KOMŞULUK SIFIR

Eski komşuluklar olsa tamam derdim,ama şimdi herkes birbirinden korkar oldu.

8 daireli bir apartmanda 2 aydır oturuyoruz. Karşılaşırsak merhaba diyoruz sadece. Tanışmaya ve hayırlı olsuna gelmek istiyorlarmış ama çağıramadım bile. Haftanın 6 günü çalış, evlilik hayatına alış, misafire 1-2 çeşit de olsa hazırlık yap.. Sadece 1 pazarım var bana bile yetmiyor. Muhtemelen insanlar 2 ay oldu bi davet bile etmedi diyor ama yapabilecek hiç bir şeyim yok.

Velhasıl çalışan insandan komşuluk beklemeyin :)

O davranış şekli ne ayıp, amaç izlemek mi, merak mı, sapıklık mı açıkçası nereye çekersen oraya gider.. İyi niyetli bir tutum değil
Aslında gördüğünde merhaba, selam bunlar görgü gereği olan davranışlar,bizde de tam tersi muhakkak bakıyorlar karşılaşınca ama merhaba yokben diyorum.. Merhaba demiyceğiniz kişiyi izlemek de doğru değil...

Evet, ayak üstü herşeyi sormasından dolayı davet etmedim o davet etti aslında çaya kahveye gelin sonra dedim ki bu teyze meraklı gerek yok.. Evimin her bir yerine bakar dedim tırstım

Allah allah çocuk aldırmakla çalışmamanın en ilgisi var.sen benim yazdığıma cevap ver ben de banlanmama rekorumu kırdım bu defa

Çalışmayankn da kendince programı var
Ben apartmanda yaşarken ki calismiyorum.. kimseyi cagirmadim çağırmam da zaten hani ama vaktim de yoktu
İnsanın kendi çevresi var zaten
Zamanını kendine ve kendi cevresine pay ediyor
Komşu filan ne alaka deyip salliyosun önemsiz bı mevzu zaten komşu komsuculuk.

Sağlık sorunlarındansa birşey diyemem tabi.bazı kadınlar bile isteye çalışmıyor.iş bulamayana da birşey diyemem.
Seni ilgilendiren bir mevzu olmamalı bu
Ben bile isteye calismayan bireyim
Canım isteyince evden çevirmenlik hizmeti veriyorum o da ayda yılda bir döneme denk geldi o dönem öyle canım istemisti

Bı insan zamanını sekiz beşe satmak zorunda mı ?
Bence kendi hayatinla ilgilen sen calisiyosun da atom prcaliyosun filan sanki
İse gidip o onu demiş bu bunu demiş bir dedikodu ortamı yapıp geliyosundur anca

İnsan sabahın sekizinde dedikodu için kalkar mı
Ayrıca biz calismiyosak evdeki işleri kim yapıyor acaba

Evde osura osura yatiyoz sanki biz

Allah allah çocuk aldırmakla çalışmamanın en ilgisi var.sen benim yazdığıma cevap ver ben de banlanmama rekorumu kırdım bu defa

Ama yazdım ferhans, burda çalışmayanlar işe yaramaz insanlar yazıyorsun da sen de hastaneye atom parçalamaya gitmiyorsun, doktor koca kovalamaya gidiyorsun. O doktor abimize de doktor diye takıldın, adam evlensin diye hamile de kaldın ama hesap tutmayınca kürtaj kliniğinin yolunu tuttun Burda kendi ayakları üzerinde durma nutukları atıyorsun ama sana çöp gibi davranan bir adamın sırf doktor diye peşindesin. kendine hiçbir saygın yok maalesefKendi bedenine hiç saygın yokken lütfen diğer insanlara akıl öğretme, abes oluyor.

Ayy tamam.size de eğlence çikiyor işte.yoksa herkes aynı şeyleri yazacak.

ama daha iki ay olmuş en fazla kaç kere karşılaşmış olabilirsiniz ki ? zamanla göre göre karşılaşa karşılaşa, asansör sohbetlerine dahil olarak ,site toplantılarında falan kaynaşılır , belki bir güleryüz görünce insanı pişman eden tiplerden yorulmuşlardır, sizi daha tanımıyorlar, insan hemen evini açmak istemeyebilir. özellikle komşuluk ilişkisi olan yerlerde oturmayı tercih ediyorum ,bilmek isterim yanımda karşımda oturan kim . ama çok gitmeli gelmeli sürekli birşey istemeli mırc mırc ilişkiyi de hiç sevmem. 5 yıldır aynı apartmandayım, herkes beni tanır bende herkesi ama evimin içini sadece 3 kişi gördü . bende sadece 1 kişinin evini gördüm . herkes hayat telaşında koşuşturmada ,öyle eskisi gibi birbirinin evinden çıkmayan komşudan arkadaşa dönüşen ilişkiler yok belki 60 yaşımızda olur o...

Komşu görüşmelerini sevmem ama sitede gördüğüm herkese selam veririm , selam vermek - selam almak medeniyettir , insanlıktır, çok şükür güzel bir sitede oturuyorum herkes birbirine saygili , asansörde, ortak alanlarda selamlasir herkes ama kimsenin evine gitmedim bugüne kadar , böyle bir samimiyete ihtiyacım yok

Of o kadar haklısınız ki bende sizin gibiyim . Sırf oğlum yakında biri ile oynasın diye sitede parkta tanıştığım bir kadınla görüşmeye çalıştım oda olmuyor . Sosyal hayatta asla görüşmeyeceğim nitelikte onsana çocuk yüzünden tahammül etmek zorunda kaldım ama olmuyor çocuk bile istemiyor artık . Bende fakülteden 10 senelik arkadaşlarımı çok özlüyorum

Komşu görüşmelerini sevmiyorum bende çünkü zırt pırt sürekli gel git çabasına dönüşüyor ayağına terliği giyen geliyor sinir oluyorum o yüzden ben mesafeliyim . Ama tabiki apartmanda otoparkta bahçede gördüğüm insana da iyi günler vs derim o kadar da değil

Hiç kimse komşusu ile görüşmek istemiyor ama çoğu kişi yalnızlıktan dem vuruyor. Bence aile yapılarımızın uygun olduğu kişilerle gorusulebilir. Mesela benim için kızımla akran bir çocuğunun olması ve eğitimlerinin bize denk olması kriter (bir kaç kriterim daha var ama bunlar merhaba demem için) Bulursam komşu momşu affetmeyip bir çay kahve içmece yapıştırıyorum.
mesela geçen aylarda kızımın okulunda bir veli ailesi gözüme kestirdim hah dedim bu aile tam bize göre. Hemen çıkışta yakaladım ayak üstü sohbet edip bir yere kahve içmeye davet ettim ondan sonra evimize sonra onlara, bu hafta beraber kampa gidiyoruz.
Geçen aylarda da sitenin parkına bir aile çocuğunu indirmiş baktım kızımla akran, hemen bizim kızı öncü birlik olarak yolladım. Kızım kızları ile oynarken esimi de kapıp yaklaştım ve oturup çay falan içtik sonra bize davet ettik şimdi arada görüşüyoruz.
Doğru insanlarla görüşün ya. Çevremizde iyi insanlar varken hayat daha güzel oluyor hem çocuklarımız da mutlu büyüyorlar. Herkesle mıç mıç olmaya gerek yok ama güzel dostluklar gerekli

Ayy tamam.size de eğlence çikiyor işte.yoksa herkes aynı şeyleri yazacak.

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama Ferhans şunu söyleyeyim ki, kadınların işgücüne daha fazla ve daha hırslı, amaçlı katılması gerektiğini en çok savunan kişi benim. Birden fazla işkadını derneğine de üyeyim. O yüzden aynı fikirde görünsek de, asla aynı fikirde değiliz. Kadınları işhayatında daha iyi yerlerde görmenin tek yolu var, o da birbirimize destek olmak, işyerindeki taciz, erkekleri kayırma gibi olayların önüne geçmek. Senin yazdıklarınsa dümdüz diğer kadınları aşağılamak. Kadınların işte daha iyi yerlerde olmasının yolu, toplumda da gerçekten saygı görmelerinden geçiyor. Sen sokaktaki kadını aşağılarsan, erkekler hiç durmaz daha da saygısızca davranır (zaten davranıyorlar da). Bu şekilde mi kadınlara saygı inşa etmeyi planlıyorsun? Çok çok yanlış bir yerdesin, söylediklerin doğru görünse de yaptığın diğer kadınlara dümdüz hakaret etmek. Hele ki şu konunun yazdıklarınla hiçbir ilgisi yok. Komşuya selam vermenin, 2 çift laf etmenin, etrafında insan aramanın nesi yanlış? Aynı şeyi bir erkek yapsa ona da hayatın boş yazacak mıydın? Herkesten önce kadınlar kadınlara sözlü şiddette bulunmamalı ki, erkekler de bıraksın. Umarım bundan sonra aklını başına alırsın.

Çalışan bir kadınım ama isteyen evinde bir taraflarını yayarak da yatabilir.
İlgili kişiden ve çekirdek ailesinden başka da kimseyi ilgilendirmez.
Bıkmadık ev hanımı-çalışan kadın çekişmesinden.
Çalışmayan hemcinslerimizi biz mi geçindiriyoruz?

Ben bilemiyorum çiçeğim
Çalışan bazı kadınlarin çalışmayan hemcinslerine karşı bir öfkesi var
Bunu psikolojik temelli anlamlandırmaya kalkarsam aklıma gizliden bı imrendigi kendi de aslında çalışmak istemiyor da zorunda kalıyor düşüncesi filan geliyor

Belki doğru belki değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…