- 3 Kasım 2021
- 904
- 725
- 53
- Konu Sahibi Deniz _sevdam
-
Eski komşuluklar olsa tamam derdim,ama şimdi herkes birbirinden korkar oldu.Merhaba arkadaşlar,
Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
O davranış şekli ne ayıp, amaç izlemek mi, merak mı, sapıklık mı açıkçası nereye çekersen oraya gider.. İyi niyetli bir tutum değilbizim apartmanda da yok. sadece merhaba, merhaba. aslında kimsenin kimseye gelip gitmemesi güzel bişey, ben işime geldiği kadar işime geldiği biçimde komşuluk yapıyorum. kimi görsem mutlaka selam veririm, alt katıma yeni taşınanlar hariç. onlar çok yabani. ilk geldiklerinde karşılaştık, tam selam verecekken biri başını çevirdi, diğeri afedersiniz mal gibi baktı ben de vazgeçtim konuşmadan geçtim yanlarından. geçen akşam da marketten döndüm evime çıkıyorum merdivenlerden. alt kattaki herif çat diye kapısını açtı ben onların kısımdayken. bakmadım suratına. öküz gibi izledi ya. hayır oradan biri geçiyor ve sen daire kapını sonuna kadar açıyorsun, pardon da bu nasıl saçma bir hareket? bir de bunu yapan bir erkek. sinir oldum hızlı hızlı geçtim yani. sonra ben kendi katıma çıkınca bi baktım kapıyı aralamış. artık onların medeniyetten anlamadığına emin oldum. olur da allah korusun ters bir durum olursa ya üst katımdan yardım isterim ya da giriş katta bir abla var onun kapısını çalarım. 2 senedir oturuyoruz, bu iki dairedekiler yardımsever insanlar
Aslında gördüğünde merhaba, selam bunlar görgü gereği olan davranışlar,bizde de tam tersi muhakkak bakıyorlar karşılaşınca ama merhaba yokEve sürekli girip çıkılan komşuluğa sıcak bakmıyorum ama bir konuşup tanıştığımla da park da markette kapı da karşılaştığımda merhaba,iyi akşamlar gibi diyalog kurmak istiyorum. Ama beni gören ya telefona bakıyor, ya gözüne bir şey kaçmış gibi yapıyor, ya da konuşurken pat diye birini arayıp sanki konuşmuyormuşuz havası oluyor öylece kalıp uzaklaşıyorum.kendimi yaşlı herkesi darlayan teyzeler gibi hissediyorum,iyi ya artık yüzyüze de bakmayalım .
Eğer imkan el veriyorsa bile isteye çalışmamakta bir tercih. Anormal değil ki.Sağlık sorunlarındansa birşey diyemem tabi.bazı kadınlar bile isteye çalışmıyor.iş bulamayana da birşey diyemem.
Evet, ayak üstü herşeyi sormasından dolayı davet etmedim o davet etti aslında çaya kahveye gelinTavsiye etmem, o da sıkılıyorsa bu sefer önünü alamazsınız zaten meraklı biriymiş yeni bir kaynananız oluverir. Komşuculuk da hiç sevmem, ev müsait mi değil mi belli değil çat diye kapıya gelebiliyorlar falan. Zaten binadakilein yaş ortalaması benden yüksek ama gerçekten arkadaş olabileceğim biri yoksa sırf komşu diye gelip gitmezdim.
Allah allah çocuk aldırmakla çalışmamanın en ilgisi var.sen benim yazdığıma cevap ver@Ferhans bak gözünün yağını yerim artık şu çalışmayan kadınlara sataşma, sonra sen de o adamdan çocuk aldırdın şeklinde cevap yazıp banlanıyorum. Kaçtır yazıyorsun, kactır ben de sana sataşıp banlanıyorum rica ederim şu ev kadınlarını rahat bırak artık
Çalışmayankn da kendince programı var8 daireli bir apartmanda 2 aydır oturuyoruz. Karşılaşırsak merhaba diyoruz sadece. Tanışmaya ve hayırlı olsuna gelmek istiyorlarmış ama çağıramadım bile. Haftanın 6 günü çalış, evlilik hayatına alış, misafire 1-2 çeşit de olsa hazırlık yap.. Sadece 1 pazarım var bana bile yetmiyor. Muhtemelen insanlar 2 ay oldu bi davet bile etmedi diyor ama yapabilecek hiç bir şeyim yok.
Velhasıl çalışan insandan komşuluk beklemeyin :)
Seni ilgilendiren bir mevzu olmamalı buSağlık sorunlarındansa birşey diyemem tabi.bazı kadınlar bile isteye çalışmıyor.iş bulamayana da birşey diyemem.
Alakası yok tabi de senin durum daha vahim haniAllah allah çocuk aldırmakla çalışmamanın en ilgisi var.sen benim yazdığıma cevap verben de banlanmama rekorumu kırdım bu defa
Allah allah çocuk aldırmakla çalışmamanın en ilgisi var.sen benim yazdığıma cevap verben de banlanmama rekorumu kırdım bu defa
Ayy tamam.size de eğlence çikiyor işte.yoksa herkes aynı şeyleri yazacak.Ama yazdım ferhans, burda çalışmayanlar işe yaramaz insanlar yazıyorsun da sen de hastaneye atom parçalamaya gitmiyorsun, doktor koca kovalamaya gidiyorsun. O doktor abimize de doktor diye takıldın, adam evlensin diye hamile de kaldın ama hesap tutmayınca kürtaj kliniğinin yolunu tuttunBurda kendi ayakları üzerinde durma nutukları atıyorsun ama sana çöp gibi davranan bir adamın sırf doktor diye peşindesin. kendine hiçbir saygın yok maalesef Kendi bedenine hiç saygın yokken lütfen diğer insanlara akıl öğretme, abes oluyor.
Of o kadar haklısınız ki bende sizin gibiyim . Sırf oğlum yakında biri ile oynasın diye sitede parkta tanıştığım bir kadınla görüşmeye çalıştım oda olmuyor . Sosyal hayatta asla görüşmeyeceğim nitelikte onsana çocuk yüzünden tahammül etmek zorunda kaldım ama olmuyor çocuk bile istemiyor artık . Bende fakülteden 10 senelik arkadaşlarımı çok özlüyorumBelli bir yaştan sonra insan arkadaş edinmek bile istemiyor. Ancak çocuktan sonra sırf çocuğa oyun arkadaşı olsun diye görüşüyor anneler bence. Misal evine gittiğim ve evime çağırdıgim.tek komşum var. Asla.kafamiz uyuşmuyor ama çocuklar için görüşüyorum. Ama 13 yıllık arkadaşım var ailemizin parçası gibi resmen, oğlum bile her lafinda teyze teyze diyor.
Ayy tamam.size de eğlence çikiyor işte.yoksa herkes aynı şeyleri yazacak.
Çalışan bir kadınım ama isteyen evinde bir taraflarını yayarak da yatabilir.Seni ilgilendiren bir mevzu olmamalı bu
Ben bile isteye calismayan bireyim
Canım isteyince evden çevirmenlik hizmeti veriyorum o da ayda yılda bir döneme denk geldi o dönem öyle canım istemisti
Bı insan zamanını sekiz beşe satmak zorunda mı ?
Bence kendi hayatinla ilgilen sen calisiyosun da atom prcaliyosun filan sanki
İse gidip o onu demiş bu bunu demiş bir dedikodu ortamı yapıp geliyosundur anca
İnsan sabahın sekizinde dedikodu için kalkar mı
Ayrıca biz calismiyosak evdeki işleri kim yapıyor acaba
Evde osura osura yatiyoz sanki biz
Ben bilemiyorum çiçeğimÇalışan bir kadınım ama isteyen evinde bir taraflarını yayarak da yatabilir.
İlgili kişiden ve çekirdek ailesinden başka da kimseyi ilgilendirmez.
Bıkmadık ev hanımı-çalışan kadın çekişmesinden.
Çalışmayan hemcinslerimizi biz mi geçindiriyoruz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?