komşu..

Ev baktığımız dönemde görüştüğümüz bütün emlakçılara sorduğum ilk soru ev sahibinin nerede oturduğuydu. Aynı apartman, yan apartman cevabını aldığım hiçbir daireye bakmadım. Sonuç bu çünkü.

Evinizi kiraya veriyorsunuz alt tarafı. Niye kendinize arkadaş satın alıyormuş gibi davranıyorsunuz?
28-29 yaşında bir kadın annesi yaşındaki annenizle ne konuşabilir, ne gibi bir ortak noktaları var ki?
Bir süre idare etmiş büyük ihtimalle. Artık samimi olmak istemiyor demek ki.
Bunun için kiracı mı çıkarılır?
Yeni sözleşmeye "ev sahibiyle arkadaş olmak zorunludur" yazdırın bari.

benimle konuşmuyor tedirgin oluyorum ne demek ya.
ben bir adım atarım karşı taraf atmıyorsa demek ki mesafe istiyordur. kimse beni sev, benimle ilgilen diye darlanamaz. hele ki parasını ödeyip evimde oturan insan.

erkek kardeşin varsa Allah yardımcısı olsun o geline, hem kayınvalideden hem görumceden çekeceği var, kiracısına kaynanalık yapıyor, gelinine ne yapar kim bilir.

alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var

Kiraciya ikinci sınıf insan muamelesi yapan, kendince ev sahibi-kiraci hiyerarsisi yaratip, evimizde oturuyorsa bizim her istedigimizi yapacak, annemi oyalayacak, komsuculuk oynayacak tavrinizi sevmedim.

Bahsettiğiniz ikinci sınıf insan muamelesi ve hiyerarşi tam olarak şu üstteki cümlede.
Kiracıya kiracı dememek bir lütuf sanırım ama niye, orası belli değil.
Kiracıya kiracı denir yani mahmut denecek hali yok.
Konu sahibi kiracı kelimesini duyan insanların yatağa yüzüstü atlayıp ağladığını falan sanıyor galiba. İlginç.

Alıntı yanlış olmuş, konu sahibine yazacaktınız sanırım.
Ama söylediklerinize katılıyorum.

Sizinle konusmak zorunda degiller. Neyin tribi insanlar kendi hayatlarini yasiyor siz onlari rahat birakin yahu. Hem bir senedir insanlar hastaliktan kiriliyor niye sizinle sıksık gorussun bebegi varmis belki sadece hastaligi dusunuyordur. Sizin bebegi korumak icin uzak durmaniz lazim birde sorun cikariyorsunuz

Başta kiraciniz hatalı o kadar içli dişli olmamalidi ev sahibiyle. Eve verdikleri zarar ise çıkınca belirtirseniz zaten.
Benim önceki ev sahibimde sürekli gel git olsun istiyordu o da yaşlıydı.
Bakıcı mi ariyorlar anlamadım.
Mesafemi hep korudum.ev sahibe teyze zırt port gelmek istiyordu.bu kapı bize hep açık olsun diyordu.
Çoğu zaman kapiyi acmazdim.sonunda e
Biseyler bahane edip, bizi evden çıkardılar.
Ne mi oldu hemen kiracı buldular yeni kiracılar selam bile vermiyormuş.(ben yemek yapr goturudum arada) bazen çaya alırdım evime) ve bı ne olur geri dönün diye yalvardilar.
Eşim de 5 yıllık sözleşme ve ücretsiz bir sene oturma izni sözleşmeye ekleditabi kabul etmediler yani ipe un serdik gitmedik.biz kiracıları bı rahat bırakın bı salin artık demeye geldim

Ne kadar büyük bencillik ya.

Benim ailem kira geliri ile geçiniyor , çok fazla kiracımız oldu. Evini kiraya vermek ticari bir sistem ve yasalarla düzenlenmiş kuralları var. Kiracı çıkarmak o kadar kolay değil , komşuluk yapmıyor , yüzüme kapı çarpıyor diye kiracınızı çıkaramazsınız. Evinizin içine zarar verildiyse çıkarken aldığınız kaporayı vermezsiniz. Kira artışı sözleşmede yazar ya da başta konuşulur. Siz komşuluk yapıyoruz diye arttırmalarını istemediyseniz bu onların suçu değil.

Yani evinizi çok seviyorsanız, kiracının yaptıklarını kafanıza takacaksanız kiralamayın. Ailemin 1 evi mesela yaklaşık 7-8 yıldır falan boş duruyor kiracı ile uğraşmak istemedikleri için arada bir gidip bakımını temizliğini vs yapıp vakit geçiriyorlar o kadar ki o ev de başka bir şehirde çok da uzakta onlara . 17 yaşında üniye başladım şu an 29 yaşındayım o günden beri de ‘kiracı’yım. Kaldığım hiçbir evde ev sahipleri ile ‘ev muhabbeti’ dışında muhatap olmadım aynısı komşularımla olan ilişkim için de geçerli oldu. Samimi olmak isteyene de sınırı çektim. Bu durumun hiçbir şekilde zararını görmedim aksine samimi olanların sonradan yaşadıkları sıkıntıları gördükçe iyi ki dedim. Herhangi bir taşınmazı kiraya verdiğiniz zaman, mülkün sahibi sözleşmenin süresince (1 yıl-2 yıl- 50 yıl artık ne kadarsa) kiraya verdiğiniz şahıstır. Yani ev içinde ne yaptığı sizi ilgilendirmez ta ki evi teslim alacağınız güne kadar. Evi verdiğiniz şekilde teslim almak hakkınız (süpürgelikleri takarlar boyarlar vs) herhangi bir apartmanda bir çocuk yaşıyorsa da sesini duymanız kadar doğal bir olay yok. Yeri gelir ağlar yeri gelir koşar yeri gelir kapı çarpar. Gece 12’den sonra yapmaması genel kabule göre uygundur. Bahçe ise kiralanan mülkün ‘ortak alanı’ yani kullanım haklarından kendileri de yararlanmakta. Kira artırım oranı ise Türkiye’de yasal olarak EN FAZLA %14.55 olarak belirlenmiş durumda bilginiz yoksa söyleyeyim genelde ev sahipleri %10 zam yapıyorlar. En azından 12 yıldır ben hep öyle insanlarla karşılaştım. Eminim onlar da zaten sizin evinizde (!) yaşamaktan zevk almıyorlardır, muhtemelen maddi ya da ev bulamama yüzünden mecburen oturuyorlardır. İnsallah bir an önce çok mutlu olacakları bir yer bulurlar da zoraki ilişkilerden kurtulurlar. Size de tavsiyem bir daha kiracı alırken komşuluk ilişkilerine çok önem veriyoruz, aile ortamı olsun istiyoruz diye belirtin.

Asla ev sahibinin olduğu bir apartmana girmem. Çünkü bazı yerlerde ev kiraladığını değil, kişiyi satın aldığını sanıyor insanlar.Eşimin öğretmenliği sebebiyle çok kirada kaldım ve küçük yerlerde özellikle bu durumla çok karşılaştım. Hatta ev kiralamak için görüştüğümiz bir vatandaşın şartları çok enterasandı. Öncelikle evinde pop müzik dinlenmiyormuş, geleni gideni onlara önceden haber vermemiz lazımmış, bir de kafanı kapatsan çok iyi olur dedi bana.Tabii ki koşar adım kaçtık oradan.

Daha sonra bir eve daha girdim, eşyalar yerleştirildikten sonra ev sahibi ve ailesi geldiler çat kapı, ev sahibi kadın ben böyle koltuk yerleştirilmesini sevmem çok ayrık olmuş bunları birleştirin dedi.Yeni girdik tabii sıkıntı olmasını filan istemiyoruz idare ettik bir şekilde, bir hafta sonra gecenin bir vakti kapıyı çalıp banyonun ışığı açık kalmış kapatın diye zile bastılar, en son benim gelip gitmeyeceğimi odunlarını filan taşımayacağımı anlayınca ki talepleri oldu bu konuda, oğlumuz almanyadan temelli geliyor evden çıkın dediler.Ben de zaten ev aramaya başlamıştım.o kadar masrafa rağmen iki hafta içinde evden çıktım. Bunları bazı ev sahiplerinin isteklerinin ne kadar marijinal olabileceğini belirtmek için anlattım.Konu sahibi siz de kendi isteklerinize dışardan bir gözle bakın, size aynı şey yapılsa ya da istense ne hissedersiniz onu düşünün bence. Mesafeli olmak istiyorlarsa bırakın mesafeli olsunlar, siz hatır gönül işi yapmıyorsunuz, ticari bir anlaşma yapmışsınız. Kiralarını veriyor ve eve geri dönülmez bir zarar vermiyorlarsa üstlerine düşeni yapıyorlar demektir.

Ben de kiracıyı nüfusuna almaya çalışan, kendisinde her b.ka karışma hakkını bulan, altüst ilişkisi içerisinde bulunan, işine gelmediği yerde kafasına göre evden atma(!) cüretinde bulunan ev sahiplerine uyuz oluyorum. Kadın konuşmak zorunda mı sizinle? Mesafeli ilişkilerden yana demek ki. Neden hayat tarzını size göre şekillendirmek zorunda? Açar açmaz kapıyı size ne? Evi kiraya verirken çocuklu olduklarını biliyordunuz, iki çocuklu bir evde ses olacağını da tahmin etmeliydiniz, şimdi her şey süt liman iken batmayan şeyler iş tersine dönünce neden batıyor? Sırf sizin saçma isteklerinize uymuyor diye kiracıyı evden çıkarmak nasıl bir vicdansızlıktır? O zaman baştan kiraya vermeyecektiniz. Bizim üç katlı evimiz var babamlar orta katta oturuyor, alt ve üst katı özellikle çoluk çocuğu evlendirmiş ya da çocukları büyütmüş ailelere kiraya veriyor. Çünkü ne istediğini biliyor. Sonradan sizin gibi bencilce isteklerini yapmadı diye milleti ortada bırakmıyor. Konu neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.

Tavsiyem anneniz kendi yaslarinda birini kiraci olarak kabul etsin . Genc yastaki insanlarla bir konusur , iki konusur üç de sohbet olmaz ki. Insallah insanlari magdur etmezsiniz.

Şaka gibisiniz konuşmuyorlar diye mi çıkartacaksınız?
Neden hayatı kendinizede komşunuza da zorlaştırıyorsunuz?

Konuşmuyorsa konuşmasın. Belki bir rahatsızlığı, takıntısı var belki anlık kendisini güvende hissetmiyor vs..vs..

Çok sert yaklaşıyorsunuz biraz sakin olmalısıniz.

3 tane kiracim var sadece kira günü geldiğinde para için muhattap olurum 3 seneden beri evlerini dahi görmedim ev sahibi- kiracı ilişkisini doğru anlamış olduğumuzu düşünüyorum.

Benim evimde oturuyorlar diye sürekli muhattap olmak zorunda değilim onlar da aynı şekilde para veriyor diye muhattap olmak zorunda değiller.

Kaldı ki görüşmüyor diye evden çıkartmak insanlığa sığmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…