KOMŞULUK SIFIR

Nasil yanliş bir algi oluşacak evliyken yalniz gezince?
Herkes birileriyle tanişirim diye yalniz dolaşmiyor eger yanlis algi dediginiz buysa. O yüzden rahat olun.

aaa lütfen öyle düşünmeyin.bunun sonu asosyalliğe hatta kişiliğinizin elinizden gitmesine kadar gider.evli kadın neden yürüyemesin sokakta özgürce?ya da alışverişe gidemesin tek başına?gayet yorulunca bir cafe de oturup kahvenizi de içebilirsiniz.sakın kendinizi böyle şartlamayın sakın.

Aslında burda bunu bu süreçte yaşadım gayet gezer alışveriş yapar oturur çay kahve içerdim hatta yeni kafe Restaurant çok severdim.. Hatta yanlız hiç sıkılmadım tek değişen şuan evliyim

Benim oğlan çok seviyor komşunun çocuklarını o yüzden sakin kalmaya çalışıyorum ama hiç alakamız yok yahu . Hayata bakışımız, çocuk yetiştirme tarzımız vs alakasız. Kızı ben moru çok severim dedi oğlum ben de dedi. Oğlum ben maviyi de seviyorum dedi kız ben sevmem dedi. Annesi diyor ki kızım mavi erkek rengi di mi? Ayh nasıl yani ya dedim rengin cinsiyeti mi olur Allah aşkına. Yani iyi biri özünde ama çok farklıyız cidden. Bahsettiğim arkadaşım benim de fakülteden arkadaşım. Onsuz olamam ya iyi ki yakinimda.

Çalışan bi kadınım ve öfkem yok aksine hayranım
Bence çok ayılıp bayılarak gitmiyorsak her mesaiye tabii iş insanı köreltiyor.
Evde olsaydım kendime daha çok faydam olurdu, daha üretici, daha yaratıcı olurdum diye düşünüyorum.

Ama maalesef para karşılığı başkasının işine yarayacak işi yapmak zorundayım.

Hiç ihtiyaç duymuyorum, daha önceki evimde de şimdi de çok samimi olmamaya çalışıyorum. Şu an oturduğum evde karşı komşumla aramızda samimiyet oluştu biraz, hemen dozu aştı. Çok saçma sapan şeyler konuşmaya başladı. Ben de gidip gelmeyi kestim, ki ben zaten çağırmıyordum o çağırıyordu, artık ona da gitmiyorum. Güvenmiyorum açıkçası ben.

Ben yurtdisindayim cogunlukla da canayakin olmayan bir millet hatta burasi Ama sitede kopegimi gezdirmeye ciktigimda, kopeklerimiz oynarken bizim de sosyal tesiste oturdugumuz komsularimiz var. Havuzda tanistigimiz ciftler oldu, arada yemege/kahveye cikiyoruz beraber. Dozunda komsuculugun bir zararini gormedim. Ama ben eve gidip gelme olayindan hoslanmiyorum sadece, normal arkadaslarimla da disariya gitmeyi tercih ediyorum. O yuzden komsularla da genelde site bahcesinde oturuyoruz.

Komşuluğu da sosyalleşme olarak görüyorum. Komşuluk=dedikodu diyenler sohbeti sadece dedikodudan ibaret olduğunu bilendir diye düşünüyorum.

Komşuluk sadece sohbet ettiğin kişiler de değildir; apartmanda ne kadar az sorun o kadar birbirine çok saygılı insan demek.

Yeri gelir önemli bir şey için anahtarımı dahi bırakacak güvendiğim 1 2 komşum var ve eski apartmanıma da bakınca bence komşuluk gerekli.

Sadece 1 buçuk yıllık evliyim. İlk 3 ayda tüm komşuları tanıyıp kalan diğer aylarda görüşmeme kararı aldım.

Her gelen 3 aylık evli iken 6 aylık hamile olduğumu vurguladı. Arkamdan konuşulmuş demek ki. Sonradan herkesin bir arada olduğu bir günde bunu açıkladılar bana.

Alt komşum gece saat 4 de banyoda kırılan duşa kabin camının sesini duyup sabahın köründe “ne oldu dün gece kuş mu girdi acaba havalandırmaya “ diyip araması ve her gün evimi dinlemesi.

Kapıda birine rastladığım zaman hemen ötekini çekiştirme bundan nefret ediyorum.

Sonuç : Hiç komşum yok dedikodu yok. Arkadaşlar yetiyor. İnşallah en kısa zamanda alışırsınız acele etmeyin

O dik dik bakmalar zaten ifrit ediyor insanı ... Yan baktı diye kavga çıkarırlar ya artık anlıyorum ne demek istediklerini.ben de dik dik bakıyorum onlar bakmayı kesene kadar bu da güzel yöntem en azından onlar da biraz rahatsızlık hissetsin

Valla bende 5te çıkıyorum ama totom yer görmüyor.İş yapacak oldumu insan hep birşeyler buluyor evde olduğu zamanda orası kirli burası pis diye takarsan iş hep var.Evde diye insanlar tüm gün yatıp yuvarlanıyor diye hayal ediyorsunuz herhaldeEvde olup mutlu olanda çok çalışıp mutlu olanda çok herkesin kendi tercihi kendi hayatı

Çalışan bazı kadınlar diye belirtmiştim

Yapacak iş her zaman bulunur da işin bir de psikolojik boyutu var.yapacak birşeyler olması can sıkıntımı engellmiyor ki benim.evdesin sonuçta.işsiz olduğum dönemde( ki baya uzun bir süre) hiçbir işe konsantre olamıyordum ben.sabah o evden en fazla sekize kadar çıkmam lazım.iyi hissedebilmek için.haftasinu bazwn 2 gün evde oluyorum.onda bile zor dayanıyorum.bu hayat tarzını tüm ömre yayan kişileri de açıkçası aklım almıyor.nasıl konsantre olup, yapılacakları yapabiliyorlar.gram motivasyonum, hayat enerjim kalmıyor benim evde kalınca.garipsiyorum valla.öyle olmasa kimse sıkılmazdı zaten.verirsin fabrikadaki gibi eline bir iş bütün gün yapsın dursun.dışarı işi gibi olmaz hiçbir iş.ven de yoğun olmuyorum iş yerinde ama dışarı çıkmak dinç tutuyor.işten sonra 1 saatte bitirdiğim işleri evde konsantre olup tüm gün yapamıyorum.
Uzun yıllar işsizken de durumumu savunmuyordum ben.yine aynı yorumları yapardım.

asosyallikten nasıl kurtuldunuz gerçeten merak ettim. insan rahata alışınca konfor alanını terketmek istemiyor. pandemiden sonra ben bi türlü toparlayamıyorumda. merak ettim cidden

Ben daha bu sitede hiç kocası kaynanası gorumcesi eltisi sevgilisi sebebiyle değil de çalışmadığı için psikolojisi bozulduğunu anlatan bir konu açmış kişilere denk gelmedim
Siz ne zaman denk geldiniz
Herkes sizin gibi hissetmek zorunda değil bu arada
Ben konfor alanimdan çıkınca bı işi istediğim saatte değil de bana dayatılan saatte yapmam bejlenince( bu da iş hayatı yani) mutlu olamıyorum psikolojim bozuluyor

Bana yatılı misafir gelince sabah kalkip kahvaltı hazirlamam gereken bı saat var mecbur diye veya bugün x kisisiyle saat dörtte buluscam diye bile darlaniyorum
Canım ne zaman isterse o zaman yapmalıyım ben çünkü

Yoksa benden mutsuzu olmuyor
Benim listemde yarın su saatte sirinceye gidelim mi yoktur mesela
Yarım sirinceye gidelim mi vardır
Saat verirsen mutsuzum
Böyle birisi çalışma hayatını sevebilir mi ?
Kendine ait bir işletmesi olmadıkça

Sanırım değişik biri gördükleri için bakıyorlar ama bakıyorsun madem selam ver.. Ben veriyorum bu defa oda veriyor.. Ama nerdeyse bir şey çoğunda selamsız Sabah sız süzme var... Ben insanların birbirini süzmesine karşıyım yani gözün var diye herşey bakılmaz

Benim karşı komşu da gece 1 de bir şey istemek için arıyordu, geceleri arıyordu genelde. Bir de eşim hakkında saçma sapan şeyler söylemeye başladı, eşimi tanımamasına rağmen laubali tavırlar sergilemeye başladı. Ben de uzak durdum, kestim samimiyeti, memnunum komşusuz yaşanıyor valla.

Çok değişik bir komşu tipi değil mi yani tehlikeli bi nevi.. Gece bişey isteyen komşuda ki rahatlıkta ayrı bir konu tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…