- 27 Aralık 2014
- 1.425
- 1.371
- 33
-
- Konu Sahibi elmadilimi
HaklisinApartmanda boş bir daire var, isterseniz sizin için kirasını bi sorabilirim...
Hanımlar şaka bi yana, düşündüğünüz kadar vicdansız olsam baştan böyle alışamazdı. Ben de öyle düşündüm, misafir ettim her seferinde ama yanlış yapmışım.
Ben de yeni evlendiğim zaman ve hamileyken tüm gün yalnız kaldım, eşim günde 14 saat çalışıyordu. Bir arkadaşım, görüşebileceğim akrabam yoktu. Ama komşularımı da yerli yersiz rahatsız etmedim. Evet çok bunalıp yalnızlıktan ağladığım da oldu ama kimsenin kapısını çalmadım günde 10 kere.
bu bahsini ettiğin kişi kendini avutacak kapı arıyor..yüz verme kapıyı açma..söylenirse seni sana şikayet ederse çocukla uğraşıyorum ev işi yapıyorum ..hatta dahada ileri git deki teyze sen kendi yaşında birilerini bul de....sen onun dengi değilsin kendine göre birileriyle bozsun kafayı..ben olsam yaparım..yapmışlığımda var..bir kadın vardı zırt pırt kapımı çalan ısrarla camıma vuran..ben artık sinirlendim ve bir daha kapımı penceremi çalma yaşıtın birilerini bul dedim..Derdim alt komşum...
Yalnız yaşıyor, çoluk çocuğu yok, eşi vefat etmiş, akrabası geleni gideni de olmuyor...
Ben apartmana 2 ay önce taşındım. Daha eve bakmaya geldiğimiz günden beri, ayak sesimize kapıyı açıyor, sorgu sual... Eve taşındık, sürekli bi bahane ile çat kapı geliyor.
Benim de 1 yaşında oğlum var, ev çoğu zaman dağınık oluyor. Bazen zil sesine çocuk uyanıyor, uzanmışsam ben uyanıyorum, eşim gün içinde evde oluyor bazen, temizlik yapıyor oluyorum... Kısacası rahatsız oluyorum.
Anlıyorum canı sıkılıyor ama ben yaşıtı değilim ve tedirgin oluyorum onunla görüşmekten. Yalnız kalmaktan psikolojisi bozulmuş gibi. Gözlemlediğim kadarıyla diğer komşular da kendisini içeri buyur etmiyor.
Kaç gündür evde yoktum, bugün eve girdik, yarım saat sonra kapı çaldı. Açmadım bu kez... Israrla basıyor, sesleniyor... Akşam üstü annemi yolculadım, sesimizi duymuş olacak ki kapıya çıkmış hemencecik.
Kızınıza darıldım, bana kapıyı açmadı diyor anneme. Annem de mahcup oldu, gürültüden duymamışızdır falan dedi. Yok biliyorum delikten baktı ama açmadı diyor...
Üzülüyorum da haline ama gerçekten güleryüz göstermeye gelmiyor, sabah akşam kapıya geliyor. Daha önce annem söyledi tek başına çocukla uğraşıyor, zorlanıyor, müsait olmuyor genelde diye. Ama anlamıyor maalesef, ne yapmalıyım?
Kendi annenize niye yapmadınız o evlatlığı da anneniz yalnız kalmaktan bunalıma girdinermin68 .!.:evet bazı yaşlılar hiç anlayışlı değil. ama yalnızlık deyince aklıma annen geliyor çok kötü oluyorum. annem gururlu kadındı. istenmediği kapıya gitmezdi. kadın şimdi hayali insanlarla konuşuyor ve hiç bir doktor çare bulamıyor. yaşlı teyze keşke benim yanımda olsa keşke ona evlatlık yapsam yazık kimse ona kapı açmıyomuş. kimse onun yalnızlığını anlayamaz. kadında annem gibi hastalanmamak için çareyi kapı kapı gezmekte buluyo ne yapsın
Bayan felç hastasiymis o yüzden yapamamış canımKendi annenize niye yapmadınız o evlatlığı da anneniz yalnız kalmaktan bunalıma girdi
:)beni çok güldürdünüz. istemediğiniz cevapları vermedim diye sinir olmanıza gerek yok. cidden o kadına aşırı üzüldüm. Allah kimseye yalnızlık duygusunu yaşatmasın. bu durumdan şikayet edenlere de cezasını verir inşallah
bende her şeyi yaşadım. iki haftalık evliyken komşunun kızı gelirdi sabah onda gelir akşam onikide giderdi... çocuğum yok ama felç hastasıydım... ve benim annemde yalnızlıktan dolayı hastalığa yakalandı... kimsenin evine gitmedi ama kafayı yedi deyimi gerçekleşti. gözünüzün önünde annenizin eriyip gitmesi çok kötü bir duygu Allah düşmanıma bile yaşatmasın. bu yüzden yalnız yaşlı kadınlar söz konusu olunca ben dayanamam. Allahım kimseyi yalnız bırakmasın gerçekten çok zor
bu bahsini ettiğin kişi kendini avutacak kapı arıyor..yüz verme kapıyı açma..söylenirse seni sana şikayet ederse çocukla uğraşıyorum ev işi yapıyorum ..hatta dahada ileri git deki teyze sen kendi yaşında birilerini bul de....sen onun dengi değilsin kendine göre birileriyle bozsun kafayı..ben olsam yaparım..yapmışlığımda var..bir kadın vardı zırt pırt kapımı çalan ısrarla camıma vuran..ben artık sinirlendim ve bir daha kapımı penceremi çalma yaşıtın birilerini bul dedim..
çok üzücü aslında ben olsam kıyamam kalbini kıramam çok yaşlı ve yalnızmış
çok yalnızsa huzurevine gelsin , istemediği kadar insan görür, her sene tonca stajyer geliyo yaşlıların dibinden ayrılmıyorlar ne diye yalnız evde kalır insan, ölse demek ki haftalarca kadın kokucak evde , zaten istenmiyor yazık, psikolojisi bozulmuş belli ki .
eşim rahatsız oluyor de bence
çocuk uyurken kapıya "çocuk uyuyor. lütfen zile basmayın" yazan bir post it yapıltırın bence. çocuğu veya sizi uyandırmaz o zaman belki. onun dışında ne yapılabilri bilemedim. delikten baktı ama açmadı demiş aman yarabbi her şeyinde farkında. biraz kokrunç.
benim yorumum şu yönde:
"yaşlanınca tek kalırsam ben de başkasının kapısını çalarım" diyenler sana yanlış yapıyorsun, günahtır vs. diyecek.
çünkü kendi başına gelse öyle davranır.
ben bu görüşte değilim, yapayalnız da kalsam kimseyi rahatsız etmem.
herkesin bir hayatı var.
zamanında kazanırsın paranı koyarsın kenara.
ne temizlik,yemek için kızını gelinin rahatsız edersin, ne de gönlüm eğlensin diye kapı kapı dolaşırsın.
olması gereken budur.
aile hayatı denen bir şey var. kimse kimsenin derdiyle uğraşmak zorunda değil.
yaşlılıklarını karşı tarafa vicdana azabı olarak kullandıran o kadar insan var ki. samimiyetinden emin olmadıkça fedakarlık yapmam da yaptırmam da ben.
annemler yeni bir apartmana taşındı. annem ilk günden alt kattaki kimsesiz kadına "bir ihtiyacın olursa haber ver "demiş. ona dedim ki "keşke böyle bir şey yapmasaydın tanımıyorsun bile"
"çoluğu çocuğu yok kızım yazık" dedi. şimdi kurtulmaya çalışıyor.
yaşlılar böyle işleri güçleri olmadığı için zaman mefhumunu yitiriyorlar. gecesi gündüzü tatili hafta sonu yok kadının. kendileri kapıyı duymadığı için kapı pencere indirene kadar çalıyorlar. yani onlar empati yapamıyor. peki, bunu kabul edelim. ama uyardığımız için kötü olmamamız lazım...