- 10 Ekim 2014
- 31.850
- 142.642
- 798
- Konu Sahibi Deniz _sevdam
-
Psikoloji
Aslında yeni yerler, yeni magazalar, yeni kafeler bunları çok severdim hiç sıkılmazdım en yoğun olduğum zamanda bile farklı yerlere giderdim hatta bazen tek başıma bile... Sanırım evlilik beni biraz değiştirdi, şimdi tek başıma bir kafede oturmak bile garip gelebilir diye düşünür oldum.Alışveriş,yürüyüş, yeni yerler, kafeler, bayılırdım evlilik sanki bunları yaparken yanlış algı oluşur fikri yerleştirdi
aaa lütfen öyle düşünmeyin.bunun sonu asosyalliğe hatta kişiliğinizin elinizden gitmesine kadar gider.evli kadın neden yürüyemesin sokakta özgürce?ya da alışverişe gidemesin tek başına?gayet yorulunca bir cafe de oturup kahvenizi de içebilirsiniz.sakın kendinizi böyle şartlamayın sakın.Psikoloji
Aslında yeni yerler, yeni magazalar, yeni kafeler bunları çok severdim hiç sıkılmazdım en yoğun olduğum zamanda bile farklı yerlere giderdim hatta bazen tek başıma bile... Sanırım evlilik beni biraz değiştirdi, şimdi tek başıma bir kafede oturmak bile garip gelebilir diye düşünür oldum.Alışveriş,yürüyüş, yeni yerler, kafeler, bayılırdım evlilik sanki bunları yaparken yanlış algı oluşur fikri yerleştirdi
Aslında burda bunu bu süreçte yaşadım gayet gezer alışveriş yapar oturur çay kahve içerdim hatta yeni kafe Restaurant çok severdim.. Hatta yanlız hiç sıkılmadım tek değişen şuan evliyimaaa lütfen öyle düşünmeyin.bunun sonu asosyalliğe hatta kişiliğinizin elinizden gitmesine kadar gider.evli kadın neden yürüyemesin sokakta özgürce?ya da alışverişe gidemesin tek başına?gayet yorulunca bir cafe de oturup kahvenizi de içebilirsiniz.sakın kendinizi böyle şartlamayın sakın.
Benim oğlan çok seviyor komşunun çocuklarını o yüzden sakin kalmaya çalışıyorum ama hiç alakamız yok yahu . Hayata bakışımız, çocuk yetiştirme tarzımız vs alakasız. Kızı ben moru çok severim dedi oğlum ben de dedi. Oğlum ben maviyi de seviyorum dedi kız ben sevmem dedi. Annesi diyor ki kızım mavi erkek rengi di mi? Ayh nasıl yani yaOf o kadar haklısınız ki bende sizin gibiyim . Sırf oğlum yakında biri ile oynasın diye sitede parkta tanıştığım bir kadınla görüşmeye çalıştım oda olmuyor . Sosyal hayatta asla görüşmeyeceğim nitelikte onsana çocuk yüzünden tahammül etmek zorunda kaldım ama olmuyor çocuk bile istemiyor artık . Bende fakülteden 10 senelik arkadaşlarımı çok özlüyorum
Çalışan bi kadınım ve öfkem yok aksine hayranımBen bilemiyorum çiçeğim
Çalışan bazı kadınlarin çalışmayan hemcinslerine karşı bir öfkesi var
Bunu psikolojik temelli anlamlandırmaya kalkarsam aklıma gizliden bı imrendigi kendi de aslında çalışmak istemiyor da zorunda kalıyor düşüncesi filan geliyor
Belki doğru belki değil
+1000Hah tam yerine sordun. Burası kardeşiyle bile konuşmayan insanlarla dolu, kaldı ki komşuluk..
O dik dik bakmalar zaten ifrit ediyor insanı ... Yan baktı diye kavga çıkarırlar ya artık anlıyorum ne demek istediklerini.ben de dik dik bakıyorum onlar bakmayı kesene kadar bu da güzel yöntem en azından onlar da biraz rahatsızlık hissetsinO davranış şekli ne ayıp, amaç izlemek mi, merak mı, sapıklık mı açıkçası nereye çekersen oraya gider.. İyi niyetli bir tutum değil
Aslında gördüğünde merhaba, selam bunlar görgü gereği olan davranışlar,bizde de tam tersi muhakkak bakıyorlar karşılaşınca ama merhaba yokben diyorum.. Merhaba demiyceğiniz kişiyi izlemek de doğru değil...
Valla bende 5te çıkıyorum ama totom yer görmüyor.İş yapacak oldumu insan hep birşeyler buluyor evde olduğu zamanda orası kirli burası pis diye takarsan iş hep var.Evde diye insanlar tüm gün yatıp yuvarlanıyor diye hayal ediyorsunuz herhaldeNasıl yapıyorlar bilmiyorum.ben 4 te işen çıkıyorum.o saatten sonra bile ne yapacağımı şaşırıyorum fazla vakitten.bir de evde nasıl vakit geçerdi aklım almıyor.nasıl psikolojileri bozulmuyor ? Gerçi buralarda konu açılıyor.bozulan da çok.
Çalışan bazı kadınlar diye belirtmiştimÇalışan bi kadınım ve öfkem yok aksine hayranım
Bence çok ayılıp bayılarak gitmiyorsak her mesaiye tabii iş insanı köreltiyor.
Evde olsaydım kendime daha çok faydam olurdu, daha üretici, daha yaratıcı olurdum diye düşünüyorum.
Ama maalesef para karşılığı başkasının işine yarayacak işi yapmak zorundayım.
Yapacak iş her zaman bulunur da işin bir de psikolojik boyutu var.yapacak birşeyler olması can sıkıntımı engellmiyor ki benim.evdesin sonuçta.işsiz olduğum dönemde( ki baya uzun bir süre) hiçbir işe konsantre olamıyordum ben.sabah o evden en fazla sekize kadar çıkmam lazım.iyi hissedebilmek için.haftasinu bazwn 2 gün evde oluyorum.onda bile zor dayanıyorum.bu hayat tarzını tüm ömre yayan kişileri de açıkçası aklım almıyor.nasıl konsantre olup, yapılacakları yapabiliyorlar.gram motivasyonum, hayat enerjim kalmıyor benim evde kalınca.garipsiyorum valla.öyle olmasa kimse sıkılmazdı zaten.verirsin fabrikadaki gibi eline bir iş bütün gün yapsın dursun.dışarı işi gibi olmaz hiçbir iş.ven de yoğun olmuyorum iş yerinde ama dışarı çıkmak dinç tutuyor.işten sonra 1 saatte bitirdiğim işleri evde konsantre olup tüm gün yapamıyorum.Valla bende 5te çıkıyorum ama totom yer görmüyor.İş yapacak oldumu insan hep birşeyler buluyor evde olduğu zamanda orası kirli burası pis diye takarsan iş hep var.Evde diye insanlar tüm gün yatıp yuvarlanıyor diye hayal ediyorsunuz herhaldeEvde olup mutlu olanda çok çalışıp mutlu olanda çok herkesin kendi tercihi kendi hayatı
asosyallikten nasıl kurtuldunuz gerçeten merak ettim. insan rahata alışınca konfor alanını terketmek istemiyor. pandemiden sonra ben bi türlü toparlayamıyorumda. merak ettim ciddenFarklı şehire gittiğin ve alışık olduğun düzenden uzak olduğun için insanlar sana suratsız geliyor. Ayna gibi düşün bakış açını değistirirsen hayat daha sempatik gelecek sana.
Bence hemen bir kursa yazılmalisin . Hem eğlenir öğrenir hem çevre edinirsin. Sıkılınca cik gez keşfedebeileceğin bilmediğin yeni yerler var eğlenceli olur. Ufak bi yerde yaşıyorsan en güzel yemek nerede yenir, hangi mağazalar sana daha hitap ediyor, neyi nerden alabilirsin gibi keşifler yapabilirsin.
. Bakış acımı ben okadar uzun zaman sonra değiştirdim ki kendime kızıyorum. Pazarı bile ruhsuz derdim. Ben bukadar guleryuzluyken bunlar niye böyle tuhaf diye söylenirdim. Aslında içimde kendim önyargili ve bakış açım yanlıştı.
Ne düşünürsen öyle oluyor bu hayatta. Her olumsuzlukta bak işte yine böyle oldu deme.
Ben bilmem kaç yıl içime dönüp asosyal olmuştum. Ama şuan sosyallikten çevremin dolup tasmasindan bile yoruluyorum
İmkanın varsa ve ehliyetin yoksa mutlaka ehliyet al ve özgürleş.
Ben daha bu sitede hiç kocası kaynanası gorumcesi eltisi sevgilisi sebebiyle değil de çalışmadığı için psikolojisi bozulduğunu anlatan bir konu açmış kişilere denk gelmedimNasıl yapıyorlar bilmiyorum.ben 4 te işen çıkıyorum.o saatten sonra bile ne yapacağımı şaşırıyorum fazla vakitten.bir de evde nasıl vakit geçerdi aklım almıyor.nasıl psikolojileri bozulmuyor ? Gerçi buralarda konu açılıyor.bozulan da çok.
Sanırım değişik biri gördükleri için bakıyorlar ama bakıyorsun madem selam ver.. Ben veriyorum bu defa oda veriyor.. Ama nerdeyse bir şey çoğunda selamsız Sabah sız süzme var... Ben insanların birbirini süzmesine karşıyım yani gözün var diye herşey bakılmazO dik dik bakmalar zaten ifrit ediyor insanı ... Yan baktı diye kavga çıkarırlar ya artık anlıyorum ne demek istediklerini.ben de dik dik bakıyorum onlar bakmayı kesene kadar bu da güzel yöntem en azından onlar da biraz rahatsızlık hissetsin
Benim karşı komşu da gece 1 de bir şey istemek için arıyordu, geceleri arıyordu genelde. Bir de eşim hakkında saçma sapan şeyler söylemeye başladı, eşimi tanımamasına rağmen laubali tavırlar sergilemeye başladı. Ben de uzak durdum, kestim samimiyeti, memnunum komşusuz yaşanıyor valla.Sadece 1 buçuk yıllık evliyim. İlk 3 ayda tüm komşuları tanıyıp kalan diğer aylarda görüşmeme kararı aldım.
Her gelen 3 aylık evli iken 6 aylık hamile olduğumu vurguladı. Arkamdan konuşulmuş demek ki. Sonradan herkesin bir arada olduğu bir günde bunu açıkladılar bana.
Alt komşum gece saat 4 de banyoda kırılan duşa kabin camının sesini duyup sabahın köründe “ne oldu dün gece kuş mu girdi acaba havalandırmaya “ diyip araması ve her gün evimi dinlemesi.
Kapıda birine rastladığım zaman hemen ötekini çekiştirmebundan nefret ediyorum.
Sonuç : Hiç komşum yok dedikodu yok. Arkadaşlar yetiyor. İnşallah en kısa zamanda alışırsınız acele etmeyin
Çok değişik bir komşu tipi değil miBenim karşı komşu da gece 1 de bir şey istemek için arıyordu, geceleri arıyordu genelde. Bir de eşim hakkında saçma sapan şeyler söylemeye başladı, eşimi tanımamasına rağmen laubali tavırlar sergilemeye başladı. Ben de uzak durdum, kestim samimiyeti, memnunum komşusuz yaşanıyor valla.
Aynen öyle en iyisi mesafeÇok değişik bir komşu tipi değil miyani tehlikeli bi nevi.. Gece bişey isteyen komşuda ki rahatlıkta ayrı bir konu tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?