• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOMŞULUK SIFIR

bence de selam vermek arada yaşı bizden çok büyüklerin hatrını sormak medeniyettir.apartmanımda bir teyze var tek beklentisi arada halini hatrını sormaları gülümsemeleri komşuların.sert sert önünden geçip gidenlere üzülüyor anlam veremiyor.o komşuculuk olan ortamlarda yaşamış çünkü .bir çocuğa bile sabah karşılaşınca gülümsesen iyi dersler desen mutlu oluyor.bir daha ki karşılaşma da elim de poşet vs varsa otomatik kapıyı tutup yardım ediyor.kalp kazanmak çok kolay aslında .
Kesinlikle

konu sahibi.havalar ısınınca apartman bahçesine çıkın.ben hep öyle edindim arkadaşlarımı apartmanda.kamelya da tanıştım çoğuyla.birbirimize gittiğimiz 2 komşum var sadece.gerisiyle kamelya da sohbet kahve vs takılıp eve dönerim.herkesi evime istemem.onlar da istemez.misafir ağırlama derdi yok.kahvesini alan oraya koşar sohbet muhabbet güzel vakit geçiririz.okuldan gelen çocuklar da katılır .büyük şehirlerde özellikle kapıyı çalarak arkadaş edinilmez.kurslara gidebilirsiniz belediyelerin ya da spora.içlerinden kafa yapınıza uyanlarla da arkadaşlığı ilerletirsiniz.

Ben eskiden arkadaşlik kurmaktan çekinmezdim. İnternetten bile tanisip arkadaş oldugum kizlar olmustur ya da erkek arkadaş hiç aklima kotu bir şey gelmezdi. Kotu bir sey de yaşamadim aslinda ama şuan ki dusunce yapim çoook degisti uzun bir suredir.

Artik, ben de minik bir paranoyak oldum hafiften, komşuluk filan yapamam evler yakin diye, kim nasil biri ya hastaysa başima bela durduk yere. 🤷 Zaten uğraşasim gelmiyor kimseyle.

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Bana göre komşuluk gerekli değil. Merhaba deyip geçmek en güzeli. Hoş bazen ondan bile güç alıp saçmasapan şeyler de yapanlar var. Mümkün olsa dağın başında yaşayacağım yani ben öyle yıldım komiu milletinden. Bence siz de dışarıdan arkadaş edinin, eaki arkadaşlarınızla telefonda görüşün,turlar düzenleyin. Okul arkadaşlıkları bence çok değerli,beraber büyüdüklerimiz komşuluk saçmalığından daha güzel diye düşünüyorum.

Ben eskiden arkadaşlik kurmaktan çekinmezdim. İnternetten bile tanisip arkadaş oldugum kizlar olmustur ya da erkek arkadaş hiç aklima kotu bir şey gelmezdi. Kotu bir sey de yaşamadim aslinda ama şuan ki dusunce yapim çoook degisti uzun bir suredir.

Artik, ben de minik bir paranoyak oldum hafiften, komşuluk filan yapamam evler yakin diye, kim nasil biri ya hastaysa başima bela durduk yere. 🤷 Zaten uğraşasim gelmiyor kimseyle.
Abartma canim.ne olacak ? Ben de milletle tanışıım.hiç de seri katil, tecavüzcü falan çikmadi😄

Sahsen komsularimla samimi oldukca sacma sapan isler yapmaya basladiklari icin hepsiyle arama mesafe koymustum. Ust katim ben yabanci degilim diye gece 11 12de camasir makinesi, supurge calistiriyordu. Yan apartmanin cocuklari otoparka girip, evimin duvarinda top sektirmeye basladi. Diger komsum 4.katta oturuyor ben zemin kattayken yatak odamin dibine kopek getirip bagladi. 2.kattan park halindeki arabasina hortumla su dokerken camlarimi mahveden komsum. Kedi tuylerini pencere onume silkeleyen komsum. Ay say say bitmez. Kimle konussam sen yabanci degilsin diyor. Yabanci degilim diye evime yerlesmedikleri kalmisti. En guzel mesafe gibi geliyor
Tam tersi yabancı değilsen daha düzgün davranmaları lazımdı. Ya bizim insanımızdan bir cacık olmaz,bu kültürden hiç hoşlanmıyorum ben de.

Abartma canim.ne olacak ? Ben de milletle tanışıım.hiç de seri katil, tecavüzcü falan çikmadi😄

Tanişin yani tanişmayin demiyorum insanlarin sosyalleşmeye de ihtiyaci var neticede. Ama benim artik daha fazla insana ve tanişmaya ihtiyacim kalmadi beklentim yok yani. O yuzden kim manyak kim degil onu analiz etmekle ugraşmak istemiyorum. 😂

Ha tesadufen denk gelir bir sohbet oluşur isinir severim o ayri. Ama özel olarak bunun için ortam yaratmiyorum, komşularima tanişmaya ugraşmiyorum. Kendi yapacak seylerim var.

Tam tersi yabancı değilsen daha düzgün davranmaları lazımdı. Ya bizim insanımızdan bir cacık olmaz,bu kültürden hiç hoşlanmıyorum ben de.
Yabanci degilsen her turlu hanzolugumu hos gormen lazim diye düşünüyorlar. Tasindimda kurtuldum. Bundan sonra kimseyle komsuculuk oynamam

ben borsayla ilgileniyorum.para kazanıyor sayılıyor çalışıyor sayılıyor muyum acep?ferhans bilir en doğrusunu.ama komşularımı severim bak. :KK45:
Ferhans genel olaral kadın sevmiyor, güzel kadın, kolay hamile olan kadın, mutluyum diyen kadın, çalışmayanve buna rağmen değer gören kadın, devamı da vardır muhtemelen. Mutsuz ve çirkinim dersen o ayrı 😑

Nasıl yapıyorlar bilmiyorum.ben 4 te işen çıkıyorum.o saatten sonra bile ne yapacağımı şaşırıyorum fazla vakitten.bir de evde nasıl vakit geçerdi aklım almıyor.nasıl psikolojileri bozulmuyor ? Gerçi buralarda konu açılıyor.bozulan da çok.
Aslında iş hayatınız olmasına rağmen, sizi daha fazla sıkılan, insanlara olumsuz eleştiri de bulunan ve nedense bardağa hep olumsuz tarafından bakan biri olarak gördüm yorumlarınızda... Ruh yalnızlığı çalışmakla dolan bir durum değildir tamamen manevi, içsel bir durum bence bu sizde oldukça var bir işiniz var ve boşluk içindesiniz.Yazdıgınız cevaplar sizin ruh halinizi yansıtıyor.

Aslında iş hayatınız olmasına rağmen, sizi daha fazla sıkılan, insanlara olumsuz eleştiri de bulunan ve nedense bardağa hep olumsuz tarafından bakan biri olarak gördüm yorumlarınızda... Ruh yalnızlığı çalışmakla dolan bir durum değildir tamamen manevi, içsel bir durum bence bu sizde oldukça var bir işiniz var ve boşluk içindesiniz.Yazdıgınız cevaplar sizin ruh halinizi yansıtıyor.
Ne yapmak lazim ki bunun için.1 gün olumlu olsam diğer gün daha da kötü oluyorum.

Bazen hiç kimseyi görmüyorum bazen de gördüğüm kişiyi tekrar görmüyorum 😁kalabalık bir komplex yer burası.... Yaşlı bir teyze ile ayak üstü sohbetim oldu, herşeyi sordu, Birgün davet edicektim vazgeçtim
Sosyal tesis vs yok mu? Oralarda tanışırsınız diye düşünüyorum.

Kendi adıma genelde çocuklar aracılığıyla tanışıyorum insanlarla,parkta ,sitede,ne bileyim havuz başında,bazen okulda. Ve hala görüştüğüm çok insan var,çocukların okulu değişmiş olsa da.
Komşuluk olayı zaten ,covid korkusuna ev gezmesi eskisi kadar tercih edilmiyor olabilir.
Zamana bırakın biraz,zamanla gide gele ,karşılaşa karşılaşa bir ortam oluşturursunuz.

Psikoloji
Farklı şehire gittiğin ve alışık olduğun düzenden uzak olduğun için insanlar sana suratsız geliyor. Ayna gibi düşün bakış açını değistirirsen hayat daha sempatik gelecek sana.

Bence hemen bir kursa yazılmalisin . Hem eğlenir öğrenir hem çevre edinirsin. Sıkılınca cik gez keşfedebeileceğin bilmediğin yeni yerler var eğlenceli olur. Ufak bi yerde yaşıyorsan en güzel yemek nerede yenir, hangi mağazalar sana daha hitap ediyor, neyi nerden alabilirsin gibi keşifler yapabilirsin.

. Bakış acımı ben okadar uzun zaman sonra değiştirdim ki kendime kızıyorum. Pazarı bile ruhsuz derdim. Ben bukadar guleryuzluyken bunlar niye böyle tuhaf diye söylenirdim. Aslında içimde kendim önyargili ve bakış açım yanlıştı.

Ne düşünürsen öyle oluyor bu hayatta. Her olumsuzlukta bak işte yine böyle oldu deme.
Ben bilmem kaç yıl içime dönüp asosyal olmuştum. Ama şuan sosyallikten çevremin dolup tasmasindan bile yoruluyorum🙈
İmkanın varsa ve ehliyetin yoksa mutlaka ehliyet al ve özgürleş.
Aslında yeni yerler, yeni magazalar, yeni kafeler bunları çok severdim hiç sıkılmazdım en yoğun olduğum zamanda bile farklı yerlere giderdim hatta bazen tek başıma bile... Sanırım evlilik beni biraz değiştirdi, şimdi tek başıma bir kafede oturmak bile garip gelebilir diye düşünür oldum.Alışveriş,yürüyüş, yeni yerler, kafeler, bayılırdım evlilik sanki bunları yaparken yanlış algı oluşur fikri yerleştirdi 😒

Back