komşu..

Kesin kapı yolu göstermekle kalmaz sektir gitide yanına eklerdim… Sinirlendim gece gece ahsjdjzjajd

Bende kargocu dısında kimseye kapı açmıyorum allahtan kendi evimiz yoksa kapıya koyulacaktık ajjddksjsjdkdj

Annemin böyle küstah, sahtekar kiracısı vardı annem nelere göz yumdu bu kiracı kaçak elektrik kullanmak için evdeki binanın içine gizli kablo hattı döşemiş duvarları mahfetmiş, sonra yukardaki sıcak su kullanılan depodan kırıp tertip düzenleyip annemin haberi olmadan oradan sıcak su girişi ayarı yapmış 3 yıl para ödememiş ben annemlerde banyo yapmaya gidince ortaya çıktı bunların ne kadar sahtekar oldukları depoda sıcak su kalmamış ki o gün annem sıcak su ile hiç banyo yapmamış en son benim baskım ile bu şerefsizleri çıkardık kiracımız bizi herkese şikayet etmiş mahalleye, bakkala durumu anlatınca ağzı açık dinlediler asıl mağdur olan bizdik aslında millet haramı ne kadar çok seviyor kiracının kolları altın doluydu

Ilk evlendigimde karşı dairemde bir komşu vardi, o zamanlar ben 22-23 yaslarindaydim, onların evinde ise ; 40’larinda ve hiç evlenmemiş , psikolojileri biraz bozuk, dışarıya hiç çıkmayan, Safiye ile Gülben gibi takıntılı 2 kız kardeş, bir yaşlı anneleri, bir boşanmış abileri, 1 genç yeğenleri, bir de nişanlı erkek kardeşleri vardı.
bana gelip giderlerdi. Ben korkardım onların evine gitmekten , çünkü apartman görevlisiyle falan kavgalarını duymuştum birkaç kez. Hem yaşıma uygun değillerdi, hem bariz problemlilerdi..
neyse bunlar geldi gitti baktılar ben gelmiyorum,
evimde kalabalık misafir olduğu bir gün dairenin önüne bebek arabası koymuş bir misafirim, onu bahane ederek benimle bayağı bağıra çağıra kavga etmişlerdi. Sen bizi beğenmiyorsun da gelmiyorsun vs diyerek, bayağı içlerine dert olmuş . Hiç farkında değildim ..
sonraki günlerde de ben kapımı açıp çıktığımda, onlar da kapısını açıp; merdivenden arkamdan laf sayarlardı. Ben deli olduklarından cevap vermeden kaçardım
sonra onlar sayesinde daha güzel bir eve geçtim .
gerçekten Allah hepimize hayırlı komşular nasip etsin , insanın hayatını nasıl da cehenneme çevirebiliyorlar çok ilginç. Allah bir daha yaşatmasın..

insanların sırf sizle kapı komşusu diye gelme gitme olaylarıyla darlanmasına çok karşıyım , istememesinin ardında ne gibi etmenler var bilemeyiz ki ?
ayrıca komşularla çok fazla samimiyet de çok kötü. Ben küçükken babamların binada, az saç başa girmedi kadınlar , üstelik yedikleri ayrı gitmezdi. Sonra bozulunca ne dedikodular ne kavgalar :) onlardan tecrübe edindiğim için hep uzak durmuşumdur gereksiz komşu samimiyetinden..

inşallah gunun birinde senin de, açılan konuyla alakalı olan, aynı zamanda makul mantıklı tavsiyeler veren bir yorumunu okurum.
o gun gelir mi be, sanmam.

Son düzenleme:
5senedir kiraciyim onemli ev işlerini telefonda görüşmek dışında hiçbir gün gelmedi ev sahibimiz.
Asla bu konudaki gibi ev sahibim olsun istemezdim.

bence ilan verin . ev bozom kayınpedirimindir ona değil ama bıze komşuculuk edicek sabah akşam bızımle konuşacak karşılıklı yemekler tabaklar gidicek gelecek saygıda kusur etmıcek asla kıracım demem ama ev benım yanı ona gore davranacak bi ‘komşu’ arıyorum şeklınde. bınamda kımseyle muhattap olmam eşimde oyle, keza kendı apartmanımızda da aynı şekılde aılemde kımseden böyle beklentılere gırmez ‘kiracılarımız’dan . insanları darlamayın ya

Siz evi kiraya vermemiş içinde oturanları satın almış gibi davranıyorsunuz kimse kimse ile konuşmak muhattap olmak kapısını açmak yüzüne gülmek ses vermek zorunda değil sizin tek problem yapacağınız şey kirayı ödeyip ödemediği herşeye öyle karışırsaniz gelen durmaz o evde ben annemlerin binada oturuyorm kendi anneme babama öyle oluyor ses vermediğim günler oluyor insanın başka sorunları var sizle uğraşıp hergun kapının önüne dikilip size sesimi versin

Ev sahiplerine bir haller oluyor. Annenizi oylamak ve komşuculuk oynamak zorunda değil. Her ay düzenli olarak kiranızı ödüyorsa sıkıntı yok demektir.

"Kendi binamız" demişsiniz. Bu tabir de hoş değil. Kiraciniz annenize kirayi ödediği sürece onun da binası oluyor. Ev sahibi-kiracı hiyerarşisini bırakın artık

Kira sistemi bir çok arkadaşın da söylediği gibi ticari bir sistemdir. Kira ödeyerek, faturalarını ödeyerek, binanın genel ve resmi kurallarına uyarak kiracılık görevini yerine getirmektir sorumluluğu. Ev sahibini sevmek, harika komşu olmak gibi görevleri, sorumlulukları yoktur.

Komşuluk ilişkisi denilen konu sizin talebinizle, dayatmanızla olmayacağı gibi tamamen de farklı bir konudur komşunuzdan her ay para almazsınız malum ki. Ve komşu ister sizinle sohbet eder, istemezse de hiç bir irtibat kurmaz. Bu durumda bana komşuluk yapmıyorsun, bu evini sat da git madem diyebiliyor musunuz komşunuza.

Evinizi kiralayarak sizinle ticari bir iletişime girmiş olan insan sosyal ilişkiler kurup annenizi memnun etmek zorunda değilken annemle eski samimiyeti yok, eve kaçıyor, sohbet etmiyor, komşuluk yapmıyor gibi haksız beklentilerle evden çıkarmayı düşünmek gerçekten aklınıza yatıyorsa ve vicdanınızı yaralamıyorsa çok yazık!

Evinizi kiralayarak insanlardan para kazanıyorsunuz, bu durum sizin de insanları kiraladığınız anlamına gelmiyor. Bir selamdan (o da karşılaştıkça ve insani anlamda ) fazlasını beklemeye hakkınız yok. Bu zamanda yeni bir eve taşımanın maddi yıkımını bile bile kirasını düzgün ödeyen insanları böyle keyfi ve bizi memnun etmiyor gibi bencilce ve zerre hakkınız olmayan beklentilerle rahatsız etmeyi insanlığınıza yakıştırmayın lütfen!..

Bir de gayet normal istekleriniz varmis da kiracida sorun varmis gibi yazmissiniz.insanlar mecbur mu evinizi kiraladi diye sizi eglemeye isinize gucunuze yardim etmeye.

ilk evlendigimizde oturdugumuz evin sahibi geldi aklima konuyu okuyunca.kadin zirt pirt oturmaya geliyordu.gelenime gidenime eve nasil aski alacagima kadar akil vermeye calisiyorlardi. 7/24 apartmani gozluyorlardi.kotu insanlar degildi ama ben cok sıkılmıştım bu tavirlarindan.bir gun misafirim varken bi densizlik yaptilar esimi aradim soyledim esim ev sahibini arayip agzina geleni saydirmis haddinizi bilin diye.

orda ogrendigim su oldu; asla ev sahibinin oldugu aile apartmaninda oturulmaz.hepsi de ayni bu konuda da gordugumuz gibi.

Geçen yıl yeni bir eve girdik bir senedir iki defa ev sahibi gördüm o da merdivende. Ne evine gelir nede evine giderim çok ideal bir ilişki bence. Konuşmak zorunda değiller kiralarını geciktirmedigi sürece cikmalarini istemek iyi olmamış

kendi binamda neden suratıma kapı çarpılsın ki?
Kendi binanızı kiraya vermemeyi düşünün bence. Sizinle konuşmak zorunda değil belki kadın kocasıyla kavgalı belki hasta kafası kaldırmıyor kimse kira ödüyor diye ev sahibiyle görüşmek zorunda değil

Allah evsahibinin de hayırlısını versin denecek bir konu

Anneniz gibi alışmışsınız pışpışlanmayı kk kadınlar istediğiniz cevabı vermedi teseli olarak yazdım beteri var diye onu dahi anlamamışsınız

şu an bende kiradayım yeni göçtüğümüzde aile apartmanına kadın en son oğlunun iç çamaşırlarını bana sipariş edince kızım ve eşim acip sinirlendi kendi kızı var ilgilenmiyor ancak kira paralarını almaya geliyor , oğlu var alkolik
dağılmış çokta kaliteli bir aile değil çalışmaya başlayınca kurtuldum pazar alışverişinide yapmayı , ne evlatlar var
evlatlar kendi hayatlarına dağılmışlar anneye ilgi yok birde yakın oturuyorlar, çalışmaya başlamamın 2 sebebi sürekli beni rahatsız eden ev sahibi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…