komşu..

bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen
Zor gününüzde yardım etmişler çeyiz yemek hazırlayıp her işinize kosmuslar, zarar dedikleriniz de zarar değil zaten, bundan iyisini bulamaz anneniz, çünkü siz kiracı değil başka birşey ariyorsunuz

Ben daha çok kuşların bahçeyi,pencere pervazlarini pisletmesine takıldım.kuslar derken bildiğimiz disarida yasayan kuşlardan bahsediyorsunuz sanırım.hani serçe,kumru,guvercin ne bileyim karga falan cunku kiracının kuşları olsa ancak muhabbet kuşu,papağan falan olur.olsa olsa 1-2 tanedir.hadi olsun 3-5 tane.onlari da düzenli olarak bahçeye salıp akşama içeri alacak hali yok ya.kedi köpek değil yani sonuçta.(bunları besliyor olsa yanmıştı zaten,durum onu gosteriyor)e dışarıdaki kuşların pislemesinden kiraciniz nasıl sorumlu olabiliyor inanın anlamadim.pencereye,bahçeye ekmek,bulgur vs falan koyuyor da o yüzden mi geliyorlar?geliyorlarsa da sürü halinde mi geliyorlar?hadi pencereye gelip pislediler(ki bir yıkamaya bakar ne olacak yani)bahçeyi nasıl pisletiyorlar?bahçe ne kadar bir alan?ekilip biçilen bir yer mi?yani ne bileyim domates,marul vs ekilide bunları mi didikleyip yiyor kuşlar?gerçi pislettiklerinden bahsetmişsiniz.bu nasıl oluyor inanın anlamadım.bir de kapı carptiklarini nereden anladınız?anlaşılır tabi ses falan gelir de hayır yani hani günde milyon kere düzenli olarak mi carpiyorlar yoksa birkaç kere mi oldu?olabilir çünkü bazen rüzgardan bile carpabiliyor.banyoyu havalandirmasiklari için küf olmuş.inanin bizim banyonun penceresi hep açıktır,hicccccc kapanmaz ama tavanı şu an simsiyah.bildiginiz bütün tavan.ve evin başka hiçbir yerinde küf yok.bu arada kapısı da hep açıktır kedimin tuvaleti orada olduğu için.sadece banyodan banyoya kapanır o kadar buna rağmen evin başka hiçbir yerinde en ufak bir küf olmamasina rağmen banyo tavanı sırf küf.bunun havalandırmayla ilgisi olmayabilir.ayrica arkadaslarin da dediği gibi kiracı diye sizinle konuşmak,içli dişli olmak zorunda değiller.gorunce selamlasilir,acil bir durum olduğunda birbirinizle yardimlasilir olur biter.ben mesela nefret ederim birinin habersiz evime gelmedinden ya da sürekli mic mic komşu ilişkilerinden .yan komşumuzla yeri gelir yediğimiz ictigimiz ayrı gitmez yeri gelir günlerce yüzümüzü görmeyiz çünkü iki tarafta gayet saygılı,seviyeyi koruyan bir ilişki içinde.gidilip gelinecekse sorulur işin gücün var mı müsait misin diye?müsait değilse iki tarafta bunu rahatlıkla söyler karşı tarafa.kimse alınmaz bunun için.isi var yahu çoluk çocuğu var,alınmak rahatsız olmak ne demek..belki de hiç bir işi yok sadece uzanıp tavanı izlemek istiyordur.bu da olabilir yani kime ne.bence gerçekten çıkartın siz kiraciniz.hem onlar kurtulsun hem siz.zaten bir zamanlar iç içe samimi olduğunuz insanların çocuğunun sesinden de rahatsizmissiniz.samimiyet bitince rahatsız olmadınız herhalde.kasinin çocuğunu yigeniniz olarak görürken de rahatsızdıniz muhtemelen.cikarin gitsin.son olarak Allahım bana da bahçeli bir ev basıp etsin de kuşlar,kediler,köpekler gelip nasiplensin bir lokma ekmeğimden.allahim çok amin

Anneniz hem kiracı hem arkadaş ariyorsa
Kusura bakmayın ama bu kiracının sucu degil.

" kendi evinde yabancı hıssedıyorum" sırf konuşmuyor diye sizinle ilk zamanlar
Annenizin söylediği lafa bakın.

Gördüğümüz üzere cok muhabbet tez ayrılık getirmiş.
Hiç sevmem laçka laçka komşuluk ilişkilerini

Sanki bedavaya oturuyorlar

Apt. Da oturuyorum 15 kedim var :)))))
Evin içinde , hatta bu Apt dakiler çevrede besledigim hayvanlardan rahatsız olduğu için ev aldık o da Apt. Haftaya 15 kedim ve biz taşınıyoruz ablası

Allah yardımcınız olsun.opun minnoslari yerime:))
Hahahaaha sağolun annem deli oldugumu düşünüyor ,komşular da öyle ,babama göre aşağı mahallelere bırakmalıyım,iş arkadasima göre enayiyim, yazık verdiğim paralara ,ev sahibime göre hayvan bakacaksam müstakil ev almalıyım falan filan kimseyi memnun edemedik ama mutluyuz yine de

Belliki artık mesafe koymaya karar vermiş kadın. Çıkartmak yerine kiracı ev sahibi ilişkisi ile seviyeli bir şekilde göturseniz ilişkinizi daha iyi olur bence

bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen
Siz kendinize kiracı değil komşu bulun o zaman, onu oturtun evinizde ama kira almak yok ona göre
Gerçekten bunca senedir kiracıyım bir yaşıma daha girdim. Böyle saçma talep mi olur ya? Tribe girmişmiş komşulukmuş. Düşünce tarzınız çok garip. Herkes düşmüş geçim derdine, soruyor musunuz siz bizim kirayı her ay rahat denkleştiriyor musunuz diye mesela? Kiracı değil iyi komşu aranıyor diye ilan açın.
İnsanlara yazık ya gerçekten bu saçma ötesi sebepten çıkarmak falan. Umarım çıkarlar da size daha fazla para kazandırmazlar.

Bu arada eve zarar dediğiniz şeyler de normal kullanımdan kaynaklı, zaman içindeki yıpranma. Zaten her ay bu yüzden kira alıyorsunuz. Evinizin yıpranma payı var. Kasten evin duvarını yıkıp kapısını kırmıyorsa sırf bu sebepten masraf bile çıkaramazsınız kimseye. Ay gerçekten çok komik bu konu ya.

Bakıcı vs mi arıyorsunuz yoksa ?
Benim de aklıma bu geldi. Beklentileri o kadar yüksek ki aslında o daireye müştemilat olarak uygun maaşla bir aile yerleştirip bakıcı olarak calistirmalari daha mantıklı. Böylece anne beklentilerine kavusur. Nasılsa dertleri para değilmiş. Zaten ödedikleri kira dışında bir o kadar da kadar da hizmet etmeye zorlandıkları için soğumuş belli ki insanlar. Kim olsa soğur

Kuş saçmalığına ben de takıldım. Yani bu üstüne betonlar diktiğimiz toprak, doğa aslında kuşa, kediye, köpeğe, böceğe falan ait. Biz onların alanını işgal ettik biz onların evine yerleştik hırslarımız yüzünden. Ve şimdi gayet doğal şeyleri göze batıyor. Benim de eski komşum bahçeye kediler geliyor diye şikayet eder resmen kedilerle kavga ederdi. Bahçe yani tabii ki girecek her yerden girer. Çok rahatsız ise alsın kuşları karşısına konuşsun hanımefendi

Ev sahibisiniz diye insanlar sizinle iyi geçinmek hep huyunuza gitmek zorunda mı? İyilikle söylenen bir laf olsa büyütmezlerdi bence demek ki suçlayıcı konuşmuş anneniz..Ayrıca penceresi olan banyoyu niye havalandırmasınlar küçükse penceresi az hava alıyordur,süpürgelikleri nasıl söküyorlar baya abanmaları lazım çocuk sökemez kendileri hınç mı alacak uğraşsın,benim 3 yaşında oğlum dan dan vuruyor kapıları kapatıyor o yaşlarda olan birşey kızıyoruz ama aynı ne yapsınlar..kiracı olmak hep diken üstünde olmak bu memlekette aman kiracı bizimle konuşmuyor iki çocuğuyla kapıya koyalım çünkü o bizim hizmetlimiz mantığı

Benimde Türkiye’de yazlıktaki komşum aklıma geldi . Normalde komşuluklara alışkın biri değilim ama komşum sağ olsun sabah saat 10 da kapımda olur du. Hergün kahvaltıya çaya , kahveye çağırır hatta pazara bile elimden tutup götürmüşlügü vardı. Bazı insanlar çok sıcak kanlı sanırım , yada yalnızlıktan sıkılıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…