- Konu Sahibi civilenginar
-
Harika kv olur dimi ?
Ev baktığımız dönemde görüştüğümüz bütün emlakçılara sorduğum ilk soru ev sahibinin nerede oturduğuydu. Aynı apartman, yan apartman cevabını aldığım hiçbir daireye bakmadım. Sonuç bu çünkü.
Evinizi kiraya veriyorsunuz alt tarafı. Niye kendinize arkadaş satın alıyormuş gibi davranıyorsunuz?
28-29 yaşında bir kadın annesi yaşındaki annenizle ne konuşabilir, ne gibi bir ortak noktaları var ki?
Bir süre idare etmiş büyük ihtimalle. Artık samimi olmak istemiyor demek ki.
Bunun için kiracı mı çıkarılır?
Yeni sözleşmeye "ev sahibiyle arkadaş olmak zorunludur" yazdırın bari.
Kaynana başka yere yollamaz hatta iç güveysi bile yapar diye düşünüyorumVarsa o gelin alt kata taşınmaz inşallah
alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var
Kiraciya ikinci sınıf insan muamelesi yapan, kendince ev sahibi-kiraci hiyerarsisi yaratip, evimizde oturuyorsa bizim her istedigimizi yapacak, annemi oyalayacak, komsuculuk oynayacak tavrinizi sevmedim.
benimle konuşmuyor tedirgin oluyorum ne demek ya.
ben bir adım atarım karşı taraf atmıyorsa demek ki mesafe istiyordur. kimse beni sev, benimle ilgilen diye darlanamaz. hele ki parasını ödeyip evimde oturan insan.
erkek kardeşin varsa Allah yardımcısı olsun o geline, hem kayınvalideden hem görumceden çekeceği var, kiracısına kaynanalık yapıyor, gelinine ne yapar kim bilir.
merhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem için açıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak çocuğu olan bir çift. ilk taşındıkları günlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar çok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile açmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yüzden öyledir diyordum. nitekim bir süre sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, güzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. çocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var çok yardımsever, her işimize koşan, düğünümüzde yemekler yapan, çeyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
geçmiş zaman konuşuyorum çünkü geçen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gün bizim de sürekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben çalıştığım için farkında değilim ama annemle hiç konuşmamaya, görünce kapıları kapatmaya başlamış. bugün sabahta çocuğu dışarı çıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele içeri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugüne kadar çok fazla şeylerine göz yumduk; süpürgeliklerin sökülmesi, hava aldırılmayan banyo yüzünden küflenen alçıpanlar, 4 yaşındaki çocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı çarpmaları, kuşlarının bahçeyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız?
Ne kadar büyük bencillik ya.Başta kiraciniz hatalı o kadar içli dişli olmamalidi ev sahibiyle. Eve verdikleri zarar ise çıkınca belirtirseniz zaten.
Benim önceki ev sahibimde sürekli gel git olsun istiyordu o da yaşlıydı.
Bakıcı mi ariyorlar anlamadım.
Mesafemi hep korudum.ev sahibe teyze zırt port gelmek istiyordu.bu kapı bize hep açık olsun diyordu.
Çoğu zaman kapiyi acmazdim.sonunda e
Biseyler bahane edip, bizi evden çıkardılar.
Ne mi oldu hemen kiracı buldular yeni kiracılar selam bile vermiyormuş.(ben yemek yapr goturudum arada) bazen çaya alırdım evime) ve bı ne olur geri dönün diye yalvardilar.
Eşim de 5 yıllık sözleşme ve ücretsiz bir sene oturma izni sözleşmeye ekleditabi kabul etmediler yani ipe un serdik gitmedik. biz kiracıları bı rahat bırakın bı salin artık demeye geldim
Yani evinizi çok seviyorsanız, kiracının yaptıklarını kafanıza takacaksanız kiralamayın. Ailemin 1 evi mesela yaklaşık 7-8 yıldır falan boş duruyor kiracı ile uğraşmak istemedikleri için arada bir gidip bakımını temizliğini vs yapıp vakit geçiriyorlar o kadar ki o ev de başka bir şehirde çok da uzakta onlara . 17 yaşında üniye başladım şu an 29 yaşındayım o günden beri de ‘kiracı’yım. Kaldığım hiçbir evde ev sahipleri ile ‘ev muhabbeti’ dışında muhatap olmadım aynısı komşularımla olan ilişkim için de geçerli oldu. Samimi olmak isteyene de sınırı çektim. Bu durumun hiçbir şekilde zararını görmedim aksine samimi olanların sonradan yaşadıkları sıkıntıları gördükçe iyi ki dedim. Herhangi bir taşınmazı kiraya verdiğiniz zaman, mülkün sahibi sözleşmenin süresince (1 yıl-2 yıl- 50 yıl artık ne kadarsa) kiraya verdiğiniz şahıstır. Yani ev içinde ne yaptığı sizi ilgilendirmez ta ki evi teslim alacağınız güne kadar. Evi verdiğiniz şekilde teslim almak hakkınız (süpürgelikleri takarlar boyarlar vs) herhangi bir apartmanda bir çocuk yaşıyorsa da sesini duymanız kadar doğal bir olay yok. Yeri gelir ağlar yeri gelir koşar yeri gelir kapı çarpar. Gece 12’den sonra yapmaması genel kabule göre uygundur. Bahçe ise kiralanan mülkün ‘ortak alanı’ yani kullanım haklarından kendileri de yararlanmakta. Kira artırım oranı ise Türkiye’de yasal olarak EN FAZLA %14.55 olarak belirlenmiş durumda bilginiz yoksa söyleyeyim genelde ev sahipleri %10 zam yapıyorlar. En azından 12 yıldır ben hep öyle insanlarla karşılaştım. Eminim onlar da zaten sizin evinizde (!) yaşamaktan zevk almıyorlardır, muhtemelen maddi ya da ev bulamama yüzünden mecburen oturuyorlardır. İnsallah bir an önce çok mutlu olacakları bir yer bulurlar da zoraki ilişkilerden kurtulurlar. Size de tavsiyem bir daha kiracı alırken komşuluk ilişkilerine çok önem veriyoruz, aile ortamı olsun istiyoruz diye belirtin.merhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem için açıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak çocuğu olan bir çift. ilk taşındıkları günlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar çok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile açmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yüzden öyledir diyordum. nitekim bir süre sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, güzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. çocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var çok yardımsever, her işimize koşan, düğünümüzde yemekler yapan, çeyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
geçmiş zaman konuşuyorum çünkü geçen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gün bizim de sürekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben çalıştığım için farkında değilim ama annemle hiç konuşmamaya, görünce kapıları kapatmaya başlamış. bugün sabahta çocuğu dışarı çıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele içeri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugüne kadar çok fazla şeylerine göz yumduk; süpürgeliklerin sökülmesi, hava aldırılmayan banyo yüzünden küflenen alçıpanlar, 4 yaşındaki çocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı çarpmaları, kuşlarının bahçeyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız
Alıntı yanlış olmuş, konu sahibine yazacaktınız sanırım.
Ama söylediklerinize katılıyorum.
Şaka gibisiniz konuşmuyorlar diye mi çıkartacaksınız?merhaba hanımlar;
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız?
Ne kadar büyük bencillik ya.
Sanki kiracı değilde onların emrine amade insanlarız paşa gonullerini hoş tutacagiz.Ne kadar büyük bencillik ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?