Komşu teyzeye ne yapmalı?

Allah kimseye o yalnızlığı yaşatmasın.
Yazdığınız son mesajı yeni okudum burda da siz haklısınız annenizede acil şifalar inşallah Çok geçmiş olsun.Ama bazı yaslilarimiz ne yazıkki hiç anlayışlı degil canım

Yazdığınız son mesajı yeni okudum burda da siz haklısınız annenizede acil şifalar inşallah Çok geçmiş olsun.Ama bazı yaslilarimiz ne yazıkki hiç anlayışlı degil canım
evet bazı yaşlılar hiç anlayışlı değil. ama yalnızlık deyince aklıma annen geliyor çok kötü oluyorum. annem gururlu kadındı. istenmediği kapıya gitmezdi. kadın şimdi hayali insanlarla konuşuyor ve hiç bir doktor çare bulamıyor. yaşlı teyze keşke benim yanımda olsa keşke ona evlatlık yapsam yazık kimse ona kapı açmıyomuş. kimse onun yalnızlığını anlayamaz. kadında annem gibi hastalanmamak için çareyi kapı kapı gezmekte buluyo ne yapsın

Bende yeni taşındım bu eve bu şehre. Tanıdık kimse yok bu şehirde. Taşındığımız zaman kaynanam da bizimleydi. Karşı komşuyla tanıştı epey kaynaştıda. Sağolsun o da o gün bugündür istediği zaman gelir . Mesela bugün kapıyı çaldı evde tekim müsaitdeğilim açana kadar baktım balkondan bağırıyor cereen diye :) büyük muhabbet edilmiyo anlamıyorum cidden. Bi yerden sonra sıkılıyorum. desen olmaz demesen hiç olmuyo kurtulursan bana de söyle. . :)

merhaba cnm sen elinden geleni zaten yapmışsın
tamam arada sırada davet edilir insan
yada komşuda pişer sizede düşer bişeyler ikram edilir ama
velhasıl yaşıtı değilsiniz bişeyi değilsiniz
herkesin kendi sosyal çevresi kurulu düzeni var
kimse komşularına göre kendini ayarlayamaz
apartmanda hiçmi yaşlı kimse yok arkadaşlık edebileceği
yada ailesine ulaşsanız filan bilemedim ama ben habersiz misafiri sevmediğimden dolayı
pek sıcak bakmadım bu duruma
ben ne yapardım bi iki tatlı dille anlatmaya çalışıp anlamıyorsada zili sökerdim sanırım

bu durumdan şikayet edenlere de cezasını verir inşallah

kendinizle ne kadar çelişiyorsunuz? yalnız bir kadının hikayesini göz yaşları içinde okuyan merhametli bir kadın, tanımadığı birine sırf komşusunun zırt pırt gelmesinden bunaldığı için nasıl beddua edebilir???

kk üyelerinin bazıları buradaki diğer üyelere beddua etme hakkını nereden buluyor???????

Konusahibine ceza dilemek Hic olmamis. Gozunuzun onune cici bici yasli bir kadin canlandi o yuzden bu kadar uzuldunuz sanirim. Ama inanin ancak basa gelen anlar bu durumu. Bizim de var boyle bir bayan burada. Illallah dedirtti herkese. Geldigi yerde de zaten bazen insanlar kapiyi acmiyormus, ilk duydugumda cok uzul ustum onun icin. Ama ayni seyleri bana da yapmaya baslayinca sasirmadim anladim. Benden sadece 6 yas buyuk, genc evlenmis coluk cocuk buyumus, simdievine bakmaz cocuklariyla ilgilenmez varsa yoksa gezse herkesin evinegitse. Ama kimseyi evinecagirmaz, misafir agirlamak zor gelir. Herkese gitse yese icse, hatta kendine paket yapar goturur evine, ve isin can sIkici yanini mutfagina girer sormadan yemegin varsa ocakta yer. En nefret ettigim Insan tipi.
Hatta yeni dogum yaptim, zamanli zamansiz geldi durdu, elinde de bir kase yemek, bahane olarak getirmis belli, cunku bir ogun bile yetmez bize, esim de evdeyken gelip oturmalar, yeni dogmus kucuk bebegi opmeler. Ben kendi acimami bakiyim, bebegime mi, 4 yasindaki kizima mi, yoksa cani ne zaman cektigi de gdiginde ona mi ?

Konu sagibinin komsusunun hergun defalarca konusahibinin kapisini asindiracak kadar enerjisivarsa, demek ki dinc. Hazirlasin ikramliklari o cagirsin insanlari evine. Milletin evine zamanli zamansiz gidecegine. Hem o zaman insanlar daha cok sever onu ve gorusmek
Ister. Boyle bikar insan.

yaşadıklarınız sizin sınavınız. Allah yardımcınız olsun şifa versin ancak kendi yaşanmışlığınız yine bir başka kişiye beddua etme hakkı tanımıyor size.

diğer mesajımı okursan neden böyle dediğimi anlarsın. Allah kimseye o yalnızlığı vermesin

sizin anlattığınız kadın yalnız değil. benim takıldığım tek konu yalnızlık. o kadının yaşadıklarını kimse anlayamaz

diğer mesajımı okursan neden böyle dediğimi anlarsın. Allah kimseye o yalnızlığı vermesin

okudum onun cevabı da yukarıda
bence kendinizi haklı çıkarmak için döne döne aynı şeyi yazacağınıza duygularınıza kapıldığınızdan ötürü istemeden ettiğiniz beddua için konu sahibinden özür dileyin. bedduanın bumerang etkisini de unutmayın lütfen.

çok yakın arkadaşım böyle karşı komşusunu yaşlı çoluğu çocuğu ilgilenmiyor diye 2 sene baktı sofrasını hiçbirşeyini ayırmadı
yakın zamanda kadın arkadaşıma gidiyor benim koltuklarım çok eski taksite girmektende çok korkuyorum
sen alsan ben sana gün paralarımla ödesem diye rica ediyor
benim arkadaşımda kabul ediyo ne zman olsa ödersin hiç sıkma kendini diyo senet sepet yaptırıyo kendi adına
velhasıl ertesi gün koltuklar geliyo ve kızı eve geliyo arkadaşımın başına yıkıyo evi koca gece ağlatıyo
biz annemize bakamazmıyız sen kendini ne zannediyosun resil kadın al koltuklarını istemiyoruz diye
şimdi arkadaşım 2bin küsür borcamı yansın yaptığı iyiliğin bu şekilde karşılık gördüğünemi komşuluğun bittiğinemi
bunları neden yazdım o kimsesi yok dediğiniz yaşlıların gün geliyo atmaca gibi kimseleri çıkıyo merak etmeyin yani

yaşadıklarınız sizin sınavınız. Allah yardımcınız olsun şifa versin ancak kendi yaşanmışlığınız yine bir başka kişiye beddua etme hakkı tanımıyor size.
yarası olan gocunur. bu arkadaşın sınavı da belki bu yaşlı kadındır. kim ne derse desin bu yaşlı kadının yerine ben kendi annemi koydum. ben hala ağlıyorum. bu yalnızlığı yaşamayan bilemez.

sizin anlattığınız kadın yalnız değil. benim takıldığım tek konu yalnızlık. o kadının yaşadıklarını kimse anlayamaz

Oyle ama hergun defalarca da gidilmezki. Gunde bur kere gitse 10 dakika yanlizlihini gidermek icin konusaa hadi tamam. Ya da evine cagirsa. O yanliz ama konusahibide daha kucuk bir cocugun annesi.

yarası olan gocunur. bu arkadaşın sınavı da belki bu yaşlı kadındır. kim ne derse desin bu yaşlı kadının yerine ben kendi annemi koydum. ben hala ağlıyorum. bu yalnızlığı yaşamayan bilemez.
bu arada bu dediğim beddua değil. KİM NE YAŞATTIYSA ONU YAŞASIN diyorum. öylede oluyo zaten

Oyle ama hergun defalarca da gidilmezki. Gunde bur kere gitse 10 dakika yanlizlihini gidermek icin konusaa hadi tamam. Ya da evine cagirsa. O yanliz ama konusahibide daha kucuk bir cocugun annesi.
ev sahibide haklı ama ben yaşayan biri olarak o yaşlı kadına üzülüyorum çocuğu yok kocası uok kimsesi yok ve kimse ona kapıyı açmıyor. Allah o kadına sabır versin

bu arada bu dediğim beddua değil. KİM NE YAŞATTIYSA ONU YAŞASIN diyorum. öylede oluyo zaten
bu durumdan şikayet edenlere de cezasını verir inşallah
kim ne yaşattıysa yaşasın demediniz
öyle demek bile isteseniz konu sahibi yalnızlığa itmiş gibi bişey olur buda ki alakası yok

hala aynı zihniyettesiniz...
emin olun bizim de hayatımızda benzer anekdotlar var. benim de yalnızlıktan alzheimer olan rahmetli anneannem var. kendi memleketimizden yetişebildiğimiz kadar yetiştik ama o evinden ayrılmayı hiç istemedi. kendisine yürüyerek onbeş dakikalık mesafede oturan dayıma ve yengeme onu yalnız bıraktıkları için ne kadar kırılsak da beddua etmedik çünkü Allah'ın takdirine güvendik. Babaannem rahmetli olduktan sonra 17 sene dedemle birlikte yaşadık. Yaşlılarımızı kaybettikten sonra annem ve babam arkadaşlarının yalnız annelerine evlatlık yapmaya başladılar. aklınıza gelebilecek her şekilde destek oldular. kadın oğulları burdayken bile işlerini babamdan talep etti ve kendi ağzıyla "oğullarım uğraşmasın yorulmasın" dedi. buna rağmen annemler gönül koymayıp vefat edene kadar desteklerini esirgemediler.

eğer burada birisi suçlanacaksa tavşanın suyunun suyu olan komşular değil, yaşlıların yakın çevresi suçlanmalıdır ve dediğim gibi onlara bile beddua etmek tartışılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…