komşu..

Ya çok güldüm Allah'ta sizi güldürsün..:)))

Konu sahibi siz küçük bir şehirde yaşıyorsunuz muhtemelen..annenizin yaşadığı dönemden dolayı bu beklentisini anlayabiliyorum fakat siz gencsiniz,buradaki arkadaşlar kiracı ve ev sahibi nasıl olmalı diye fikirler beyan etmişler ve güzel sınırlar ve hudutlar çizmişler.Annenizi güzel yönlendirin.Anneniz tamamen kiracıya takmış,aklı fikri onda.Kiraciniz hem genç hemde iki küçük çocuğu var onun yaşadıkları kolay değil lütfen kendisinden beklentiye girmeyin.

Benım eskı ev sahıbımde aynı sızın gıbıydı. Hergun merdıven supurup bahceyı temızlememı evın küf oldugunu havalandırmadıgıöı ( ne alakaysa?? Ic anadolunun sogugunda dogalgazla zar zor ısınan evı her gun 3 5 saat havalandırmam lazımmıs) balkondakı uzumü budayacagım dıye habersızce dan dıye gırıp etrafı ıncelemesınden 1 saat yuruyorum dıye sasırmasından ( cocuklarımdan dolayı nasıl zaman buluyormuşum) nefret etmıstım. Baktım olmayacak yüz göz oluyorz 6 ay dayanabıldım hemen taşındık. Kızı 2 kere yaptıgı kahveyı basıma kaktı. Icraya verdı esımı sıkayet ettı (esım devlet memuru) yaklasık 1 yıl ara ara karabasan gıbı ruyalarımdaydı. Sukurler olsun rabbıme kurtuldum hem maddı hem manevı cok zararı oldu allaha havale ettım. Dıyecegım o kı kıracı dıye ınsanları kolenız gormeyın kıra verdıklerı sure boyunca o ev kıracının vermeyın kardesım kıraya o zaman bu kadar kıymetlıyse

Ömrümde böyle bir şey duymadım kendim de kiracı oldum ailemin de kiracıları oldu ama hiç böyle beklentisi olan birini görmemiştim ben şahsen ev sahibimle ne kadar az görüşsem o kadar iyidir kafasındayım zaten internetten kirasını ödemek dışında bir iletişimimiz de olmamıştır eğer öyle bir kiracı istiyorsanız tanıdık birini koyun ya da eve kiracı adaylarına bizimle içli dışlı olacaksınız şartını koyun sonra hayal kırıklığına uğramazsınız yazınızın başında kiracı kelimesini kullanmak istemiyorum demişsiniz ama ilerleyen yorumlarda benim evim demelere başlamışsınız orası artık sizin eviniz değil kiracınız sizi evine almak zorunda değil demin de dediğim gibi evinizden kopamıyorsanız tanıdık birine kiraya verin

Ailevi problemleri olabilecegini dusundunuz mu ? Belki cani cok sıkkin kimseyle konusmak istemiyo paylasmak istemiyor o yuzden kaciyor ? Ailesiyle bir tek ablasiyla gorusmesi onu sorunlu bi kisilik mi yapiyor ? Belki yeni bir problem vardir kiraciniz diye 365 gun sizi hos gormek zorunda mi ? Ev sizin diye icin de yasayanlar köle mi ? Cikartalim gitsinler falan çok kotü bi uslup

kendi binamda neden suratıma kapı çarpılsın ki?
Sizin binanız olabilir ama o eve kira ödediği sürece onun. Anneniz kendi evinde yabancı olmak istemiyorsa bir zahmet kiraya vermesin. Ben de ev sahibim ile aynı yerde oturuyorum bir aydır ve merhaba merhabayiz yani. Aile apartmanı sandınız galiba orayı.

Oncelikle..sunu aoylemek istiyorum..altli ustlu oturunca..zor olabiliyo komsuluk iliskileri..hele hele hor kullaniliyosa ev..bi sekilde bazen tolere edilebiliyo..ama surekli yuzyuze bakildigi icin..bu tarz gerginlikler..huzursuz edebiliyor..insanlari..iki taraf icinde..size tavsiyem..kirmadan..sinirlenmeden..guzel uslupla..ve gecerli bir bahaneyle..durumu karsi tarafa bildirmeniz..insallah..kiraci sozlesmeniz vardir..yoksa..onu bile aleyhinize kullanabilirler..eger..is..tartismalara giderse..cunki eski doatlar bazen malesef duaman olabiliyor..anladigim kadariyla ev sahibi olarak bugune kadar her turlu inceligi yapmissiniz..ama lutfen..sakin olun..ve..guzel bir dille karsi tarafa..bunu aktarin....cunki bu tarz durumlarda..insanlar cirkeflesebiliyor..malesef..

yorumlar gayet mantıklı da konu sahibinin cevabı ne olacak meraktayım.
şu anki ev sahibimle komşuyuz ama ne o bize geldi ne biz ona gittik. çünkü gerek yok. sınırı zorlamayın. daha önce ev sahibim sınırını zorladığı için işimin gücümün arasında taşınmak zorunda kaldım, valla insanlara iş çıkarmayın ya. kirasını ödüyormuş, zarar diye saydıklarınız yıpranmadır, kullanılan her şey gibi ev de yıpranır. iki çocukla taşınmak kolay mı bi salın insanları otursunlar rahatça evlerinde.

Insanlari rahat mi biraksaniz acaba? Para karsiliginda evinizde oturma haklari var diye sizinle komsu mu olmalilar? Rahatsizsaniz uyarin ya da cikarin o zaman. Kadinin gorusup gorusmedigi kisilerden bize ne ve hatta size ne? Hem ev sahibi hem de kiraciyim kimseyi darlamam kendime de karistirtmam.

Ben annesinde gece 12de zili çalıp yatağımda bu gece rahat edemedim şu köşedeki küçük odada yatacağım diyecek bir tıp gördüm elinde yastığı ile...

Çok çok yıllar önce bir evde kıracıydik lise zamanı falan ev sahibi bizim eve gelen misafire bile karışıyor du. İşten annem daha gelirken apartman da peşine takılırlardi. Başka birileri de her yaz 3 ay anahtar verip çiçekleri sulatirlardi. Aklıma geldi şimdi ah ah parasını ödeyip evine bakıp birde çekiyorsun. Hep yaşını almıs insanlar di bunlar. Oyun oynayamazdik en ufak tikirtida kapıda bı yerlerdi. Allah herkese ev nasıl etsin insallah ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…