KOMŞULUK SIFIR

Kesinlikle

konu sahibi.havalar ısınınca apartman bahçesine çıkın.ben hep öyle edindim arkadaşlarımı apartmanda.kamelya da tanıştım çoğuyla.birbirimize gittiğimiz 2 komşum var sadece.gerisiyle kamelya da sohbet kahve vs takılıp eve dönerim.herkesi evime istemem.onlar da istemez.misafir ağırlama derdi yok.kahvesini alan oraya koşar sohbet muhabbet güzel vakit geçiririz.okuldan gelen çocuklar da katılır .büyük şehirlerde özellikle kapıyı çalarak arkadaş edinilmez.kurslara gidebilirsiniz belediyelerin ya da spora.içlerinden kafa yapınıza uyanlarla da arkadaşlığı ilerletirsiniz.

Ben eskiden arkadaşlik kurmaktan çekinmezdim. İnternetten bile tanisip arkadaş oldugum kizlar olmustur ya da erkek arkadaş hiç aklima kotu bir şey gelmezdi. Kotu bir sey de yaşamadim aslinda ama şuan ki dusunce yapim çoook degisti uzun bir suredir.

Artik, ben de minik bir paranoyak oldum hafiften, komşuluk filan yapamam evler yakin diye, kim nasil biri ya hastaysa başima bela durduk yere. Zaten uğraşasim gelmiyor kimseyle.

Bana göre komşuluk gerekli değil. Merhaba deyip geçmek en güzeli. Hoş bazen ondan bile güç alıp saçmasapan şeyler de yapanlar var. Mümkün olsa dağın başında yaşayacağım yani ben öyle yıldım komiu milletinden. Bence siz de dışarıdan arkadaş edinin, eaki arkadaşlarınızla telefonda görüşün,turlar düzenleyin. Okul arkadaşlıkları bence çok değerli,beraber büyüdüklerimiz komşuluk saçmalığından daha güzel diye düşünüyorum.

Abartma canim.ne olacak ? Ben de milletle tanışıım.hiç de seri katil, tecavüzcü falan çikmadi

Tam tersi yabancı değilsen daha düzgün davranmaları lazımdı. Ya bizim insanımızdan bir cacık olmaz,bu kültürden hiç hoşlanmıyorum ben de.

Abartma canim.ne olacak ? Ben de milletle tanışıım.hiç de seri katil, tecavüzcü falan çikmadi

Tanişin yani tanişmayin demiyorum insanlarin sosyalleşmeye de ihtiyaci var neticede. Ama benim artik daha fazla insana ve tanişmaya ihtiyacim kalmadi beklentim yok yani. O yuzden kim manyak kim degil onu analiz etmekle ugraşmak istemiyorum.

Ha tesadufen denk gelir bir sohbet oluşur isinir severim o ayri. Ama özel olarak bunun için ortam yaratmiyorum, komşularima tanişmaya ugraşmiyorum. Kendi yapacak seylerim var.

Tam tersi yabancı değilsen daha düzgün davranmaları lazımdı. Ya bizim insanımızdan bir cacık olmaz,bu kültürden hiç hoşlanmıyorum ben de.
Yabanci degilsen her turlu hanzolugumu hos gormen lazim diye düşünüyorlar. Tasindimda kurtuldum. Bundan sonra kimseyle komsuculuk oynamam

ben borsayla ilgileniyorum.para kazanıyor sayılıyor çalışıyor sayılıyor muyum acep?ferhans bilir en doğrusunu.ama komşularımı severim bak.
Ferhans genel olaral kadın sevmiyor, güzel kadın, kolay hamile olan kadın, mutluyum diyen kadın, çalışmayanve buna rağmen değer gören kadın, devamı da vardır muhtemelen. Mutsuz ve çirkinim dersen o ayrı

Aslında iş hayatınız olmasına rağmen, sizi daha fazla sıkılan, insanlara olumsuz eleştiri de bulunan ve nedense bardağa hep olumsuz tarafından bakan biri olarak gördüm yorumlarınızda... Ruh yalnızlığı çalışmakla dolan bir durum değildir tamamen manevi, içsel bir durum bence bu sizde oldukça var bir işiniz var ve boşluk içindesiniz.Yazdıgınız cevaplar sizin ruh halinizi yansıtıyor.

Ne yapmak lazim ki bunun için.1 gün olumlu olsam diğer gün daha da kötü oluyorum.

Sosyal tesis vs yok mu? Oralarda tanışırsınız diye düşünüyorum.

Kendi adıma genelde çocuklar aracılığıyla tanışıyorum insanlarla,parkta ,sitede,ne bileyim havuz başında,bazen okulda. Ve hala görüştüğüm çok insan var,çocukların okulu değişmiş olsa da.
Komşuluk olayı zaten ,covid korkusuna ev gezmesi eskisi kadar tercih edilmiyor olabilir.
Zamana bırakın biraz,zamanla gide gele ,karşılaşa karşılaşa bir ortam oluşturursunuz.

Psikoloji
Aslında yeni yerler, yeni magazalar, yeni kafeler bunları çok severdim hiç sıkılmazdım en yoğun olduğum zamanda bile farklı yerlere giderdim hatta bazen tek başıma bile... Sanırım evlilik beni biraz değiştirdi, şimdi tek başıma bir kafede oturmak bile garip gelebilir diye düşünür oldum.Alışveriş,yürüyüş, yeni yerler, kafeler, bayılırdım evlilik sanki bunları yaparken yanlış algı oluşur fikri yerleştirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…