• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOMŞULUK SIFIR

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Merhaba
Siz merhaba dediniz mi ?
Bir adım attınız mı?

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Komşu gerekli tabi ama buna değecek insanlar mı bilemeyiz.. sağınızdakini solunuzdakini gözünüz tuttuysa bi gün bişey yapın dağıtın alt kata üst kata falan.
Tanışın o sırada.
En azından zor bir durumunuz olursa kapısını çalacağınız biri olsun insanız başımıza herşey gelebilir 🙏🏼 Bakarsınız dostluğa dönüşür 🌺 ben de gurbete evliyim sizi anlıyorum
Ama komşularım iyi ki var. O yüzden iyi insan oldukları sürece komşu edinmenizi isterim🙏🏼

işiniz gücünün gelin gelmek, gelin gitmek zaten.yaa biriniz de deyin ki eşimi yanımda getirdim.ne ataerkil ülkeymiş be.yüzyıllardır kurtulamıyoruz.tası tarağı toplayıp, kendi hayatınızı hiçe sayıp bir tane adamın peşinde saçma sapan yerlere gidip sonra da yalnızım yalnızım diye hayıflanıyorsunuz.sonra da bana erkek meraklısı diyorlar.😄 sonra da eşitiz diyorsunuz.siz kadınlar olarak bile kendinizi eşit görmüyorsunuz ki.kadınlar bile evlendim yerine gelin gittim, gelin geldim falan diyor.edilgen bir canlıymış gibi.kime gelin gidilir, erkeğin ailesine.ondan sonra da konu açıyorsunuz eşim beni aile apartmanına sokmak istiyor diye.eee ben de isterim benim için hayatından vazgeçmiş kadından.siz başa kendinize bunun yolunu açıyorsunuz.damat geldim, damat gittim diyen erkek duydunuz mu ? Şimdi de beni kıskançlıkla suçlarsınız.kaç tane evlilik teklifini reddettiğimi bilmeyerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben konu sahibesine hak veriyorum, şöyle 2 lafın belini kırabileceğin komşu gayet güzel bir şey. Sohbet istersen de buluşma ,trafik derdi yok 5dkda yanında :nazar: Bizim yazlıktaki komşuluk ilişkileri çok çok güzeldir nazar değmesin, 2. bir yazlığımız da var ama sırf o yüzden 1 numarayı tercih ettiğimiz oluyor. Herkes 6 gibi denize girilen tarafa geliyor isteyenler denizde sohbet ediyor, isteyenler kayaya tünüyor isteyenler kumda duruyor:KK48:

Komşuluk, ahbaplık ölmüş bu ülkede gerçekten yorumlar asosyal ötesi:KK51:
Millet de herkesi kötı yaptım.oldu canım bir siz iyisiniz bir siz aklı başındasinız.diğer herkes dedikoducu, kavgacı.

Çalışmayan kişiler günümüzde maalesef çok zor zamanlar yaşıyor.ne eski aile bağları kaldı ne de komşuculuk.gerçi bu devirde çalışmayan kadınların olması da ayrı sorun.böyle bütün gün ne yapsam diye düşürür durursunuz işte.bu arada gelin gitmek nedir babanneler gibi. Evlendim desenize şuna.belli geleneksel bir kişisiniz.
Ferhanssss çalışmıyorum keyfim bey de yokkkkkkk😅😃😃😃bu seni rahatsız ediyor biliyorum ama durum bu😀

Bana beğenmedim atan üye yaptığım ironiyi anlamamışsın üzgünüm. Ben de kadınların çalışmasından yanayım ama bıktık yahu her konuda ferhans ın ev kadınlarına saldırmasına. Artık tahammülü kalmadı kimsenin ona bu konuda.

Günaydın.

Açıkçası ben de komşularla “günaydın,iyi akşamlar” seviyesindeydim.

Evlenince kocam güzel yemekler yapınca komşularla paylaşmak istedi, onun sayesinde sohbet etmeye başladık.

Daha sonra bazı sağlık sorunları yaşayınca çok desteklerini gördük.

Komşu gerçekten önemli.

Allahım hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın, siz de gönlünüze göre komşu bulursunuz inşallah.

Komşuculuğu sevmem ama şansıma şimdiye kadar yaşadığım hem bekar evimde hemde yeni evlenip taşındığım evimde çok iyi komşular rastladı. Bekarken ben çalışıyorum diye alt komşum her akşam bana yemek getirirdi hiç beklentisiz. O kadar mahcup oldum ki. Sonra eşimle tanıştık yanıma taşındı. Muhafazakar bir yer olmasına rağmen hiçbiri en ufak söylenti vs çıkarmadı. ÜStelik yemek gönderen komşularım artık 2 kişilik yollamaya başlamıştı.
Sonra evlendim karşı komşum gençti bir süre uzak durdum isteyerek sonra tanışınca çok pişman oldum hala görüşüyoruz. Keşke öyle bir komşum şimdiki evimde de olsa. Ben genel olarak ilk adım atmam o tarz ilişkileri sevmediğim için ama siz eğer istiyorsanız size daha sıcak davranan birini kahveye davet ederek ilk adımı atabilirsiniz. Olumsuz dönüş alırsanız birdaha teşebbüste bulunmazsınız zaten.

herkesin komşluluktan anladığı da gelip gitmek. oturduğum apartmanda herkes herkesle çok iyi anlaşıyor. hepsi çok iyiler. kimsenin birbirine gittiği yok 3 yıldır aynı apartmandayım. karşılaşınca ayaküstü sohbet ediyoruz o sadece. insanlar çok yabani olmuş ve bunu da normal zannediyorlar. başım sıkışsa çalabileceğim bir sürü kapım var. onlar da benim çalabilir. 7-24 mıç mıç olmak zorunda değilsiniz ki iyi komşu olmak için.

benimde komşuluğa ihtiyacim var. ama hiç yok. çoğunluk kaynanamin komşusu.. yaşlılar.. genç yok bizim sokakta..
ve sevmiyorum hiç..
kedileri çok seven bir komşu vardi :) bende yemek götürüyordum kadin çok mutlu oluyordu:)
baktım hiç kaynanana benzemiyorsun dedi :D
bilmiyorum kediler beni görünce koşa koşa geliyorlardi çok kedim oldu :D

Sağlık sorunlarından çalışmıyorum uzun zamandır. Konu bu değil ki saldırmasından herkes bıktı evli Kadınlara ya da ev kadınlarına. Doktora yapmış arkadaşlar var burada. Onlar sorun etmiyor ferhansa dert oldu aylardır ama😃
Ben yeni olduğum için tanımıyorum kendisini sadece sizi çalışıyor gibi hatırlıyordum o yüzden sordum kendisi çalışıyormuymuş mesleği falan neki derdi ne ev hanımlarıyla

Sağlık sorunlarından çalışmıyorum uzun zamandır. Konu bu değil ki saldırmasından herkes bıktı evli Kadınlara ya da ev kadınlarına. Doktora yapmış arkadaşlar var burada. Onlar sorun etmiyor ferhansa dert oldu aylardır ama😃
Sağlık sorunlarındansa birşey diyemem tabi.bazı kadınlar bile isteye çalışmıyor.iş bulamayana da birşey diyemem.

Bazen hiç kimseyi görmüyorum bazen de gördüğüm kişiyi tekrar görmüyorum 😁kalabalık bir komplex yer burası.... Yaşlı bir teyze ile ayak üstü sohbetim oldu, herşeyi sordu, Birgün davet edicektim vazgeçtim
Tavsiye etmem, o da sıkılıyorsa bu sefer önünü alamazsınız zaten meraklı biriymiş yeni bir kaynananız oluverir. Komşuculuk da hiç sevmem, ev müsait mi değil mi belli değil çat diye kapıya gelebiliyorlar falan. Zaten binadakilein yaş ortalaması benden yüksek ama gerçekten arkadaş olabileceğim biri yoksa sırf komşu diye gelip gitmezdim.

bizim apartmanda da yok. sadece merhaba, merhaba. aslında kimsenin kimseye gelip gitmemesi güzel bişey, ben işime geldiği kadar işime geldiği biçimde komşuluk yapıyorum. kimi görsem mutlaka selam veririm, alt katıma yeni taşınanlar hariç. onlar çok yabani. ilk geldiklerinde karşılaştık, tam selam verecekken biri başını çevirdi, diğeri afedersiniz mal gibi baktı ben de vazgeçtim konuşmadan geçtim yanlarından. geçen akşam da marketten döndüm evime çıkıyorum merdivenlerden. alt kattaki herif çat diye kapısını açtı ben onların kısımdayken. bakmadım suratına. öküz gibi izledi ya. hayır oradan biri geçiyor ve sen daire kapını sonuna kadar açıyorsun, pardon da bu nasıl saçma bir hareket? bir de bunu yapan bir erkek. sinir oldum hızlı hızlı geçtim yani. sonra ben kendi katıma çıkınca bi baktım kapıyı aralamış. artık onların medeniyetten anlamadığına emin oldum. olur da allah korusun ters bir durum olursa ya üst katımdan yardım isterim ya da giriş katta bir abla var onun kapısını çalarım. 2 senedir oturuyoruz, bu iki dairedekiler yardımsever insanlar.

Eve sürekli girip çıkılan komşuluğa sıcak bakmıyorum ama bir konuşup tanıştığımla da park da markette kapı da karşılaştığımda merhaba,iyi akşamlar gibi diyalog kurmak istiyorum. Ama beni gören ya telefona bakıyor, ya gözüne bir şey kaçmış gibi yapıyor, ya da konuşurken pat diye birini arayıp sanki konuşmuyormuşuz havası oluyor öylece kalıp uzaklaşıyorum.kendimi yaşlı herkesi darlayan teyzeler gibi hissediyorum,iyi ya artık yüzyüze de bakmayalım .:KK53:

Merhaba arkadaşlar,

Aman napcan başa bela

Back