş katta oturuyorduk. telefonumu pencerenin kenarına koymuştum. içerde ve pencere kapalıydı. babam birini şeytana uydurursun al bunu burdan demişti. yani telefonun çalınır falan değil birinin günaha girmesine hırsızlık yapmasına sebep olursun diyor bana. çok saçma gelmişti o zamanlar. ama hakkaten ortaya bişey koymamak lazım. ben olsam kimseye bişey diyemezdim yüzükle ilgili. üstüne bi su içer otururdum yerimde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…