komşu..

Ev sahibiyle aynı yerde olmayan ev nasip etsin öncelikle. Yoksa apartmanda yaşarken yan komşun veya üst komşun da seni yildirabilir. Ev sahibi olmakla çok ilgisi yok.

Ev sahibiyle aynı yerde olmayan ev nasip etsin öncelikle. Yoksa apartmanda yaşarken yan komşun veya üst komşun da seni yildirabilir. Ev sahibi olmakla çok ilgisi yok.
Anneciğim cok guler yüzlü naif kadındır. Yüz buluyorlardi belkide. Cok sukur sımdı durumlar farkli da. Eskiden kiracilik zamanlarinda baya çektirdiler bize. Hep aynı apartmandaydik ev sahipleriyle. Komşuluk ta çok vardı ama ozamanlar herkes içli dışlı samimi olmak isterdi. Annem çalışan kadın 2 de kucuk cocuk olunca tabi cok misafircilik oynayamazdi. Şimdi ev sahipleri daha bilinçli pek duyup görmedim oyle karışan eden görüşmek isteyen

Valla benim de zamanında az nazlanmak isteyen yaşlı evsahibim oldu, ama talepleri çok insancıl ve makuldu, arada bir kapısı calinsin, hatri sorulsun...ama benim şansıma muazzam bir hanımefendiydi aynı zamanda, sınırını bilirdi, değer verene değer verirdi, cumhuriyet in ilk eğitimli kadınlarından... kızımın ilk yaş dgunune bile çağırmıştım, ev kirası ederinde hediye getirmişti, davetinizle onur duydum diyen bir alfaydi allah rahmet eylesin... ona gelip gitmek bana hiç zor gelmemişti mesela ... ev alıp taşındıktan sonra da epey telefonlastik...son evsahibim olarak kaldı

Son düzenleme:
Bazı insanlar komşuluk yapmayi sevmez bende öyleyim ve bana göre doğru olan bu .selam nasılsın iyimisin bu ? 1 buçuk ay oldu ev sahibim yukarda kackez beni evine çağırdı gitmedim isim var dedim herdefasında.ha o gelip gitmiştir ona bişi demem.bunun içinde kimseye kin tutmaya gerek yok

Kiracımız gibi görmedik demişsiniz ama parayla komşu satın almış gibi davranıyorsunuz. Kendi evinde oturan başka bir komşunuz böyle davransa onun da evinden çıkmasını mi isteyecektiniz?

Ne sebeple olursa olsun sizinle konuşmuyor diye evden çıkarmayı düşünmek hiç iyi niyetli bir düşünce gibi gelmedi bana. Herkes komşusuyla micmic olmak zorunda değil. Belki sizden hoşlanmıyordur, belki bir şeye alınmıştır ya da bu ara insan görmeye tahammülü yoktur.

Bir yorumunuzda da "bize düzgün komşuluk yapacak birini arıyoruz" demişsiniz şimdi gördüm, ne münasebet yahu? İnsan kiracısını düzgün biri olsun ister anlarım da ne diye evinizde oturuyor diye size komsuluk yapmak zorunda oluyor? Allah kiracınıza sabır versin. Bence bir daha evi kiralayacağınız zaman ilana "Yalnizca iyi komşuluk yapabilecek kişiler arasın" diye not düşün.

Hep söylüyorm ev tutarken 1 tane evi olan değil,ilgilenemeyeceği kadr cok evi olanlardan ev kiralamak en iyisi diye
Konusmak zorunda mı?
Kusların poposuna bez mi taksın kadın?
4 yasında cocık tabiki ses yapar ozman bos tutun dairenizi.
Ayrıca fazla iyi niyetliymis.
Ev sahibinin isine gücüne niye kosayım yahu

Kiracı ne yapmış yahuu? Görüşmek istememiş sadece eskisi gibi. Çirkef neden olsun? Niye evden çıkarılsın pessss

Her gün modunda olmayabilir insan; başka şeye sıkılmıştır ne bileyim işte canı sıkkındır sosyal geri çekilme yaşadığı bi dönemdedir, bi derdi vardır vb. niye sergilediği tavrı kişisel alıyorsunuz? Nereden biliyorsunuz neye tavırlı olduğunu, halinin ne olduğunu? Aman klimadan trip atıyormuş filan, ne belli?

Anneniz arkadaş arıyorsa yaşıtlarını bulsun ayrıca, darlanmıştır 20lerindeki kız, çekilir mi teyze muhabbeti paso? Üni. zamanı kiracıydım, altımda hacı amcayla hacı anne oturuyordu ev sahibi, sürekli bi muhabbet çabası evimi sormalar filan; napim teyze senin azan romatizmalarını, ördüğün 39844. patiğin modelini?

Arkadaşım kiralamışım, depozito yatırmışım hayvan gibi ve içinde yaşıyorum; herhalde parkeleri söküp odun sobasında yakacak değilim, sizin kiracınınki de o hesap. Zarar dediğiniz şeyler bir hiç. Süpürgelik, alçıpan nedir allaseniz? Kaç lira?
Onu da söyleseniz çıkarken verirler ya da depozito vardır herhalde. Bırakın yaşasınlar evlerinde rahatça insanlar. Duyan da pencere kapı söktüler götürdüler sanır. Düzenli kiralarını veriyorlar ve sorun çıkarmıyorlarsa ilişmeyin onların evidir o, muhabbet etmek ve annenizi eğlemek zorunda değiller.

Sanki sirk maymunu kadın da annenizin gününü şenlendirecek tövbest, aman trip attı filan; kendi kendine kurmuş da gelmiş yazmış.

Kiracı ne yapmış yahuu? Görüşmek istememiş sadece eskisi gibi. Çirkef neden olsun? Niye evden çıkarılsın pessss
Ya cok alingansiniz..ve saldiriyada hemen hazirsiniz..pes yahu...dusuncemi belirttim ben...2 taraf icin soymemek istedim..bi taraftandan da evet..kiraci..dengesiz gormuyomusunuz..bi iyi bi kotu..boyle insanlarla ugrasmak zordur....koca bir apartman olsa sorun degil..sadece 2 tane daire var..ortada.biri ev sahibi..digeride kiraci.surekli yuzyuze bakiyolar..ve boyle durumlardada gerginlikler iyi olmuyor...apartman olsa belki gormicekler bile birbirlerini..ama cirkeflesme konusunua gelince..evet olabiliyor..anlasmazliklarda..malesef..ne var bunda soylediysem...siz sadece gorusmek istememis eskisi gibi diyosunuz..olayy o degilkiii yaa.ona takilmiyooo...buradaki konu sahibi..ana konu o degil en azindan...surekli yuzyuze bakarken gerginlikler yasanildigi..ben sizin baktiginiz yerden anlamadim..olayi..

Benim evimde sürat asma demesi çok saçma onun evi değil artık kirayı verenin evi kiraya vermemismi vermiş tamam aynı benim eski ev sahibim bebeğim var diyorum zile basma hergun kaç kere zile basiyodu en son esime zili sokturdum gelenlere arayın zilim yok dedim ne hafta sonu ne akşam bilmez aklına esince gelirdi samimi olmak istiyor kendi evim diyor ama ozaman kiraya vermeseydi sinir oluyodum artık pazar sabahı 9 da kapıya gelmişti bir kere annenle konuş kirayı veriyorsa o ay o ev kiracının bizim değil diye kafaya takmasin

nefes mi alamıyorsunuz?
romanlarda genelde ölecek olan kişilerin cumleleri böyle yazılır.
ki nickiniz de nefesmiş:)

okurken darlanıyorum ben iki kelimede bir uç noktaya. ki bir de iki nokta(olmayan bir noktalama işareti) tabi yine siz bilirsiniz ama böyle bir yazım Turkçemize uygun değil.
yorumunuzda %100 haksızsınız bir de.

Valla aynısı geldi aklıma, yazıyı okurken yoruldum üç noktadan

2 tane çocuk var evde
Evin azıcık mahvolması normal gibime geldi
Bendede var bizde kiracıyız azcık hasar var bizdede napayım bağlayımmı çocukları
Hele bu pandemide eve kapandılar zaten
Evinize bişey olsun istemiyosanız yaşlı çocuksuz bi aileye verin

Komşuluk adı altında parasıyla evde oturan kisilerden kendiniz gibi hareket etmelerini bekliyorsunuz. Çocuk yetiştirmek gibi. Kişinin bir birey olduğunu unutmamali, sizden önce bir hayato bir kişiliği olduğunun farkında olmalısınız. Her insan birbirinden farklıdır. Kimse sizin istediğiniz gibi yaşamak zorunda değil keza kimseye acımak zorunda da değilsiniz. Kira gerektiği oranda artar, eve verilen zarar depozitodan düşer gayet basit.

Bende kirqcıyım ev sahibim 2 kalt altımda oturuyor ve yaşlı insanlar hastalık olmadığı sürece gidip oturmam evi kiraladık diye konuşmak zorunda değiliz evi sahiplenmeyi bırakın bence insanları biraz rahat bırakın canı isterse yapar istemezse yapmaz

Ev sahibiyle komşuluk sevmem. O sebeple hiç aynı binada, aynı şehirde ev sahibi istemem. Uzaklarda olsun, ben kirasını yatırayım her ay yeterli. Ben zaten insan da sevmiyorum galiba ya. Merdivenlerde toplanmış konuşan bir grup apartman sakini kadın arasından geçerken sadece iyi akşamlar dediğim için (isten gelen ben orada durup sohbet etmem lazımdı tabi bilemedim) daha uzaklasmamisken bu da soğuk nevale dedikleri olmuştur.
Kiraciniza Allah sabır versin, karşısında alınmak gücenmek için fırsat kollayan ve kiracım benimle sıkı fiki olsun gönlümü eğlesin diye düşünen bir ev sahibi var.

Kiracımla aynı sitedeyiz mecburiyet dışında (eve yapilacak birsey olunca haber veriyor) onun haricinde evine adım atmadım. Site girişinde veya asansörde karşılaşırsak merhaba nasılsınız o kadar. Evimi kiraladı diye benimle konuşmak arkadaş olmak veya bende onunla iyi olmak zorunda değilim. Kendisi çok cana yakın girişken olmasına defalarca çağırmasına rağmen gitmedim çünkü komşu sevmiyorum. Kiramı yatırsın evime kendi evi gibi baksın yeter.
Siz resmen paralı arkadaş tutmuşsunuz. 20 li yaşlardaki insanlar annenizle ne komşuluğu yapsın Allah aşkına?
Ayrıca 2 çocuk var evde, illaki ses olacaktır. Bu yüzden çıkartmak ne kadar doğru bilemedim ama çıkarsa ya kiraya vermeyin ya da komşuluk seven yaşına yakın birine kiraya verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…