KOMŞULUK SIFIR

Daha yenisiniz zamanla tanırsınız insanları
Çalıştığım için çok sıkı ilişkilerim yok komşularımla ama yine de her fırsatta görüşürüz
Yan komşum, alt ve üst komşularım özellikle hepsini severim, birbirimize koşarız, gider geliriz arada
Komşu değerlidir, eski oturduğum yerde de şimdi ki evimde de çok güzel insanlar tanıdım
Zamanla siz de tanışısınız, gördüğünüz yerde günaydın deyin, parkta bahçede selamlaşın elbet bir sohbet ortamı oluşur

Bence insanlarla ilişkiler çok sorun haline geldi, iki çift laf edip samimi olduğunda insanlar bunu hemen fırsata çevirme derdindeler. Annem ilk taşındığımızda komşularla ahbaplık ediyordu, her işleri düştüklerinde bize gelir oldular yok ben gezmeye gidicem çocuğuma bakar mısın, yok çocuğun ödevi var yardım edin, yok şuraya gidicez arabayla bıraksanız, yok şuyumuz bitti buyumuz bitti sizde var mı, size gelelim yemek yiyelim… Türlü türlü işgüzarlıktan sonra koyduk mesafeyi kurtulduk. Özellikle de işte çalışınca insana muhabbete doyuyorsun zaten ve tatil günlerinde kafa dinlemek, hobilerine vakit ayırmak istiyorsun.

Ben kadınlara öyle aman aman bir ayrımcılık, aşağılama yapıldığını düşünmüyorum ki.toplumda o tarz durumlar çok azaldı.kısaca abartı olduğunu düşünüyorum.30 yaşındayim.kimse aşağılamadı, erkeklerden değersiz olduğumu ima etmedi.kadınlar bazen kendi kendine coşuyormuş gibi geliyor.vardır illaki ama erkeğe de var.erkek diye en ağır işleri onlara veriyorlar.kadınlar gibi zırt pırt izin alamıyorlar.

Sağlık sorunlarındansa birşey diyemem tabi.bazı kadınlar bile isteye çalışmıyor.iş bulamayana da birşey diyemem.
bile isteye çalışmayan arkadaşlarım akrabalarım da var.onlar şikayetçi değiller gayet mutlular.sen niye üzülüyorsun tüm kadınlara onu çözemiyorum.iş arayıp bulamayan gençlere allah en kısa zamanda iş nasip etsin de geç.aramayandan sanane fehans.

Ben de öyleyim. Çok sıkılıyorum. Benim olduğum semt çok sessiz sakin bir semt. Sanki insanlar yaşamıyor da bir yerde saklanıyor gibi. Birisiyle iyi kötü muhabbet kurarsın sıkılınca gel turlayalım dersin vs. Hiç yok. İnsanlar birbirinden mi sıkıldı nedir anlamadım

bence de selam vermek arada yaşı bizden çok büyüklerin hatrını sormak medeniyettir.apartmanımda bir teyze var tek beklentisi arada halini hatrını sormaları gülümsemeleri komşuların.sert sert önünden geçip gidenlere üzülüyor anlam veremiyor.o komşuculuk olan ortamlarda yaşamış çünkü .bir çocuğa bile sabah karşılaşınca gülümsesen iyi dersler desen mutlu oluyor.bir daha ki karşılaşma da elim de poşet vs varsa otomatik kapıyı tutup yardım ediyor.kalp kazanmak çok kolay aslında .

Son düzenleme:
Bazen oluyor iki tane kişi tipi var farklı, biri balkonda görmesinler diye gizli çamaşır asıyor, diğeri 5 metreden insanlara laf atıyor

Saklanıyorlar bu var gerçekten

Çok fıkı ilişkilere gerek yok belki ama gördüğün insana bir selam verirsin yahu basit bir medeniyet kıraşıdır bu. Yaşadığınız şehirde yalnızsanız, vakit geçireceğiniz birilerini aramanız da normal ve insani bir ihtiyaç. Yalnızlık, arkadaşsızlık benimse zorlanacağım bir şey olurdu.

İnşallah kafanıza uyucağı birileriyle arkadaşlık edebilirsiniz.

Nasıl yapıyorlar bilmiyorum.ben 4 te işen çıkıyorum.o saatten sonra bile ne yapacağımı şaşırıyorum fazla vakitten.bir de evde nasıl vakit geçerdi aklım almıyor.nasıl psikolojileri bozulmuyor ? Gerçi buralarda konu açılıyor.bozulan da çok.

tövbe yarabbimmm.burada konu açan kadınlarımız boş vakti yüzünden psikolojisi bozulanlar değil.eşleriyle sorun yaşayanlar eş ailesiyle yaşayanlar sağlık sorunları yaşayanlar geçim sıkıntısı çekenler sevgililerinden ayrılıp üzülenler çocuğuyla ilgili sorun yaşayanlar boşanma problemleriyle boğuşanlar vs.vs.bak bu konu sahibi de komşu arkadaş istiyor mesela kendine.bu da bir dert ona.eğitimli eğitimsiz çalışan çalışmayan evli bekar çocuklu çocuksuz her kadın değerlidir.sen bunu anlayınca asıl ozaman medeniyet seviyemiz artacak ferhans.erkeklerin yaptıklarından beterini buradaki kadınlara sen yapıyorsun.bir dur artık lütfen.konu sahibinin konusuna odaklanalım onu konuşalım.

Yooo arkadaşsızlıktan ve sıkılmaktan konu açanlar da var.kendimi işe yaramqz hissediyorum diyen de.

Kovit zamanı evde kaldım. (Online ders dışında kalan zamanda) Okumak istediğim çoğu kitabı okudum. Makale yazdım. İki tane battaniye ördüm. Yemek yaptım. Online kurslara katıldım. Kişi sürekli çalışmak zorunda değil bence. İstediğimiz zaman evde kalma hakkımızda olmalı.
Bence çalışmak yada evde olmak değil sorun. Sorun vaktin kıymetini bilmemek.

Yooo arkadaşsızlıktan ve sıkılmaktan konu açanlar da var.kendimi işe yaramqz hissediyorum diyen de.
e ara ara hissedebilir.çalışan kadınlar da hissediyor.neyini sorguluyorsun anlamıyorum ki seni.ben mesela bu ara kimseyle görüşmek istemiyorum.bu haftaya değişebilir.

Ne güzel.ama maalesef ben sabah evden çıkmazsam hiçbir zaman kendimi yeterince iyi hissedip, birşeylere konsanstre olamıyorum.10 dakikada yapacağım ev işini konsantre okup bütün gün anca yapabiliyorum.eşiyle arasında sorun olana da neden çalışmadın kocana güvendin diye çok sert tepkiler veriliyor ama.

Henüz çok yenisiniz zaman içerisinde elbette kendinize uygun birisini bulursunuz diye düşünüyorum.
Burada bazen arkadaşlarla yazışarak çay kahve sohbeti yapıyoruz. Güzel insanlar var bence doğru yerdesiniZ.

Sizin için gerçekten zor olmalı. Kaç yaşındasınız bilmiyorum fakat bir süre sonra bu koşturma sizi yorabilir.

kendi geliri olmayıp eşi psikolojik fiziksel şiddet gösterenlere kızılıyor.aile evine dönemiyorlar aile istemiyor bir gelirleri yok basıp çocuğunu alıp gidemiyor evden.kızılan onlar.kendine ait parası geliri olan çalışmayan kadınlar da var ferhans.ya da ailesi dimdik arkasında olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…