Komşu teyzeye ne yapmalı?

kaynanam bana yapmadığını bırakmamıştı. bende ona anladığı dilden konuştum. benim kocamı evlatlıktan reddetti. e o zaman çok sevdiği oğlu ona bakar yalnız kalmaz
Kayınvalidenizin size yaptıkları da sınav belki. Ya da siz kimin canını yaktınız ki allah öyle kv verdi size

Yani aynen öyle, gereksiz bir duygu sömürüsü...

Benim eski apartmanda 90 yaşında nine vardı, hiç de öyle rahatsız etmezdi. Kadın gezmeye gidemiyor, kulakları duymuyor. Sıkılmak ve yalnızlık bahane olsa onun gelmesi gerekirdi, yıllarca komşuluk yaptığımız halde kadın birşey lazım olmadıkça gelmezdi hiç. Ki o zaman eşim tüm gün çalışıyordu, bebeğim yoktu. Müsaitim yani çoğu zaman. Ama görünce hal hatır sorardık, bir ihtiyacı işi varsa onu söylerdi. Gündüz de evde ibadetle vakit geçirirdi. Hiçbir rahatsızlık vermedi Allah razı olsun

Yalnızlık zor tabi ama şimdi o teyze size öyle ikide bir gelse rahatsız olursunuz. Çocuk zaten yoruyor insanı, işgüç arasında çekilmiyor yani böyle bi durum.

Ben de birşey yapınca falan götürüyordum ama teyze fırsatı geri çevirmiyor hiç, ben bir kez gitsem o 100 kez gelmek istiyor. Ben daha evine adım atmadım, teyze benim yatak örtüme, mutfak dolaplarının içine kadar inceledi

yazilanlarinbir kismini okuyabildim .benim de basimdan boyle bir komsu olayi geçti ama benimki yasitimdi kizin uyudugunda kapiya gazi asardim ( kizin uyuyor zile basmayin) diye oda ben kapiyi acaba kadar tıklatirdi .kacari yok her insaninfitrati bir olmuyor . sabretmek lazim ve dua etmek lazim

ost: 40983556, member: 658390"]yazilanlarinbir kismini okuyabildim .benim de basimdan boyle bir komsu olayi geçti ama benimki yasitimdi kizin uyudugunda kapiya gazi asardim ( kizin uyuyor zile basmayin) diye oda ben kapiyi acaba kadar tıklatirdi .kacari yok her insaninfitrati bir olmuyor . sabretmek lazim ve dua etmek lazim[/QUOTE]
yazdigimi tekrar olumadan yolladim anlamissinizdir umarim tlf benim yazdigimdan farklı şeyler yazmis :)))

Zili sok calmasin..her 3 gelişinden 1 inde kapiyi Ac..boylece hem sen yipranmaz hemde inu kirmazsin...15 gunde bir de sen git...neden acmadin derse ağda yapiyodum de. : D

mesafeli ol alt komşum emekliydi yanlız bayağı bir dadanmışdı özel hayatınıza kadar didikleyebiliyor..meraklılar

Seni cok iyi anliyorum.. yeni evlendigimde benim de basimdan boyle bi durum gecti... benden once oturan teyzenin yan apartmanda arkadasi varmis.. teyze tasinip gitmis, bir sure sonra biz tasindik.. yan apartmandaki teyze geldi tanistik filan.. teyze yanliz yasiyormus ve
Bizim tasinan teyzeden baska kimseyle gorusmuyormus... ilk zamanlar sorun olmuyordu ama sonradan zamansiz ve sık sık gelmeye baslayinca rahatsiz olmaya basladim.. tam akli dengesi de yerinde degildi galiba.. gelince de saatlerce gitmiyordu... oturup saatlerce anlatiyordu ben dinliyordum sadece.. bu bayagi devam etti, ta ki kizim dogana kadar.. baktim olacak gibi degil, hic anlayisli davranmiyor, gece 10-11 de geliyordu, saatlerce oturuyordu.. benimde minik bebegim var, emzirmem lazim uyutmam lazim, kendime gore islerim var.. kapiyi acmamaya basladim.. uc kere filan geldi, acmadim.. sonra birdaha gelmedi.. sanirim anladi, sokakta gorunce konustuk ama eve birdaha gelmedi.. keske boyle olmasa, cok uzuldum yaptigima ama mecbur kaldim..

sende bi kac kere acma, veya geldigi zaman 'tam cikiyordum, ben sana ugrarim sonra' de.. zamanla anlar galiba..

valla bedduanın dönüp dolaşıp sahibine gitme gibi bir huyu var.. o yüzden o konuda yorum bile yapmayacağım..

çat-kapı gelen komşuyu bende sevmem.. hazır bozulmuşken böyle devam et konu sahibi..

Bir mesaj daha yazmıştım kaçırdınız sanırım. Aynı komşunuz gibi yaşlı ve yanlız bir insan bulabilirseniz belki birbirleriyle arkadaş olurlar. Hem siz rahat edersiniz hem onlar

İyyy bizimde boyle bi evsahibimiz vardi.
Tmm yasli falan nolcak diyen olucak ama oyle olmuyo.
Kadin geliyodu sahura kadar oturuyodu.
Yaticaz falan diyoduk.siz yatin ben otururum diyodu.
Uzaniyodu koltuga kalkmiyodu hic.
babam kalksin gitsin diye banyoya giriyim diye bahane uyduruyodu.gir oglum gir sen yap banyonu diyodu
Tiksinmistik yeminle
Biliyorum boylelerini yuz ver yada verme huyundan vazgecmiyolar.

Teyze caktirmadan evin 4.uyesi olma yolunda emin adimlarla yuruyor.

Saka bir yana haklisin elma dilimi, kapini acmassin buyur etmissin ancak teyze biraz abartmis. Seni samimi buldu demek. Bu davranisi yasliliktan ve yalnizliktan ileri gelmiyor bence. Insan 7sinde neyse 70inde de odur. Tamamen huy meselesi..

ne zor bi durum... iki kelama hasret kalmis omrunun sonlarinda,istenmedigini bile bile kapiyi calip sizinle belki agiz ucu ile yapilacak bi sohpete talim ,kimsesiz yarim asirlik cinar ...
sizin pencerenizden bakinca hak verdim evet ama o teyzenin durumu hakikaten yurek yakiyor. ne desem bilemedim, bi an kendi annemi dusundum ! ben ve ailem hayatta olmasak ve o bu durumda olsa diye... dusuncesi bile can acitiyor:'(

ne zor bi durum... iki kelama hasret kalmis omrunun sonlarinda,istenmedigini bile bile kapiyi calip sizinle belki agiz ucu ile yapilacak bi sohpete talim ,kimsesiz yarim asirlik cinar ...
sizin pencerenizden bakinca hak verdim evet ama o teyzenin durumu hakikaten yurek yakiyor. ne desem bilemedim, bi an kendi annemi dusundum ! ben ve ailem hayatta olmasak ve o bu durumda olsa diye... dusuncesi bile can acitiyor:'(

Bence kapıyı açmayın artık arada bir açın. Oda anlar zaten. Bikaç kez açmamadan sonra kalbini kırmamak adına arada bir kek yada bska bşey yapar götürürsünüz teyzecim gerçekten müsait olmuyorum. Konuşmak isterim seninle ama vaktim yok diyin. Herhalde o zaman anlar. Sonucta oda yalnız insan kimseyle konuşmuyormuş. İlla ki birileriyle dertleşmek sohbet etmek ister. Gübn gelir bizde o durumda olabiliriz. Anlamak lazım halini kalp kırmadan söylemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…